Finlandiya Veikkausliiga takımlarından HJK [Helsingin Jalkapalloklubi] eski menajerinin takımdan ayrılmasının ardından süpriz bir isimle anlaştı. 32 Yaşındaki Hayrettin Golyemez HJK'nin yeni patronu oldu. Hayrettin Golyemez Serhat Ulueren'in Yemezler adlı spor programına canlı telefon bağlantısı ile bağlanarak HJK'ya transferini değerlendirdi ve perde arkasında yaşanan olayları anlattı:
Serhat Ulueren: Merhaba sayın hocam. Tebrik ederim.
Golyemez: Sağolasın Serhatcım.
S.U: Öncelikle transferin perde arkasını anlatabilir misiniz? Yani neden Finlandiya'da bir takımı çalıştırmak istediniz?
Golyemez: Vallahi ben boştaydım. Yaklaşık 1-1.5 senedir takım çalıştırmıyordum. Benim çok yakın arkadaşım olan Menajer arkadaşım Papadi Çaçapi beni HJK takımının başkanına önermiş. Telefon ederek olayı anlattı bende Finlandiya'dan bir takımı tüm riskleri göze alarak başarıya ulaştırırsam büyük bir reklam ve kariyer yaparım diye tekliflerini kabul ettim.
S.U.: Hocam oradaki futbolu tanımıyorsunuz büyük bir olasılıkla ve başarı içinde iyi oyuncular şart. Transferde adam almak zor olabilir. Ne yapmayı planlıyorsunuz?
Golyemez: Öncelikle kadrodaki oyuncularımı tanıyacağım. Yönetimden geçen sezonun maç kasetlerini hazırlamalarını istemiştim onlarda asistanımın bu işle ilgilendiğini bildirdiler. İlk önce maç kasetlerinden izleyip transfere ihtiyaç olup olmadığına bakacağım. Eğer olursa elimizdeki imkanlara göre gelmek isteyecek oyuncuları alacağız.
S.U: Peki kadroda hiç Türk oyuncu düşünecek misiniz?
Golyemez: Bu zor bir soru. İki nedenle zor: Birincisi, kadromu kasetlerden tanıyacağım. Yani kadrodaki oyuncularımı henüz tanımadığım için göndereceğim oyuncular alacağım oyuncular kafamda belli değil. İkincisi ise; Türk oyuncuların her ne kadar ben olsamda Finlandiya'da gelip oynayacaklarından emin değilim. Çünkü Finlandiya ile Türkiye ligi arasında uçurum var. O yüzden teknik adam olarak ben gelebilirim fakat oyuncu olarak Türkiye'den buraya gelmek kariyer anlamında düşüşe neden olabilir. Bakalım görelim.
S.U: Peki hocam yayınımıza bağlandığınız için teşekkürler. Başarılar diliyoruz.
Golyemez: İyi yayınlar dilerim. İyi akşamlar..
GOLYEMEZ'İN HJK İLE ANLAŞMASININ BAZI BASIN YAYIN ORGANLARINA YANSIMASI:
UEFA.COM
FİFa.com
MARCa:
Sezon Öncesi Değerlendirme: Merhaba Arkadaşlar yep yeni bir kariyere başlıyorum. Sizlerden ricam bu tip uygulamaların en büyük meyvesi olan yorumlarınızı eksik etmemenizdir. Çünkü çok zor bir görev aldımbu görevde en çok sizin moral ve teşvik edici yorumlarınıza ihtiyacım var. Moral bozsada olumlu yada olumsuz görüşlerinizi belirtiniz. Öncelikle neden Finlandiya, çünkü bir CSKA sofia yı almıştım taa 2008'de ve hiç bir Allah'ın kulu gelmemişti. Dedim acaba başarabilir miyim bir şeyler Finlandiya'da. Hiç oyuncu gelmesede, yavaş yavaş popüler olarak ya bir kupa alırsam. Kısacası karanlık bir yola girdim. Takımı ve hiç bir şeyi tanımıyorum. Kariyer tepetaklakta olabilir ama 2. ligede düşsem hedefe devam. Sizlerin sıkılmaması için ben yukarıya o kadar şaklabanlık yaptım
devamıda gelecek. Biliyorum bu kariyerlerde böyle zevkli oluyor. Bende seviyorum bu tip şeyleri. Sizlerin kariyeri daha zevkli yaşayabilmesi açısından her olayı aktaracağım ve maçlarıda yavaş yavaş oynayacağım. Çünkü kariyeri sizlerle birlikte yaşamak istiyorum. Ben bir sezonu oynayıpta buraya sezon sonu SS eklersem hiç bir tadı tuzu kalmaz. o nedenle gelecek maçı sizlere söyleyeceğim ve biraz bekleyeceğim. Hem merak olsun hemde kariyerimde sırada kiminle oynayacağımı benim kadar sizde bilin ve merak edin.,Taktik ve kadro SS'lerinide aşağıya ekliyorum:
Bu takım kadrosu: Henüz transfer yapmadım ama raporlara göre yapacağım. Finlandiya kim gelir bilmiyorum ama ben geldimGelebilecek oyuncuları önerebilirsiniz. Sanırsam İsrail'den oyuncu getirebilirim. Ayrıca taktiği önerilerinize göre ve ileride duruma bağlı olarak değiştirebilme ihtimalim var
Diziliş:
Şimdilik bu kadar. Kariyer uzun olacak. Ve dediğim gibi enteresan olarak ilerleyecek. Daha çok heyecan ve değişik bir stilde
Haydi Bismillah Start
KARİYER KURALLARI'nı Okudum ve Kabul Ettim. Tüm bu şartları yerine getireceğime söz veriyorum...