1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: Selçuk Dereli hakemliği bıraktı

Default Selçuk Dereli hakemliği bıraktı

FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, hakemliği bıraktığını açıkladı. Dereli'nin, Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Bülent Yıldırım ve Yunus Yıldırım ile birlikte 2010 FIFA listesinde olmasına rağmen, "gördüğüm lüzum üzerine" diyerek aniden hakemliği bırakması şaşkınlık yarattı.
    40 yaşındaki Selçuk Dereli'nin UEFA'nın Cüneyt Çakır'ı 1. kategoriye, Bülent Yıldırım'ı da 2. kategoriye yükseltmesinin ardından önümüzdeki yıl Avrupa'da önemli maçlarda görev alamayacağı endişesiyle faal hakemliğini noktaladığı iddia edildi.
    Bilindiği gibi Dereli, 2007 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasını yönettikten sonra sarı-lacivertli yöneticiler tarafından sertçe eleştirilmiş ve mahkemelik olmuştu.
    Dereli, Aziz Yıldırım, Ali Koç ve Murat Özaydınlı'ya açtığı tazminat davalarını kazanmıştı.
    Selçuk Dereli ligde son olarak 1-1 biten Manisaspor-Beşiktaş maçını yönetmişti.
    "TÜM BÜYÜKLERİM VE DOSTLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
    İşte Dereli'nin hakemliği bırakma açıklaması:
    “22 yıldır onurlu bir şekilde sürdürdüğüm hakemlik yaşamımı, gördüğüm lüzum üzerine sonlandırmış bulunuyorum. Ülkemde ve Avrupa'da gelmiş olduğum konuma katkısı bulunan tüm büyüklerim ve dostlarıma teşekkür ediyorum. İlkelerimden ve doğrularımdan en küçük bir taviz vermeden, gururla taşıdığım Türk hakemlik formasını bırakırken, her daim futbolumuzun ve hakemliğimizin hizmetinde olmaya devam edeceğimi ifade ediyorum.”
    Eski hakemlerden Bülent Yavuz, Selçuk Dereli'nin hakemliği bırakmasını şu şekilde değerlendirdi: "Hakem Selçuk Dereli’nin hakemlik hayatının önemli bölümünde yer aldım Aşağıdan yukarı çıkısının her anında ben varım. Hatta Erzincan’dan Ankara’ya tayininin yapılmasını sağlayan benim. Hakemliğini bırakan kararını üzüntüyle karşıladım. Daha 6-7 yıla yakın bir hakemliği varken bırakması manidardır ve kırgınlıktır ve kızgınlıktır. Kıskançlık demek istemiyorum Cüneyt çıktı ben çıkamadım sendromu değildir bu. Futbol Federasyonu Selçuk’u yalnız bırakmıştır düşüncesi bu istifanın perde arkasıdır. Bir an önce hakemliğe yeniden dönmesi için yetkililerin çaba göstermesi lazım. Kötü maçlar yönetti, doğrudur. Ancak çok iyi maçları çok daha fazladır. Selçuk Dereli, Avrupa’da başarılı maçlar yönetti. Çakır cıktı ben çıkmadım kızgınlığı değildir. Bu bir anlık öfke istifanın sebebi olabilir. TFF Başkanı bu istifayı çok iyi değerlendirip bir hakemin de çok kolay yetişmediğini bilmelidir ve buna göre de hareket etmelidir."
    Kaynak:Hurriyet

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

İsabetli bir kara olmuş onun için

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Çok şaşırdım.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Zaten avrupada nasıl maç yönetiyor hep şaşırırdım, doğru kararı vermiş.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

En iyisini yapmış.Kurtulduk (:

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Türk futboluna hayırlı olsun...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Haftaya bir televizyon kanalında yorumcu olarak görürüz kesin.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Haftaya bir televizyon kanalında yorumcu olarak görürüz kesin.
    Hatta kendisinin yüzlerce kez yaptığı hatayı yapan hakeme bu iş böyle yapılmaz, bunlar türk futboluna zarar veriyorlar gibi açıklamalarda da bulunur.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Allahıma çok şükür kurtulduk.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Türk Futbolu için iyi bir karar Bundan sonraki yaşamında başarılar

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Doğru yolu bulmuş

Süper bir haber..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Çok şükür artık ''X maça Selçuk Dereli verildi'' haberlerini görmeyeceğiz, duymayacağız.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Çok şükür artık ''X maça Selçuk Dereli verildi'' haberlerini görmeyeceğiz, duymayacağız.
    + Kendisi adına yapılan bir tezahürat var Onu da duymayacağız.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Sigara bağımlısı olmama neden olan adamdan kurtulduk FB-Beşiktaş maçında onun yüzünden 30 sigara,1 puro içmiştim.Sigaran da Selçuk Dereliden de kurtulduk.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Darisi diger hakemlerimizin basina yeni jenerasyonun komple birakmasi lazim

Nesil
    2006

Bizim görmeyip de, Avrupa'lının gördüğü ne var dı Selçuk Derelide merak etmiştim. İsabetli karar olmuş, artık bir televizyon kanalında yorumculuğa başlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Bizim görmeyip de, Avrupa'lının gördüğü ne var dı Selçuk Derelide merak etmiştim. İsabetli karar olmuş, artık bir televizyon kanalında yorumculuğa başlar.

Ahmet Çakar'ın yanında çırak olarak başlar işe

Mesaj Yetkileri