1 ile 27 arası toplam 27 sonuç

Konu: Mehmet Demirkol

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Default Mehmet Demirkol

1970 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nin ardından ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Halkla ilişkiler sektöründe metin yazarlığı yaptı. Yazarlığa Gazete Pazar'da başladı, ardından Yeni Binyıl'da ve Radikal'de devam etti. Radikal’de yazarlığına 2002 Dünya Kupası’nı yerinde takip ederek ve gözlemlerini aktararak, gazeteci kimliğini de ekledi. Radikal Futbol ekibinde yer aldı.

Mehmet Demirkol yazarlığa başladığı ilk günlerden itibaren dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Okurlarının gönüllerini esas fethedişi 2002 Dünya Kupası’daki yazılarıyla olmuş, futbolla alakası olmayanlara bile kendini keyifle okutabilmiştir. Nitekim bu çok sevilen yazılar bir araya getirilmiş ve “Tae Han Min Guk/ 2002 Dünya Kupası Mektupları” adıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Maç öyküleri -ki Tuna Kiremitçi'nin deyimiyle "Türkiye'nin en iyi maç öyküsü yazarı"dır- ve köşe yazılarının yanı sıra televizyon programlarında da eleştirmenliğe devam eden Demirkol, CNN Türk’teki İleri Üçlü programında yer aldı. Geniş kitlelerce tanınması ise NTV’de yayınlanan 90 Dakika ekibine katılmasıyla olmuş; fakat Hıncal Uluç muhterisi yüzünden 90 Dakika macerası fazla uzun sürmemiştir.

Halen Milliyet'te yazmaya devam eden Demirkol’u NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi ile Video Lig programlarında seyretmekteyiz.

2006 yılında kendisiyle yapılmış bir röportajdan öğrendiğimize göre, Osmanlı savaşlarından birini konu edinen bir roman yazmak istiyor ve en çok okuduğu yazarlar Umberto Eco ve Jerzy Kosinski.

Mehmet Demirkol, evli ve iki çocuk babasıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Bence çok kaliteli bir yorumcu.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Severek dinlediğim Yorumculardan biri..

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

en sevdigim yorumculardan

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

galatasaray lisesi'inde okumasına rağmen kendisi fenerbahçe taraftarıymış. şimdilik tarafsız takılsa da gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu söylemekten kaçınmıyor.

futbola farklı bir bakış açısıyla bakan biri. değişik fikirleri ve düşünceleri var. bence futbol konusunda saygı duyulası bir yazar.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Bence Türkiyede futbolu en çok bilen adam.Yorumlarından mantık akıyor diyebilirim.En sevdiğim özelliği de kimsenin kabul etmediği ya da söyleyemediklerini rahatlıkla söylüyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

En sevdiğim yorumcu.Fikirlerine bayılıyorum.Ayrıca spor serviside hakikaten çok kaliteli bir program.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

En çok severek dinlediğim bir isim.Güleryüzlü neşeli ve işinin en iyilerinden kendisi

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Bir spor yazarını örnek alacaksam veya almalıysam bu Mehmet Demirkol olur...
    I'm back...

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Tek kelimeyle çok kalite bir adam. Spor Servisi'de çok güzel bir program. Okul olmadığı zaman izliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İzlediğim en tarafsız yorumcu.Adam hiç bir takımı ayırıp kayırmadan yorumlarını yapıyor.Severek izliyorum katıldığı programları.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Bu adam varsa o programı izlerim. Spor servisi çok güzel ayrıca.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ben de diğer görüşlere katılıyorum.Objektif ve mantık kuralları dahilinde yorumlar yapan bir spor adamı.Onu dinlemek gerçekten büyük zevk.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

bi rıdvan dilmen değil ..

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

GS lisesinde bay gicik oldugu iddia ediliyor yakin taniyanlari tarafindan. Neden bu yakistirmayi aldigi cok diklemesine ve cekinmeden yaptigi yorumlardan anlasiliyor. Herkesten farkli, kimseye sirin gozukmek adina palavralar SIKmayan, dogrulari dile getiren gercekci bir yorumcu. Acikcasi Ntvspordaki eli ayagi duzgun tek yorumcu diyebilirim.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    galatasaray lisesi'inde okumasına rağmen kendisi fenerbahçe taraftarıymış. şimdilik tarafsız takılsa da gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu söylemekten kaçınmıyor.

futbola farklı bir bakış açısıyla bakan biri. değişik fikirleri ve düşünceleri var. bence futbol konusunda saygı duyulası bir yazar.
    Ben Fenerbahçeli değilim dedi.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ben Fenerbahçeli değilim dedi.
    gençliğinde fenerbahçe taraftarı olduğunu hep söylüyor. şu anda fenerbahçeli olmayabilir. bununla ilgili güzel bir röportajı da vardı. okumuş da olabilirsin. bulabilirsem paylaşırım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kendisinin Galatasaray Dergisindeki röportajında lisedeyken Fenerbahçeli olduğunu söylüyor ama şu anda tarafsız ya da Fenerbahçeli önemli değil çünkü yorumları gayet tarafsız, doğru ve mantıklı. Kendi adıma söyliyim bence Rıdvan Dilmen'den bile iyi
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sinsi geliyor bu adam bana.Garip bir farklı ve objektif olma çabası var.

Nesil
    2007

En beğendiğim spor yorumcusudur, umarım bu çizgisinden hiç ayrılmaz.Gençken FB'li olduğunu biliyorum bende ama birşey farketmiyor, yorumları tarafsız...
    Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Sinsi geliyor bu adam bana.Garip bir farklı ve objektif olma çabası var.
    Keşke herkeste o çabadan olsa...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bayılarak dinlediğim bir yorumcu. Gerçekten tam objektif bir kişi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Manager of sam View Post
    En beğendiğim spor yorumcusudur, umarım bu çizgisinden hiç ayrılmaz.Gençken FB'li olduğunu biliyorum bende ama birşey farketmiyor, yorumları tarafsız...
    Keşke herkeste o çabadan olsa...
    Objektif görünme çabası diyecektim yanlış olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

" Galatasaray'ı da Fenerbahçe'yi de en iyi ben bilirim birinin sıralarından diğerinin tribünlerinden geliyorum " diye başlayan bir yazısı var. Şimdi rengi ne bilemem ama F.BahçeLi imiş önceden. Önemi yok ya neyse

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Bu adamı dinledikten sonra Rıdvan Dilmen'den bile sıkılmaya başladım. Bence Türkiye'deki en iyi spor yorumcusu..

Rıdvan Dilmen gibi bir kuklanın, yorumcuyum diye ortalıkta cirit atan bir adamın baş tacı edildiği ülkemizde doğruları söylediği için kabul görmeyen,gerek kulüp yöneticeleri gerekse aşırı fanatik grupların sürekli eleştirdiği asıl Adam Mehmet Demirkol gözardı ediliyor.

Hangi takımlı olursa olsun farketmez bu adam işini düzgün yapan ender insanlardan.Allah yardımcısı olsun bu kadar işe yaramazın içinde işini doğru şekilde yapan az var.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

uzun zamandır takip etmeye çalışıyorum, genelde yazılarını pek okuyamasam da spor servisi'ndeki tavrı hoşuma gidiyor. Özellikle olaylara farklı açılardan yaklaşıyor, kimseden çekinmiyor, kimseye yaranmaya çalışmıyor, tekrar düşmüyor, tabi tekrar ettiği şeyler var ama bunları bilinçli yapıyor, saygı duyulması gereken adamlardan biri, bu camia içinde genç ve farklı olmak zor.

Söylemek tartışmak istedikleri var ama herhalde Ntv-Ntvspor'a zarar gelmesinden korkuyor

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Türkiye'deki en iyi spor yorumcusudur kendisi kanımca.Rıdvan Dilmen ile kıyaslamam çünkü Rıdvan sadece Fenerbahçe hakkında ayrıntılı yorum yapar.Diğer takımlarda sıradan yorum yapıyor.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Mesaj Yetkileri