-
18.Haziran.2009, 21:23
Maceraya Devam - Galatasaray&Fildişi Sahilleri [3.Sezon]
Merhaba arkadaşlar.Uzun süredir oynadığım ve elimden geldiğince ilerteceğim kariyerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.Bu oyunda yeni sayılırım, önceki kariyerlerim bir şeye benzemiyordu, bu sefer ilk defa profosyonel birşekilde oynayacağım. 

Kariyer Bilgileri
Takım:Galatasaray
Database Büyüklüğü:Küçük (kurarken dikkat etmemişim)
Versiyon:9.1.0
Seçili Ligler:
Arjantin (Sadece 1.Lig)
Brezilya (2.Lig ve Üstü)
İngiltere (Coco-Cola Championship ve Üstü)
Almanya (İkinci lig ve Üstü)
İtalya (Sadece Serie A)
İspanya (Sadece Liga BBVA)
Türkiye (Bankasya 2.Lig ve Üstü)
Ön izlenim:
Galatasaray güçlü ve lige hazır , sadece forvet sıkıntısı var gibi duruyor.
Okudum ve kabul edliyorum:
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954
-
18.Haziran.2009, 22:10
Kariyeriniz onaylandı.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
-
18.Haziran.2009, 22:13
Başarılar bakalım
-
18.Haziran.2009, 22:14
-
18.Haziran.2009, 22:15
-
18.Haziran.2009, 22:34
Teşekkürler.
Not:Bir sakıncası yoksa Türk Lirası kullanacağım.
Galatasaray'da değişimin sesleri...
Galatasaray'ın yeni ve çaylak (
) menejeri Tancan Yılmaz (gerçek ismim değil) bu sezon farklı ve iddialı olduklarını söyledi.Yapılan röportojda Yılmaz özellikle Şampiyonlar Liginde başarı beklediğini ve takımı ligde şampiyon yapacağını belirtti.Ayrıca takımın bu sezonki maçlarında seyircilerin sürekli bastıran ve rakibi boğan, hiç bir zaman maçtan ümidini kesmeyen bir Galatasaray izleyeceklerini söyledi.(Buraları geçiyorum)
Hazırlık Maçları:

Genel olarak güzel maçlardı.Chelsea yedeklerle çıkmış.
Transferler
Gelenler:

Kayseri'ye 9.5M YTL ödeme karşılığında Mehmet Topuz'u 2012 yılına kadar Galatasaray ağırlayacak.

Serbest bırakılan Gravesen de Galatasaray'da!

Mehmet Yıldız da 5M YTL karşılığında Galatasaray'a getirildi!
Gidenler:
Linderoth:10.5M YTL karşılığında Middlesbrougha gitti.İyi bir oyuncuydu yararlı olabilirdi lakin paraya ihtiyaç vardı.Mehmet Topal ve Gravesen onun yerinde görev yapacak.
Ferdi Elmas:Kartalspor'a kiralandı.
Aykut Erçetin:Cluj 1.2M YTL'ye kiraladı sonra 2.8M YTL'ye satın aldı.
Harun Temür:G.Osmanpaşa'ya kiralandı.
Mehmet Güven:Altay'a kiralandı.
Transferlere yorumum:Hepsi yararlı oldu sadece Mehmet Yıldız'dan emin değilim.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Fiorentina'yla eşleşti...
-
19.Haziran.2009, 05:46
İnternet bağlantımda problem olduğu için yazamadım.Transflerlerim nasıl?
Deplasmandaki Fiorentina Maçı:
Maç Öncesi:Geldik önlemli maça..Yönetim bizden gruplara kalmamızı istiyor, karşımızda dişimize göre bir ekip..Bakalım ne olacak 

Oldukça iyi oynadık lâkin ikinci yarıda saldık kendimizi ve rakip durumu beraberliğe getirdi ama Ali Sami Yen için büyük avantaj sağladık. (Bu arada Busacca her şeye sarı kart veriyor.)
Süper Kupa Maçı:
Maç Öncesi:Zor bir maç değil..Hallederiz.

Erken gelen golün üzerine yattık ve Süper Kupa'yı cebe attık. 
Kupa Galatasaray'ın !

Şimdi Süper Lig zamanı 
Ali Sami Yen'deki Gençlerbirliği Maçı:

Lige şaka gibi bir galibiyetle başladık.
Gençlerbirliği kalesine bir gol attı yetmedi ceza sahasında iki faul yaptı.Ama bastıran taraf bizdik o yüzden mutluyum.
-
19.Haziran.2009, 06:09
Galibiyetler güzel
ve başarılar ...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
-
19.Haziran.2009, 06:14
fiorentinayı evinde yener elersin gruplarada kalırsın bence
ayrıca transferler güzel mehmet yıldız nasıl bu arada performansını yeterli buluyormusun?bende kendi oyunumda sene sonunda bedavaya alıyorum umarım yararlı olur...takıma sağ bek almanı öneririm sabriyi sağ bek oynatıyorsan eğer...cruziero (yanlıs olabilir) jonathan bu adamı tavsiye edebilirim kaliteli bi oyuncu...kariyerindede başarılar...
-
19.Haziran.2009, 06:27
Aslına bakarsanız bu kariyerimde biraz ilerledim 2.sezona başlıyorum şuan ama 1.sezonu yazıyorum 2.sezonu da yazacağım ve daha da ilerleteceğim.
Keyif bozucu içerik:Mehmet Yıldız pek iyi değil. (Ama nedense bende oynayan her forvetin performansı düşük oluyor.Zaten birazdan göreceksiniz.)
Ali Sami Yen'deki Fiorentina Maçı:
Maç Öncesi
eplasmanda avantajı elde ettiğimiz için telaşlanmaya gerek yok.Oyunumuzu oynayacağız.

Onlar oynadılar biz kazandık. Yönetimin isteğini yerine getirip gruplara kaldık.
Grubumuz:
Arsenal
Bayern Münih
Panathiaikos
Galatasaray
Zor bir gruptu şanssısız bu konuda.Ama üçüncü olabiliriz.
Deplasmandaki Hacettepe Maçı:

İyi oynadık bastırdık ve hakkımız olan 3 puanı aldık.Bu arada Baros gayet iyi gidiyor.
Deplasmandaki Sivas Maçı:

Bu maç da Hacettepe maçı gibiydi.Önce ilk yarıyı yenik kapattık lakin yılmadık bastırdık oynadık.Mehmet Yıldız'ın eski takımına attığı şut bize 3 puanı kazandırdı.
Şimdi Panathianaikos maçı var. 
-
19.Haziran.2009, 06:51
baros gol yükünü sırtlıyor gibi şimdilik...bu arada gruptan en kötü ihtimalle 3. olursun gibime geliyor...ama ilk hedef her zaman gruplardan çıkmak olmalı
-
19.Haziran.2009, 06:58
Evet Baros dışındaki forvetlerin hepsi kötü Mehmet Yıldız da eh işte ama Ümit ve Nonda..Hayır.Ama zaten golleri genelde orta sahalar buluyor.
Panathinaikos Maçı:
Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım en önemli maçlardan biri.Zaten böyle zor bir grupta üçüncülük yeterli bir sonuç ve bu sonuç için Panathinaikos'u geçmeliyiz.Panathinaikos'u geçmek çok zor değil yalnız deplasman her zaman kolay olmuyor..

Şok! Yunanistan'da futbol dersi. 
Yunanlı arkadaşlarımıza önce maçtan ümidi kesmemeyi öğrettik.Sonra gol atmayı öğrettik.Öğrenemediler bir örnek istediler.Biz de bir örnek yetmez diye iki örnek gösterdik.Sonuçta 4 gol attık.Özellikle Arda çok iyi oynadı.Erken gelen gol takımımı yıldırmadı.Ha bir de Fiorentina maçındaki gibi skorun üzerine yatmadık, 2.yarıda da şova devam ettik.
Ali Sami Yen'deki Denizlispor Maçı:

Güzel maçtı, golleri ilk 30 dakikada atıp geri kalan bir saatte tenis oynadık (?). Lincoln de jubilesini yapmış oldu 2 gol attıktan ve maçı kazandırdıktan sonra tam 3 AY sakat kaldı.
Benim için de kara günler başlamış oldu..
Deplasmandaki Kocaelispor Maçı:

0_0 Bu maç kaçan goller gibi boşu boşuna harcandı.Tek kale maç yaptık 17 şut çektik ama hiçbiri kaleye girmedi sağlık olsun.
Ali Sami Yen'deki Arsenal Maçı:
Maç Öncesi:Şampiyonlar Ligi'nin bir diğer önemli maçı.
Rakip zor ama Panathianaikos'u feci bir şekilde yendikten sonra biraz ümit etmek lazım.Lincoln yok.

Bu sefer de adamlar oynadı biz seyrettik.Gol atabileceklermiş gibi durmuyordu ama seyret seyret nereye kadar.Sonunda attılar ve bizi puansız bıraktılar.
Puan Durumu: (Üzgünüm sezonun yarısına kadar screen almadım.)
FC Bayern - 6 puan
Arsenal - 3 puan
Galatasaray - 3 puan (Averajda ben öndeyim ama)
Panathinaikos - 0 puan
-
19.Haziran.2009, 20:06
Ali Sami Yen'deki Belediyespor Maçı:

Ne pozisyon ne şutlar mesele bitiricilikte

Deplasmandaki Konyaspor Maçı:

Topla oynama ve şut sayıları ilgi çekici.
Boşa gitti bu maç da.
Ali Sami Yen'deki Ankaraspor Maçı:

Deplasmandaki Bayern Münih Maçı:
Maç Öncesi:Geldik önemli maça.
Grubun en güçlü takımı olan Münih'e karşı deplasmanda ne yapacağız bakalım.

Bu sefer de topla oynamada az daha olsa iyiyiz ama şutlarda onlar fark atmış lakin kaleyi bulanlar da fark az.Arsenal maçına benzedi.
Deplasmandaki Eskişehirspor Maçı:

Öyle böyle kazandık yine. 
Fortis Türkiye Kupası Grubumuz:
Galatasaray
Bursaspor
Kocaelispor
İstanbulspor
Pendikspor
Ultra kolay bir grup. (En kolayına düştük.)
Fortis Türkiye Kupası Deplasmandaki Bursa Maçı:

Berabere kaldık, hiç önemli değil. 
Ali Sami Yen'deki Bayern Münih Maçı:
Maç Öncesi:Şu an 4 puandayız eğer bu maçı alırsak gruptan çıkma yolunda büyük adım atacağız.Hadi bakalım 

Tüh olmadı adamlar daha iyi oynadı son üç dakikada maç 2-0 dan 2-2 oldu.Son anda yırttık gene.
Mehmet Topuz 1 aylığına sahalara veda etti.
Puan Durumu
Arsenal: 9 puan
Bayern Münih:8 puan
Galasaray: 5 puan
Panathinaikos:0 puan
-
19.Haziran.2009, 20:10
çıkma şansın var arsenalden en az 1 puan ve panathinaikosuda yendinmi tabi birde bayernin maclarınıda kaybetmesi gerek
bunu zaman göstericek bakalım gayet iyi gidiyorsun yinede...
-
19.Haziran.2009, 20:11
İyi gidiyordum da kilit oyuncularım sürekli sakatlanıyor maçlarda .
Bayern Maçında Mehmet Topuz 1 aylığına sakatlandı.
-
19.Haziran.2009, 20:18
o sakatlanma olayı banada çok çektiriyor tam takım düzeliyor seri galibiyetler alıyorum biri sakatlanınca takımda kötü sonuçlar almaya başlıyoruz :S
-
19.Haziran.2009, 20:40
Ali Sami Yen'deki Kayserispor Maçı:

Fortis Türkiye Kupası Ali Sami Yen'deki Kocaelispor Maçı:

Deplasmandaki Beşiktaş Maçı:

Bu maçı da son dakikadaki golle lehime çevirdim.
. Son dakika şov.
Ali Sami Yen'deki Antalyaspor Maçı:

Gene son dakika şov. Adamlar 87.dakikada ilk şutunu attılar ve gol girdi.
Ali Sami Yen'deki Panathinaikos Maçı:
Maç Öncesi:Evet şimdi geldik en önemli maça.Kazanırsak gruptan çıkma şansımız olacak.Lincoln ve Mehmet Topuz yok.

Maç felaketle sonuçlandı. Atığımız golün üzerine yatmaya çalıştık olmadı.Beraberliği sürdürmeye çalıştık Sabri kırmızı kart gördü.Sabri'nin yedeği olmadığı için 3 defans yaptık (öyle hatırlıyorum) anında golü kalemizde gördük.Sonra tabiiki 10 kişiyle maçı çeviremedik.
Şimdi iş kızıştı.Şampiyonlar Ligi defteri kapandı.Biz 5 puandayız Panathinaikos 3 puanda.Puan aldık mı averaj farkından dolayı 3.olacağız.Arsenal'den puan olamazsak Bayern Münih maçına bakacağız.Malesef Bayern Münih çıkmayı garantilediğinden ve deplasmanda olduğundan işimiz zor.Ama Bayern gibi taş gibi bir takımın yenileceğini pek sanmıyorum.
-
19.Haziran.2009, 20:54
antalya maçı çok şanssız bitmiş senin için...Adamlar 1 şut atmış o da gol
bu arada pana maçını kaybetmen kötü olmuş hakkaten ama sanmıyorum bayerni yeneceklerini...uefa yolu sana yakın gibime geliyor...
-
19.Haziran.2009, 21:29
Zaten birinci sezon şanssızlıklarla doluydu birazdan göreceksin. 
Deplasmandaki Gazi Antepspor Maçı:

Gene Baros konuştu herkes sustu.
Ali Sami Yen'deki Ankaragücü Maçı:

2 penaltı 1 frikik.Ama topla oynama yüzdesi süper.
Ali Sami Yen'deki Trabzonspor Maçı:

Çok çekişmeli maçtı.2-1 gidiyordu.Adamlar son dakikada attı.Sen misin atan. 
Deplasmandaki Arsenal Maçı:
Maç Öncesi:Maçtan gelen herhangi puan averaj sebebiyle beni UEFA'ya götürecek yalnız benim kaybetmem Panathinaikos'un kazanması durumunda soğuk su içeceğim.Her iki rakip de grubu garantilemiş olduğundan ve ben deplasmana kaldığımdan zor ama imkansız değil.

Şutlarımız fazla olduğu halde bitiricilik farkı söz konusuydu.Neyse önemli olan bu değil.

Şikeye gel.
FM bana oyun oynuyor yahu nasıl yendi bu kötü takım Bayern'i. Lates Scores'a bakıyorum.Bayern 1-0 önde sonra 1-1 oluyor son dakikalarda 2-1
.
Böylece Avrupa'ya erken veda ettik.İkinci sezona kaldı herşey.
Transfer Sezonunun açılmasına da 2 maç kaldı onları da yazayım:
Deplasmandaki Fenerbahçe Derbisi:

Futbolu biz oynadık ama son vuruşu yapamadık. :/
Deplasmandaki Bursaspor Maçı:

Böylece ilk yarıyı Bursa'yı parçalayarak kapamış olduk.
İLK YARI PUAN DURUMU

Birazdan transferleri yazacağım..
-
19.Haziran.2009, 23:43
Bu kariyere kimse bakmıyor mu yahu? 
DEVRE ARASI TRANSFERLER
Gidenler
Lincoln:Sevilla taktı buna.20M YTL dedim.Önce yuh dedi.Sonra 15M YTL teklif etti.Kabul etmedim.Sonra 18M YTL dedi ben de "Evet" dedim.Lincoln iyi oynuyordu ama ücret iyi olduğu için sattım.
Volkan Yaman:Sürekli yedek kaldığı için huzursuz olmadan satayım dedim.5M YTL karşılığında (ucuz mu satıyorum ne?) Wolfsburg'a gitti.
Shabani Nonda:14 maçta 4 golü (muhtemelen penaltı) 2 asisti bulunan bu işe yaramaz (en azından bende işe yaramıyor) futbolcuyu da 4.6M YTL'ye West Brom'a sattık.
Ümit Karan: 2.6M YTL'ye Leverkusen'e satıldı. (ucuza gitti
)
Murat Akça:Bozüyükspor'a kiralandı.
Gökhan Öztürk:Afyonkarahisar'a kiralandı.
Serkan Çalık:Sakaryasporla sözleşme imzaladı.
Ve Gelenler:

Milan tarafından serbest bırakılan Ronaldo'yu kaptım.

Helder Postiga'yi 7.5M YTL karşılığında renklerime bağladım.Böylece forvet açığını kapadım inşallah bunlar da kazma çıkmaz (
).

Per Ciljan Skjelbred, Lincoln'ün yerini de bu dolduracak artık.Norveçli genç yıldız 12.5M YTL karşılığında Rosenborg'dan geldi.
Emre Pala:Bu genç yıldızı da Ankaragücü'nden 850K YTL karşılığında takıma getirdim.
"Massimo Neri bu oyuncunun ilk onbirin kilit adamı olacağına inanıyor." 
Güven Gül:1.7M YTL karşılığında Sakaryaspor'dan aldım.Quality player olarak bakılıyor buna da.
Bu arada staff bölümünü de adam ettim.Ama Burak Sadık Dilmen'i kovamıyorum.
Last edited by tojourus : 19.Haziran.2009 at 23:57
-
19.Haziran.2009, 23:55
Okunuyor yav merak etme, her ne kadar pek birşey yazmasam da TSL'de geçen bütün kariyerlerin peşindeyim merak etmeyin..
Postiga transferi güzel olmuş, her ne kadar hiçbir takımıma almamış olsam da severim kendisini. Rosenborg'dan aldığın arkadaş hangisi Skjelberg mi yoksa Sapara mı?
-
19.Haziran.2009, 23:57
İsmini yazmayı unutmuşum
Per Ciljan Skjelbred o.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada transfer rumours (söylentileri) ilgi çekici:

Çoğu listemde yok hatta gözlemci raporu bile alınmamış
Last edited by tojourus : 20.Haziran.2009 at 00:01
Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
-
20.Haziran.2009, 00:18
Valla ben İngiliz Sterlini ile oynadığım için transfer ücretine çok sağlıklı olmasa da bir yorum yapmak istiyorum, bana kalırsa çok vermişsin. Kaliteli futbolcu farkındayım, kendini oynatmışlığım, memnun kalmışlığım da var ama verilen para bana fazla gibi geldi.
-
20.Haziran.2009, 00:31
Transferlerin Sterlin Karşılığı:
Mehmet Topuz 4M
Mehmet Yıldız 2.1M
Emre Pala 350K
Güven 700K
Postiga 3.1M
Skjelbred 5.25
Toplam:15.5M
Satılanlar:
Linderoth:4.3M
Aykut'un Kira Ücreti
Sonradan satılacak muhtemelen) 500K
Volkan:2.1M
Nonda:1.9M
Ümit:1.1M
Lincoln:7.5M
Toplam:17.4M
Üzerine kâr ettim.
Ücretleri gözlemci (Karembeu) ile soruşturup ona göre veriyorum.Ama kaliteli adamı bulunca ücretin (eğer karşılayabiliyorsan) o kadar önemi yok bence.
-
20.Haziran.2009, 00:53
Valla 9.0.3 veritabanında, oyunun başında Mehmet Topuz 2.4m'e, Skjelbred de 1-1.6m arası bir ücrete alınabiliyordu, ama yine de iyi transferler yapmışsın, tebrikler.
Bana kalırsa, gelen adamın kaliteli olmasından ziyade taktiğe oturması önemli. Henri Saivet, scoutlar tarafından kesinlikle alınması gerektiği söylenen bir oyuncu ama taktiğime uymadığı için pek sağlam bir performans vermedi, o aralar oldukça sağlam bir performans sergiliyorduk, taktiksel anlamda değişikliğe gitmek istemedim ben de haliy.e
Yurtdışındaki Türk oyunculara bir bak istersen, onlar bayağı bir kaliteli oluyor ileride. Mehmet Ekici, Ömer Toprak, Sercan Sararer benim önereceklerim.
-
20.Haziran.2009, 01:06
Zaten gereksiz transfer yapmıyorum , lincolnün yeri boşaldı skjelbred geldi , 2 forvet aldım 2 forvet sattım 
Yurtdışındakilere bakıyorum, gözlemciler sürekli çalışıyor bende zaten.2.sezonun başında iyi bir oyuncu aldım zaten göstericem, yazmaya devam ediyorum şimdi.Mehmet ekici gelmiyor (have no intention) Ömer Toprak'la Sercan Sararer ucuzsa kadroma katmaya çalışacağım, sağol.
-
20.Haziran.2009, 01:37
Ömer Toprak'ı oyunun başında 1.2m'e yakın bir ücretle takımıma dahil etmişliğim var, Sercan Sararer'i de başka bir oyunumda çok istemiştim ancak West Ham'a gitmişti.
-
20.Haziran.2009, 01:48
Fortis Türkiye Kupası Deplasmandaki Pendikspor Maçı:

Fortis Türkiye Kupası Ali Sami Yen'deki İstanbulspor Maçı:

Şimdiki Türkiye Kupası Rakibimiz
enizlispor
Ali Sami Yen'deki Türkiye Kupası Denizlispor Maçı:

Eyvah 
Deplasmandaki Türkiye Kupası Denizlispor Maçı:

Son dakikada attıkları gol yetmedi tur atlattık.Zaten oyunu domine eden taraf olarak tur atlayamamamız söz konusu değildi.
Şimdiki Türkiye Kupası rakibimiz:Beşiktaş (Fenerbahçe de Bursa'yla eşleşti.)
Deplasmandaki Gençlerbirliği Maçı:

Hakan Balta'nın ikramıyla ilk malubiyetimizi aldık. 
Ali Sami Yen'deki Hacettepespor Maçı:

Böyle giderse Mehmet Topuz penaltılar sayesinde gol kralı olacak.En kötüsü oyunu domine edip gol atamamak.
Ali Sami Yen'deki Sivasspor Maçı:

Yeni oyuncumuz Postiga ilk golünü attı yalnız maçın adamı Skjelbred oldu.
-
20.Haziran.2009, 01:59
Oyunculara baktım; Sararer iyi değil , Toprak ise good signing ama 6.5M YTL o yüzden vazgeçtim (20sine de gelmiş.), daha ucuza iyi Brezilyalı oyuncular bulabilirim belki.
-
20.Haziran.2009, 02:42
şampiyonlar liginde hakkaten bir şike olabilir fifaya şikayette bulunsaydın keşke
şaka bir yana hakkaten olmayacak şey olmuş...neyse önümüzdeki seneye bak sende ligi sıkı tut seneye direk katıl
bu arada transferler gayet yerinde ve satılan oyuncularda iyi fiyata gitmiş birtek nonda hariç nondayı sene başında satsaydın keşke ben 8.5m tl ye sattım ama olsun para paradır
Mesaj Yetkileri