1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Fenerbahçe Bombaları Patlattı

Hybrid View

Nesil
    2006

Default Fenerbahçe Bombaları Patlattı

Üst üste beşinci şampiyonluğuna namağlup unvanıyla ulaşan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Macar Antrenör Laszlo Ratgeber yönetiminde geçireceği yeni sezona kadrosunu İvana Matovic ve Şaziye İvegin ile güçlendirerek giriyor.

Antrenör Laszlo Ratgeber'in yanı sıra Ivana Matovic ve Şaziye İvegin'i Fenerbahçeli yapacak olan imza töreni, Başkan Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Semih Özsoy'un katılımıyla; 28 Mayıs 2010 Cuma günü 11:30'da Şükrü Saracoğlu Basın Odası'nda gerçekleştirilecek.

Bilindiği gibi Fenerbahçe daha önceden son 3 sezonun Avrupa Şampiyonu Rus Spartak Moskovalı oyuncu Diana Taurasi'yi kadrosuna katmış, Penny Taylor'ın da takımda kalmasını sağlamıştı.

Laszlo Ratgeber Kimdir?

Çalıştırdığı takımlarda farklı kulvarlarda elde ettiği başarıların yanı sıra, edindiği pek çok bireysel ödülle de dikkat çeken Laszlo Ratgeber, 1966 Macaristan doğumlu.

Kariyerinde 2 Rusya, 2 Euroleague, 2 Süper Kupa, 9 Macaristan Ligi, 9 Macaristan Kupası Şampiyonluğu bulunan Macar Teknik Adam, ayrıca, Euroleague'de iki kez de ikincilik ipini göğüsledi.

Ratgeber, 2009'da Spartak Moskova'yla yaşadığı Euroleague ve Süper Kupa zaferinin ardından Avrupa Kadınlar Basketbolu'nda Yılın Koçu ödülünü aldı.

Macar teknik adam Laszlo Ratgeber 2010-2011 Sezonunda Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın başında yeni şampiyonluklar için ter dökecek.

İvana Matovic Kimdir?

1983 Doğumlu İvana Matovic, basketbol kariyerine başladığı Voyvodina kulübünden 2000 yılında ayrıldıktan sonra sırasıyla Usk Blex, Sopron, Spartak Moskova ve Lotos Gdynia ekiplerinde forma giydi.

Kariyerine şimdiden iki Rochetti Kupası bir de Eurocup Şampiyonluğu sığdıran 1.97 boyundaki Sırp pivot; 2005'te Euroleague'de 25 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ortalamasıyla dikkat çekmişti.

Oynadığı takımlarda 14 numaralı formayı taşıyan Matovic, 2009 sezonunu ise 15.5 sayı, 4.9 ribaund ve 2.5 asist ortalamasıyla tamamladı.

Şaziye İvegin Kimdir?

Daha önce takımımızın formasını üç sezon giyen Şaziye İvegin, 1982 Adana doğumlu.

Forvet pozisyonunda görev yapan milli basketbolcu, 1995 yılında formasını giymeye başladığı Botaş Spor'dan 2004'te Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'de geçirdiği üç sezonun ardından İtalya'nın New Wash Montigarda takımına transfer olan İvegin, sonra sırasıyla Beşiktaş, Spartak Moskova, Galatasaray ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev aldı.

Kariyerinde 5 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Ligi ve 4 Türkiye Kupası Şampiyonluğu bulunan İvegin, yeni antrenörümüz Laszlo Ratgeber'in Spartak Moskova'yı çalıştırdığı dönemde Diana Taurisi ile birlikte ter dökmüştü.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bilmiyorum; ben daima yerli koçlardan yanayım... Ama bayan basketbolunda üst düzey yerli koç malesef çok az... Zafer Kalaycıoğlu'nu kariyerine rağmen oldum olası beğenmem; o sadece yüksek bütçeyle nokta transferler yapan iyi bir menejerdir... Ama çok kötü bir taktisyen olduğu muhakkak... Tek bildiği takımın yıldız oyuncusunu pohpohlamak ve "ver topu Capy'e; bire bir oynasın ve birşeyler çıkartsın"dır... Onun yüzünden üç yıl önce son salisede kaybettiğimiz ve final-four'dan olduğumuz bir Ros casares maçı vardır ki; çıldırmamak elde değil... daha faul hakkımız dolmamış; iki sayı öndeyiz; faul yapsak oyun bitecek... Turnikeyi yedik; uzatmada yenildik ve Ros casares final-four'a gitti... En büyük koç skandallarındandır... Neyse; geçen sezon Galatasaray sayesinde ondan kurtulmuştuk... Koç Kemal Haydar Ateş takıma gerçekten doğru basketbol oynatıyor, özellikle uzunlar arası pas trafiğini ve savunma rotasyonlarındaki kaymaları harika uygulatıyordu... Koç gibi koçtu yani... Ama onun ayrılmasından sonra da duyduk ki; Kalaycıoğlu'nun aksine oyuncularla geçinmeyi hiç beceremeyen, sürekli onlarla problem yaşayan birisiymiş... Halbuki özellikle bayanların yarıştığı sporlarda diyalog ve pohpoh çok önemlidir... Çok kariyerli bir koçla anlaştık... Bakalım; bizim Türk kızlarımızla ne kadar uyum içinde çalışabilecek... Taktik üstadı oluşuna kimse birşey diyemez zaten; bir de oyuncularla "arkadaş" olmayı başarabilir ve özellikle yerli oyuncularımıza hakettiği ilgiyi gösterebilirse çok önemli bir hamle...

Şaziye hamlesinden fazla birşey beklemiyorum... Ben olsam yeniden kulübün kapısından içeri sokmazdım... Zamanında kendisi ayrılmak istedi Fenerbahçe'den... Gerekçesi yurtdışında oynamak istemesiydi... Fenerbahçe buna saygı gösterdi ve izin verdi... Ama Şaziye sezon ortası Beşiktaş'ın teklifini değerlendirdi ve bizim yöneticilerin "geleceksen yeniden bize gel" teklifini dinlemeyip o dönem en önemli rakibimiz olan Beşiktaş'a imzayı attı... Sonra Galatasaray... BEN OLSAM ALMAZDIM..

Diğer yabancı transfer çok olumlu; sert ve üst düzey bir oyuncu... Lotos Gydinia bu sene euroleague'de rakibimizdi... Bizi çok zorlamıştı...

Ben şimdi iç transferde Hoffman'la yeni kontrat yapılmasını umanlardanım... O kız bu takımda kalmayı hakediyor... Ama bu konuda hiç ses-soluk yok... Gerçi bu sene işler daha sıkı tutuluyor... Muhakkak B planları vardır...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Avrupadan büyük koç getirmek her zaman tutmayabiliyor, Efes avrupa şampiyonu koçu getirmişti ama tutmayınca tutmuyor.

Yine de yönetim büyük düşünüyor. Bu yönde hamleler yapıyor ama futbolda hala hüsran var ve düzelmesi de zor.

Arkada bekleyen oyuncuların pek kaliteli olmaması sebebiyle de sıkıntı çektiğimizmaçlar oldu sanırım, bu nedenle kaliteli Türk oyuncu transferi devam edecek mi acaba?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Avrupadan büyük koç getirmek her zaman tutmayabiliyor, Efes avrupa şampiyonu koçu getirmişti ama tutmayınca tutmuyor.

Yine de yönetim büyük düşünüyor. Bu yönde hamleler yapıyor ama futbolda hala hüsran var ve düzelmesi de zor.

Arkada bekleyen oyuncuların pek kaliteli olmaması sebebiyle de sıkıntı çektiğimizmaçlar oldu sanırım, bu nedenle kaliteli Türk oyuncu transferi devam edecek mi acaba?
    Tanjevic, kim ne derse desin kariyerli adam. Eğer, Efes Pilsen gibi bir kaç daha iyi rakimiz olsa, final oynayamazdık son iki yılda.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Bu oyuncuları aldık. Matovic için çok yumuşak kalır diyenler çok fazla. Çok fazla oyununu bilmiyorum. Genel kanı bu yönde. Bundada Galatasaray'ın aldığı Fowless'la kıyaslanıyo. Ama herkesin unuttuğu birşey var. Takım sadece Fowless üzerine kurulu değil. Etrafındaki oyuncular çok zayıf. Zaten 1,5 senedirde yatıyo Fowless. Matovic'le en son karşılaşmalarında Matovic çok iyi performans sergilemiş. 15 sayı atmış Lotus takımında. Tek başına Fowless hiçbirşey yapamaz Fenerbahçe takıma karşı. Tamika veya Sophia'nın Fenerbahçe takımını durduracak seviyede olduğuna inanmıyorum. Işıl tek beni korkutan ama oda 1,5 senelik bir sakatlıktan çıktı.

Skorer bir takım oluşturuldu Ratgeber istemiştir büyük ihtimalle. Ama bu kadar güzel şeyin yanında 4 senedir takımda olan Tammy Sutton Brown - Devre arası geldikten sonra pota altının canavarı olan final serisinde boş bulduğu anlarda cezayı kesen Ebony Hoffman, Neredeyse bütün sezon tribünde olan ama oynadığı anlarda hiç tribünde oturduğu zamanları hatırlatmayan, hatta neredeydi şimdiye kadar dediğimiz Ajawon ve geldiğinde yıldız statüsünde karşıladığımız ama final serisinde çok tutuk olan Nicole Powell gönderildi takımdan. Penny EU statüsünde sayılırsa 1 uzun alacaklar sanırım. Yinede ben Ebony - Tammy - Ajawon'un takımda kalmasını isterdim.. Özellikle Ebony Hoffman çok yararlı oldu takıma.

Bu arada Galatasaray'ın Sophia Young'ı Türk yapma planlarıda suya düştü sanırım Sophia'nın 2 vatandaşlığı var. Türk vatandaşlığına geçmek için 1 tanesinden feragat etmek zorunda.. Tammy içinde aynısı geçerliydi..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ratgeber, Matovic ve İvegin imzayı attı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde üst üste beşinci şampiyonluğuna namağlup unvanıyla ulaşan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Macar Antrenör Laszlo Ratgeber, Sırp oyuncu Ivana Matovic ve eski oyuncularımızdan Şaziye İvegin ile kadrosunu daha da güçlendirdi. Ratgeber, Matovic ve İvegin, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da hazır bulunduğu bir törenle resmi sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen törene Laszlo Ratgeber, Ivana Matovic ve Şaziye İvegin’in yanı sıra Asbaşkanlarımızdan Semih Özsoy, Bayan Basketbol Takımımızın İdari Menajeri Didem Akın da katıldı. Ayrıca Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizden Yasemin Merçil de törende hazır bulundu.

Hedef Avrupa’da final

Törende ilk olarak söz alan Semih Özsoy, "Avrupa’da başarı için eski oyuncumuz ve yeni oyuncumuzla birlikte imza için buradayız. Tekrar kutluyorum. Güçlü bir kadromuz var. Amacımız çok daha güçlü olup Avrupa Liginde final oynamak. Avrupa tecrübesi olan hocamızla birlikte başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Yeni bir ekip kuruyoruz

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın yeni antrenörü Laszlo Ratgeber ise "Büyük Fenerbahçe Kulübü’nün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe, daha önce dışarıdan izlediğim bir takımdı. Fenerbahçe’ye karşı büyük bir saygım var. Sadakatim, bilgi birikimim ve elde ettiğim deneyimlerle en iyisini yapacağım. Umarım neticeler de bu çalışmayla birlikte gelir. Final-Four’u özellikle İstanul’da düzenlersek bu çok büyük bir başarı olur. Yeni bir takımız. İlk başlarda neticelerin gelmesi zaman alabilir. Dünya yıldızlarını transfer ettik. Yeni bir takım kurma aşamasındayız. Aynı zamanda Türk oyunculara da çok büyük bir saygımız var. Bu neticeleri getiren oyuncular arasında Türk oyuncuların da katkısı vardı" diye konuştu.

Final-Four şansımız çok yüksek

Yeni oyuncularımızdan Ivana Matovic ise, "Ben de burada olmaktan mutluyum. İyi bir takım, iyi bir kadro, iyi bir teknik heyet ve taraftarlarla birlikte Final-Four şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Beni kabul eden taraftara teşekkür ederim

Şaziye İvegin ise "3 yıl aradan sora tekrar burada olmak çok güzel.Fenerbahçe geçen yıl Türkiye Ligini namağlup bitirmiş bir takım. Bu yıl Avrupa’da şampiyonluğa oynayacak kadroda bulunmak benim için çok özel ve heyecan verici. Aziz Yıldırım ve yönetimine, menajerimiz Didem Akın’a teşekkür ediyorum. Bu yıl büyük hedefler doğrultusunda bana düşen görevi en iyi şekilde yerine getirip katkı sağlayacağımı düşünüyorum. İnşallah koyduğumuz hedefleri tek tek aşarak, büyük başarıya imza atacağız. Taraftarın da beni tekrar kabul etmesinden mutluyum. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmzaların atılmasının ardından tören, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da katılımıyla basın mensuplarına poz verilmesiyle sona erdi.

Laszlo Ratgeber Kimdir?

Çalıştırdığı takımlarda farklı kulvarlarda elde ettiği başarıların yanı sıra, edindiği pek çok bireysel ödülle de dikkat çeken Laszlo Ratgeber, 1966 Macaristan doğumlu. Kariyerinde 2 Rusya, 2 Euroleague, 2 Süper Kupa, 9 Macaristan Ligi, 9 Macaristan Kupası Şampiyonluğu bulunan Macar Teknik Adam, ayrıca, Euroleague’de iki kez de ikincilik ipini göğüsledi. Ratgeber, 2009’da Spartak Moskova’yla yaşadığı Euroleague ve Süper Kupa zaferinin ardından Avrupa Kadınlar Basketbolu’nda Yılın Koçu ödülünü aldı. Macar teknik adam Laszlo Ratgeber, 2010-2011 Sezonunda Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı’nın başında yeni şampiyonluklar için ter dökecek.

İvana Matovic Kimdir?

1983 Doğumlu İvana Matovic, basketbol kariyerine başladığı Voyvodina kulübünden 2000 yılında ayrıldıktan sonra sırasıyla Usk Blex, Sopron, Spartak Moskova ve Lotos Gdynia ekiplerinde forma giydi. Kariyerine şimdiden iki Rochetti Kupası bir de Eurocup Şampiyonluğu sığdıran 1.97 boyundaki Sırp pivot, 2005’te Euroleague’de 25 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ortalamasıyla dikkat çekmişti. Oynadığı takımlarda 14 numaralı formayı taşıyan Matovic, 2009 sezonunu ise 15.5 sayı, 4.9 ribaund ve 2.5 asist ortalamasıyla tamamladı.

Şaziye İvegin Kimdir?

Daha önce takımımızın formasını üç sezon giyen Şaziye İvegin, 1982 Adana doğumlu. Forvet pozisyonunda görev yapan milli basketbolcu, 1995 yılında formasını giymeye başladığı Botaş Spor’dan 2004’te Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de geçirdiği üç sezonun ardından İtalya’nın New Wash Montigarda takımına transfer olan İvegin, sonra sırasıyla Beşiktaş, Spartak Moskova, Galatasaray ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldı. Kariyerinde 5 Cumhurbaşkanlığı, 5 Türkiye Ligi ve 4 Türkiye Kupası Şampiyonluğu bulunan İvegin, yeni antrenörümüz Laszlo Ratgeber’in Spartak Moskova’yı çalıştırdığı dönemde Diana Taurisi ile birlikte ter dökmüştü.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

uzun olan biraz güzel gibi neyse h.olsun bakalım neler yapacaklar..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

İvana Matovic : )

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post

İvana Matovic : )
    Hey maşallah
    TariboWest

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Bayan basketbolunda güzel deyince akla gelecek tek isim ;

Milica Dabovic olsa gerek )
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Anna Vajda, Fenerbahçe'de !

Penny'nin durumu çok karışık. Anne - Babası, İngiltere vatandaşı ama Penny Avustralya Milli Takımı formasını giydiği için EU dışı olarak sayılıyo. 5 yıl ikamet etmesi gerekiyomuş İngiltere'de EU sayılabilmesi için. Eğer bu iş düzeltilirse EU dışı ( Amerikalı ) bir oyuncu alınacak. Şu anda Fowles'a karşı gelebilecek bir savunmacı yok takımda.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Seneye çifte avrupa şampiyonluğu görebilir miyiz acaba?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Çember altına mutlaka kalın ve savaşçı bir uzun şart... HOFFMAN takımda kalmalı...

Yabancı kontenjanı nedeniyle belki iki yabancıyı trübüne gönderip nöbetleşe oynatabiliriz. Ama Euro pasaportlular Avrupa liginde sınırsız kontenjana sahip oldukları için orada daha geniş rotasyonla oynayabiliriz.

Birisi Hoffman olmak kaydıyla iki siyahi oyuncunun şart olduğuna inanıyorum. Sutton-Brown formsuz da olsa atletizmiyle bazen dengeleri değiştiriyordu. Daha yetenekli ama atletik meziyetleri sınırlanmış bir takımız şu durumda...

Takımın en atlet iki oyuncusu Ajavon ve Sutton-Brown'dı... Ağır işçisi de Hoffman... O tarzda veya yine onlar olmaz ise Avrupa şampiyonluğu konusunda sıkıntılar yaşarız. Üst düzey maçlarda... Kadroda bütün muhteşemliğine rağmen "Aşil'in topuğu" gibi birkaç zaaf var ve final maçlarında üst düzey rakipler bunları çok iyi kullanır.

Hedef Avrupa ise en az iki yabancı daha şart... Birisi lütfen Hoffman olsun... Diğeri de atletik ve hızlı bir siyahi oyuncu... Ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar; ki gerçekten eşsiz yetenekler... Ama bu kadar beyazla bir yere kadar... Çok ciddiyim.

Basketbol Konusu Olduğunu Girince Anladım Konuya Girmeden Ne Oluyor Dedim Eto'o CR'mu Geliyor Dedim Meğersem Basketbolun CR'leriymiş

Hayırlı Olsun Ne Diyelim Aydınlar Grubu Çalışıyor Maşşallah Adamlar İcrat Yapıyor Ne Güzel Memleket Kazansında Kim Kazanırsa Kazansın

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Laszlo Ratgeber çok büyük hoca.

Bayan Basketbolunun Mourinho'su geldi, hala tartışıyorsunuz adamı, şaka gibi
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri