Çok zor maç başarılar diliyorum Beşiktaş a.
Wolsburg 3-1 gibi rahat bir skorla alabilir. Beşiktaş ın orada bir beraberlik alması süper olacaktır. Wolsburgda Dzeko yu durdurabilirseler bir kademe olsun avantajlı olabiliriz. Wolsburg çok organize. Schalkeyi yendikleri maçta 2. golleri tam bir takım oyunuydu. O nedenle Bjk çok dikkatli ve risksiz oynamalı.
Bu maçı alabilirsek -ki çok zor- gruptan çıkma yolunda büyük bir şans elde edebiliriz.Manu'nun Cska'yı yeneceğini varsayarsak 3 takım 3 puan olacak ve bu 2 rakibimizle maçlarımız evimizde.Ayrıca moralman tekrar düzlüğüde çıkmamızı sağlar Almanya deplasmanında alacağımız bir galibiyet.Ama çok zor gerçekten.Başarabileceğimiz konusundada pek ümitli değilim.En fazla beraberlik alabiliriz gibi geliyor.İnşallah olur diyelim..Beşiktaş'ımıza başarılar..
So what?
Saike
Fark yemeyelim yeter.
Zor maç olacaktır.BJK bu maçtanda 0 çekerse kötü olur.Umarım puan alabilir bu maçtan.Temsilcimize başarılar.
Bu zor deplasmanda Beşiktaş'ıma sonsuz başarılar diliyorum ve inşAllah 1 puan alabileceğimizi umuyorum...
Beşiktaş'a 1 puan bile büyük moral kazandırır ama Beşiktaş'un o puanı alabileceğini düşünmüyorum Pek şansı yok Beşiktaş'ın
Beşiktaş'ın kazanmasını tüm kalbimle isterim ama; Beşiktaş yenilecek. Bize verilen görüntü bu ama; Beşiktaş bu maçı kazanırsa tekrar geri döner. Bu takımda moraller düzelir.
Wolfsburg kazanır bence.Ama umarım Beşiktaş en az 1 puanla döner bu zorlu deplasmandan..
Dzeko'yu kilitlesinler yeterli ama mübarek öyle bir adam ki her topu olumlu bir şekilde takımına kazandırıyor fizigine göre cok hızlıda eger Dzeko ya önle alamassa beşiktaş hem grafite hemde dzeko cosar gibime geliyor.
Tabi bos yerede faul yapmamak lazım sonucta Misimovic cok iyi bir şutör.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Zaten Wolfsburgun su anki durumda favori oldugu bariz belli olan bir sey. Buraya sadece Wolfsburg kazanir demek icin yazanlar tahminlerini Iddaa oynayarak degerlendirsinlerde bozuk olan moralimiz bu yazilari gorerek daha da bozulmasin.
Maca gelirsek umarim futbolcular formanin agirliginin ve kendilerinin gucunun farkinda olurlar, eger bunu basarirlarsa anlayacaklarki bir Tabatanin Misimovicten , Bir Bobonun Dzekodan cok fazla eksigi yok. Aradaki farkida daha cok kosarak kapatirsak galibiyetle bile cikariz Almanyadan.Taraftar destegimizde olucak.
3 gol yeriz Dzeko bir tane kafa golü atar gibime geliyor.İnşallah yanılırım.
Düzgün bir kadroyla çıkarşak şansımız olabilir.Kalede Hakan oynasın.İlerde Bobo-Nihat-Tello-Tabata 4lüsü iyi olur.Tabi Tello ne durumda hiç bir bilgim yok.
Allah yardımcımız olsun.
Ahanda buraya yazıyorum Wolfsburg 1 Beşiktaş 2 maç skoru olacak.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Rüştü
İ. Kaş
Fink
Sivok
Nihat
Bobo
Tello
Ekrem
İ.Üzülmez
Ferrari
Ernst
Böyle kadro mu olur.Tabata kenarda.İ.Kaş yine sağ bek.Ekrem sol açık oynayacak herhalde.
Allah Bjk nin yardimcisi olsun. Ben inaniyorum burdan en az 1 puan cikarabilceklerine
Nihat,Tello ve Bobo'nun performansı maçı çevirebilir.
Başarılar kartalıma...
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bu maçtan çıkaracağımız puan ve puanlar gruptaki kaderimizi belirleyecek. Bobo'nun bence özellikle oynaması gerekiyor çünkü Şampiyonlar Ligi kendini gösterebileceği yer ve daha iyi motive olacaktır bu maça. İşimiz zor, gol yollarında sıkıntı çekmememiz gerekiyor ki Beşiktaş'ın en büyük sorunu bu.
Üstteki kadroyu görmemişim.Evet bugün Bobo bayağı hırslı, İ.Üzülmez ise düzgün orta açtı bugün.
![]()
Aslında rakibin defansı hata yapmaya son derece müsaitti 3 puan alabilirdi Beşiktaş , Ferrari muhtesemdi adeta gölge gibi takip etti Grafite ve Dzeko'yu , rakip 10 kişi kaldıktan sonra forveti çiftleyebilirdi Mustafa Denizli.Ama yinede alınmıs 1 puan cok önemli
Tebrikler Beşiktaş
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Yanıldığım için çok mutluyum. Grafite nin atılması ilaç oldu. Beşiktaşın forvetleri gol atamıyorlar. Bence Nobre-Nihat ile başlamalıydı yada ilerleyen zamanda Bobo yu almalıydı. İleride top tutamıyor takım. Gol atmaya pek niyetli görmedim. Çünkü adamlar kendi ceza sahalarında topla oynuyorlar bizimkiler geriye dönüyorlar. Beraberlik için oynadı beşiktaş. Şimdi İstanbuldaki iki maçıda almalı. Man utd den belki 1 puan koparabilir o vakte kadar garantilerse man u..
Birde anlamadığım sen o kadar para vermişsin oyun kurucu diye almışsın Tabata kenarda. Bence Tabata baştan oynasaydı Bjk daha iyi pozisyonlar bulabilirdi.
Maçın en iyi adamı kuşkusuz yüreğini ortaya koyan Ferrari ydi.. Tek başına müdafa yaptı. Göze batan en iyi oyuncuydu.
Beşiktaş baskı yapsaydı onların ceza sahası civarında bir gol atabilirdi ama kardeşim bjk de şut vuracak adam yok. Nihat dağlara taşlara vuruyor, Bir adam söylesek ki şöyle Dzeko gibi gelince bireysel becerisiyle, en müsait durumdayken golü çakacak diye. Yok. Bence bu forvet hattı ve bir kaç oyuncu C L seviyesinde değil. Bobo gitmeli, Fink gitmeli bu oyuncularla gruptan çıkma hedefi koyduysan iş yapamazsın. Bobo nun yaptığını 2. ligdeki herhangi bir türk oyuncuda yapabilir. Koy M.Batdal ı o daha iyi oynar. Bobo nun özelliği yok.
Valla mactan once mac oynanmadan 0-0 yazalim deseler havada kapardim. Ama ozellikle hirsli oyunumuzu ve Grafitenin atilmasini gordukten sonra bu macida alabiliriz dedim ama olmadi.
Ferrari ve Sivok helal olsun diyorum ikisinede,benim icin ikiside super oynadi.Grafite ve Dzeko gibi Alman liginde toplam 60 gol atmis golculere firsat vermediler.Wolfsburgla deplasmanda basa bas oynadik.Bunlarin yaninda Ibrahim Uzulmezi,ne kadar bir pozisyonda sacmalasa bile Rustuyu, Ekrem Dagi ve Tabiki Ernsti basta olmak uzere butun futbolculari kutluyorum. Inonudeki iki macta bu oyunu sergilesinler 6 puan aliriz.
Burda cska ve wolfsburgu 1-0 yensek bile iki takimin 2 li averajda onundeyiz. Eger iki maci kazanirsak yuzde 95 cikariz bu gruptan. 2. tura cikmak bile inanilmaz olur.
Man Utd Cska yi kendi sahasinda yenerse 12 puanla garantileyecek,Bizde Wolfsburgu burda yener isek puan durumu:
man 12
bjk 4
wv 3
cska 3 olucak,
5. hafta man utd deplasmanindan yenilgi alacagimizi kabul edersek ve cska wolfsburg maci berabere biterse veya Cska kazanirsa,son macta biz cskayi yenersek wolfsburg-manutd macinin sonucuna bakmadan ust turu garantileriz.Ama Cska-Wolfsburg macinda Wolfsburg galibiyetiyle biterse mac 2. olmamiz cok zor olur,son macta liderligi garantilemis Man Utd almanya deplasmanina gidecek.
Abi wolfsburg 4 puan şuanda.
Evet pardon,Wolfsburg 4 puanda su anda. O zaman Cskanin Wolfsburgu kesinlikle yenmesi gerek. Eger beraberlikte ise o zaman son macta Man utd nin Wolfsburgan en azindan beraberlik almasi icin dua edicez![]()
Maçı seyredemedim ama anladığım kadarıyla dirençli bir oyunla zor maçtan 1 puanı kapmışız.Bu puan çok önemli bir artı oldu gruptan çıkma şansımızı devam ettirme açısından.Şimdi evimizdeki 2 maçtan 2 galibiyet çıkarmamız lazım.Yapabilirsek gruptan çıkma şansımız yüksek bence.Bunu yapacak gücümüz var ve inşallah başarırız..
So what?
Saike
Wolfsburg, sürekli topu kanatlara açtı. İçeri doğru katetti ve orta.
Çok basit bir oyun yapısıydı bu. Sivok ve Ferrari, özellikle Ferrari, Dzeko'ya kafa vurma şansı vermedi. Çünkü ilk toplar hep Dzeko'ya atılıyordu.
Beşiktaş forveti biraz şanslı gününde olsaydı, özellikle Nihat 3 puanı çok rahat alabilirdi.
Yalnız Bu İbrahim Kaş bir fiyaskodur. Dün sağ bek felç oldu. ADamların hep oradan geldi. 36 lık İbo bile arada bocalasada yine Kaş'tan daha iyi müdafa yaptı. O adamlada dalga geçiliyor ama gerçekten futbol oynarken yaşına, karşısındaki isme bakmadan mücadele veriyor. Kapasitesi belli, yaşı belli ama yinede hız kilometresini kıracakta olsa kendi seviyesi üzerine çıkmaya çalışıyor. Bir pozisyonda kendi kanadından atak yiyecekken İbo bir depar attı görmeliydinizBence İ.Toroman oynamalı sağ tarafta en azından belli bir tecrübesi ve kapasitesi var. Oradan bir gol yemediği için çok şanslı
Karşılaşmaya sezon başından beri uyguladığımız 4-3-3'ten vazgeçerek başladık...
Oynadığımız sistem Ancelotti ile özdeşleşmiş(Milan'da,Chelsea'de uyguluyor şuanda) 4-3-1-2 sistemiydi;
-------------------Rüştü----------------
İ.Kaş-------Sivok-----Ferrari------Deli İbo
--------Ekrem----Fink-----Ernst---------
------------------Tello------------------
-------------Nihat-----Bobo-------------
Bu sistem Nihat'ın oynayabileceği en uygun sistem olması açısından çok önemli.Nihat gol atamamasına rağmen geldiğinden beri en etkili olduğu maçlardan bir tanesini oynadı.Bundan sonra sistem umarım böyle devam eder.En azından devre arasında 4-3-3'ü oynamak için ideal kanat hücumcuları(Keita,Kewell vb.) alınmazsa...
Dün Wolfsburg'u yenememezin tek sebebi ileride top tutamamak oldu.Tello,Bobo yerine Tabata,Nobre başlasaydı maçı alabilirdik.Nihat'ın partneri pivot özellikleri barındıran birisi olmalı yani Nobre.Onların arkasında ise final paslarını daha iyi başarabilen ve oyunu tutabilen bir oyuncu olmalı yani Tabata...
İ.Kaş'ın oynamasının sebebi stoperlere yardım etmekti.Aynı F.Terim'in Norveç deplasmanında yan toplar için G.Gönül yerine Kaş'ı tercih etmesi gibi yine sırf yan toplar için o bölgede Ekrem yerine Kaş'tan yana kullandı tercihini Mustafa Hoca.Kaş kanat akınlarına pek karşı koyamasada stoperlerin yanına girdiği zaman özellikle Dzeko ile sık sık ikili mücadeleye girdi ve başarılı oldu...
Wolfsburg'un tek planı 25-30 metreden Dzeko ve Grafite'ye şişirilen toplar.B planı yok bu takımın.Stoperleri dikkatli,takım savunmasını iyi uygulayan her takım durdurur Wolfsburg'u...
Sivok ve özellikle Ferrari mükemmel maç çıkarttılar.Grafite'nin 75. dakikada İ.Kaş'a attığı tokat Beşiktaş savunmasının nedenli iyi oynadığının bir kanıtıydı...
Ferrari geldiğinde gereksiz,G.Zan'dan Zapo'dan ne farkı var diyenlerin konuşmasını bekliyorum şimdi.Sezon başından beri tartışmasız takımın Ernst ile birlikte en iyi iki oyuncusu oldular.Bu kadar soğukkanlı,pozisyon bilgisi üst düzey,sezileri bu denli kuvvetli bir stoper görmedim ben Türkiye'de Popescu'dan sonra.Benim için onun başarılı olması kaçınılmazdı.En büyük referansı İtalya gibi dünyanın en iyi savunmacılarının çıktığı bir ülkede devşirme(Cezayir asıllı) olarak milli takımda girebilmiş olmasıydı...
Ekrem son maçlara nazaran formsuzdu.Ernst ikinci yarıda kendine geldi.Fink ise yaptığı kritik müdahaleler,savunmaya yardımı ve özellikle ikinci yarıda rakip ceza sahasına yaptığı sürpriz koşularla iyi bir görüntü çizdi...
Bobo gücü ve fuleleriyle etkili olmaya çalıştı.Birkaç pozisyonda etkili aksiyonları oldu ama sonunu getiremedi...
Nihat sürekli sağa sola deplase oldu.Tam istediği gibi serbest,gezici forvet hüviyetinde oynadı.Bu sistemde ısrarcı olunursa çok can yakar Nihat...
Grup hakkında bir değerlendirme yaparsak; Manu'nun Wolfsburg deplasmanı harici puan kaybedeceğini düşünmüyorum.En fazla 2 puan kaybeder Manu...
Wolfsburg'un evinde Manu harici maçı kalmadı.Bizimle oynayacakları maçta Grafite'nin oynamamasıda büyük kayıp onlar için...
CSKA'da yine bizim gibi Manu deplasmanına gidecek.Oradan puan alamazlar.Wolfsburg ile kendi evlerinde yapacakları maç onlar için çok önemli...
İpleri elimize aldık diyebilirim.Evimizde oynayacağımız maçları kazanacağımızı düşünüyorum.Hem CSKA hem Wolfsburg abartılcak takım değiller...
Kalan maçlar ve puan tahminim;
Manu - CSKA= Manu 3 puan
Beşiktaş - Wolfsburg= Beşiktaş 3 puan
CSKA - Wolfsburg= 1'er puan
Manu - Beşiktaş= Manu 3 puan
Beşiktaş - CSKA= Beşiktaş 3 puan
Wolfsburg - Manu= 1'er puan
Manu 16 puan
Beşiktaş 7 puan
Wolfsburg 6 puan
CSKA 4 puan