Mirsad Türkcan bir sezon daha oynayıp, basketbolu Fenerbahçe'de bırakacağını açıkladı.
Mirsad Türkcan bir sezon daha oynayıp, basketbolu Fenerbahçe'de bırakacağını açıkladı.
iddia ediyorum; gelmiş geçmiş en iyi türk basketbolcu. ötesi yok. bırakırsa en çok üzülenlerden biri ben olurum.
Mirsad'ı tanımasak ciddiye alırız... Yıllardan beri böyle dikkat çekici beyanatlarla kendini gündeme sokar... Hele Avrupada oynadığı yıllar "şuraya gideceğim; şuraya gelebilirim; ülkeme döneceğim" filan gibi demeçlerinden gına gelirdi.
Faruk... Onu hiç hatırlatma... Ayrı bir facia... Muhtemelen sezon başı sakat olmasa, yahut "sakat listesine" alınmasaydı taraftardan da epey tepki görecekti. Neyse; bu şampiyonluk onu affettirsin artık... Şu güzel günlerde hiç hatırlamak istemiyorum.
Güzel şeyleri konuşmakta fayda var... Ama kariyeri boyunca bu tür hareketlerle transfer piyasasında karaborsa olmayı başardı.
Karşıyaka dedikodusu duydum forumlarda... Ama inadırıcı gelmedi. Güya Karşıyaka teklif götürmüş; Mrsiç ise "kontrat iki yıllık olursa öyle" demiş... Fenerbahçe'nin jübile teklifine de "daha bırakacak kadar yaşlı değilim" demiş... tabii bunlar geçen haftanın dedikodusu... Bugün ise başkan "seneye dört kupa istiyorum kaptan" demiş diye bir haber vardı. Bunu devam edeceğine dair bir işaret kabul ettik haliyle... Ama belli değil.
Kaptanın kendi kararıdır. kaç yaşına kadar oynamak istiyorsa bu takımda kalsın. Yani iki sene boyunca Griçek'e kenarda takım elbiseyle maç izlesin diye eşek yüküyle para verdik; Mrsiç'den mi esirgeyeceğiz?.. Onun kenarda oturması bile yeter. Gitmek ve daha çok süre almak isterse... O bizim yine kaptanımızdır. Abdi İpekçi'ye ayak bastığında en büyük alkış yine onun için kopacaktır.
Bu adamın oyununa hırsına mücadelesine bayılıyorum.. Daha çok çok maçını izlemek isterim.. NBA'e giden ilk Türk basketbolcu, çok iyi oyuncu çok...