Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 36 sonuç

Konu: Büyük Altay Kulüp Avında

Hybrid View

1. Default Büyük Altay Kulüp Avında

İlk hikayemi ALTAY ile yapıyorum. Bakalım nasıl olacak.

Kuralları Okudum Kabul Ediyorum
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69954

İKİNCİ Meşrutiyet (1908)'e kadar Türkiye'de spor yapmak hem padişah yönetiminin baskısı, hem de muhafazakarların tutumu nedeniyle hemen hemen olanaksız gibiydi. Spor yapanlar o dönemde pederşahi bir zihniyetle ayıplanırdı. Türkiye' de modern beden eğitimi öncüsü Selim Sırrı Tarcan, 1919 yılında sporu geliştirmek amacıyla bir salon açmak için İzmir'e geldi. Onun bu girişimi “Sarıklılar” olarak tabir edilen aşırı muhafazakarlar tarafından engellendi. Selim Sırrı Tarcan, salon açamamasına rağmen, o dönemde Vali Rahmi Bey, Necati Bey ve Vasıf Çınar Bey’le görüştü. Tarcan'ın spor sevgisi aşısı sonucu Rum ve Ermeniler ile diğer azınlığın da etkinliği nedeniyle artık Türk gençleri spor yapma gereğini duymaya başladı. Türkiye'de futbol ilk kez Rum, Ermeni, İngiliz ve İtalyanlar tarafından 1898 yılında oynandı. 1905 yılında ise Amerikan Koleji’nde eğitim gören Talat Erboy, orada okuyan iki arkadaşı Şerif Remzi Reyent ve Sabri Süleymanoviç’i de yanına alarak yabancı öğrencilerle birlikte futbol oynamaya başladı.

Ne yazık ki bu üç Türk genci, İstibdat Devri’nin karanlık günlerinde Kamil Paşa’nın baskısı sonucu Amerikan Kolejinden çıkarılırken, Talat Erboy eğitimini tamamlamak üzere İngitere’ye gönderildi. 2 yıl İngiltere'de kalan Erboy, futbolun beşiği sayılan İngiltere’de futbolunu geliştirdi.

İlk Türk futbolcuları:

Aynı tarihlerde Adnan Menderes'in eniştesi Nejat Evliyazade de futbol oynuyordu. Eğitim için yurtdışına giden Evliyazade, Belçika'da futbol oynayan ilk Türk futbolcusu oldu.Belgesel kayıtlara göre 1905 yılında futbola başlayan Talat Erboy, Sabri Süleymanoviç, Şerif Remzi Reyent ve Nejat Evliyazade ilk Türk futbolcularıdır. 1908 yılında İkinci Meşrutiyet ilan edilince İstibdat Dönemi de sona erdi ve Türk gençleri artık futbol oynamaya başladı. 1908 yılından sonra futbol, Türk okullarına da girdi. Sultani Mektebi’nde okuyan öğrenciler, Okul Müdürü Şükrü Saraçoğlu, Müdür Yardımcısı Baha Esat Tekant'ın daha sonra da Şark İdadisi’nde Necati Bey ile Vasıf Çınar'ın desteğiyle futbol gelişmeye başladı.15-16 yaşlarında olan Talat Erboy, Nejat Evliyazade, Sabri Süleymanoviç, Kemal Tahsin Soydam, Hasan Tahsin Soydam, Şimendiferci lakabıyla anılan Rıfat İyison, Mazlum Bey ve Hüsnü Bey ile Çakır Kemal Bey de futbolcu olarak spor tarihine isimlerini yazdırdılar.Türkiye'de ilk futbol tüzüğünü İngilizce den tercüme edenler Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nü yapan Baha Esat Tekant, Talat Erboy ve Nejat Evliyazade oldular.İşte tüm bunlar yaşanırken 1913 yılı sonunda İzmir'e gelen Celal Bayar, spor yapan Altaylı gençleri İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne katmak ve 1914 yılının 16 Ocak tarihinde Altay fiilen kuruldu. Celal Bayar, o dönem Şark İdadisi’nde faaliyet gösteren Altay'ın kuruluşu için para yardımında da bulunarak Altay’ın güçlenmesini sağladı. Kulübümüzün kurucuları
    Mustafa Necati Bey, Vasıf Çınar Bey, Şükrü Saraçoğlu Bey, Baha Esat Tekand Bey, Talat Erboy Bey, Esat Çınar Bey, Nejat Evliyazade Bey, Hüsnü Uğural Bey, Muharrir Rauf Nezih Bey, Şimendiferci Rıfat İyison Bey, Dr.Kemal Tahsin Soydam Bey, Enver Esat tekand Bey, Tayyareci Mazlum bey, Kemal Çakırel Bey, Nuri Sıtkı Erboy Bey, Dr.Fikret Tahsin Soydam Bey, Mazlum Öksüz Bey, Tüccar Süreyya Bey, Çiftçi Necati Bey, Fethi Özalp Bey, Sıhhıyeci Kemal İstanbullu Bey ve Halil Zeki Osma Bey’dir.

Görkemli Taraftarımız

Stadımız

Altay'a geliş hikayem

Bir gün sabahın köründe telefon çaldı. Arayan bilin bakalım kim? Kim olacak Altay'ın başkanı Niyazi KONUŞMAZ.

N.K= Günaydın Hakan Hocam nasılsın?
    H.B= Günaydın sağolun ama ben sizi tanıyamadım kimsiniz?
    N.K= Ben Altay'ın başkanı Niyazi Konuşmaz.
    H.B= Oo başkanım bir yanlışım mı oldu ? Erkenden aradınız.
    N.K= Galatasaray'dan ayrıldığını duydum. Orda çok başarılı 10 sezon geçirmişsin. Adadan (İngiltere) teklifler geliyormuş sana. Ama kariyerinin zirvesine gelmişsin. Paraya para demiyorsun. İstesen Altay'ı alırsın.
    H.B= Yok başkanım est.
    N.K= Artık Büyük Altay'ı da şampiyon yapma zamanı geldi. Bu görev için seni düşündük. Beni kırmayacağını düşünüyorum.
    H.B= Altayımız için elimden geleni yapmaya hazırım.
    N.K= Tamam o zaman. 18:00'da şöförüm ile seni aldırayım. Bu akşam güzel bir yemek yiyip teknik direktörlük konusunu konuşalım.
    H.B= Tamam. Akşama görüşürüz başkanım.

Takım Özeti

Last edited by hako93gs : 14.Eylül.2009 at 18:25

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Default Kariyeriniz onaylandı.

Başarılar dilerim.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Kariyerinde başarılar.Ama girişte sarıklılar aşırı muhafazakarlar gibi sözler hoş durmuyor bence kaldır.Biraz siyasi içerik var gibi görünüyor.

başarılar altayla

5. Default

Direk Altayın sitesinden almıştım. Tamamını okuma fırsatım olmadı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Başarılar Hakan. İyi Transferlerle Bu sene Süper Lig'e Çıkarsın

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Başarılar Süper Ligde görelim Altayı bu sene

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Başarılar dilerim Hakan başarılı olacağına eminim
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Başarılar....

10. Default

Altay ilk sınavını başarıyla geçti.

Son Dakika... Matej Rapnik ALTAY'da

Altay ilk transferini yaptı. Bravo takımından getirilen Matej Rapnik şu açıklamayı yaptı.

"Altay'ın efsane futbolcularının arasına girmek isterim. Böyle bir hedefe ulaşmak isterim. Hiç kolay değil, kimse kolaylıkla bu onura layık olamaz. Altay camiasında var olabilmek ve Altaylı Rapnik olarak anılabilmek istiyorum. Bunu çok arzu ediyorum. Böyle bir onura layık olabilmek için her şeyi yaparım" dedi genç futbolcu.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Rapnik'in profilini koyarmısın Hakan?

12. Default

Al bakalım Rapnik

Altay boş durmuyor... Sergiy Fedorov ALTAY'da.

Ukraynalı futbolcu Altay'da oynamaktan gurur duyacağını belirtirken, "Ben buraya kupalar kazanmak için geldim. Elimden geldiğince savaşacağım. Altay'ın vazgeçilmezi olmak istiyorum." dedi.

Ezeli rakibe darbe

Altay ezeli rakibi Göztepe'yi rahat geçti.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Evet , işte bu bir Izmirli olarak destekliyorum
    başarılar

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bravo Hakan 2 sağlam stoper almışsın.Bu sene defans sağlam

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

güzel transferler.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

2stoperde tsl'de rahatlıkla oynayabilecek kapasitede
    çok sağlam transferler olmuş

17. Default

Ard Arda Galibiyetler..

Altay hazırlık maçlarında çok iyi sonuçlar alıyor. Artık lig maçlarını bekliyorlar. Bu arada transfer çalışmaları devam ediyor.

18. Default

Hakan Boğan Türkiye Seçmelerinde !

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Muş Şehir Stadyumu'nda düzenlenen denemelere Altay teknik patronu Hakan Boğan davet edildi. Hakan Boğan gazetecilere şunları söyledi: "Bu seçmelerde genç yetenekleri izleyeceğim. İçlerinden beğendiğim olursa transfer edebilirim."

Karşılaşma beyaz formalı takımın galibiyeti ile sonuçlandı.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bence oradan işe yarar oyuncu çıkmaz

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

akif metini almalısınmaç bittikten sonra kırmızı kart yeme becerisine sahip

21. Default

Murat Özkan ALTAY'da

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

Başarılar takipçinim maçlar güzel transferlerde öyle

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Aldımı tam adamını alıyorsun Hakan bravo.

24. Default

Sağolun arkadaşlar Oyunda birşeyi unutmuşum. Galatasaray'da oynaya oynaya Bank Asya kurallarını unuttum. Maç kadrosuna sadece 2 yabancı alınıyordu Ondan dolayı iki yabancıyı gözden çıkardım ama bana Türk mc mevkinde adam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ama transfer için 250.000 tl bütçem var (parayı hiç harcamadım geldiğimden beri)

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by hako93gs View Post
    Sağolun arkadaşlar Oyunda birşeyi unutmuşum. Galatasaray'da oynaya oynaya Bank Asya kurallarını unuttum. Maç kadrosuna sadece 2 yabancı alınıyordu Ondan dolayı iki yabancıyı gözden çıkardım ama bana Türk mc mevkinde adam lazım. Yardımlarınızı bekliyorum. Ama transfer için 250.000 tl bütçem var (parayı hiç harcamadım geldiğimden beri)
    Samsunspordan Safa Aksoy'u önerebiLirim.Birde bedava transferden Utku Yılmaz.Özellikleri kötü fakat uzaktan acayip goL atma özeLLiğine sahip.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Karabükspor ile oynuyorum şu anda.Onların kadrosunda Murat Özkan ve Gökhan Güney var.Ortalamaları 7.17 bende ikisininde istersen birini al.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Gökhan Güney'de çok iyi
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

28. Default

İlk resmi sınavımızı başarıyla verdik.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Güzel bir deplasman ve derbi galibiyeti ile lige başlamışsın Hakan tebrikler.

30. Default

Fortis Türkiye Kupası'nda yenildik

Bolurspor'u rahat geçtik

Bu maçın hakkı beraberlikti

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri