View Full Version : Gözlemciye verilen görev
RasAnt
22.Kasım.2012, 14:33
Ben gözlemcilerimi sıkca kullanan biriyim paso araştırmaya gönderiyorum ancak aklımda bir soru var görev verirken misal güney amerikayı seçtim kriterlerimide seçtim sol alt köşede kutucuk var Serbestlik(roaming) diye birşey bunun seçilip seçilmemesi ne işe yarıyor acaba ?
gargi_17
22.Kasım.2012, 16:28
Ben gözlemcilerimi sıkca kullanan biriyim paso araştırmaya gönderiyorum ancak aklımda bir soru var görev verirken misal güney amerikayı seçtim kriterlerimide seçtim sol alt köşede kutucuk var Serbestlik(roaming) diye birşey bunun seçilip seçilmemesi ne işe yarıyor acaba ?
O seçeneği işaretlemediğinde gözlemcin araştırdığı yerin raporunu tamamlayıp geri döner.İşaretlemen durumunda ise gözlemcin gönderdiğin yere yerleşerek sürekli sana güncelleme raporu gönderir.
RasAnt
24.Kasım.2012, 16:57
Neden serbestlik demişler ki tam anlamıyla dediğin gibi mi emin misin
sentugo
24.Kasım.2012, 18:58
Hayır yanlış! Roaming yani Serbestlik butonu seçili olarak göreve gönderilirse; gözlemci görevini bitirdiği zaman başka bir ülkeye geçer ve o ülke hakkında rapor hazırlar. Yani Güney Amerika'da devamlı takılır ve sadece Güney Amerika'da bulunan ülkelerdeki oyuncular hakkında rapor hazırlar.
RasAnt
24.Kasım.2012, 20:27
Tamamdır teşekkürler
gargi_17
25.Kasım.2012, 20:37
*
Hayır yanlış! Roaming yani Serbestlik butonu seçili olarak göreve gönderilirse; gözlemci görevini bitirdiği zaman başka bir ülkeye geçer ve o ülke hakkında rapor hazırlar. Yani Güney Amerika'da devamlı takılır ve sadece Güney Amerika'da bulunan ülkelerdeki oyuncular hakkında rapor hazırlar.
Yani roaming seçilmediğinde scout G.Amerika'da sadece Brezilya'yı mı izleyip dönüyor :icon_biggrin:
sentugo
26.Kasım.2012, 01:26
Hayır işte ya G. Amerika'yı turluyor, hiç eve dönmüyor, devamlı bize rapor sunuyor.
mustiUA
27.Kasım.2012, 01:17
ben farkı anlamadım valla seçtiğimizde g. amerikada takılıyor seçmediğimizde turluyor fark ne :)
sentugo
27.Kasım.2012, 01:58
Bir kere seçmediğimizde turlamıyor, bizim ülkemize geri dönüyor ve yeni bir görev alana kadar yatıyor.
Seçtiğimizde ise sadece o bölge için, farklı farklı ülkelerde sürekli rapor gönderiyor ve bizim ülkemize hiç geri dönmüyor.
Gözlemciye "Dünya" yı gözle dediğimizde zaten otomatik olarak roaming seçili oluyor ve gözlemciler hiç ülkeye uğramıyor (Bizim ülkeyi gözleme sıraları gelmediğinde)
En iyi yollardan biri Baş Gözlemciye bu görevi devretmek. Personel seçeneklerinden gözlemcilerin görevlerini baş gözlemciye aktarabilirsiniz.
mustiUA
27.Kasım.2012, 02:04
teşekkür ederim cevabınız için