İddia ediyorum, çoğunuz bunu farketmediniz.
http://www.youtube.com/watch?v=PXUARRssn-4
Buyrun izleyin.![]()
İddia ediyorum, çoğunuz bunu farketmediniz.
http://www.youtube.com/watch?v=PXUARRssn-4
Buyrun izleyin.![]()
İlginç.Hiç pozisyon bulunmuş mu acaba bu taktik sayesinde?
So what?
Saike
Bana saçma geldi.Sonuçta topu taca atıyorsun ama bu zamana kadar bende merak ettim pozisyon geldimi bunların sayesinde.Adam gibi başlamak varken...
Ben amatörde oynarkende yapardık bunu.Topu rakip sahanın en uzak noktasına atar sonra takım olarak rakip sahada basardık.Futbolun en temel taktiklerinden biridir bence topu rakip sahada ne kadar tutarsan gol yeme ihtimalin o kadar azalır gol atma ihtimalinde o kadar artar.Müthişlik bunun neresinde çözemedim.
Bu Avrupa'da da yapılan birşey çoğu takımlar yapar.Benim dikkatimi çekmişti Kayseri maçında.Sahaya iyi yayılmak ve baskıyı kurmak için yapılır genelde mantıklı birşey.
Fenerbahçe bunu son maçlarda uygulamaya başladı ve şu ana kadarda gol yemedi. Müthişlik burasında.![]()
Bence gol yememesinin bu olayla bir alakası yok.
Bunu sadece maç başında uygulamıyorlar. Sonuçta sadece başlangıçda uygulaman büyük avantaj yakalatmaz takıma. Bunu mutlaka doksan dakikanın içine yaymışlardır. Bundan sonraki maçlarda, daha detaylı izleyeceğim. Tabii ki %100 bununla alakası yok.![]()
"creepiest lille eşleşmesinden sonra yapılıyor, lille'den öğrendiler."
Bu yorumu videonun yayınlandıgı linkten aldımEğer durum buysa örnek alarak başlamışlardır birşey diyemem ama her ne türlü olursa olsun saçma bir olay
Çünkü top zaten sende ve rakibe baskı kurmak için topu rakibe vermene gerek yok... He illa da vereceksen ilk topla kalecine dönersin, oraya top gidene kadar rakip alana 5-6 adamla yayılırsın, kalecin ya da defansın göbeği topu şişirir ve top rakipte kalırsa baskı yapar, sende kalırsa atağı şekillendirirsinMaçın başında bunu yapıyorlarsa, o zaman maç devam ederken de orta alana kadar gelip topu köşe gönderinin oradan taça atsınlar ve ilerde baskı yapsınlar
Topu rakip alana atmanın bir sürü yolu var ama bence en kötüsü topu rakibin kullanacağı şekilde taça atmaktır
geriden kale içine doldursan daha iyi baskı yaparsın yav
![]()
Ama tabiki de yapanın da aklında bir plan vardırya da yoktur
![]()
Last edited by GeNç KaRTaL : 08.Nisan.2010 at 19:39 Reason: w değil v
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Maç başında topu oraya atarak, sahaya iyi yayılıp rakibe bir anda baskı uyguluyorlar. Kaleciye geri dönüp yada paslaşarak aynı şeyi yapmayı denesen topu kaptırabilir, baskıyı sen görebilirsin. Bunun sayesinde gol falan atamadık ama mantıklı duruyor.
Bunu bile büyütüp hareket iyi kötü diye tartışanlar var...
Ortada bir müthişlik falan göremedim, mantıklı olabilir, taktik olabilir, ama müthiş lafı abartılı olmuş.
İlk gördüğümde Alex'in kanat oyuncusundan koşu beklediğini sanmıştım fakat diğer maçlarda da aynı şeyi tekrarlayınca bunun baskılı bir başlangıç için taktik olduğunu anlamıştım. Maçın hemen başında yapılan ciddi pres sayesinde oyuncular uyuma devresine hiç girmeden direkt olarak uyanık halde maça başlamış oluyorlar. Ufak bir detay olsa da güzel bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Zaten Alex bir iş yapıyorsa, o iş boş iş değildir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Video'nun adı müthiş olduğundan bu konunun adınıda müthiş koydum.Bunu belirteyim.
Zaten eleştirim buradaki başlığa değil, videodaki başlığa. Ekleyen kişi abartmış biraz.
Akıllıca birşey Alex yapar (:
Tam olarak ne düşünüp de bunu yaptıklarını tamamen bilemeyiz. Bana da gereksiz geldi. Top sende sonuçta. Ver arkandakine, top ona giderken ve ondayken yüklenirsin amaç rakip alanda çoğalmaksa. Amaç baskı yapmaksa top sende kalsın, kaptırınca yaparsın.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Gereksiz olsa bile yinede güzel bir düşünce bence her an bir hatada gelen gol bu taktiğin iyi olduğunu gösterir..
Fenerbahçe maç kaybetsin o zaman başlar eleştiriler neden topu taca atıyorlar diye..![]()
Güzel bir ayrıntı. Ama Alex değil de Daum da bulmuş olabilir.
Bunun müthişliği nerede ? Bence abartılacak bir şey yok
Bu maçta baya bi işe yaradı bu taktik..
Rakip sahaya macin basindan itibaren yerlesiyorsunuz. Uygulanisi guzel olursa cok ise yarar
Bu taktiği Alex keşfetti gibi yorum yapmayın lütfen. Fenerbahçe-Lille karşılaşmasını hatırlayın. Lille'in oyuna başlama şeklidir bu ve Alex'te güzel tespit edip kendilerininde kullanabileceğini belirtmiş teknik direktörüne belli ki. Daum'da onay verince bu şekilde başlıyorlar karşılaşmalara. Lille kimden öğrendi bilmem ama Alex'in Lille'den aldığı kesin
videosunu da buldum onu da ekleyeyim.
http://www.youtube.com/watch?v=OSGGDuWo2WM
gereksiz yorum
Last edited by Melekovic : 20.Nisan.2010 at 00:49
Alex dauma önermiş falan diyorlardı maçı anlatanlar galiba.
tamamen psikolojik bir olay![]()
başka hiçbirşey şeyle ilgisi yok alenen.
basit gibi görünen ama çok yararlı bir hareket...
Tamamen hurafe.![]()
Fenerbahçe bu taktik ile bu hafta Beşiktaş'a gol attı. Önde kapılan bir top ve top Alex'in ayağına geçti. Bir fırsatını buldu Alex'de golü attı.