Log in

View Full Version : Football Manager 2015 | 15.3.2

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7

richard castle
15.Kasım.2014, 13:11
15. 1. 3' de bir tane gol yemeden bitirdiğim maç hatırlamıyorum. Alan savunması da yapamıyorum bir türlü. Çıldırdım adeta.

antiRED
15.Kasım.2014, 13:16
2016 yılına geldim Avrupa Şampiyonası başladı. Maçların haberleri bana gelmiyor ne yapmam lazım.
Mesela Türkiye liginde bizim maç pazar günü‚ diğer günlerde de olan maçları gösteriyor ya. Onu istiyorum.

Türkiye Kupası´na ben katılana kadar maçları bilmiyorum yada elenirsem bilmiyorum. Avrupa ligi‚ Şampiyonlar ligi... böyle böyle devam eder.
Bu turnuvaları nasıl açabilirim yardım edebilir misiniz?

Umarım anlatabilmişimdir.

E.m.r.e
15.Kasım.2014, 13:48
turnuvaya abone olarak haberlerin gelmesini sağlayabilirsin..

Ali Hikmet
15.Kasım.2014, 13:51
antiRED
Hocam gelen kutusu > Abonelikler deyip istediğin şeyi ayarlayabilirsin. İstersen bir turnuva, takım, oyuncu, personel vs.

antiRED
15.Kasım.2014, 14:14
turnuvaya abone olarak haberlerin gelmesini sağlayabilirsin..

@antiRED (http://forum.turksportal.net/vb/members/antired.html)
Hocam gelen kutusu > Abonelikler deyip istediğin şeyi ayarlayabilirsin. İstersen bir turnuva, takım, oyuncu, personel vs.

http://i58.tinypic.com/23u7ols.jpg

Arkadaşlar ben böyle liste görmek istiyorum.

Ali Hikmet
15.Kasım.2014, 14:31
antiRED hocam gelen kutusuna tıkla hocam orda abonelikler olacak.

antiRED
15.Kasım.2014, 19:20
@antiRED (http://forum.turksportal.net/vb/members/antired.html) hocam gelen kutusuna tıkla hocam orda abonelikler olacak.

Olmadı, öyle haberlerde sonuçları veriyor. Eklediğim ekran görüntüsü gibi çıkmasını soruyorum ben.
Salı günü ŞL maçım var liste çıkıyor, çarşamba günü maçlarının listesi yok.

Ali Hikmet
15.Kasım.2014, 19:26
Olmadı, öyle haberlerde sonuçları veriyor. Eklediğim ekran görüntüsü gibi çıkmasını soruyorum ben.
Salı günü ŞL maçım var liste çıkıyor, çarşamba günü maçlarının listesi yok.

Hocam şuan müsait değilim ama gece 12 gibi sana bir video hazırlicam hocam

Namzet
15.Kasım.2014, 19:33
Beta sürümü daha iyiydi bence maç motorunda FM 14'ü görüyorum artık

izmer96
15.Kasım.2014, 19:33
Her mac bir sakat veriyorum garanti , ayrica mac motoru ayni fm 14 , senaryolar yine onceden yaziliyor , cesena gibi takim Barca gibi oynayip 4 kere gelip 4 gol atiyor ama aptallik bendeki yine orjinal oyun aldim ama bu sefer kesinlikle son kez !

Ali Hikmet
15.Kasım.2014, 19:38
Hocam maç motoru çok farklı sizlere bu konuda katılmicam. Sakatlıklar can yakıyor aynı reeldeki BJK gibi. Bazı takımlar 1 kere gelip atmaları var başıma da geldi. ama defansını bunun için düzenlemenlazım gibi geliyor.

sarianet
15.Kasım.2014, 19:58
15.1.1 den son derece memnunum güncellemeyi düşünmüyorum yorumlara bakılırsa da en mantıklısı bu herhalde

antiRED
15.Kasım.2014, 20:07
Ali Hikmet Teşekkür ederim ekran görüntüsü de koysanız olur.

chestter357
15.Kasım.2014, 20:29
güncelleme olmasını nasıl engelliyoruz? güncelleme sekmesinde 3 seçenek var hepsi de güncelliyo.

elapuesto
15.Kasım.2014, 20:39
ya allah aşkına yetkili kimse sigagamese bildirsin her hafta 2 oyuncumu kaybediyorum sakatlıktan :s7:

Bulstrap87
15.Kasım.2014, 20:49
bnce oyun cok güzel bazen sakatlık can skbliyo ama oda olsun artık:)

eXcitinG
15.Kasım.2014, 21:15
Rakip duran top kullanacağı zaman artık ezberinizde ki ne kadar dua varsa okumaya başlıyorsunuz. Ne denersem deneyeyim, korner ve duran toptan gol yemeyi önleyemedim. Sezonda yediğim 56 golün en az abartısız 40 tanesi korner ve duran toptur. Bu oyun bilmeyene Ayetel Kürs-i yi ezberletir yani.

Artul
15.Kasım.2014, 21:31
Rakip duran top kullanacağı zaman artık ezberinizde ki ne kadar dua varsa okumaya başlıyorsunuz. Ne denersem deneyeyim, korner ve duran toptan gol yemeyi önleyemedim. Sezonda yediğim 56 golün en az abartısız 40 tanesi korner ve duran toptur. Bu oyun bilmeyene Ayetel Kürs-i yi ezberletir yani.

Kornerden ben de çok gol yiyorum ancak, yakın direği iki kişi savununca biraz azalma oldu. Geri kalan oyuncularıma da adam markajı veriyorum, en hızlı oyuncumu da ileride bırakıyorum.

kamilakar
15.Kasım.2014, 22:21
korner'den gol yeme problemini kat'iyen çözemedim. korner takltiklerinin her birini denesem de sonuç bu: https://eksisozluk.com/entry/47011140

eğer bununla ilgili yardım edebilecek olan, bir çalışması olan var ise yardıma hayır demem :)

Catenaccio
15.Kasım.2014, 23:23
İzlenimlerimi paylaşayım. Maç motoru geçen senekinden çok çok daha iyi kesinlikle. özellikle savunma yönünden epey gelişmiş. savunma iyi yapılabiliyor. 3 stoperli çift forvetli bir sistem kullanıyorum ve rakibe sahayı dar edebiliyorum rakibin benden daha iyi veya kötü olmasından bağımsız olarak. yani artık bir 3. lig takımı bile doğru bir felsefeyle büyük takımları yenebiliyor bu yönden gerçekçilik üst düzeye çıkmış. ayrıca bu sene maçlar eğlenceli geçiyor maçın akışı sürükleyici olmuş. birkaç olumsuz manzara var misal rakibin kornerden çok gol bulması veya üstün oynadığımız maçlarda rakibin fazlasıyla şanslı olması gibi fakat bunların birkaç güncellemeden sonra törpülenip daha dengeli hale geleceğini düşünüyorum. fm 2005'ten beri bu oyundan bu kadar zevk aldım ilk defa. arada bi 2012 epey iyiydi. bu sene oyun benden tam not aldı.

Jeri-Spy
15.Kasım.2014, 23:54
Herkesin söylediği şeyleri söyleyip sıradanlaşmak istemem ancak ortada sorunlar olduğundan düzeltilene kadar tepki gösterilmeli. Sakatlıklar yüzünden oyuncuların 6-7 tanesi sezon öncesi hazırlığı kaçırıyor. "Oyuncular seviyelerine göre ağırlıkta mı antrenman yapabiliyor yoksa artık?" diye düşünecek dereceye geldim fakat öyle bir değişiklik olsa duyururlardı sanırım. Maç motorunda oyuncuların topa sahipken olduğu yerde durmaları, yere düşerek topu kaybetmeleri ve açılan ortaların büyük bir bölümünün gol olması büyük sıkıntı.

sarianet
15.Kasım.2014, 23:57
güncelleme olmasını nasıl engelliyoruz? güncelleme sekmesinde 3 seçenek var hepsi de güncelliyo.

ben çevrimdışı takılıyorum :)

Önder HOCA
16.Kasım.2014, 00:39
15.1.1 den son derece memnunum güncellemeyi düşünmüyorum yorumlara bakılırsa da en mantıklısı bu herhalde
neden çevrimdışı takıldığın belli tanlışlıkla flan günceller mazallah :D

Vatanarchy
16.Kasım.2014, 04:16
Son seri (15.1.3) kesinlikle diğer serilerden kat kat daha iyi... Sakatlık sorunu gerçekten bir problem mi onu bilemiyorum tabi...

Nocna Mora
16.Kasım.2014, 04:21
Takım uyumu calıstırıyorum. Adam diz dönmesi yasıyor sakatlanıyor 1 ay. Onun dısında maclarda cok sakatlık oluyor yani bir maçta 3 oyuncum 3 aylık sakatlık yasayabiliyor. Çok az azaltılması gerek hamlelerin sakatlama payının. Onun dısında herseyiyle gayet iyi oyun.

cklnc
16.Kasım.2014, 10:28
fm 14 te de sakatlıklardan yakınıyordu insanlar o zaman oynarken yaz dönemini uzun süre kondisyon antrenmanı ve en az 10 hazırlık maçıyla geçiriyordum sezon içinde çok fazla sakatlık olayı yaşamıyordum şimdi de aynı stratejiyi uyguluyorum ve bence başarılı da oluyor denemenizi tavsiye ederim uygulamadıysanız daha önce.

Gncl1905
16.Kasım.2014, 11:50
Normalde bende sakatlıklardan çok çekmedim eski oyunlarda da FM15'de de. Bu sefer durum kötü. Yeni oyuna başladım 15.1.3 ile, nisan ayındayım; kadroda 25 kişi var 10'u sakat :) Antrenmanda 10 ay sakatlanan adamım oldu. Maçlarda 5 ay sakatlanan oldu. 2, 3 ay normal karşılıyorum artık. Bruma her daim sakat :D Kötü şanstır inşallah yoksa her sezon böyle çekilmez.

Sadixx
16.Kasım.2014, 12:50
http://i.hizliresim.com/66OnV9.png

BİR SONRAKİ MAÇ ; :D

http://i.hizliresim.com/QgqMOg.png

Ralph
16.Kasım.2014, 20:34
Save alma çok uzun sürüyor. Güncellemede çözüm gelir diye umut ediyorum.

europeanconquer
16.Kasım.2014, 20:48
15.1.3 ile oyun bitmiş durumda,beta çok daha iyiydi.

La BruJiTa
17.Kasım.2014, 00:22
fm 13 ve fm 14 berbat oyunlar olduğu için oynamamış son 3 yılımı sadece fm 12 oynayarak geçirmiş biri olarak en büyük sorun kesinlikle sakatlıklar...antremanlara müdahale şansımız çok az olduğu için ki 13 ve 14 oynamamın sebeplerinden biridir neden sakatlanıyorlar,antreman mı ağır geliyor,kondisyon mu yetersiz bilemiyorum.sezon önü veriyorum kondisyonu hazırlık maçını dayıyorum takıma sezon başlamasına 3 gün kalıyor hooop bilmem kim boyun zedelenmiş bilmem kimin ayağı burkulmuş,lig başlıyor ilk maç hooop 2 as sakatlanmış bir anda kadrodan 5 adam eksiliyor...şimdi sakatlık olayı şans falan diyeceksiniz de arkadaş çölde kutup ayısı hep mi bize denk gelir...oyuna alışmak için 4-5 farklı karıiyer açıp bir kaç oynadım hepsinde lakin sonuç neredeyse hep aynı...hiç sakatlık haberi gelmeden 2 hafta geçirdiğimi hatırlamıyorum...sakatlanan adam da cenabetmi gelmiş nedir 2 ay en az...yahu selçuk şahin gibi nerdeyse 10 yılda toplam 4 ay sakatlanmamış adam 7 ay sakatlandı antremanda.neymiş diz bağları kopmuş.oyun steam üzerinde 15.1.3 sürümü güncelledi direk bu sürümden oynadım bundan önce bir güncelleme daha vermış sanırım acaba orada da böylemiydi? sırf bu sorun yüzünden editör dem türkiye liginde avrupa oyuncuları yabancı sayılmasın diye ayar yaptım yerliler sakatlanınca yerine adam dolmuyor diye 22 kişilik kadroda 8 sakat var daha ligin ilk haftası...gelde sinir olma...80 lira verdim şu oyuna ama şeytan diyor aç fm 12 devam et...

sarianet
17.Kasım.2014, 00:32
sakatlıkların sakatlanan oyuncu durumu bence daha vahim
sakatlıklar ardı ardına geliyor ve daha kötüsü genelde aynı mevkinin oyuncuları ard arda sakatlanıyor bunu betada yazmıştım ama düzelmedi
bazen bütün sol açıkların birden bazen kalecilerinin hepsi bazen defansının hepsi
o yüzden bütün bölümlere en az 3-4 oyuncu alıyorum ama 4 oyuncunun bile aynı anda sakatlandığı oluyor
antrenman karışık yüksek
tamam 5-6 oyuncu sakatlansın da tek bi bölgemin oyuncuları olmasın

martymcfly
17.Kasım.2014, 15:12
Kondüsyon sorunu da var bence. Oyuncular bir türlü toparlanamıyor özellikle de milli maçlardan tükenmiş halde geliyorlar ve sıradaki lig maçında oynatamıyorum. %90 ın altında kondüsyonu olan adamı oynatmanın anlamı yok.

Ralph
17.Kasım.2014, 15:45
15.1.3 ile oyun bitmiş durumda,beta çok daha iyiydi.

Niye yahu neyi var ki? Ben ilk defa bir FM serisinden bu kadar kısa sürede memnun kaldım.

E.m.r.e
17.Kasım.2014, 15:49
Almanya ligindeki lisans sorununu aşmak için hangi dosyayı kurcalıyorduk?

milli takım, takım isimleri vs. dahil..

edit: halledildi.

europeanconquer
17.Kasım.2014, 17:07
Niye yahu neyi var ki? Ben ilk defa bir FM serisinden bu kadar kısa sürede memnun kaldım.
Abi beta sürümünü oynadın mı ? Sakatlıklara,saçma gollere rağmen çok daha zevkliydi oyun,şimdi Arsinsinekgücüspor'a bile 3 gol zor atıyorum,taktiğimi öldürmüş durumda yeni güncelleme :n:

Ralph
17.Kasım.2014, 17:45
Abi beta sürümünü oynadın mı ? Sakatlıklara,saçma gollere rağmen çok daha zevkliydi oyun,şimdi Arsinsinekgücüspor'a bile 3 gol zor atıyorum,taktiğimi öldürmüş durumda yeni güncelleme :n:

#Direnarsinsinekgücüspor ! :D

ilkaysf
18.Kasım.2014, 12:02
Yıllardır FM oynuyorum sakatlık sorunu diye bir şey hiç yaşamadım. Sezon başlamadan takıma yoğun şekilde kondisyon çalıştırın. Bu süreçte sakatlanmalar oluyor 4-5 oyuncu kaybediyorum sezona hazırlık sürecinde ama sezon içerisinde sakatlıklar en aza iniyor

aucixalo
18.Kasım.2014, 17:01
İyi günler,bendeniz Fm06'larda takılı kalmış biriyim.Artık çık şu kutudan diyerek Fm15 Betasını yükledim ve şu durum beni oyundan her dakka uzaklaştırır oldu : Yavaş ilerliyor.Devam için spaceye bastığımda 3sn beklemek,ilerleyen dakkalarda transferlere tıklayıp aşağı yukarı 5sn beklemek beni çıldırtıyor.Yani oyun hızı bu mu :uzgun:

Vatanarchy
18.Kasım.2014, 18:03
İyi günler,bendeniz Fm06'larda takılı kalmış biriyim.Artık çık şu kutudan diyerek Fm15 Betasını yükledim ve şu durum beni oyundan her dakka uzaklaştırır oldu : Yavaş ilerliyor.Devam için spaceye bastığımda 3sn beklemek,ilerleyen dakkalarda transferlere tıklayıp aşağı yukarı 5sn beklemek beni çıldırtıyor.Yani oyun hızı bu mu :uzgun:

Bilgisayarınızın sistemiyle alakalıdır bu durum. Yoksa ben de öyle bir problem söz konusu değil, geçişler anında gerçekleşiyor.

aucixalo
18.Kasım.2014, 18:19
Bilgisayarınızın sistemiyle alakalıdır bu durum. Yoksa ben de öyle bir problem söz konusu değil, geçişler anında gerçekleşiyor.

İşlemci:Intel(R)Core(TM) i5-3210M CPU @2.50GHz(4 CPUs), ~2.5GHz
Bellek: 8192MB RAM
Disk belleğii dosyası: 3652MB kullanıldı,12649Mb kullanılabilir
DirectX 11
AMD Radeonâ„¢ HD 7610M Ekran Kartı (1GB bağımsız bellek)

Oyuna göre yetersiz mi :/

Vatanarchy
18.Kasım.2014, 18:45
İşlemci:Intel(R)Core(TM) i5-3210M CPU @2.50GHz(4 CPUs), ~2.5GHz
Bellek: 8192MB RAM
Disk belleğii dosyası: 3652MB kullanıldı,12649Mb kullanılabilir
DirectX 11
AMD Radeonâ„¢ HD 7610M Ekran Kartı (1GB bağımsız bellek)

Oyuna göre yetersiz mi :/

Benim laptopun özelliklerinden bile iyi. :) o saniyelik beklemelerin olmaması gerekir normalde.

aucixalo
18.Kasım.2014, 19:05
Benim laptopun özelliklerinden bile iyi. :) o saniyelik beklemelerin olmaması gerekir normalde.
İlgin için müteşekkirim Yoldaş ;) Çaresi ne olabilir acaba :confused:

aucixalo
18.Kasım.2014, 19:12
İlgin için müteşekkirim Yoldaş ;) Çaresi ne olabilir acaba :confused:

Liseleri yıllarından kalma bilgi ile virüs proğramını sildim.O psiko yapıyormuş. Tekrar teşekkürler (/6)

Vatanarchy
18.Kasım.2014, 19:30
Liseleri yıllarından kalma bilgi ile virüs proğramını sildim.O psiko yapıyormuş. Tekrar teşekkürler (/6)

Venceremos! :D

xwerswoodx
18.Kasım.2014, 21:00

FM oynayan herkesin takılacağı bir seridir fm06 :))

http://i.hizliresim.com/WrMkJQ.png

La BruJiTa
18.Kasım.2014, 23:30
FM oynayan herkesin takılacağı bir seridir fm06 :))

http://i.hizliresim.com/WrMkJQ.png

(dd)(dd)(dd) taktir ettim sıralamayı 01-02/06/13/14/15...ama arada 12 kaynamış :D

Ralph
18.Kasım.2014, 23:53
Eskiden yeni çıkan regenleri oyunun sağ üst tarafındaki sekmeden bulabiliyorduk. O sekme nereye gitti bilen var mı?

Adana Demirspor
19.Kasım.2014, 02:05
4 günde 3 maç saçmalığa bakar mısınız ?
http://i.hizliresim.com/QgrpjA.jpg

Ralph
19.Kasım.2014, 03:13
Şimdi bu saçmalık değil de nedir? Takım harika gidiyor ve üst üste aldığım mesajlara bakın

http://i.hizliresim.com/nG8Oll.png (http://hizliresim.com/nG8Oll)

http://i.hizliresim.com/vo1jP6.png (http://hizliresim.com/vo1jP6)

ReaList
19.Kasım.2014, 03:34
Avrupa kupalarında oynuyor musun Görkem?

Ralph
19.Kasım.2014, 03:40
Evet neden?

ReaList
19.Kasım.2014, 03:57
Evet neden?
Ben Avrupa kupalarında oynamadığım zaman hoşnutsuzluk çok fazla oluyordu ancak Avrupa'da oynayınca neredeyse sıfıra indi. Mesela bu yüzden Diego, Sow, Emenike gibi oyuncuları kaybetttim. Oyuncuların sıkıntılarından sonra onlara verdiğin sözlerde dikkat etmek gerek. Çünkü kesinlikle unutmuyorlar. Mutsuz bir oyuncuyu daha fazla oynatıp performansı hakkında övgü dolu sözler söylersen hızlı bir şekilde mutsuzluk durumundan arınacaktır. Bu bir çözüm ama bu mutsuzluk mevzusunun bu kadar abartı olması oyun hatası, biraz daha dengelemek gerek.

Ralph
19.Kasım.2014, 12:28
Ben Avrupa kupalarında oynamadığım zaman hoşnutsuzluk çok fazla oluyordu ancak Avrupa'da oynayınca neredeyse sıfıra indi. Mesela bu yüzden Diego, Sow, Emenike gibi oyuncuları kaybetttim. Oyuncuların sıkıntılarından sonra onlara verdiğin sözlerde dikkat etmek gerek. Çünkü kesinlikle unutmuyorlar. Mutsuz bir oyuncuyu daha fazla oynatıp performansı hakkında övgü dolu sözler söylersen hızlı bir şekilde mutsuzluk durumundan arınacaktır. Bu bir çözüm ama bu mutsuzluk mevzusunun bu kadar abartı olması oyun hatası, biraz daha dengelemek gerek.

Kesinlikle abartı! Bu nedir yahu? Hangi takım şampiyonluğa giderken 50 tane oyuncu biz gitmek istiyoruz oynatmıyorlar diyor?

Şu ana kadar 2 şikayetim var birisi save game çok ağır üşeniyorum resmen save almaya. Birisi de bu.

serwan
19.Kasım.2014, 15:28
Maç motorunda yine saçmalıklar var.. Direkten dönen topların sayısı bir hayli fazla. Direksiz maç yok.. En son penaltıyı direğe vurdu Ba.
Geriye doğru gelen toplarda oyuncular çok yavaş hareket ediyor. Rakip çok uzaktan gelip müdahale etme şansı yakalıyor.
Kaleciye atılan paslarda kaleciler çok hareketsiz kalıyor. 2 adım koşup topu almak ya da topa vurmak yerine bekliyorlar. Rakip geliyor. Bu şekilde gol yedim. Adam resmen rakip gelip vursun diye bekledi...
Yine orta-şut karışımı vuruşlar ve bunların kaleye yönelme oranları çok fazla..
Kısa mesafeli paslarda çok fazla hata var. Tamam her pas yerine gidecek diye bi kural yok ama bu şekilde çok fazla top kaybı oluyor.

serwan
19.Kasım.2014, 15:30
Şu oyunda fikstürü maçlar sadece çarşamba pazar oynanacak şekilde ayarlamak mümkün müdür?

ReaList
19.Kasım.2014, 15:30
Kesinlikle abartı! Bu nedir yahu? Hangi takım şampiyonluğa giderken 50 tane oyuncu biz gitmek istiyoruz oynatmıyorlar diyor?

Şu ana kadar 2 şikayetim var birisi save game çok ağır üşeniyorum resmen save almaya. Birisi de bu.
Aynen Save konusunda ben de katılıyorum. Bazen oyuna girip 1-2 saat sonra save almak zorunda kalıyorum. Hiç Crash almadım ama kazara bir gün alacaz gidecek 2 saat :D

ReaList
19.Kasım.2014, 15:31
Şu oyunda fikstürü maçlar sadece çarşamba pazar oynanacak şekilde ayarlamak mümkün müdür?
Mümkündür, Editör'de yeni lig kuralı ekleyerek istediğin gün ve saatte ayarlayabilirsin.

Gncl1905
19.Kasım.2014, 16:49

Tercihlerde 'Maçları sadece çarşamba ve cumartesi oyna' diye seçenek var. Pazar yerine cumartesi tercih ederseniz ayarlayın :)

elapuesto
19.Kasım.2014, 18:57
Ya beyler ben sozlesmesinin bitmesine 6 ay kala olan futbolculara bakarken biri ile anlasma yaptim ancak simdi ondan vazgecmek istiyorum iste orada sorun basliyor iptal edicek birsey bulamiyorum yani iptal sansimiz yokmu var ise nerede ve nasil ��

xwerswoodx
19.Kasım.2014, 21:06
(dd)(dd)(dd) taktir ettim sıralamayı 01-02/06/13/14/15...ama arada 12 kaynamış :D

Hahah aslında 13 den itibaren kendi paramı kazanıp oyunu orjinal alabildiğim için sıralama öyle gitmiş :D 2006 favori serim :)) 01-02 ise geçen gün indirmiştim yani çok övdüler denemek istedim :D

Catenaccio
19.Kasım.2014, 23:13
kornerden gol yiye yiye çığrımdan çıktım. tamam maç motoru iyi gibi ama bu kornerler nedir be abi. kaç tane maç kaybettiğimi sayamadım bile hem de üstün oynadığım maçlar hep. bu güncellemenin bu kadar gecikmesi bile hata.

World Hollow o1
19.Kasım.2014, 23:18
Bir FM serisinde ilk defa Adanaspor'u Süper Lig'e çıkartmadım.
Yazık ettiler bize, oyun hoşuma gitti güzel ama bir ara beraberliğe abone oldum resmen yahu.

Ralph
19.Kasım.2014, 23:46
Çok fazla karambol golü oluyor, özellikle kornerlerde.

Önder HOCA
19.Kasım.2014, 23:50
Aynen Save konusunda ben de katılıyorum. Bazen oyuna girip 1-2 saat sonra save almak zorunda kalıyorum. Hiç Crash almadım ama kazara bir gün alacaz gidecek 2 saat :D
2 save birden alın save atarken bişey olur mazallah zaten savelemesi 2 saat sürüyor

Önder HOCA
19.Kasım.2014, 23:53
Ya beyler ben sozlesmesinin bitmesine 6 ay kala olan futbolculara bakarken biri ile anlasma yaptim ancak simdi ondan vazgecmek istiyorum iste orada sorun basliyor iptal edicek birsey bulamiyorum yani iptal sansimiz yokmu var ise nerede ve nasil 😳
oyuncuda sözleşme teklifini değiştir yap gene sözleşme ekranına gelirsin ordan iptal edersin edemezsende maaşı yap teklif et reddeder

Namzet
20.Kasım.2014, 00:03
Transferini onayladıysan dönüşü yok

serwan
20.Kasım.2014, 12:01
Demba Ba 5 penaltıdan sadece 1 tanesini gole çevirebildi.. 2 tane kalecinin üstüne, 1 tane dışarıya 1 tane direğe vurdu.. Ayıptır... Yemişim yapacağınız oyunu.. Adam iğne deliğinden top geçiriyor normalde. Ama oyunda bi maçta 3-4 tane mutlak gol kaçırıyor penaltı kaçırıyor. Elin kazmaları da 30 metreden direğin dibine takıyor her maçta..

thsndrn
20.Kasım.2014, 12:14
kornerlerde ki karamboller ve kaleciden seken topları düzeltirlerse harika olur.

sarianet
20.Kasım.2014, 12:23
c.dump ala ala bıktım sonunda 15.1.3e yükselttim umarım bu sürümde yoktur bu sorun
korsan yüklediğimde bu kadar almıyorum arkadaş bu ney ya

mustinho03
20.Kasım.2014, 15:14
Zaten korner oldumu diyorum kendi kendime % 100 gol ve dedigim gibide oluyo sakatlik ve bu kornerlere bi care bulurlarsa cok güzel olur ama sanmiyorum yapacaklarini hadi yaptilar diyelim baska birseyi bozarlar bu sefer

Ketchaup
21.Kasım.2014, 00:47
her maç 5 kere direkten dönen top görmekten sıkıldım.

nostalgia
21.Kasım.2014, 02:24
Kahretsin ya. Duran toplardan bıktım. rakibin bir tane organize golü yok böyle saçmalık mı olur. Çıldırdım bu akşam. Kalecinin hatalı pasları sonucu orta sahadan yenen goller ve duran toplar.

Alt f4 bir süre girmesem iyi olacak.

OrcunFB
21.Kasım.2014, 02:57
Rezalet bir sürüm. Betadayken oyun çok daha zevkliydi. Takımım en kolay gol pozisyonlarını kaçırırken karşı taraf bulduğunu her zaman atıyor. Kornerden yenilen onlarca gol mü dersin, adamın bir anda arkasını dönüp 30 metreden topu doksana asmasına mı dersin o kadar saçma goller kaçırılıp yeniyor ki...

RodRiGOtELLo14
21.Kasım.2014, 03:41
Şunu bi deneyin kornerlerden gol yeme oranım baya azaldı.

http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/share-download-fm-15-tactics/709425d1416312441-christianeriksen-beautiful-play-c36d0c484ebdf83293eddc6b6821bedd.png

Catenaccio
21.Kasım.2014, 04:18
İngilizce olduğu için biraz karıştırdım türkçe paylaşabilirsen daha iyi olur. gerçi her halükârda küme düştük kornerler sağolsun. ikinci ligden selamlar.

Namzet
21.Kasım.2014, 04:33
Sağ bek : yakın direk tut
sol bek : uzak direk tut
stoperler : alan olarak savun
defansif os : alan olarak savun
orta saha : yakın direk tut
orta saha : geri dön
sağ açık : geri dön
sol açık : alanın dışında bekle
forvet : kaleciyi tut(metni tam göremediğim için emin değilim--kısa pas ihtimali yakınında dur da olabilir)

E.m.r.e
21.Kasım.2014, 05:04
15.1.3 maç motorunun 14.3 'ten tek farkı beklerin son çizgide pas vermesi.. onun haricinde 100'de 100'ü aynı..

oyun simulasyondan çok arcade zaten.. ah kafam ah 15.0.2 'deyken keşke güncellemeseydim halbuki geçen seneki beta sürecinden sonra akıllandım demiştim..

beta versiyon kesinlikle en oynanabilir ve en keyif verici haliydi oyunun..

zaten az önce crash dump hatası aldım ve oyuna bir daha para vermeyeceğime ve oynamayacağıma dair kendime söz verdim..

yazık bunca harcanan vakite..

richard castle
21.Kasım.2014, 11:02
Kesinlikle ön direk markajına katılıyorum. Kornerlerden ön direğe gelen toplar ya gol ya da pozisyon oluyordu. Ön direğe bir adam daha koyunca bu olaylar azaldı.

RodRiGOtELLo14
21.Kasım.2014, 11:09
İngilizce olduğu için biraz karıştırdım türkçe paylaşabilirsen daha iyi olur. gerçi her halükârda küme düştük kornerler sağolsun. ikinci ligden selamlar.

http://i.hizliresim.com/ozB88b.jpg

E.m.r.e
21.Kasım.2014, 12:55
malum ortamların birinde 15.0.2 beta versiyonu buldum. çok sevinçliyim şu an hahahah :D

erdem344
21.Kasım.2014, 13:21
Beyler oyun sizde de yavaş mı ?

RodRiGOtELLo14
21.Kasım.2014, 14:22
Korner, frikik neyse de taçtan gol yemek çok kötü. Geçen seride de bu seride de var bu.

Chelsea veya Juventus rakip olduğun an her taç uzun kullanıyorlar ve hep tehlike..

rcrdnh
21.Kasım.2014, 15:56
2 günde 2 maç yapma olayını ne zaman düzeltecekler acaba ?

fm14de de bu problem vardı, sigames forumlarına yazdım, ilgileniyoruz demişlerdi sadece.

swindontown
21.Kasım.2014, 16:46
Her kornerde tehlike var dediğiniz gibi. Hem rakip hem kendimiz için. Onun dışında çok iyi bence.

Sadixx
21.Kasım.2014, 18:35
http://i.hizliresim.com/66OnV9.png

BİR SONRAKİ MAÇ ; :D

http://i.hizliresim.com/QgqMOg.png

BİR AÇAYİM DEVAM EDEYİM DEDİM GENE ŞUNA BAKIN İSTATİSTİKLERE BAKIN BİRDE YOK BÖYLE BİRŞEY;

http://i.hizliresim.com/kYVGmW.png

Ketchaup
21.Kasım.2014, 18:43
çok oluyor bu şekil istatistik dışı skor.

o kadar saçma bi taktik işleyişi var ki; 5 top direkten dönüyor, en kral forvetler boş kaleye kaçırıyor. hücumdan bi oyuncunun rolü değiştiriyorsun o zaman goller gelmeye başlıyor. ama o zamana kadar rakibin uzaktan şut yeteneği 11 olan oyuncusu 2 tane takmış oluyor :D ya da nerdeyse full CA'lı stopperin rakibe gol hediye etmiş oluyor.

herşeyin çözümü forveti rolüymüş meğer. . .

Danger90
21.Kasım.2014, 19:11
topu kornere auta atmak varken itinayla rakibe hediye etmek ne mantık oluyor veya gol yiyeceğimi atağın başından anlamam tek el olunca pek iplemiyor sayın sega

caner485
22.Kasım.2014, 16:02
Korner taktiğini nasıl ayarlıyoruz taktik ekranında?

cklnc
22.Kasım.2014, 22:08
yeni yama ne zaman gelir var mı tahmin :D

rapX
23.Kasım.2014, 02:07
Geçen serilerdeki gibi oyuncularla görüşemiyor muyuz ? Etkileşimin altında ki menüden mi yapabiliyoruz sadece bunu ?

Namzet
23.Kasım.2014, 03:24
Her türlü maç antrenmanı-genel antrenman yapmama rağmen Korner gollerinin basitliğinden bıktım artık ceza sahasında o kadar adamım var ortayı açıyor adamın direk ayağına lap oturuyor gol BIKTIM!

World Hollow o1
23.Kasım.2014, 12:04
Kardeşler, konu yeri burası değil büyük ihtimal. Yanlız bu editör nerede ?

BaGa TaRKaN
23.Kasım.2014, 12:27
Kardeşler, konu yeri burası değil büyük ihtimal. Yanlız bu editör nerede ?

Serhat, Steam-Araçlar Kısmından Eğer FM15 Editörü İndirdiysen Yine Aynı Yerden Açabilirsin.

dAleksic
23.Kasım.2014, 16:23
Şu maç motoru ve sakatlıklar illallah getirtti vallahi !!

Yeni güncelleme ne zamana gelir acep ?

OrcunFB
23.Kasım.2014, 18:15
Korner taktiğini nasıl ayarlıyoruz taktik ekranında?

Duran Toplar'a gir,Köşe atışları talimatları düzenle de.

Flawless Victory
23.Kasım.2014, 18:37
Ben hic kornerden gol yemiyorum diyebilirim. Siz niye bu kadar yiyorsunuz anlamadim.

Ayrica orta yaparken sert orta yap komutunu isaretleyin baya gol atarsiniz.

World Hollow o1
24.Kasım.2014, 01:16
Çook teşekkürler abicim. :)

sarianet
24.Kasım.2014, 01:25
aynı mevkiden sakatlanma bugu bu sefer fena vurdu devre arasında biri 7 diğeri 3 ay olmak üzere aynı bölgede 2 kilit oyuncum sakatlandı yeter artır ya

playeray
24.Kasım.2014, 02:24
Geçen serilerdeki gibi oyuncularla görüşemiyor muyuz ? Etkileşimin altında ki menüden mi yapabiliyoruz sadece bunu ?

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Aradım taradım oyuncu ile chat ekranını bulamadım.

kral_67
24.Kasım.2014, 14:58
Duran toplardan çok fazla gol oluyor, uzaktan şutlar da aşırı abartılı.
Maç motorunda bu ikisinin düzeltilmesi gerek bana göre diğer konular dengeli.

Oyun içersinde ise bazı mantık hataları (Basın toplantıları ve oyuncu etkileşimlerinde) gderilip, sakatlık olayı düzeltilirse sıkıntı kalmaz gibi.

Ralph
24.Kasım.2014, 16:19
Gözlemcilerin "transfer etmeye değmez" yorumunu dikkate alıyor musunuz siz? Bazen çok iyi olduğunu düşündüğüm oyuncuya bile yapıyor bu yorumu. Kararsız kalıyorum.

Papi44
24.Kasım.2014, 16:21
Yeminle oyunda ilerleme kat edemedim hala şu maç motorunun düzelmesini bekliyorum rezalet.

anlatmaliymis_meger
24.Kasım.2014, 16:28
Fenerbahçe A2'den Savaş Polat profesyonel sözleşme imzalamış.
Database'de var mıdır ? Bir sonraki yamada eklenir mi oyuna?

Ketchaup
24.Kasım.2014, 16:30
Gözlemcilerin "transfer etmeye değmez" yorumunu dikkate alıyor musunuz siz? Bazen çok iyi olduğunu düşündüğüm oyuncuya bile yapıyor bu yorumu. Kararsız kalıyorum.

dikkate almıyorum.

playeray
24.Kasım.2014, 18:08
Bu bir oyuncuyu %100 öğrenmek için kaç hafta gözlemlemek gerekiyor? Hadi %100'ü geçtim %75 olsun

Ralph
24.Kasım.2014, 18:41
Vay arkadaş sanki oyunu baştan yüklüyor ne save miş! Hata vermesinden korkmasam kapatacağım save i.

SilverSpy
24.Kasım.2014, 20:29
Vay arkadaş sanki oyunu baştan yüklüyor ne save miş! Hata vermesinden korkmasam kapatacağım save i.

Tercihler kısmına gelip Save yani kaydetme ayarı kısmında kopya seçeneği yerinde tek kayıt yani tek kopya seçeneğini işaretle. Belki biraz daha hızlandırır kayıt işlemini, en azından bende hızlandırdı. 15'li kopya olarak gözüküyordu peh dedim.

Ralph
24.Kasım.2014, 20:58
3 lü olarak kaydediyorum ben genelde. Geçtiğimiz senelerde de hep öyleydi ama bu sene neden böyle oldu anlamadım.

ReaList
25.Kasım.2014, 18:26
Bunu sadece oyuncunun yeteneğine bağlamamak gerektiğini düşünüyorum.
Zira oyuncunun bonservis bedelinin -istenilecek rakam- uçuk olması
İsteyeceği maaşın bütçeyi zorlaması
Aynı pozisyonda oynayan oyunculardan daha geride olması
Oyuncunun kişilik özelliklerinin takım yapısına uyumsuzluğu
vs.

Gözlemcinin böyle bir söylemde bulunması için etkili.

blueverse
25.Kasım.2014, 19:18
yeni güncelleme nezaman gelir bilgisi olan paylaşsın orijinal aldım ama şu an güncelleme gelmeden oynanmaz

Universal
25.Kasım.2014, 21:34
Korner olayı düzelsin artık, 6-4 maç kaybettim, 4'ü golü kornerden yedim. Delireceğim.

dAleksic
25.Kasım.2014, 22:33
Yeni güncellemeden haber varmı ??

fortsecue
25.Kasım.2014, 22:54
Kalecim 7, yedek kalecim 2, üçüncü kalecim 3 ay sakatlandı. Oyun kaleye benim geçmemi bekliyor sanırsam

kapalicarsi
25.Kasım.2014, 23:27
Arkadaşlar forumu dolaştım bulamadım bu alman milli takımı olayını nasıl yapıyoduk

ReaList
25.Kasım.2014, 23:42
Korner olayı düzelsin artık, 6-4 maç kaybettim, 4'ü golü kornerden yedim. Delireceğim.
Korner savunma dizilişinde;
1 ön direk
1 arka direk
2 uzun tut
2 adam tut
4 alan savunması

Dene bakalım.

ReaList
25.Kasım.2014, 23:46
Arkadaşlar forumu dolaştım bulamadım bu alman milli takımı olayını nasıl yapıyoduk
2014'te böyleydi.

FM 2014 lnc dosyaları rehberi (Alman Milli Takımını düzeltme)

Önceki serilerde hiçbir şey yapmadığınız taktirde oyunda sahte oyunculardan kurulu olan Alman milli takımını düzeltmek için, oyunun data klasöründe yer alan "lnc" klasörünü ya da onun içerisindeki ".lnc" uzantılı dosyaları (veya sadece "fake.lnc" dosyasını) silmek gerekiyordu.

Bu seride de aynı yöntem işe yarıyor ancak bu sefer bahsettiğimiz klasörü komple silersek "Spor Toto Süper Lig" gibi oyunda orjinal isimleriyle yer alan bazı organizasyonların ve ödül isimlerinin değişmesine de yol açmış oluyoruz.

Bu rehberde sizlere varsayılan olarak alttaki konumda bulunan ".lnc" uzantılı dosyaların ne işe yaradığını anlatacağım.

Bilgisayar>Yerel Disk (C>Program Dosyaları (x86)>Steam>SteamApps>common>Football Manager 2014>data>db>1400>lnc>all
fake: bu dosya; Alman milli takımının oyunda sahte oyunculardan kurulu olmasını, Hollanda ve Fransa milli takımlarındaki oyuncuların resimlerinin görüntülenmemesini ve gerçek ismi "Oliver Kahn" olan Alman milli takımı eski kalecisinin isminin sahte bir isim olan "Jens Mustermann" olarak değişmesini sağlayan kod satırlarını içeriyor.

greek name change: bu dosya; oyunu Yunan dilinde oynadığınız zaman -oyunu açıp bakmadım ama tahminimce- Yunan liginin isminin Yunanca orjinal haliyle yazılmasını sağlayan kod satırlarını içeriyor.

italian awards: bu dosya; İtalya liglerindeki ödüllerin oyunda orjinal isimleriyle yer almasını sağlayan kod satırlarını içeriyor (Türkçe dahil seçilebilir tüm dillerdeki karşılıklarıyla).

korean name change: bu dosya; aynı "greek name change" dosyası gibi bu kez oyuncu Kore dilinde oynadığınız zaman Kore liginin isminin Korece orjinal haliyle yazılmasını sağlayan kod satırlarını içeriyor.

lic_dan_swe_fra: bu dosya; Danimarka, İsveç ve Fransa liglerindeki ödüllerin oyunda lisanslı isimleriyle yer almalarını sağlayan kod satırlarını içeriyor (oyunu bu dillerde oynadığınızda).

nleague: bu dosya; Çin, Güney Kore ve Japonya milli takımlarının seçilememesini, Signapur liginden "Albirex Niigata" takımının sahte oyunculardan oluşmasını, ID numarası 116 olan milli takımın forma renklerinin değişikliğini, Japon kulüplerinin, stadyumlarının ve Japon şehirlerinin oyunda sahte isimlerle yer almasını ve Japon kulüplerinin forma renklerinin değişikliğini, ayrıca Kuzey İrlanda liginin orjinal ismi olan "Danske Bank Premier" ismiyle oyunda yer almasını sağlayan kod satırlarını içeriyor.

turkish name change: bu dosya; "Türkiye Spor Toto Süper Ligi"nin ve "TFF Süper Kupa"nın oyunda orjinal isimleriyle yer almasını sağlayan kod satırlarını içeriyor.

not: yukarıda bahsi geçen dosyaları not defteri ile açabilirsiniz.

Yukarıda bahsi geçen dosyaları veya içerdikleri kodları silmenizde hiçbir mahsur yoktur. Oyun bozulur, hata verir diye endişelenmeyin. Ama her ihtimale karşı (geri almak istediğiniz bir adım olabilir) yedeklerini alıp öyle silmeniz ya da silmek yerine kesip başka bir yere yapıştırmanız daha sağlam olur. Önemli olan tek şey silme işlemini yeni bir oyuna başlamadan önce ve oyun açık değilken yapmanız gerekmektedir.

Yani örneğin Alman milli takımını düzeltmek istiyorsanız önce bahsettiğim konumda yer alan "fake.lnc" dosyasını komple silmelisiniz yada o dosyayı not defteri ile açıp aşağıdaki satırı silmelisiniz:

#Germany
"FAKE_NATIONAL_TEAM" 771 1
ya da bu satırın sonundaki 1'i 0 olarak değiştirmelisiniz. Tabi bunları yaparken ya oyun açık olmayacak ya da açıksa yaptıktan sonra oyundan çıkıp oyunu yeniden çalıştıracaksınız.

Ben daha gerçekçi bir oyun için "fake" ve "nleague" dosyalarını silmeyi tercih ediyorum. Diğerlerini silmeye gerek yok. "nleague" dosyasını komple silmek yerine en alt kısmındaki "Danske Bank Premier" yazılı satırlar dışındaki tüm satırları silmek de bir başka seçenek (Kuzey İrlanda ligi de orjinal ismiyle oyunda yer alsın istiyorsanız).

ekleme: düzenlemeniz gereken lnc klasörünün yeri yeni bir güncelleme kurduğunuzda (örneğin: 14.2.0) değişir. Daha doğrusu db klasörüne yeni sürümü yansıtan yeni bir klasör eklenir ve 1400 isimli klasörde yer alan dosyaların aynıları bu klasör içerisinde de olur. Bu durumda dosya konumu örneğe (14.2.0) göre şu şekilde olacaktır:

Bilgisayar>Yerel Disk (C>Program Dosyaları (x86)>Steam>SteamApps>common>Football Manager 2014>data>db>1420>lnc>all

eğer çıktığı zaman 14.3.0 güncellemesini yüklerseniz o zaman:

Bilgisayar>Yerel Disk (C>Program Dosyaları (x86)>Steam>SteamApps>common>Football Manager 2014>data>db>1430>lnc>all

Universal
26.Kasım.2014, 00:37
Korner savunma dizilişinde;
1 ön direk
1 arka direk
2 uzun tut
2 adam tut
4 alan savunması

Dene bakalım.

Teşekkürler bunu deneyeceğim. Oyunun taktiği varsa bizde yapalım bari. :)

Ralph
26.Kasım.2014, 19:23
Bir gözlemciye görevini nasıl iptal ettiriyoruz ?

ReaList
26.Kasım.2014, 20:15
Bir gözlemciye görevini nasıl iptal ettiriyoruz ?
Gözlemcilik>Görevler>Gözlemci Atamaları

İptal ettirmek istediğin Gözlemcinin kalan sürenin yanında (-)ye tıklayarak görevi iptal ettirebilirsin.

Ralph
26.Kasım.2014, 20:16
Gözlemcilik>Görevler>Gözlemci Atamaları

İptal ettirmek istediğin Gözlemcinin kalan sürenin yanında (-)ye tıklayarak görevi iptal ettirebilirsin.

En sağdaki - işaretini diyorsan eğer onlar basılabilir durumda değil 6-7 aydır. Denedim ama olmadı. Acaba direktöre devrettim diye mi iptal edemiyorum?

Edit: evet ondan dolayıymış :)

serwan
27.Kasım.2014, 02:05
kornerden gol yemekten imanım gevredi..
yeter yahu.. bu kadar olmamalı..

Ralph
27.Kasım.2014, 02:23
Karambol golü çok oluyor bende de. Şut çekiyorlar kaleciden dönen topu diğer oyuncu tamamlıyor. Goller çok benziyor birbirine.

RodRiGOtELLo14
27.Kasım.2014, 10:21
Bu fikstür olayı ne zaman düzelir acaba, 2 günde 2 maç ne ya :)

http://i.hizliresim.com/nGzB9B.png

caner485
27.Kasım.2014, 11:59
Yeni güncelleme gelene kadar oynamama kararı aldım. Daha da ön siparişle almam zaten oyunu.

playeray
27.Kasım.2014, 14:02
Oyuncuya nasıl tutoring vereceğiz?

RodRiGOtELLo14
27.Kasım.2014, 16:44
Güncelleme geldi.

Hotfix update 15.1.4 released | Football Manager (http://www.footballmanager.com/news/hotfix-update-1514-released)

serkankeyvan
27.Kasım.2014, 16:52
Test ettim onayladım, save süresi bariz kısalmış. 4 dakikadan 1 dakikaya indi. :D
Fakat hala önceki serilerden uzun. Aynı bilgisayarda FM 14 35 saniyede kayıt alıyor.

Ayrıca Yunaninstan ligi fikstürünü düzeltmişler, keşke bizim ligin fikstürüne de bi el atsalardı. 4 günde 3 maç hiç olmuyor.

pappi
27.Kasım.2014, 16:52
Haberi Facebookta gördüm arkadaşlar,oyun kayıt süresi,oyundaki çökmeler gibi performans düzeltici güncellemelere ek olarak maç motorunda da epey düzeltmeler yapılmış.Eve gidince ilk iş kayıt süresini test edeceğim :D

Haberin linki : Hotfix update 15.1.4 released | Football Manager (http://www.footballmanager.com/news/hotfix-update-1514-released)

Haberin içeriği

A new hotfix update for FM15 is now available to download on Steam.
To download the update, simply save your current game, quit FM, then quit and restart Steam. Then launch the game as normal and this should start your update automatically.
The update includes fixes for the following issues:
PERFORMANCE

Optimised save game speeds
Fixed game launch issues linked to local user permissions
Fixed rare crash on continue

MATCH ENGINE

Improved defensive reactions to crosses and corners
Tweaked wide defending of wingers
Improved goalkeeper reaction times after an initial save
Various other goalkeeper improvements
Fixed further instances of own goals being awarded incorrectly
Fixed further instances of players not being given offside when collecting rebounds
Fixed rare instances of U18 teams starting match with only a goalkeeper, resulting in high scorelines
Fixed problem where AI teams would sub many of their players off the pitch without replacements, resulting in high scorelines

DATA & COMPETITIONS

Fixed Greek Superleague scheduling
Martin Ødegaard added to new games
Added licensed kits for MLS expansion teams

USER INTERFACE

Added player Role & Duty to pitch on tactics screen

RodRiGOtELLo14
27.Kasım.2014, 17:02
15.1.1 ile çok güzel kariyerim vardı..

15.1.3 ile başka güzel bir kariyer açtım ve çok zevk almaya başlamıştım..

15.1.4 geldi oyunu kapatmıyorum ki şu zevkli kariyer sonlanmasın..

nostalgia
27.Kasım.2014, 17:02
Kendi kalesine goller, korner, orta, kaleciden dönen toplarda düzeltilmiş.

Bunları düzeltirken başka şeyleri bozmamışlarsa oyun son zamanların en derli toplu oyunu olma yolunda.

OrcunFB
27.Kasım.2014, 17:15
Valla bende save süresi 15-20 saniye civarı oldu. Bilgisayara göre değişiyor olabilir. Öte yandan oyun motorundaki değişiklikleri beğendim ayrıca oyuncu rollerinin oyuncunun hemen altında yazması hoş bir detay olmuş. Oyun bu haliyle gerçekten bana göre güzel.

thsndrn
27.Kasım.2014, 17:21
1.4ü deneyen var mı

E.Cartman
27.Kasım.2014, 17:24
Valla bende save süresi 15-20 saniye civarı oldu. Bilgisayara göre değişiyor olabilir. Öte yandan oyun motorundaki değişiklikleri beğendim ayrıca oyuncu rollerinin oyuncunun hemen altında yazması hoş bir detay olmuş. Oyun bu haliyle gerçekten bana göre güzel.
DB büyüklüğüne göre değişiyodur süre ancak normale indirmeyi başarmışlar zamanı.

OrcunFB
27.Kasım.2014, 17:28
DB büyüklüğüne göre değişiyodur süre ancak normale indirmeyi başarmışlar zamanı.

Aynen benimki büyük ve 4 lig seçili sadece.

Axion50
27.Kasım.2014, 18:06
arkadaşlar steamdan bi türlü güncelleyemedim normal güncelleyebilcegimiz bi link varmi ?

..JoaQuiN..
27.Kasım.2014, 18:20
Kornerden gol yeme olayı ve sakatlık olayı düzeldiyse sıkıntı yok benim için.

cryshal
27.Kasım.2014, 18:30
Sakatlıkla alakalı bir düzeltme yok malesef

salihcetin
27.Kasım.2014, 18:37
Gayet iyi bir güncelleme. Fikstür için bakalım ne zaman güncelleme gelecek.

Ayrıca sakatlık için bir güncellemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bence bir sorun yok sakatlıklar ile ilgili.

arrogancee
27.Kasım.2014, 18:51
Gayet iyi bir güncelleme. Fikstür için bakalım ne zaman güncelleme gelecek.

Ayrıca sakatlık için bir güncellemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bence bir sorun yok sakatlıklar ile ilgili.

Ben şu an oynayamadığım için deneyen birilerinin görüşleri önemli. İyi bir güncelleme derken yazan değişikliklere bakarak mı söyledin yoksa denedin mi? Denediysen hakikaten yazdıkları şeyler düzelmiş mi?

salihcetin
27.Kasım.2014, 18:56
Oyun kaydetme daha hızlı. Şu an kariyer açık ama pek bir şey farketmedim maç motoru ile alakalı. Biraz daha ilerleyince net görüşlerimi söyleyebilirim.
Ayrıca sakatlıkla ilgili facebook sayfasında şöyle bir yorum var.

Hi Adam. There is no injury bug in the game. They're actually lower than in real life. We recommend adjusting your training intensity, tactics & checking player match fitness if you're getting a lot of injuries.

serkankeyvan
27.Kasım.2014, 18:58
Axion50 Steam'den otomatik güncellemeleri aç. Daha sonra oyun önbelleğinin bütünlüğünü doğrulama işlemini yaparsan oyun son versiyona yani 15.1.4'e güncellenir. Bende ilk başta güncelleme gözükmemişti. Böyle yaparak halloldu.

Danger90
27.Kasım.2014, 18:59
şu fikstürüde düzeltsinler ya 3 günde 1 maç mı yapılır arkadaş adamlar ölücek

OrcunFB
27.Kasım.2014, 19:11
4-5 maç yaptım ve hala üst direğe çok top çarpıyor. Tehlikeli bir yerde kullanılan frikik %90 üst direkte patlıyor.

Ayrıca sakatlık ile ilgili ben pek sorun yaşamıyorum. Maçlardan sonra dinlenme veriyorum takıma ve düşük ayarda antreman yaptırıyorum. Rostasyon da çok önemli.

playeray
27.Kasım.2014, 19:21
Martin Odegaard da eklendi sanırım. Profil atar mısınız

Universal
27.Kasım.2014, 19:42
Kornerden ve kaleciden dönen toplarda ki pozisyonlarda sıkıntı yok artık. Oyun oynanıyor sonunda.

Papi44
27.Kasım.2014, 19:55
Maç motorunu düzeltmişler mi? Yeni kariyer açacağım ne zamandır bekliyorum sonra yine pişman olmayayım ne dersiniz?

serwan
27.Kasım.2014, 20:03
maç motoru sonunda oynanabilir bi hale gelmiş gibi duruyor.. bikaç maç yaptım sadece..
yalnız hala direk sorunu devam ediyor..
ayrıca fazla sayıda saçma gol olabiliyor.. kalecinin uzaklaştırdığı top savunmaya çarpıp rakibin önünde kalıyor, geri pas kısa düşüyor vs vs.. bunlar futbolda var.. yalnız oyunda sayısı biraz fazla gibi..

Flawless Victory
27.Kasım.2014, 20:50
Rakip takımlar çok sakat veriyor bizim maçlarda. :)

Bir de oyun kayıt hızı harika oldu. En sevindiğim bu.

bizzy
27.Kasım.2014, 20:59
Şuan oynadığım kariyer 1.3 versiyonunda. güncelleme yaptım 1.4 oldu peki etkilerini yeni kariyerde görebilir miyim ki? yoksa yeni kariyer mi açmalıyım?

peker_553
27.Kasım.2014, 21:16
Arkadaşlar güncel oyun oynayanlardan rica ediyorum 2-3 maç oynayınca bi hata gözünüze çarpmış diye sürekli oluyor diye göstermeyin millett oyundan soğuyor bende 2-3 maç oynadım maç motoru gayet güzel olmuş bi sıkıntı yok görnürde direkten top dönmesi 3 maçta bi kez oldu obende o da gayet normal bence

arrogancee
27.Kasım.2014, 21:27
Arkadaşlar güncel oyun oynayanlardan rica ediyorum 2-3 maç oynayınca bi hata gözünüze çarpmış diye sürekli oluyor diye göstermeyin millett oyundan soğuyor bende 2-3 maç oynadım maç motoru gayet güzel olmuş bi sıkıntı yok görnürde direkten top dönmesi 3 maçta bi kez oldu obende o da gayet normal bence

Katılıyorum. Sanırım tüm serilerin en iyi maç motoruna ulaştık

Pod
27.Kasım.2014, 21:56
Kayıt süresinin normale dönmesine acayip sevindim ya. Taktik ekranındaki ufak değişiklik de hoş bence.

pappi
27.Kasım.2014, 22:23
görürsün tabiki.

OrcunFB
27.Kasım.2014, 23:13
Şuan oynadığım kariyer 1.3 versiyonunda. güncelleme yaptım 1.4 oldu peki etkilerini yeni kariyerde görebilir miyim ki? yoksa yeni kariyer mi açmalıyım?

Görürsün, yeni kariyer açmana gerek yok.

sarianet
27.Kasım.2014, 23:25
2021 oyunumun save süresi http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/27/7bf3d6d555d28d3457b9cdf43e2e41ea.jpg

Mobil

Önder HOCA
27.Kasım.2014, 23:59
Caner'in gerçekte sadece yürümek için kullandığı sağ ayağının dışı ile freekick kullandığını gördüm yeni güncellemede

http://i.hizliresim.com/ozLAGq.jpg (http://hizliresim.com/ozLAGq)

pappi
28.Kasım.2014, 00:14
yıl 2022 Premier Lig,La Liga,Bundesliga açık,orta boy database 30 sn. kayıt süresi :D sevindirik oldum ben.

Tonguc86
28.Kasım.2014, 00:16
Arkadaşlar güncellemeleri nerden indiriyoruz?

Gncl1905
28.Kasım.2014, 02:29
1.5 ayda iki kez crush dumps yedim 15.1.4'den sonra.

sarianet
28.Kasım.2014, 02:30
Arkadaşlar güncellemeleri nerden indiriyoruz?

steamda aktif olursan zaten inecektir

La BruJiTa
28.Kasım.2014, 02:49
bu sene şubat yaması beklemek zorunda kalmayacağız sanırım.en çok şikayet ettiğim noktalardan biri olan kalecilerin sektirdiği toplarda düşüş var.ya da bana henüz denk gelmedi ama 4 maç yaptım genelde dışarı çeliyorlar artık...

Universal
28.Kasım.2014, 09:56
maç motoru sonunda oynanabilir bi hale gelmiş gibi duruyor.. bikaç maç yaptım sadece..
yalnız hala direk sorunu devam ediyor..
ayrıca fazla sayıda saçma gol olabiliyor.. kalecinin uzaklaştırdığı top savunmaya çarpıp rakibin önünde kalıyor, geri pas kısa düşüyor vs vs.. bunlar futbolda var.. yalnız oyunda sayısı biraz fazla gibi..

O takımında ki savunmalara göre değişiyor, kendi maçlarımdan fark ettim rakibim aynı pozisyonda savunması kötü ise top bana düşüyor, eğer rakibimin savunması iyi ise top uzaklaşıyor. Aynısı bende de geçerli Zouma ile Serdar Aziz var stoper'de ve topu uzaklaştırıyorlar; ama yedek savunma ile çıktığımda topu uzaklaştıramıyorlar.

serwan
28.Kasım.2014, 10:42
O takımında ki savunmalara göre değişiyor, kendi maçlarımdan fark ettim rakibim aynı pozisyonda savunması kötü ise top bana düşüyor, eğer rakibimin savunması iyi ise top uzaklaşıyor. Aynısı bende de geçerli Zouma ile Serdar Aziz var stoper'de ve topu uzaklaştırıyorlar; ama yedek savunma ile çıktığımda topu uzaklaştıramıyorlar.

olabilir.. Bunlar sadece bikaç maçlık yorumumdu. Sonra 10un üzerinde maç yaptım. Evet fm 13 ve 14 dahil en iyi maç motoru gibi sanki. Ama yine de göze batan sıkıntılar var..

direksiz maç yok gibi

kaleci tepkileri hala yavaş. topu yine rakibin önüne atıyorlar ama eskiye oranla bariz azalma var.

şu 10 civarı maçta 3-4 kez kaleciler frikik kurtardı top kale çizgisinde sekmeye başladı. bi bug var gibi.

ortalar hala sıkıntılı. çok gol oluyor bu şekilde. önlem alamadım ne yaptıysam. defans adamın dibinde olmasına rağmen adam gelişine ayakla yapıştırıyor.

oyuncu tepkileri hala yavaş. top rakipten dönüyor 1 metre mesafedeki oyuncum topa hareketlenmiyor rakibi bekliyor. ancak rakip yaklaşınca hareketleniyor.

bunların tamamında düzelme var. ama hala sıkıntılı. özellikle son 2 madde..

sarianet
28.Kasım.2014, 12:34
Salih uçan her maç frikikten gol atoypr

Mobil

playeray
28.Kasım.2014, 12:43
Sosa'nın transferi tamamlanıp mevkiisi değiştirildi mi yoksa aynı mı

Tonguc86
28.Kasım.2014, 12:58
steamda aktif olursan zaten inecektir

Ya galiba benim steamde sıkıntı var ne güncelleme oluyor nede herhangi başka bir dosyayı indirebiliyorum.

Ralph
28.Kasım.2014, 14:02
Her karambol gol oluyor çok sıkıldım şu olaydan. İllaki gol oluyor.

fbdevil190737
28.Kasım.2014, 15:29
Her şey güzel de , frikiklerde direkten dönme sorunu fazlası ile sürüyor .

lutfucal
28.Kasım.2014, 16:57
oyunu satın aldığım güne lanet okutturdu bu seri. bu kadar "crash dump" crkli oyunlarda bile olmuyor... 2000-2001 den bu yana oynarım ilk kez bu kadar hata ile dolu bir oyun oynuyorum. Sports Interactive Community (http://community.sigames.com)' in müdavimi oldum sayelerinde ama çıkan hiç bir güncellemede şikayet ettiğim hatalar düzeltilmedi.

GicaHagi
28.Kasım.2014, 18:25
Update'ten sonra kornerden gol yemedim yada kornerlerde alan savunmasi uyguladigim icin gol görmedim kalemde. Son update ile mac motoru daha da güzel olmus.

Unsal123
28.Kasım.2014, 18:51
Güncelleme'den sonra 4 köşe vuruşundan 4 gol yemekte ayrı bir haz. :D

Vatanarchy
28.Kasım.2014, 19:18
Her şey güzel de , frikiklerde direkten dönme sorunu fazlası ile sürüyor .

inanır mısın yaklaşık 2 sezon oynadım bu oyunu, 1 kere bile direkten dönmedi frikikler. ya direk auta gitti, ya az farkla dışarı çıktı yada gol oldu ama hiç direkten dönmedi yahu, 1 kere bile... :) o nedenle şu frikiklerin sık sık direkten dönmesinin tartışılması garip geldi bana...

Universal
28.Kasım.2014, 19:24
Ya galiba benim steamde sıkıntı var ne güncelleme oluyor nede herhangi başka bir dosyayı indirebiliyorum.

Steam'in ayarlarına gir otomatik güncellemeyi aç. Sorun orada olabilir.

Lord Black
28.Kasım.2014, 23:50
15.1.4 sonrası Bursaspor kariyerimde oynadığım maçlar;

http://i.gyazo.com/f6385369381d2d2cf862bdb2fe903568.png

doncarlo
28.Kasım.2014, 23:55
Güncellemeden sonra her maç gol atıyorum sigagamesin el atması gerek artık bu duruma.

arrogancee
29.Kasım.2014, 00:10
15.1.4 sonrası Bursaspor kariyerimde oynadığım maçlar;

http://i.gyazo.com/3123c8b5d6d283413f668979199d35cf.png

kolaylaşmış mı diyorsun yani?

Lord Black
29.Kasım.2014, 00:32
kolaylaşmış mı diyorsun yani?

Benim taktiğin beli bükülmemeye başladı güncellemeden sonra valla şimdilik çok iyi gidiyor. Kolaylaşmış diye birşey iddaa edemem henüz :)

DMX06
29.Kasım.2014, 01:16
bende sakatlık sorunu var arkadaşlar yama'dan sonra oyunuma devam ediyim dedim 5-6 sakat üst üste geldi

richard castle
29.Kasım.2014, 01:45
İlk kez güncellemeyi yükledikten sonra crash dump aldım. Öncesinde yoktu.

GodfatheR
29.Kasım.2014, 01:57
Güncellemeyi yükleyince kasmaya başladı. Daha önce olmuyordu.

sarianet
29.Kasım.2014, 02:08
Ya bizi sevdiği kişilere ekleyenlerin listelendiği bir sayfa var mı oyunda tek tek mi bakacağız yoksa

Ketchaup
29.Kasım.2014, 02:24
Ya bizi sevdiği kişilere ekleyenlerin listelendiği bir sayfa var mı oyunda tek tek mi bakacağız yoksa

gözlemcilikten sevdiği klüp/personel'e adını yazıp arama yap

richard castle
29.Kasım.2014, 02:32
Bir ayda 7 sakatlıkla karşılaştım bu güncellemede.

Vatanarchy
29.Kasım.2014, 03:52
bende sakatlık sorunu var arkadaşlar yama'dan sonra oyunuma devam ediyim dedim 5-6 sakat üst üste geldi

Katılıyorum. :)

Ketchaup
29.Kasım.2014, 04:22
1.3'den de fazla sakatlık oluyor. deli gibi sakatlanıyorlar hem maçta hem antrenmanda. çok mu zor düzeltmek anlayamadım.

Mete07
29.Kasım.2014, 05:43
Sakatlık sorunu bendede var maalesef , devre arasına kadar hiç bir maçta aynı 11 ile çıkamadım ..

Vatanarchy
29.Kasım.2014, 13:06
1.3'den de fazla sakatlık oluyor. deli gibi sakatlanıyorlar hem maçta hem antrenmanda. çok mu zor düzeltmek anlayamadım.

Çok felaket sakatlanıyorlar hemde... :) Bir önceki güncellemede de sakatlık problemi çoktu insanlar da ancak bende neredeyse hiç sakatlık olmadı 1,5 sene içinde, istisnalar haricinde, antrenman programlarıyla falan alakalıydı herhalde fakat bu güncelleme öyle değil ya, her maçta benden ve rakipten bir sürü oyuncu sakatlanıyor, maçta 3 değişikliğin ilk 2sini ilk yarı da sakatlıktan yapıyorum, son değişikliği taktiksel olarak 2. yarının ortalarında yapıyorum, değişiklikten 5 dk sonra 3. sakatlık, oyuncu çıkıyor kalıyoruz 10 kişi. Üstüste 3-4 maç bunu yaşadık. :)

Güncelleme geldikten sonra 8-9 maç yaptım, 1,5 seneden bu yana hiç sakatlanmayan, birisi gol krallığına oynamak üzere 4 as oyuncum uzun süreli sakatlıklar geçirdi.

Miles acaba diğer güncellemeler de sakatlıklardan fazla bahsedilmesine sinirlenip sakatlık barını en yükseğe mi çekti ne yaptı? :) yahu forvete top geliyor, arkadan savunma sakın dokunmasın, direk kıpkırmızı oluveriyor adam, öldü sanıyorum. ne yapıyorsunuz abicim ya? :D

Flawless Victory
29.Kasım.2014, 15:38
En büyük sorun bence kaleci serbest vuruş kullanırken pas hatası yapıp orta sahadan gol atılması en az 3-4 tane bu şekilde gol oldu bende.

Ketchaup
29.Kasım.2014, 16:10
Çok felaket sakatlanıyorlar hemde... :) Bir önceki güncellemede de sakatlık problemi çoktu insanlar da ancak bende neredeyse hiç sakatlık olmadı 1,5 sene içinde, istisnalar haricinde, antrenman programlarıyla falan alakalıydı herhalde fakat bu güncelleme öyle değil ya, her maçta benden ve rakipten bir sürü oyuncu sakatlanıyor, maçta 3 değişikliğin ilk 2sini ilk yarı da sakatlıktan yapıyorum, son değişikliği taktiksel olarak 2. yarının ortalarında yapıyorum, değişiklikten 5 dk sonra 3. sakatlık, oyuncu çıkıyor kalıyoruz 10 kişi. Üstüste 3-4 maç bunu yaşadık. :)

Güncelleme geldikten sonra 8-9 maç yaptım, 1,5 seneden bu yana hiç sakatlanmayan, birisi gol krallığına oynamak üzere 4 as oyuncum uzun süreli sakatlıklar geçirdi.

Miles acaba diğer güncellemeler de sakatlıklardan fazla bahsedilmesine sinirlenip sakatlık barını en yükseğe mi çekti ne yaptı? :) yahu forvete top geliyor, arkadan savunma sakın dokunmasın, direk kıpkırmızı oluveriyor adam, öldü sanıyorum. ne yapıyorsunuz abicim ya? :D

13 maç yaptım, sadece bi tanesinde 3 değişikliği de kendim istediğim için yaptım. diğer maçlar hep sakatlık.

Flawless Victory
29.Kasım.2014, 19:06
Bence sakatlanmaya karsi direncli oyuncu ile cabuk sakatlanabilen oyuncular arasi ucurumu iyice acmislar, sikinti bu. Cunku direncli oyuncularla sert futbol oynayinca genelde rakip oyuncular sakatlaniyor, o yuzden bu durum duzeltilene kadar zayif takimlarla kariyer yapmak biraz zor.

cilqin
29.Kasım.2014, 19:22
arkadaşlar dün oyunu açarken güncelleme yapılsn mı oyun açılsın mı diye bir şey gelmişti oyun açılsın demiştim o anda güncelleme yapamadı şuanda güncelleme nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?

playeray
29.Kasım.2014, 20:47
arkadaşlar dün oyunu açarken güncelleme yapılsn mı oyun açılsın mı diye bir şey gelmişti oyun açılsın demiştim o anda güncelleme yapamadı şuanda güncelleme nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ?

Steam'de kütüphanene gir orada FM 2015'in yanında güncelleme var yazar. Gerisini çözersin

cilqin
29.Kasım.2014, 20:57
Eyvallah internet aktif olnca guncellenmiş otomatik.

exe_genesis
29.Kasım.2014, 22:50
Sakatlıklar çıldırmış. Zaten zar zor oyuncu alabiliyoruz paramız yok onlarda sakatlığa kurban gidiyor.

İlk 11 de ki 5 oyuncum 2-4 ay arası sakat. Kovmak için yedek takıma attığım oyunculara sarıldım.

-Amr oyuncum 2. maçta sakatlandı 8 ay. Kiralık almıştım geri yolladım. vb. vb.

Normalde maç kadrosuna yedek kaleci almam :) Hiç sakatlanmıyor bile. 17 maçta kalecim bile 2 kere sakatlandı.

izmer96
29.Kasım.2014, 23:45
en oynanabilir mac motoru diyen arkadaslara , yine ayni senaryo yazma devam ediyor mukemmel de oynasan adamlar 30 metreden gol atiyor , ben birdahada bu oyunun orjinalini almam arkadas !

http://i59.tinypic.com/k4i8lw.jpg

http://i61.tinypic.com/jpajpw.jpg

serwan
30.Kasım.2014, 01:09
Oyundaki yan faktörleri bi kenara bırakarak sadece maçta olan biten hakkında konuşmak gerekirse düzeltilmesi gereken 2-3 durum var bence.
1 tanesi arka direğe sert ortaların fazla isabetli olması ve savunmanın bu toplara orta açılırken ya da sonrasında müdahale etmemesi..

bir diğeri tepki süreleri. Oyuncu ve kaleciler seken, boşta kalan, geriye düşen toplara hareketlenirken daha seri olmalı..

bunun dışında direkten dönen toplar yine fazla..

ve bir de bi adam topu alıp arkasını döndü mü kimse gelip müdahale etmiyor. adam sonsuza dek saklayabiliyor o topu..

martymcfly
30.Kasım.2014, 14:35
Oyun hala kötü. Toparlamis ama yine de kötü.
Deplasmanda maç kazanmak neredeyse imkansız, 9 kere yenildim.
Rakip takım istediği kadar kötü olsun ortasahayi xabi Alonso, fabregas, iniesta 3 lusuyle kurmuş gibi.
Sakatlıkları herkes yazmış zaten gerçi sigames yetkilileri kabul etmiyor bunu.

Gncl1905
30.Kasım.2014, 15:46
Benim sakatlıklar dışında bir problemim yok. Direkler de normal seviyede şimdilik diğerleri de fena değil. Fena olmamış şimdilik, denedikçe daha iyi gözlemlerim.

Sakatlıklar ise çok fazla. Abartısız her maç en az bir oyuncum hafif sakatlanıyor. Bu kadar da olmamalı. Zaten sakatlıklardan korkarak antrenmanı hafiflettim 30 kişilik kadro kurdum ama bu durumda bile sezonun daha ilk ayında 7 8 sakatım olduğu maçlar oldu. Maç içinde hafif sakatlananları da saymıyorum. Devam ettirirsem tam sakatlanır diye devam da ettiremiyorum, değişiklik haklarım hep buhar olup uçuyor.

tumer_zeus
30.Kasım.2014, 16:56
crash dumps manyağı oldum

http://i59.tinypic.com/35a83rd.jpg

cikko
30.Kasım.2014, 17:22
crash dumps manyağı oldum

http://i59.tinypic.com/35a83rd.jpg

Direct X 11 i kur o crash dump klasörünü sil.

tumer_zeus
30.Kasım.2014, 17:27
Direct X 11 i kur o crash dump klasörünü sil.

directx 11 yüklü klasörüde sildim ama yok yine aynısı. yeni kariyer açayım dedim daha 1 gün bile ilerleyemedim.

serwan
30.Kasım.2014, 18:40
directx 11 yüklü klasörüde sildim ama yok yine aynısı. yeni kariyer açayım dedim daha 1 gün bile ilerleyemedim.

1- oyun orijinal mi?
2- kullandığınız windows sürümü orijinal mi? kırıksa bile el değmemiş sürüm mü?

eğer cevaplar evetse diskinizi komple formatlayıp yeniden windows kurun. güncellemeleri tamamlayın. tüm sürücülerin güncel versiyonlarını yükleyin. framework, directx falan bunları da kurup oyunu yükleyin.

yok cevap hayır ise onları halledip tekrar deneyin.

cilqin
01.Aralık.2014, 02:44
Arkadaşlar herkes yazıyordu şöyle oluyor böyle oluyor diye, ben sadece okuyordum ama hiç bir şey olmuyordu.

Ne olduysa bu 1.4 den sonra oldu kafa kafaya getirdiğim sezonu 7 sakatla ligde en çok birinci Balıkesirspor 8 sakat ve ben 7 sakatla ikinci sıradaydım tam çekişme üst safhadaydı 1. fener 2. Galatasaray(ben) 3. Sivas 4. Beşiktaş 1 er puan vardı, güzel güzel giderken tam yakalıyordum şampiyon olmaya inanıyordum fenerden 6 tane yememle, sakatlıklar ve oyunda saçma sapan goller olmaya başladı her karambol gol olur mu size ? Burak yılmaz kaleci ile karşı karşıya 5 tane net pozisyon kaçırdı tam biz gol atarken dönen top gol oldu. Özellikle rakiplerin zayıf yönlerine bakarak. ( hava topu mücadelesi en kötü takıma, havadan orta ceza sahasına girmeden orta vs. komutlarıyla bile etkili olmadım gerçekten bir çözüm yolu bulan var mı? az önce kariyerimi tamamladım ligi fenerin ardından 2. şampiyonlar liginden grup aşamasında elendim, Türkiye kupası maçını finalde Beşiktaş'a kaybettim. Çözüm bulan yada bende olmuyor artık diyen var mı ?

UniqueTeaR
01.Aralık.2014, 04:09
Seneye orjinal almayı düşünmüyorum bu sene de almayacaktım kendimi tutamadım ancak oyunu iyice batırdılar güncellemerle bile düzeltemiyorlar seneye korsan oynarım bakarım düzgün yaptılarsa alırım ancak böyle resmen boşuna vermiş gibi oluyoruz parayı.

Giriyorum oyuna 2-3 maç yapıp çıkıyorum hevesim kaçıyor her maç 3 oyuncu değişikliğinide istem dışı ve en fazla 60. dk ya kadar yapmış oluyorum

Nocna Mora
01.Aralık.2014, 04:28
Ben sakatlıklara çözüm buldum. Antrenman sistemi ile alakalıymış.

Ketchaup
01.Aralık.2014, 05:03
sakatlık...

tumer_zeus
01.Aralık.2014, 12:10
1- oyun orijinal mi?
2- kullandığınız windows sürümü orijinal mi? kırıksa bile el değmemiş sürüm mü?

eğer cevaplar evetse diskinizi komple formatlayıp yeniden windows kurun. güncellemeleri tamamlayın. tüm sürücülerin güncel versiyonlarını yükleyin. framework, directx falan bunları da kurup oyunu yükleyin.

yok cevap hayır ise onları halledip tekrar deneyin.

Oyunumda orjinal, windows'da orjinal. Daha geçen ay diski formatladım, bütün güncellemeler de tamam. Driverlar güncel durumda. 1 günde oyundan soğudum, zaten daha da orjnial almam oyun.

serwan
01.Aralık.2014, 13:07
orjinal oyun almama konusuna ben de katılıyorum.. bi daha asla almam.. bitmiştir.. 1 lira dahi olsa verdiğim paraya yazık..
yahu oyunda 3 çeşit gol var...
1- ceza sahası dolaylarından şutlar kaleciden ya da direkten dönüp benim 6-7 oyuncumun arasındaki rakibin önüne düşüyor. kale boş.. gol
2- rakip bek ya da kanatların benim yarı alanımın ortalarından kestiği ortalar yine gerideki 5-6 oyuncumun bakışları arasında ve yere yakın bi seviyeden arka direğe doğru yolculuk yapıyor. kimse dokunmuyor. arka direğe koşu yapan bomboş bi adam oluyor ve her ne hikmetse kimsenin ondan haberi olmuyor. boş kaleye bırakıyor adam...
3- oyuncularıma pres yapmamaları konusunda her türlü talimatı vermeme rağmen rakip oyuncu ceza sahası civarındayken nedense stoperlerim adamın üzerine doğru aptalca baskı yapmaya gidiyorlar. adam tık bırakıyor arkalarına.. karşı karşıya kalıyor biri. gol...

ve tabi duran toplar.. engel olmak mümkün değil. duran top savunması çalıştırdım, alan savunması denedim, adam savunması denedim.. nafile.. olacağı varsa oluyor..

bunun dışında 3. sınıf takımların takır takır paslaşması mı dersin, 5. sınıf beklerin adrese teslim ortaları mı dersin, her maç en az 1 çoğu zaman 2 değişikliğin sakatlık yüzünden yapılması mı dersin.... ne ararsan var....

ya ben gerçekten 10 küsür senedir takır takır oynadığım oyunu artık hiç ama hiç beceremiyorum ya da bu oyun iyice zıvanadan çıktı.. her iki türlü de kuruş vermem daha bu oyuna.. bitmiştir.

hee gerçekten oyunda bunlar olmuyor sen beceremiyorsun diyen varsa mümkünse oyununu bi yere upload etsin gerçekten merak ediyorum

nostalgia
01.Aralık.2014, 13:12
fm 12 yi deli gibi özlüyorum. İstediğim oyunu oynatabiliyordum en azından.

Benim anlamadığım rakip 2.lig takımı takır takır pas oyunu oynarken, benim oyuncuma 3'lü baskı kurarken her talimatı denememe rağmen ben niye o baskıyı presi kuramıyorum.

Oyuncular tiyatro izler gibi oyuncuların kaleye yaklaşmasını izliyorlar. Hamle problemi var. Tepkimeler çok yavaş.

Sinir bozucu durumlar var.

Mesele yenmek yenilmek değil. Sistem, oyun oturtmak problemli. Oyuncular talimatları yeterince uygulamıyor. Defans durumu aşırı sıkıntılı.

Flawless Victory
01.Aralık.2014, 16:33
Sakatlanmalarin onune gecmek icin sunlari yapin :

1. Mac antrenmanlarini ortanin uzerine cikarmayin.

2. Mactan once antrenman yaptirmayin, mactan sonra dinlendirin.

3. Bireysel antrenmanlar bolumune girerseniz orada oyuncularin bireysel rol veya nitelik antrenmanlarinin karsisinda antrenman agirliginin "agir" yazdigini goreceksiniz, onun agirligini dusurun. Bu antrenmanlari kendimiz belirlememissek teknik heyetle yaptigimiz gorusmelerde belirleniyor. O zaman da, galiba oyunun hatasi, bireysel antrenman agirligini "agir" yapiyor, bu da sakatliklara sebep oluyor. Benim tespitim bu sekilde.

Diger konulara gelince... Forvetin gol atamamasi, pozisyona girememesi, mac kondisyonu eksikligi, kadro genisligi ve oyuncular fazla mac yapamadigi icin oyuncularin yaptigi kaprisler, orta saha oyuncularinin formsuzlugundan kaynaklaniyor. Takiminizda bunlardan herhangi biri varsa gol kisirligi cekmeniz normal oluyor. Size tavsiyem, kadroyu fazla genis tutmayin, antrenmanlari daha dikkatli yaptirin, kadro rotasyonu yaparak hicbir oyuncuyu kusturmeyin. Sitem eden oyuncuyu ust uste 2 kere ilk 11 de baslatsaniz bile sikintisi son buluyor. Mac kondisyonunu tamamlamalari icin milli mac aralarinda ve 10 gunluk bosluklarda hazirlik maclari ayarlayin, bu maclarda oyuncularin kondisyonunun dusmesini dikkate almayin, cunku mac eksikligi daha buyuk bir problem.

Oyunda hic hata yok mu, tabi ki var. Sert orta yaptiginizda cok gol buluyorsunuz. Kendi kalesine atilan goller hala cok fazla.

BaGa TaRKaN
01.Aralık.2014, 16:50
Dün Gece Biraz Milli Mesai Yaptım. Hollanda ve Japonya ile Maçlar Yaptım. Hollanda'ya Karşı 9ccc-2ccc Gibi Üstünlük Kurdum Ama Maçı 4-2 Kaybettim Olur Dedim Böyle Şeyler Japonya ile Oynadım 7ccc-1ccc ile Japonya'ya Karşı Üstünlük Kurdum Maçı 0-2 Kaybettim Ondan Sonra Oyunu Kapadım...

mustinho03
01.Aralık.2014, 18:10
valla oyunu güncellesem mi güncellemesem mi karar veremedim sakatliklar arttiysa en iyisi beklemek!herkez farkli bisey söylüyor yeni güncellleme hakkinda :)

blueverse
01.Aralık.2014, 18:16
Oyun rezillikten başka bir şey değil yanarım yanarım 80 tl me yanarım fm 2012 13.14.15 e bin basar

mustinho03
01.Aralık.2014, 19:03
Steam offline yapmayi unuttum otomatikmen güncelledi oyunda 1 gün ilerledim muslera sakatlandi onun yerine yedek kalecim eray da sagolsun 1 hafta sonra o da sakatlandi kaleye kime koyacam bilmiyorum oyunu almicam dedim yine aldim 50 euro yine cöpe gitti 2015 yilina gircez daha hala adam gibi bir oyun serisi cikarmadilar pes diyorum sadece SI ya

Papi44
01.Aralık.2014, 20:59
15.2 güncellemesini bekleyeceğiz heralde yine,geçmiş olsun. :)

mustinho03
01.Aralık.2014, 21:03
Aynen baska bir secenek yok beklemekten baska :)

serwan
01.Aralık.2014, 21:32
Bi oyunda üstelik 20 yıllık mazisi olan bi oyunda hep benzer problemler oluyorsa bunun açıklaması olamaz. Ya bu oyunun algoritmalarını oluşturan adamlar futbol bilmiyor ya da işlerini düzgün yapamıyorlar.. Son olasılık ise oyunu kodlayan ekibin iş bilmemesi..
Evet futbol kolaylıkla simüle edilebilecek bi oyun değil. Ama bunca aptallığa mahal verecek kadar karmaşık da değil.
Kendilerince nasıl bi açıklama getiriyorlar bu işe çok merak ediyorum. Yani yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi 8-10 net pozisyon yakalayıp rakibin yarım yamalak 1-2 pozisyon ile maçı alması ve bunun sezonda 1-2 değil çok kez olmasını nasıl açıklıyorlar mesela..
Ya da 3 senedir çözemedikleri direk problemini..
Ya da her maç sakatlık yüzünden oyuncu değişmek zorunda kalınmasını.

Hayır yani çıkarmadan evvel zahmet edip 2 saat oynamıyorlar mı şu oyunu?

Ketchaup
01.Aralık.2014, 22:23
@flawless deneme amaçlı save almadan, nerdeyse hiç antrenman yaptırmadım 1 ay bakalım ne olacak diye. 6 maçta 7 oyuncum sakatlandı en kısa sakatlanan 2 hafta.

önceden de çok şikayet eden vardı sakatlıkları ama 15.1.4 bence fizyoterapistler tarafından yapılmış :D

Flawless Victory
01.Aralık.2014, 22:26
@flawless deneme amaçlı save almadan, nerdeyse hiç antrenman yaptırmadım 1 ay bakalım ne olacak diye. 6 maçta 7 oyuncum sakatlandı en kısa sakatlanan 2 hafta.
Olabilir ben de sakat veriyorum. 2014'e gore sakatliklar fazla ama ben bir sekilde sorunlari tespit ettim ve sizinle paylastim. Eger sizde durumlar farkli gelisiyorsa bilemem.

cikko
02.Aralık.2014, 01:46
sakatlıkları azaltmanın yolu alacaklarınız Kondisyon Antrenörlüğü en az 18 olan gençlerle çalışma,adam yönetimi,Moral gibi özellikleri 18 üstü olan 1 yada 2 kondisyon antrenörü fizyoterapistler de aynı fizyoterapisi 18 üstü gençlerle çalışması,disiplini yüksek olan fizyoterapisti getirin sakatlıklar o kadar abartılı olmuyor...

serkankeyvan
02.Aralık.2014, 02:04
Öncelikle oyunun beta versiyonundan bu yana şikayet edildiği kadar sakatlıklar yaşamadım. Evet 1.4'te öncekilere göre bariz bir artış var ama yine de bence makul sınırlarda. Pıtır pıtır sakatlanma olmuyor yani. Tabi bu oyunun dinamiklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir bu.

Asıl söylemek istediğim ise şu. Sakatlıkların önüne geçmek için çeşitli argümanlar sunan arkadaşlarımız var. Bunlardan biri fizyoterapist ve kondüsyonerlerin sayısı ve yeteneğiyle alakalı. Bu öneriler büyük takımlar için geçerli olabilir. Daha çok personel imkanı ve o personele ödenecek ücreti karşılayabilirsin. Ama gidip ülkenin 3. seviyesinden bir takımı çalıştıran insanlara karşı 15-20 özellikleri olan fizyoterapist alın diyemezsiniz. Zaten 1 fizyoterapist imkanın var ve 15-20 arası özellikleri olan bir personeli kulübün ekonomisi kaldırmaz.

Dediğim gibi sakatlıklardan yana şikayetim pek yok. Sakatlık konusunda bir kaç kişinin aynı şeyleri yazdığını görünce kendim de bir LLM olduğum için küçük takımları çalıştıran arkadaşlara tercüman olayım dedim.

Mete07
02.Aralık.2014, 04:51
Yeni güncellemelerle belli başlı problem çözülür , yeni problemler ortaya çıkar bunlara alıştık fakat ben biraz daha farklı bir şey sormak istiyorum ;

Hiç bir zaman başkasının taktiğiyle oynamaktan keyif almam sonuçta oyun bile olsa bir çoğumuz önemli bir final maçına cıkıcagımız zaman takım elbise giyip ekran başına geçicek kadar kaptırıyoruz bu oyuna kendimizi . İngilizce seviyem çok üst düzey olmasada yabancı sitelerde yazılan makaleleri ve oyun hakkında ki bir çok şeyi okumaya çalışıyorum . Taktik konusunda özellikle turksportal ailesinin içindede bu konuda çok yetenekli arkadaşlarımız var fakat yurt dışında taktik paylaşan dostlarımız genellikle ünlü teknik direktörlerlerin stratejilerini oyunu yansıtmaya daha çok emek harcıyor . Örneğin ; Guordiola'nın Bayern'de oynattıgı oyunu Bayern'in sistemini çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar , 3 DC - 3 DMC - 3 AMC - 1 ST şeklinde saha dizilişi ki ben saha dizilişini çok önemseyen birisi değilim oyunculara ve taktik yapılırken belirlenen komutların daha efektif oldugunu düşünüyorum neyse uzatmayalım . Şu lanet olası tiki-taka futbolu seveni sevmeyeni hiç kimsenin unutmayacagı bir etki yarattı futbolda . Ben kendi takımlarımda pas futbolu üzerine çok yoğunlaşmayı severim ,bin tane pas yapalım kaleye bile paslarak girelim derecesinde bir pas manyaklığım yok tiki-taka futbolundanda nefret ediyorum ironik olucak farkındayım :) İşin özü şu , bir çok defa oyunda rakip teknik direktörlerin pas oyunumuza , en yüksek oranda paslasan takım oldugumuza dair haberlerle karşılaştım zaman zaman Jr. Barcelona olur gibi olduk zaman zaman 3 pas yapamadık günlük performansla alakalı rakiple alakalı olabilir özellikle Türkiye liglerinde bu pas oyunu çok hızlı bir şekilde sizi şampiyonluga götürüyor fakat avrupaya gittigimiz zaman rakibi ne kadar iyi analiz edersek edelim o 2 pası yapamıyoruz cok cok iddaalı degilim taktik konusunda fakat ben tam olarak sahadaya dağılışımı , oyunun merkezini istedigim yere çekebilmeyi beceremiyorum . İşin en acı tarafı ise top rakipteyken bir taktigimiz yok maalesef , savunmada ayrı hücumda ayrı bir mentalite ayrı bir diziliş'e izin verilmesi çok mu zor bu oyunu yapan insanlar taktik konusundan daha önemli ne görüyolar bu oyunda acaba ? Diyecegim şu ki oyunun teması kötü olsun , grafikleri kötü olsun 3 boyut olmasın daima 2 boyutlu izleyelim ama taktik bölümü bizim başımızı döndürsün bir tek ben mi böyle düşünüyorum ?

Papi44
02.Aralık.2014, 09:47
Az önce sıradan ve rahat bir galibiyetle gecebilecegim maça başladım rakip takım bir korner bir serbest vuruş ve birde taç organizasyonu olmak üzere ilk 15 dakikada 3 sut çekti ve üçüde gol oldu oyunu kapattim. Henüz oyunu almayan arkadaşlara sesleniyorum sakin paraniza kiymayin yemin ederim depresyona girdim bu oyun yüzünden anti depresan kullanmaya başladım. Basın toplantilari da grafiklerinizde yerine dibine batsın şu maç motorunu 3 senedir ne hale getirdiler yazık ve bizim gibi saf ve bu oyuna bağımlı olmuş insanlarda versin parayı 1 hafta oynasın kenara koysun oyunu bunlarda biz oyun yapimcisiyiz diye geciniyorlar benim için fm bitmiştir artık

MasALP
02.Aralık.2014, 10:30
Göbekten oyna diyerek ve rakibe markaj pres ayarıyla rakibin kanat gücü çok iniyor gözlemim o yönde. Kornerlerde alanı koru diye 1.85 lik forvet varsa verin topu karşılamakla kalmayıp ileride bekledittiğim 2 kanat oyuncusunu kontraya kaldırıyor direk Enes Ünal. Ben gerçektede maç izlerken veya oynarken saç baş yoluyorum o yüzden bu hatalar maç motoruyla alakalı olduğunu düşünmüyorum doğal geliyor taktiksel bence. Kaleciden seken top gerçektede var oyunda önceden yoktu bu kadar. En kötü kaleci bile rahatlıkla topu dışarı çeliyordu şimdi sektiriyor göze çok gelsede pek abartı bişey olduğunu düşünmüyorum. İyi analizle hepsinin önüne geçiliyor. Ama rakibi durdurmak için oynamak kendi oyunumuzun önüne geçince eninde sonunda yiyoruz. Çok detaylı hazırlanmak lazım her maça

nostalgia
02.Aralık.2014, 18:03
Yeni güncellemelerle belli başlı problem çözülür , yeni problemler ortaya çıkar bunlara alıştık fakat ben biraz daha farklı bir şey sormak istiyorum ;

Hiç bir zaman başkasının taktiğiyle oynamaktan keyif almam sonuçta oyun bile olsa bir çoğumuz önemli bir final maçına cıkıcagımız zaman takım elbise giyip ekran başına geçicek kadar kaptırıyoruz bu oyuna kendimizi . İngilizce seviyem çok üst düzey olmasada yabancı sitelerde yazılan makaleleri ve oyun hakkında ki bir çok şeyi okumaya çalışıyorum . Taktik konusunda özellikle turksportal ailesinin içindede bu konuda çok yetenekli arkadaşlarımız var fakat yurt dışında taktik paylaşan dostlarımız genellikle ünlü teknik direktörlerlerin stratejilerini oyunu yansıtmaya daha çok emek harcıyor . Örneğin ; Guordiola'nın Bayern'de oynattıgı oyunu Bayern'in sistemini çok başarılı bir şekilde yansıtmışlar , 3 DC - 3 DMC - 3 AMC - 1 ST şeklinde saha dizilişi ki ben saha dizilişini çok önemseyen birisi değilim oyunculara ve taktik yapılırken belirlenen komutların daha efektif oldugunu düşünüyorum neyse uzatmayalım . Şu lanet olası tiki-taka futbolu seveni sevmeyeni hiç kimsenin unutmayacagı bir etki yarattı futbolda . Ben kendi takımlarımda pas futbolu üzerine çok yoğunlaşmayı severim ,bin tane pas yapalım kaleye bile paslarak girelim derecesinde bir pas manyaklığım yok tiki-taka futbolundanda nefret ediyorum ironik olucak farkındayım :) İşin özü şu , bir çok defa oyunda rakip teknik direktörlerin pas oyunumuza , en yüksek oranda paslasan takım oldugumuza dair haberlerle karşılaştım zaman zaman Jr. Barcelona olur gibi olduk zaman zaman 3 pas yapamadık günlük performansla alakalı rakiple alakalı olabilir özellikle Türkiye liglerinde bu pas oyunu çok hızlı bir şekilde sizi şampiyonluga götürüyor fakat avrupaya gittigimiz zaman rakibi ne kadar iyi analiz edersek edelim o 2 pası yapamıyoruz cok cok iddaalı degilim taktik konusunda fakat ben tam olarak sahadaya dağılışımı , oyunun merkezini istedigim yere çekebilmeyi beceremiyorum . İşin en acı tarafı ise top rakipteyken bir taktigimiz yok maalesef , savunmada ayrı hücumda ayrı bir mentalite ayrı bir diziliş'e izin verilmesi çok mu zor bu oyunu yapan insanlar taktik konusundan daha önemli ne görüyolar bu oyunda acaba ? Diyecegim şu ki oyunun teması kötü olsun , grafikleri kötü olsun 3 boyut olmasın daima 2 boyutlu izleyelim ama taktik bölümü bizim başımızı döndürsün bir tek ben mi böyle düşünüyorum ?

Birebir kendi düşüncelerimi okudum sanki bu kadar benzer olur :)

Biz fmscout vs adreslerden makalelerle emek harcayıp bir şeyler yapmaya çalışalım, yapımcılar saç baş yoldursun :)

rftckk
03.Aralık.2014, 00:22
dormund'dan durm ve ginter'in profilini atabilecek var mı içinizde

sarianet
03.Aralık.2014, 00:39
Kurumsal Ağırlamayı geiştirebiliyor muyuz

World Hollow o1
03.Aralık.2014, 00:49
Ceza sahası dışından vurulan şutların alayı gol.

Ketchaup
04.Aralık.2014, 01:23
yeni konu açmak istemedim burdan sorayım;

iyi rakip talimatları (pres, markaj vs) veren personel neye göre belirleniyor ? taktiksel bilgi seviyesi, savunma antrenörlüğü, ülke/oyuncu bilgi seviyesi, antrenörlük tipi... çoğu değişkeni denedim net bi sonuç alamadım.

sarianet
04.Aralık.2014, 01:27
yeni konu açmak istemedim burdan sorayım;

iyi rakip talimatları (pres, markaj vs) veren personel neye göre belirleniyor ? taktiksel bilgi seviyesi, savunma antrenörlüğü, ülke/oyuncu bilgi seviyesi, antrenörlük tipi... çoğu değişkeni denedim net bi sonuç alamadım.

ben genelde hangisi daha çok talimat veriyosa onlarınkini dinliyorum
özellikle savunma antr. tavsiyelerini dinliyorum ve bundan memnunum

Ketchaup
04.Aralık.2014, 14:24
bazıları çok ama amaçsız talimat veriyor.

kariyerin ilerleyen yıllarında bu işi yaptıracak çalışan bulmak daha zor oluyor, mevkiye göre ayarlayınca da ters tepebiliyor. illa uğraşmak gerekiyor tek tek :D

serwan
04.Aralık.2014, 16:52
rakip 2 kişi fazla oynuyor...
adamlar bildiğiniz direklerle ve benim kaleci ile duvar pası yapıyorlar... pes ettim artık..

Papi44
04.Aralık.2014, 22:01
Bir güncelleme daha gelir mi acaba diye bekliyorum. Gelir mi sizce ?

Lord Black
04.Aralık.2014, 22:41
bazıları çok ama amaçsız talimat veriyor.

kariyerin ilerleyen yıllarında bu işi yaptıracak çalışan bulmak daha zor oluyor, mevkiye göre ayarlayınca da ters tepebiliyor. illa uğraşmak gerekiyor tek tek :D

Aynen öyle hocam sorma bende Roland Koch emekli olduktan sonra taktiksel bilgi birikimi motivasyonu vs. yüksek bir asistan getirdim. Tek falsosu disiplin seviyesinin düşük olması. Rakip talimatı olarak her maçta rakibin en az 8 oyuncusuna sert top kapma veriyor, 3-5 adama sıkı markaj veriyor. Barcelona ile CL maçına çıkıyorum yine aynı talimatlar, evimde Erciyesle oynuyorum yine aynı talimatlar. Ben de antrenörden tavsiye almaya başladım yakacak yoksa takımı herkese sert top kapmayla maça mı çıkılır kasap misali :D

lutfucal
05.Aralık.2014, 12:11
daha 5 tane güncelleme çıkar adam gibi oynanana kadar bu oyunu. yoksa crash dump' lar ile, saçma sapan maç motoru ile, esik gedik antrenman ve taktikler ile idare etmekten öte gidemeyiz.

kapalicarsi
05.Aralık.2014, 19:14
Şu alman milli takımı ve fake isimler için çözüm bilen varmı ?

cikko
05.Aralık.2014, 20:45
Şu alman milli takımı ve fake isimler için çözüm bilen varmı ?

Daniel's Real Names Fix for FM15 (http://www.fmscout.com/a-daniel-fm15-real-name-fix.html)

Önder HOCA
05.Aralık.2014, 22:12
..............

abi 1. madde hariç her dediğine katılıyorum

Eğerki maç antremanını yüksek tutarsak oyuncuların antreman yükü daha az oluyor dolayısıyla sakatlık riski daha az

William Rookwood
06.Aralık.2014, 23:40
Oyunu beta versiyonundayken satın almıştım fakat işlerimin yoğunluğundan dolayı yeni yeni oynamaya başladım. Açıkçası benim en çok canımı sıkan durum, bir oyuncunun mutsuzluğunun tüm takıma yansıması durumu oldu. Bu durum, hatırladığım kadarıyla 2009'lu serilerde de vardı ve o zamanda bu özelliği sevmezdim.

Cengo
07.Aralık.2014, 01:51
Daniel's Real Names Fix for FM15 (http://www.fmscout.com/a-daniel-fm15-real-name-fix.html)

Mons'un yamasında Türkçe çevirilerim de var ama düzeltme yayınlamam lazım. Mons, Türkçe karakter seti yok diyecek yine. O yüzden düzeltmesi için ona üstelemeyeceğim.
FM2015 Real Names and German National Team Fix File v1.1 for FM15.1.14 [08/11/2014] (http://sortitoutsi.net/downloads/view/13068/fm2015-real-names-and-german-national-team-fix-file-beta-version-for-fm15-beta02032014)

richard castle
07.Aralık.2014, 02:04
Her maçta gol oluyor. Savunmalar çaresiz kalıyor.

cmyksl55
07.Aralık.2014, 02:20
tek sıkıntım topa hakim olma yüzdemin düşük olması. maçları kazansam da rakip benden daha fazla topa sahip oluyor. bayern gibi güçlü bir takımla oynamama rağmen bir türlü yüzdemi arttıramadım. 30 şut çektiğim maçta yine rakip benden daha çok topa sahip oluyor. taktiği ne yaptıysam bu düzelmedi. bunun dışında kaleciler çok kötü. neuer gibi bir kaleci bile çok kötü goller yiyor. ortalama kaleciler kim bilir neler yer. savunmayı ve kalecileri düzeltmeleri gerekiyor. onun dışında oyun güzel.

serwan
07.Aralık.2014, 08:42
Eğer yeni update ile bozmazlarsa bikaç ufak değişiklikle çok iyi bi maç motorumuz olabilir..

-maç içi sakatlanmaların biraz düşürülmesi lazım
-oyuncuların ve özellikle kalecilerin tepkileri iyileştirilmeli. oyuncum topa 5 rakip 20 metrede iken topu veriyorum. çünkü zamanında koşmuyor. kaleciler de topu daha iyi çelmeli ve 2. hamleyi daha iyi yapabilmeli. ve dönen toplarda savunma izlememeli..
-pas sayıları çok fazla.. 700küsür isabetli pas yapabiliyorum. Rakipler de kaliteli kalitesiz fark etmeden çok iyi paslaşıyor. bunun biraz düşürülmesi lazım.
-karşı karşıya çok pozisyon kaçıyor bunu dengelemek için uzaktan fazla gol oluyor.

rcrdnh
07.Aralık.2014, 13:31
Arkadaşlar birşey soracağım

ben oyunda 7. sezonumu oynamama rağmen leaderboard'da kendi adımı göremiyorum ? bunun sebebi nedir ?

Önder HOCA
08.Aralık.2014, 00:48
tek sıkıntım topa hakim olma yüzdemin düşük olması. maçları kazansam da rakip benden daha fazla topa sahip oluyor. bayern gibi güçlü bir takımla oynamama rağmen bir türlü yüzdemi arttıramadım. 30 şut çektiğim maçta yine rakip benden daha çok topa sahip oluyor. taktiği ne yaptıysam bu düzelmedi. bunun dışında kaleciler çok kötü. neuer gibi bir kaleci bile çok kötü goller yiyor. ortalama kaleciler kim bilir neler yer. savunmayı ve kalecileri düzeltmeleri gerekiyor. onun dışında oyun güzel.

Onu sigames forumlarında okumuştum oyun possesion oranını hesaplarken topun ayakta olmadığı zamanları hesaba katmıyor mesela adamın pas verdi o pas gidene kadar geçen süreyi oyun hesaba katmıyor

yıldo_23
08.Aralık.2014, 00:56
mac motorunda en belirgin farkettigim abukluk serbest vuruslardan donen toplara rakip takimdan birinin gelip vurup gol yapmasi.bazen onundeki topa vurmuyor rakip oyuncu arkadan gelip tamamliyor.cok sinir bozucu bi durum.

salihcetin
08.Aralık.2014, 00:57
mac motorunda en belirgin farkettigim abukluk serbest vuruslardan donen toplara rakip takimdan birinin gelip vurup gol yapmasi.bazen onundeki topa vurmuyor rakip oyuncu arkadan gelip tamamliyor.cok sinir bozucu bi durum.

Oynadığım kariyerde geçen sezon bu şekilde çok gol atıp bi o kadar da gol yedim. Can sıkıcı bir durum. Umarım gelecek yamalarda bu sorun düzelir.

kilham96
08.Aralık.2014, 00:57

Ben bir maçta 4 serbest vuruştan direkten dönü tamamlayarak 4 gol attım.Ha sevinmesine seviniyorum ama yiyince de baya sövüyorum böyle iş mi olur diye.

richard castle
08.Aralık.2014, 04:52
15.1.4" de gol atmakta sıkıntı çekmiyorum ama en zayıf rakibin forveti bile canavarlaşıyor. Hayır, savunmacılarımın özellikleri de iyi, geriye yaslanıyorum, olmuyor, adam markajı veriyorum, olmuyor, beklerin görevini savunma yapıyorum, olmuyor. Ne yaptımsa her maçta gol yeme sıkıntısına çare bulamadım.
Tavsiye verirseniz sevinirim.

yıldo_23
08.Aralık.2014, 13:24
Ben bir maçta 4 serbest vuruştan direkten dönü tamamlayarak 4 gol attım.Ha sevinmesine seviniyorum ama yiyince de baya sövüyorum böyle iş mi olur diye.

tabiki bu sekilde de goller olacak ama sayilari ve olus sekilleri cok abuk.

Ketchaup
08.Aralık.2014, 16:39
o dönen toplar çok büyük sıkıntı gerçekten.

bi keresinde seken top kalecinin arkasında kaldı, kaleci topa gitmek yerine ilerde sanki penaltı atılacakmış gibi hareketler yapmaya başladı :D

Ketchaup
09.Aralık.2014, 11:02
bazı oyuncuarın oyun tercihlerinde ''topa falso verir'' özelliği var.

ben antrenman kısmına baktım göremedim. nasıl kazandırıyoruz bu özelliği oyuncuya ?

aytekin79
09.Aralık.2014, 11:07
bazı oyuncuarın oyun tercihlerinde ''topa falso verir'' özelliği var.

ben antrenman kısmına baktım göremedim. nasıl kazandırıyoruz bu özelliği oyuncuya ?

Öyle özellikleri sadece mentor kazandırabilir. Oyuncuya tutoring verirken alttaki "akıl hocası olmanı istiyorum" diye bir seçenek olacaktı onu seçmen gerekmekte. O şekilde olunca ppmler de geçebilmekte oyuncuya

Önder HOCA
09.Aralık.2014, 11:11
Öyle özellikleri sadece mentor kazandırabilir. Oyuncuya tutoring verirken alttaki "akıl hocası olmanı istiyorum" diye bir seçenek olacaktı onu seçmen gerekmekte. O şekilde olunca ppmler de geçebilmekte oyuncuya

Yanlışın var ppmler ilk seçenekle geçiyor. 2. seçenek profesyönellik hırs ve kararlılığı değiştiriyor

aytekin79
09.Aralık.2014, 11:13
Tam hatırlayamıyorum şu anda öyle de olabilir :)

Tapatalk'tan gönderilmiştir.

Ketchaup
09.Aralık.2014, 11:14

anladım hocam, sağolasın.

ben de akıl hocası deyince karakter özellikleriyle ilgili değişim oluyor diye biliyordum.

kesin bilgi mi alttakini mi üsttekini mi seçicem ? :)

edit: daha öceki tutoringlere baktım da üsttekiymiş.

World Hollow o1
10.Aralık.2014, 01:55
Gözlemci Raporlarındaki bu siyah belirgin olmayan yıldızın anlamı nedir.?

En fazla çıkabileceği potansiyel mi oluyor?

Vatanarchy
10.Aralık.2014, 04:44
Gözlemci Raporlarındaki bu siyah belirgin olmayan yıldızın anlamı nedir.?

En fazla çıkabileceği potansiyel mi oluyor?

Muhtemelen öyledir. :) "Bak bu adamın potansiyeli 3,5 yıldız ama zorlarsa ve şartlar da uygun olursa 4-4,5 bile olabilir" anlamındadır diye düşünüyorum.

kuatemok
10.Aralık.2014, 05:36
beyler tribünler kayboldu. iki gündür sorunsuz çalışırken yarım saat kadar önce bir anda tribünler kayboldu. simsiyah bir şey var şimdi onların yerinde. hiç zevk alamıyorum şu an oyundan. nedenini bilen var mı?

Nocna Mora
10.Aralık.2014, 10:15
beyler tribünler kayboldu. iki gündür sorunsuz çalışırken yarım saat kadar önce bir anda tribünler kayboldu. simsiyah bir şey var şimdi onların yerinde. hiç zevk alamıyorum şu an oyundan. nedenini bilen var mı?

Passolig..

kuatemok
10.Aralık.2014, 10:38
Passolig..

muhtemeldir hocam. ligtv tribünler boş olunca karartma uyguluyordur. iki durumda da zevk alamıyoruz...

passolig'in çözümü almamak ama bunun çözümünü bulamadım...

Universal
10.Aralık.2014, 18:17
FM V15.2.0

The update includes fixes for the following issues:

STABILITY & PERFORMANCE

Fixed rare crash when continuing edited save game
Fixed rare crash during processing
Fixed rare crash when reading inbox news item
MATCH ENGINE

Improved marking at lower levels
Fine-tuned keeper positioning when an attacker is in a shooting position
Improved use of passes for players to run onto
Fixed some instances of poor goalkeeper reaction times
Fixed goalkeepers not getting back to their own goal quick enough after passing outside their area
Tweaked goalkeepers ability to turn shots behind rather than back into play
Improved movement of attackers from crossed free kicks
COMPETITIONS

Fixed players staying on international duty for too long
Fixed Mexican Cup Opening Stage win counting as two cup wins
Adjusted fixture scheduling when using the 'Use Saturday and Wednesday Matchdays' Preference
Fixed issue where the User would not be asked to set the length of pre-season training
Improved selection of teams promoted to Italian Serie C
Updated registration rules for the Asian Confederation Cup
Updated disciplinary rules for the Brazilian State Championships
TRANSFERS & CONTRACTS

Increased number of transfers from abroad for some nations in Eastern Europe
Fixed issue where the user was forced to offer a new contract when purchasing a percentage of an agent owned player already at their club
Fixed issue where the user could not respond to an agents negotiation for an agent owned player
Fixed rare issue where a future transfer incorrectly got the transfer date 1/1/1900
Fixed MLS teams signing too many Goalkeepers
Improved MLS squad building
Improved MLS AI decisions in Expansion draft
Improved MLS AI trade negotiation
Fixed MLS Re-Entry Draft 2 pick duplication
PLAYER HAPPINESS

Fixed David Villa and Frank Lampard being unhappy as soon as they join up with NYCFC
Fixed rare examples of unhappiness chats going straight to blank screens
Ensured promises made to players when convincing them to join your club are displayed
Reduced chance of tutoring agreements breaking down leading to disliked person chats
Ensured promise to ‘Win Silverware’ lasts long enough to be upheld for cup wins
Fixed club underachieving chats happening to often to individual players
FINANCE

Fixed wage budget slider being blocked by Premier League FFP rules when adding money into transfer funds
Fixed inactive clubs being over valued
Adjusted wages club can offer after promotion
PROGRESSION

Fixed overuse of ‘Eneko’ and ‘Osia’ as first and second names for Spanish newgens and fixed names in existing saves
Fixed coaching badges being forgotten whilst being learnt
MEDIA

Fixed rare problem where inbox news items no longer appeared
Fixed instances of code in news item
Fixed rare case of sacking news item not being displayed
Fixed instances of deadline day repeating
Fixed instances of subscriptions being reset
Fixed competition win news item referencing wrong competition
Fixed news item offering user option to discipline AI player
Fixed instances of winter break questions being asked incorrectly
Fixed instances of incorrect news items regarding Nations League
USER INTERFACE

Can now assign players outside the match squad any starting 11 position or spot on the substitutes bench via their Pkd menu on the Tactics Overview
Fixed issue where User would be stuck on the MLS Draft Combine screen
EDITOR (STANDALONE)

Fixed allowing User to choose file save location
Fixed files can be extracted in to the game from chosen save location
Fixed various save corruption and ‘disappearing’ fmf file issues
Fixed nations failing basic rules verification with no edits made
Further error message improvements
Fixed Future Fee incorrectly added in to edited loan
Fixed Kit Selection panel now displaying
Fixed edited prize money being paid out correctly
Fixed some registration dates not being extracted correctly
Fixed some edited competitions not being scheduled correctly
Fixed Add Language to Local Region
EDITOR (IN-GAME)

Fixed crash on ‘Trained in Nation’
Fixed User can now edit Match Fitness and Condition on Player Profile screen
Fixed editing language proficiency
Fixed editing International retirement

ronanino77
10.Aralık.2014, 18:24
Universal hocam türkçesi var mı

Universal
10.Aralık.2014, 18:46
Universal hocam türkçesi var mı

Türkçe yok; ama maç motoru için size çeviri yapayım;

Düşük seviyede ki markaj geliştirilmiş.
Birebir pozisyonlarda kalecinin duruşunda değişiklik.
Oyuncuları geçmek için paslaşmada geliştirme.
Zamanlama hatalarında kalecilerde bazı düzeltmeler.
Kalecilerin ortasahadan boş kaleye gol yemesi düzeltilmiş. Kısaca gerekli zamanda dönecekler.
Kalecilerin tweaked ayarında düzeltme var. Kelimenin bire-bir Türkçesini bilmiyorum.
Frikiklere hücum oyuncuları daha iyi bir şekilde yanıt verecekler.

kilham96
10.Aralık.2014, 18:51
Hadi hayırlısı oynayıp görelim neler değişmiş taktik nasıl tepki vercek :D

Ketchaup
10.Aralık.2014, 19:17
en çok şikayet edilen şeyleri düzeltmişler. deneyelim bakalım.

inş sakatlık oranını da makul seviyelere çekmişlerdir.

edit: şimdilik 4 kez denk geldi ama kaleci reaksiyonları düzelmiş sanırım. sektirdiği topa bakmak yerine gidip ikinci hamleyi yaptı kaleciler.

arayüz ayarlarıyla oynamışlar hoş olmuş.

formalara detay vermişler o da hoşuma gitti.

salihcetin
10.Aralık.2014, 20:00
Sakatlık oranında herhangi bir değişim yok. Kaldı ki herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını da üstüne basa basa dile getiriyorlar.

http://i.imgur.com/6UaHUfn.png

Ketchaup
10.Aralık.2014, 20:10
Sakatlık oranında herhangi bir değişim yok. Kaldı ki herhangi bir değişiklik yapmayacaklarını da üstüne basa basa dile getiriyorlar.

http://i.imgur.com/6UaHUfn.png

ordaki feedbackde bug denilmiş. ben bug olduğunu iddia etmiyorum, sadece aynı mevkide injury combo oluyor onu düzeltebilirler veya sakatlık etkenlerini düzenleyebilirler umudu taşıyorum :)

kalitvintsev
10.Aralık.2014, 20:38
Eğer kıstas alınan takım Beşiktaş ise az bile yapmışlar : )

ronanino77
10.Aralık.2014, 20:40
Arkadaşlar geçen Beşiktaş-Trabzon maçında devre arası 2. golün sahibi Demba Ba sakatlık nedeniyle alındı yerine Mustafa Pektemek girdi. Ve sonra o da çok kötü bir şekilde sakatlanarak ambulansla saha dışına çıkarıldı ve yerine Cenk Tosun girdi, 3. golü de o attı. Sanıyorum Bilic'in yerinde FM oyuncularından biri olsaydı maç sonu basın toplantısında "Bug var yeaa" diye serzenişte bulunurdu :icon_smile:

peker_553
10.Aralık.2014, 21:07
Arkadaşlar yeni güncellemede temaları göremiyorum sadece oyunun teması var app datt caches klasorunude sildim ama aynı ?

kilham96
10.Aralık.2014, 21:09
Benimde temam gitmiş Instant result vardı bi kurcalamak lazım

Önder HOCA
10.Aralık.2014, 21:14
en çok şikayet edilen şeyleri düzeltmişler. deneyelim bakalım.

inş sakatlık oranını da makul seviyelere çekmişlerdir.

edit: şimdilik 4 kez denk geldi ama kaleci reaksiyonları düzelmiş sanırım. sektirdiği topa bakmak yerine gidip ikinci hamleyi yaptı kaleciler.

arayüz ayarlarıyla oynamışlar hoş olmuş.

formalara detay vermişler o da hoşuma gitti.

Arayüzde ne gibi bir değişiklik var yahu benim gözüme çarpmadı (şuan uykusuzum tek gözle oynuyorum) açarsan daha iyi olur :)

kilham96
10.Aralık.2014, 21:20
Önder Hocam Arayüzde çok ufak değişiklikler var.Mesela tıkladığımız yer yeşil yazıya dönüyor gibi.

peker_553
10.Aralık.2014, 21:32
ee tema olayı ne olacak temalar nereye gitti :) ?

Ralph
10.Aralık.2014, 21:40
Beyaz tema çok göz alıyor alışmışım siyaha :)

Maç motoru daha mı iyi olmuş sanki? Oyuncular daha akıllıca paslaşıyor.

Önder HOCA
10.Aralık.2014, 21:45
Önder Hocam Arayüzde çok ufak değişiklikler var.Mesela tıkladığımız yer yeşil yazıya dönüyor gibi.

Tek onu farketmiştim :)

aytekin79
10.Aralık.2014, 21:55
Beyaz tema çok göz alıyor alışmışım siyaha :)

Maç motoru daha mı iyi olmuş sanki? Oyuncular daha akıllıca paslaşıyor.

Beyaz tema mı geldi oyuna ?

Ralph
10.Aralık.2014, 21:56
Beyaz tema mı geldi oyuna ?

Evet Steam atölyelerden indirebilirsin.

aytekin79
10.Aralık.2014, 21:59

Teşekkürler :) Hemen bakıyorum

erdem344
10.Aralık.2014, 22:00
Oyunun içinde yok mu yani

Ben steamdan indiremedim

Ralph
10.Aralık.2014, 22:01
Oyunun içinde yok mu yani

Ben steamdan indiremedim

Oyunun içinde yok Steam atölyeler bölümünden indirebilirsin.

erdem344
10.Aralık.2014, 22:02
FM 2015 ALTERNATIVE SKİN yazan dosya mı ?

DoctorKiwi
10.Aralık.2014, 22:02
Bir şey soracağım yeni güncellemedeki yenilikleri görebilmek için yeni kariyer açmak lazım mı ?

Ralph
10.Aralık.2014, 22:03
FM 2015 ALTERNATIVE SKİN yazan dosya mı ?

Aynen öyle :)

peker_553
10.Aralık.2014, 22:04
e normal indirdiğimiz temaları kullanamıycakmıyız artık ?

erdem344
10.Aralık.2014, 22:07
Aynen öyle :)

Çok saol yaptım :)

halil85
10.Aralık.2014, 22:08
15.2.0 Tema Gözükmemesinin Çözümü

Skin klasörünün içindeki xml dosyasının adı skin_config olarak değiştiriyorsunuz.
Daha sonra skin_config dosyasının Not Defteri ile açıyoruz

Örnek alavanja 15 pro eyegasm skin yapılışı

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<record>

<!--
================================================== ==========
Basic Skin Details

The commands in this file are only used to describe the skin.
Settings should be placed in the file "skins/<skin>/settings/<skin> settings.xml",
where <skin> is the name of the skin.

$DateTime: 2014/09/03 14:28:20 $
-->

<!-- skin name, author etc -->
<string id="name" value="Alavanja 15 Pro Eyegasm" />
<string id="author" value="Marconni1985 * C.RONALDO7" />
<translation id="description" translation_id="249669" type="use" value="The Game Never Ends" />
<string id="version" value="1.0" />
<flags id="parent" value="fm dark-widgets" /> <!-- Indicates if a skin is designed solely for others to inherit from. These skins cannot be used directly. -->

<!--
Minimum game version this skin requires to be valid, and listed as an option in the list of skins .

This is used for two things:
- First of all you can force a sking to only be availble for a minimum minor release (ie patch), in other words
setting the required_version to 7.0.1 makes sure the skin won't be listed if the game is in version 7.0.0.
- Secondly, the first number ("major version") is used to decide which version the skin was designed for,
so if the version is "7.0.0" it won't be listed in the list of skins if the game version is "6.0.0." or "8.0.0",
even though 7 is less than 8.
-->
<string id="required_version" value="15.0.0" />

</record>
Yeni Kod

<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?>
<record>

<!--
Basic Skin Details

The commands in this file are only used to describe the skin.
Settings should be placed in the file "skins/<skin>/settings/<skin> settings.xml",
where <skin> is the name of the skin.

$DateTime: 2014/09/03 14:28:20 $
-->

<!-- skin name, author etc -->
<string id="name" value="Alavanja 15 Pro Eyegasm" />
<string id="author" value="Marconni1985 * C.RONALDO7" />
<translation id="description" translation_id="249669" type="use" value="The Game Never Ends" />
<string id="version" value="1.0" />
<flags id="parent" value="fm dark-widgets" /> <!-- Indicates if a skin is designed solely for others to inherit from. These skins cannot be used directly. -->

<!--
Minimum game version this skin requires to be valid, and listed as an option in the list of skins .

This is used for two things:
- First of all you can force a sking to only be availble for a minimum minor release (ie patch), in other words
setting the required_version to 7.0.1 makes sure the skin won't be listed if the game is in version 7.0.0.
- Secondly, the first number ("major version") is used to decide which version the skin was designed for,
so if the version is "7.0.0" it won't be listed in the list of skins if the game version is "6.0.0." or "8.0.0",
even though 7 is less than 8.
-->
<string id="required_version" value="15.0.0" />
<string id="skin_name" value="alavanja 15 pro eyegasm" />

</record>

Sadece Bu Kodu ilave yapıyoruz
<string id="skin_name" value="alavanja 15 pro eyegasm" />

peker_553
10.Aralık.2014, 22:17
yok ne yaptıysam skinler görünmüyor .s biri yardımcı olsun lütfen

Vatanarchy
10.Aralık.2014, 22:27

tam olarak nasıl indirildiğini ayrıntılı bir şekilde açıklayabilir misiniz? o dediğiniz skin'e girdim, abone de oldum fakat indirme işlemini bir türlü bulamadım.

edit: halledildi, teşekkürler.

atölyeden temaya abone olduktan sonra oyunu açınca tercihler bölümünden temalar arasında görüp oyuna yansıtabiliyorsunuz.

salihcetin
10.Aralık.2014, 22:40
Teşekkürler halil85 :)

Papi44
10.Aralık.2014, 23:01
Update 15.2.0 is now available for Football Manager 2015 via Steam.
To download the update, simply save your current game, quit FM, then quit and restart Steam. Then launch the game as normal and this should start your update automatically.
Also available as what you could call an early Christmas present, are two new skins - one for Football Manager and one for Football Manager Classic. They are available via the following Workshop links:
Football Manager Skin - Steam Workshop :: Football Manager 2015 Alternatve (http://ftbl.ma/FM15altskin)
Football Manager Classic Skin - Steam Workshop :: Football Manager Classic 2015 Alternative Dark (http://ftbl.ma/FMC15darkskin)
The update includes but is not limited to fixes for the following issues:

STABILITY & PERFORMANCE

Fixed rare crash when continuing edited save game
Fixed rare crash during processing
Fixed rare crash when reading inbox news item

MATCH ENGINE

Improved marking at lower levels
Fine-tuned keeper positioning when an attacker is in a shooting position
Improved use of passes for players to run onto
Fixed some instances of poor goalkeeper reaction times
Fixed goalkeepers not getting back to their own goal quick enough after passing outside their area
Tweaked goalkeepers ability to turn shots behind rather than back into play
Improved movement of attackers from crossed free kicks

COMPETITIONS

Fixed players staying on international duty for too long
Fixed Mexican Cup Opening Stage win counting as two cup wins
Adjusted fixture scheduling when using the 'Use Saturday and Wednesday Matchdays' Preference
Fixed issue where the User would not be asked to set the length of pre-season training
Improved selection of teams promoted to Italian Serie C
Updated registration rules for the Asian Confederation Cup
Updated disciplinary rules for the Brazilian State Championships

TRANSFERS & CONTRACTS

Increased number of transfers from abroad for some nations in Eastern Europe
Fixed issue where the user was forced to offer a new contract when purchasing a percentage of an agent owned player already at their club
Fixed issue where the user could not respond to an agents negotiation for an agent owned player
Fixed rare issue where a future transfer incorrectly got the transfer date 1/1/1900
Fixed MLS teams signing too many Goalkeepers
Improved MLS squad building
Improved MLS AI decisions in Expansion draft
Improved MLS AI trade negotiation
Fixed MLS Re-Entry Draft 2 pick duplication

PLAYER HAPPINESS

Fixed David Villa and Frank Lampard being unhappy as soon as they join up with NYCFC
Fixed rare examples of unhappiness chats going straight to blank screens
Ensured promises made to players when convincing them to join your club are displayed
Reduced chance of tutoring agreements breaking down leading to disliked person chats
Ensured promise to ‘Win Silverware’ lasts long enough to be upheld for cup wins
Fixed club underachieving chats happening to often to individual players

FINANCE

Fixed wage budget slider being blocked by Premier League FFP rules when adding money into transfer funds
Fixed inactive clubs being over valued
Adjusted wages club can offer after promotion

PROGRESSION

Fixed overuse of ‘Eneko’ and ‘Osia’ as first and second names for Spanish newgens and fixed names in existing saves
Fixed coaching badges being forgotten whilst being learnt

MEDIA

Fixed rare problem where inbox news items no longer appeared
Fixed instances of code in news item
Fixed rare case of sacking news item not being displayed
Fixed instances of deadline day repeating
Fixed instances of subscriptions being reset
Fixed competition win news item referencing wrong competition
Fixed news item offering user option to discipline AI player
Fixed instances of winter break questions being asked incorrectly
Fixed instances of incorrect news items regarding Nations League

USER INTERFACE

Can now assign players outside the match squad any starting 11 position or spot on the substitutes bench via their Pkd menu on the Tactics Overview
Fixed issue where User would be stuck on the MLS Draft Combine screen

EDITOR (STANDALONE)

Fixed allowing User to choose file save location
Fixed files can be extracted in to the game from chosen save location
Fixed various save corruption and ‘disappearing’ fmf file issues
Fixed nations failing basic rules verification with no edits made
Further error message improvements
Fixed Future Fee incorrectly added in to edited loan
Fixed Kit Selection panel now displaying
Fixed edited prize money being paid out correctly
Fixed some registration dates not being extracted correctly
Fixed some edited competitions not being scheduled correctly
Fixed Add Language to Local Region

EDITOR (IN-GAME)

Fixed crash on ‘Trained in Nation’
Fixed User can now edit Match Fitness and Condition on Player Profile screen
Fixed editing language proficiency
Fixed editing International retirement

cilqin
10.Aralık.2014, 23:12
Arkadaşlar o Alternatif tema için yaptığımız yöntemi logo içinde yapa bilirmiyiz ? yada yapan var mı yardımcı olabilir mi ? Logo Varsa Forma Yüz paketlerini yapamadım yapıp oyunu daha zevkli hale getirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

E.m.r.e
10.Aralık.2014, 23:23
yok ne yaptıysam skinler görünmüyor .s biri yardımcı olsun lütfen

tema klasörünün içindeki "tema adı.xml" olan dosyayı skin_config.xml olarak yeniden adlandır. tabi yukarıdaki kodları eklemen gerekiyor yinede.

peker_553
10.Aralık.2014, 23:24
tema klasörünün içindeki "tema adı.xml" olan dosyayı skin_config.xml olarak yeniden adlandır. tabi yukarıdaki kodları eklemen gerekiyor yinede.

Hangi kodları ? ya ben steamdan indirdiğim dostyalarıda göremiyorum oyunda dark skini mesela göremiyorum orda var ama seçemiyorum ayarlardan . lütfen bi yardımcı olun

E.m.r.e
10.Aralık.2014, 23:28
Hangi kodları ? ya ben steamdan indirdiğim dostyalarıda göremiyorum oyunda dark skini mesela göremiyorum orda var ama seçemiyorum ayarlardan . lütfen bi yardımcı olun

steam'den temaya abone olup oyun içinden indirdikten sonra oyunu tekrar başlattın mı?

başlatmadıysan görünmez. eğer bundan farklı bir sorunun varsa sigames forumundaki update konusuna bak. orada tema ile ilgili açılan başlığın bir linki var. sorununa o şekilde bir çözüm bulabilirsin belki.

peker_553
10.Aralık.2014, 23:30
steam'den temaya abone olup oyun içinden indirdikten sonra oyunu tekrar başlattın mı?

başlatmadıysan görünmez. eğer bundan farklı bir sorunun varsa sigames forumundaki update konusuna bak. orada tema ile ilgili açılan başlığın bir linki var. sorununa o şekilde bir çözüm bulabilirsin belki.

abone olduktan sonra steamda indir butonu yok işte sorun orda.Turksportalda yardımcı olacak kimse yok arkadaşlar .s steamdan indirdiğim diğer temalar hiç görnmüyor zaten sadece beyaz olan temayı seçebiliyorum alternatif yok

arrogancee
11.Aralık.2014, 01:08
yeni güncellemeyi tecrübe edenler varsa görüşlerini paylaşabilir mi?

Ralph
11.Aralık.2014, 01:30
Her maçım 3-3 bitiyor :D