Ocak'ta Dünya Kupası olur mu?
4 Aralık 2010 13:54 | NTVSpor.net
"2022 Dünya Kupası, yaz yerine kış aylarında düzenlenebilir" Öneri, FIFA İcra Kurulu üyesi Franz Beckenbauer'den geldi. Beckenbauer, yaz sıcakları nedeniyle böyle bir karar alınabileceğini söyledi.
![]()
2022 Dünya Kupası'nı düzenleme hakkının Katar'a verilmesi birkaç nedenle tartışılıyor. Ülkedeki muhafazakar rejim ve futbol kültürünün gelişmemiş olmasının yanı sıra iklim de endişe konusu.
Katarlı yetkililer, yüksek teknoloji sayesinde, dışarıda hava sıcaklığı 50 santigrat dereceyi bulurken saha üzerinde sıcaklığı 27 dereceye kadar düşürmeyi vadediyor. 1974'te futbolcu, 1990'da teknik direktör sıfatıyla Dünya Kupası’nı kaldıran Franz Beckenbauer ise daha ucuz bir çözüm bulunabileceği görüşünde.
Dünya Kupası geleneksel olarak, ulusal liglerde sezon bittikten sonra, yaz aylarında düzenleniyor. Beckenbauer, Katar'ın iklim şartları nedeniyle bu geleneğin bozulabileceğini öne sürdü.
Alman futbol adamı, "Ocak, Şubat aylarında Katar'da hava sıcaklığı 25 dereceye kadar çıkıyor. Dünya Kupası bu yalarda düzenlenirse büyük ulusal liglerde 2022 planlarının değişmesi gerekecektir ama bu, büyük bir sorun yaratmaz" dedi.
Katar, Dünya Kupası düzenleyen ilk Arap ülkesi olacak. Ayrıca daha önce hiç bu kadar küçük bir ülke Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmamıştı. Katarlılar, oylamada Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya ve Güney Kore'yi geçerek 2022 Dünya Kupası'nı düzenleme hakkını kazanmıştı.