Alex internet sitesine bir yazı yazdı ve yeni sözleşmesi hakkında bilgilerde verdi.

Kariyerime bakınca kendimi futbol dünyasında çok prestijli addediyorum. Çünkü şöylesine bir baktığımda mesela; Coritiba'da oynadığım dönemde ki o zaman kulüp tarihinin en kötü yıllarını yaşıyordu. Para yoktu, antrenmanlar için iyi bir altyapıya sahip değillerdi ve CBF ile olan problemlerinden dolayı her zaman büyük zorluklarla karşılaşıyorlardı. Ancak bütün bu tersliklere rağmen orada kendimi ispatlama imkanı buldum.

Sonrasında Palmeiras'a geldiğimde Libertadores kupasını kazanma hedefleri vardı. Ve bunu da başardık! Bununla beraber kulübün müzesini zenginleştiren daha farklı iki kupa daha kazanmıştık: Mercosul ve Brezilya kupası. Daha bunun yanında (Tupanzinho ile beraber) kulüp tarihinin Libertadores kupasında en çok gol atan futbolcusu olarak adımı tarihe yazdırdım.

Sonrasında Cruzeiro'da Brezilya şampiyonu olan bir takımın parçası olarak önemli başarılara imza attım. Ayrıca Eyalet şampiyonluğu ve Brezilya kupasını da kazanarak bir yıl içinde üç başarıyı ğöğüsledik. Kendi şahsi planımda ise 2003'de takımın gol kralı oldum ve kulüp tarihinin bir sezonda en fazla golü atan futbolcusu olarak adımı kulüp tarihine yazdırdım.

Fenerbahçe'de ise geçen ay, adımı silinmez harflerle kulüp tarihine yazan bir rekora ulaştım. Fenerbahçe'de 189 maç sayısıyla takımın en fazla lig maçında forma giyen ve 100 gol sınırını aşan yabancı futbolcusu oldum. Dahası kulübün tarihinde ki 3000. golü atmakta bana nasip oldu.

Burada bulunduğum süre zarfında bu rakamlara ulaşmanın bana verdiği mutluluğu inkar edemem. Aynen Brezilya'da oynadığım takımlarda nasıl adımı kulübün tarihine güzel bir şekilde yazma başarısı gösterdiysem aynen burada da bu başarıyı yakaladım.

Yeni sözleşme

Çokları bundan sonra ne olacak diye soruyolar. Evet, planım çok basit: futbol oynamak ve futbolu oynarken keyif almak istiyorum. Nerede yapacağım peki bunu? Gerçek söylüyorum bunu daha netleştirmedim: NE FENERBAHÇE İLE NE DE BAŞKA BİR BREZİLYALI KULÜPLE BUNU KONUŞMADIM.

Sanırım Ocak'tan itibaren bu biraz daha şekillenecek ve o vakit ben de kararımı vereceğim. Mutlaka bu kararı vermek zor olacak. Çünkü yeni bir sözleşme yapmak her zaman zordur. Teklifleri birçok açıdan inceleyecek ve her zaman yaptığım gibi sakin bir kafayla karar vereceğim.

Saygılar ve görüşmek üzere,
Alex

http://www.tr.alex10.com.br/news/con...ia=Fala%20Alex