1 ile 20 arası toplam 20 sonuç

Konu: Nevin Yanıt Tarih Yazdı

Thumbs up Nevin Yanıt Tarih Yazdı

Nevin Yanıt'tan altın madalya

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Nevin Yanıt, kadınlar 100 metre engelli yarışında
    12.63'lük derecesiyle altın madalya kazandı.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi kadınlar 100 metre engelli yarışında temsil eden Nevin Yanıt, altın madalyanın sahibi oldu.

Türk atletizm tarihinde bir ilke imza atan Nevin Yanıt, 12.63'lük derecesiyle Türkiye rekorunu geliştirirken altın madalyayı kazandı. Böylece Türkiye, atletizmde iki ayrı dalda altın madalya kazanmış oldu.

Kadınlar 100 metre engellide yarışan tek Türk atleti olan 24 yaşındaki Nevin Yanıt, yarı final serisinde 12.71'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak serisinde rahat bir şekilde 1. olmuştu.
    Seçmelerde 12.89'luk derecesiyle grubunda rahat bir birincilik elde eden Nevin Yanıt, bu kategorideki 17 atlet arasından 4. en iyi dereceyi yapmıştı. İyi bir sezon geçiren, oldukça formda ve hırslı olan Yanıt, 100 metre engellide madalya alarak Türk atletizm tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

helal olsıun be

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

helal be helal.atletizmi çok önemsiyorum ben sonunda kısa mesafeci bi şampiyonumuz var
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

canlı veren tv varmıydı ülkemizde ben yarışı bi kaç dakika kaçırdım ama veren yoktu sanırım.eğer bu yarış tvde gösterilmemişse çok yazık o kanallara
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

TRT3 veriyor yarışları.

"White men can do"

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Müthiş başarı.Helal olsun gerçekten.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Türkiyenin gururu Fenerbahçeli Nevin Yanıt... Teşekkürler...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Türk atletizm tarihinin unutulmayacak anlarından, ilk defa kısa mesafede üstelik de ayrı bir teknik isteyen engelli branşında altın madalya kazandık. Süreyya Ayhan ve Elvan'dan sonra Nevin de tarihe geçti, Süreyya Ayhan şimdi kafasını vuruyordu taşlara.

Devşirme değil hakiki bizim içimizden biri, Elvan'a da aynı şekilde seviniyorum ama bazıları devşirmeyi benimseyemiyor, Nevin için gönül rahatlığıyla sevinebilir herkes.

Ayrıca amatör branşlara katkısını ve Nevin'e verdiği desteği de unutmamak gerek, Aziz Yıldırım'a da bir teşekkür gönderelim. O nedenle süreli diyorum, futboldaki başarısızlık sebebiyle başkanın gitmesini istemek doğru değil diye. Milli başarıya kulüpleştirmek değil amacım, bu Türkiye'nin kazandığı başarıdır, Nevin biraz önce, keşke Dünya Şampiyonası ya da Olimpiyatlara denk gelseydi bu form düzeyim dedi, keşke dedim ben de, keşke onlar olsaydı.

Türkiye rekoru kırıp finale kaldı, yarı finalden 2 saat sonra bir Türkiye rekoru daha kırarak Avrupa Şampiyonu oldu, helal olsun sana Nevin.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Bu gençleri yetiştiren Fenerbahçe SPOR klübünü tebrik ve teşekkür ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yetiştiği kulüp Fenerbahçe değil ama, burada hata olmasın, Fenerbahçe 2008'de bünyesine kattı kendisini, kendisinden çok şey beklenirken engele takılıp madalya alamamıştı, bu sezon katıldığı her yarışı 1. olarak bitirmiş.

Umarım bir sorun yaşamaz ve Olimpiyatlarda yarı final koşan ilk sporcu durumunu geliştirip, final koşan ilk sporcu olur 2012'de.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Kabul etmek lazım Fenerbahçe'ye değilde Beşiktaşa gelse bugün o yarışmada bile yarışamazdı.Acı ama gerçek

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Nevin Yanıt Avrupa Şampiyonu

İspanya’nın Barselona kentinde devam eden 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 100 metre engelli finalinde mücadele eden Fenerbahçeli milli atletimiz Nevin Yanıt, 12.63’lük derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.

Atletimiz Nevin Yanıt bu derecesiyle, final yarışından yaklaşık 1.5 saat önce koşulan yarı final serisinde kırdığı kendisine ait Türkiye rekorunu, 8 salise daha geliştirerek bir kez daha kırmış oldu. Avrupa Şampiyonası tarihinde bayanlar 100 metre engellide ilk kez final koşan Türk atlet olma başarısını gösteren Nevin Yanıt, bu branşta ilk madalya ve ilk altın madalya kazanan Türk atleti olarak da tarihe geçti. Finalde ikinciliği 12.65’lik derecesiyle İrlandalı Derval O’Rourke elde ederken; Alman Carolin Nytra da 12.68’lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Barselona’da yapılan 20.Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, 30 Temmuz Cuma günü koşulan bayanlar 100 metre engelli seçmelerinde 1.seride yarışan atletimiz Nevin Yanıt, 12.89’luk derecesi ile serisinde birinci olarak yarı finale yükselmişti. Nevin Yanıt bugün koşulan yarı final birinci serisinde de 12.71’lik derecesiyle kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırarak final yükselmişti. Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran Nevin Yanıt, bu başarısıyla Fenerbahçe camiasına da büyük gurur yaşattı.

20. Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Fenerbahçeli bir başka atletimiz Burcu Ayhan ise bayanlar yüksek atlama elemelerinde 1.92 metreyi geçerek finale kalma başarı göstermişti. Burcu bu derecesiyle hem 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırmış hem de tüm atlama branşları içinde Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkan ilk Türk atlet olarak da tarihe geçmişti. Atletimiz Burcu Ayhan’ın da yarışacağı bayanlar yüksek atlama finali 1 Ağustos Pazar günü yapılacak.

fenerbahce.org
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

İşin gerçeği ben yarışmacıların bireysel performansına dayalı branşlarda kulüp aidiyetini pek mühimsemem. Beni bir taraftar olarak takım oyunları ilgilendirir. (Yarışma değil, oyun... Yani basketbol, futbol ve voleybol...) Diğer branşlar atletizm, boks, filan bir taraftar olarak değil, sadece olimpik bir yarış olarak ilgimi çeker. Yani düşünsenize, aynı ringde yeri geliyor, iki Fenerbahçeli boksör altın madalya için birbiriyle dövüşüyor, yahut aynı pistte iki Fenerbahçeli koşucu altın için birbiriyle yarışıyor. Yani bireyselliğe ve yarışa dayalı branşları kulüp meselesi olarak görmek mümkün değil...

Beni Fenerbahçe kimliği ile Futbol, Erkek ve Bayan Basketbol ile Erkek ve Bayan Voleybol takımları ilgilendiriyor. Bunlar bir yarışın ötesinde taraftarlık duygularına seslenen oyun; bir çeşit savaş provasını andıran takım oyunu...

Yani Nevin hangi takım adına yarışırsa yarışsın başımızın üstünde yeri vardı. Atletizmi, yüzmeyi ve benzeri yarışları bir kulüp mevzuu olarak görmüyorum. Daha doğrusu yarış ile oyunları birbirinden ayırıyorum. Ama ne yalan söyliyeyim; Nevin'e benim kulübümün sahip çıkması ve onun bir Fenerbahçe sporcusu olduğunu bilmek gizli bir gurur verdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aynen abi, dün Nevin koşarken kulübü aklımıza gelmez, tıpkı zamanında Süreyya'da gelmediği gibi Elvan'da gelmediği gibi. Çünkü bunlar milli sporlardır, kulüplerin olması da bu tür sporcuların yetişmesi ve disiplinli çalışması adına faydalıdır.

Ama şunu da düşünüyorum, Fenerbahçe bazı şeylerden fedakarlık yapıp bu sporculara sahip çıkıyorsa, bu başarılar geldiğinde de, teşekkür edilerek onların da gönlü hoş tutulmalı ki bunu sürdürsünler, yoksa maddi beklenti için yapılmaz bu iş.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Yarıştan sonra ağlaması açıkcası benide duygulandırdı. Tebrikler Nevin Yanıt.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Elvan'a da çok sevinmiştim ama bu çok daha farklı bi sevinç oldu.

Nesil
    2006

Nevin'in az önce elde ettiği birinciliği görürken duygulandım.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Bu birinciliği aldığında ne oluyor lan dedim kendi kendime. Öyle kurbağa gibi zıplıyordu. Kamera kadrajında kaçacaktı nerdeyse.

Nesil
    2006

Kolay mı bir dakika içinde elde edeceğin bir zafer için ömür boyu çalışıyorsun.

Mesaj Yetkileri