View Full Version : Küresel Ölüme 4 Yıl
Universal
12.Aralık.2006, 03:08
Konu hakkında haber koymama gerek yok. Buzulların bu hızla erimeye devam ederse 4 yıl sonra dünyada buzul kalmayacak buda denizlerin su seviyesini artıracak ve dünya'nın çoğrafyası değişecek. Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.
tosunpasa
12.Aralık.2006, 03:41
Küresel ısınmaya ve doğal olarak getireceği sorunlara inanmıyorum..
Aykan19o3
12.Aralık.2006, 03:56
Yapılacakları yapmaya çalışıyoruz.. Ama birkaç kişiyle olmuyor işte. :(
Aşk-ı Şehir
12.Aralık.2006, 03:56
Valla kendilerine dev diyen ülkelerin aldıkları SÖZDE önlemler işe yaramamış demekki. Ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına ama en azından Eskişehir'e deniz gelir :p :D
Sekopej
12.Aralık.2006, 03:58
Çaktırmayın, kimselere söylemeyin, yine tedbirli yaşamaya devam edin. (Küresel ısınma yoktur.;;))
Sadece fazla su tüketiminden kaçının, en önemli sorun bu. Su tüketiminde bilinçli olursak, gelecek yıllarda rahat ederiz.:)
El Barto
12.Aralık.2006, 04:02
Sanki 1 günde peydah olmuş birşey gibi inandırmaya çalışıyorlar insanları. ' sene önce kimse neden çıkıp 6 sene sonra buzullar eriyecek falan demiyordu? Elbette ozamanda bu iş için çaba harcayan insanlar vardı haklarını yememek lazım ancak biraz fazla abartıyoruz sanırım bu işi. Yok 4 yıl, yok 2 yıl falan bunlar abes kalıyor biraz.
Tamam bir sorun oldugu ortada ancak bu dünkü bir konu değil uzun zamandır var ancak neden şimdi bukadar gündemde. Acaba gündemi farklı yerlerde tutmak çabası olabilir mi bu?
Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.
Buda epeyce bir mübalağalı olmuş Batuhan. :)
BeeTLeJuiCe
12.Aralık.2006, 04:09
Valla kendilerine dev diyen ülkelerin aldıkları SÖZDE önlemler işe yaramamış demekki. Ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına ama en azından Eskişehir'e deniz gelir :p :D
hehehe Küresel ısınırda Ankara'ya deniz gelir :) Belki o zaman severiz bu şehri :)
İstanbula benzetmek için Çankaya-Dikmen arası bide köprü yapıldımı oooh süper olur :D
Küresel ısınma sabrımızı taşırma :D :D
RaSenGan
12.Aralık.2006, 04:39
Biri erir diğeri oluşur.Dün su sıkıntısı çekiyoduk şimdi su bolluğu çekicez :) Gülerim sadece.
Fıratcan Alçınkaya
12.Aralık.2006, 05:00
Dünya nın 4/3 ü Su, buzulların erimesi vizyon artsın diye New York u su altında bırakan senaryolar gibi sonuç doğurmaz... Ama buzulların erimesi denklemi alt üst eder sonumuz hayırlı olsun...
Universal
12.Aralık.2006, 06:55
Abi buzullar eriyince İngiltere yok olacak. İngiltere'nin yok olması demek İngiltere'nin savaş ilan etmesi demektir. Bu Savaş ilan edecek yanına alacak Galleri, İrlanda'yı Fransa ile savaşacak oradan bütün Avrupa... Sonra Dünya farkında değilsiniz sanırım buzullar eriyince hayatımız sadece savaş olacak. Kısaca Dünya'nın sonu geliyor hee biz yok oluşunu görürmüyüz orasını bilemem. Ama şuan gözükmeyecek gibi... Hatırlatırım 1920'lerde İstanbul Boğazı donduğun'da dedelerimiz yürüyerek karşıya gidip geliyordu şimdi donmayı bırakın kar bile yağmıyor.
LaigLeNoiR
12.Aralık.2006, 07:04
Daha yaşayacak çok şeyim var yahu.Birşey olmasın...
PesimiSTyLa
12.Aralık.2006, 07:35
Valla hocam yazılmışsa hemen bile ölebiliriz. 2000 de deprem oldugunda da 4 seneye kadarr kıyamet kopacak diyorlardı . 2008 e merdiven dayadık :) Nasıl olursa olsun Rabbim ölümün bile hayırlısını nasip etsin. ;;)
Ne demiş ünlü düşünür Sagopa : :D
Herkez Birgün Soğuyacak Bu Fani Gidici Hayattan
Bütün Bedenler Soğuyacaktır, Elbet Yavaştan
Kıyamet Toplantısında Ölecek Haramiler Telaştan
Ne EV Ne PUL Ne ÇUL Ne Bir KUL
Geride Kalacak Dünyadan
Olması Gerken Şeylerin Adını İyilik Yapmak Koymuşlar
Baksana Dedelerimiz Toprak Altında Doğmuşlar
Raphunzenin Saçlarını Yolmuşlar Ya Komşular
7 Cücelerin Prensesi Ölmüş Uçurumdan Bir Bir Atlamışlar
Porselen mi Tabut Bayım, Sağıma Soluma Çarparım
Bende Rüya Çok Sende Tabir Boldur Aslanım
Sago Aynı Şarkıyı Söyleyeli 9 Sene Olmuş
Vakit Kendini Öldürürken Sevdiklerim Yok Olmuş
Hergün Bir Adım Daha Fark Atmaktayım Bu Dünyaya
Uzaktan Tanıdık Oluyorum Yakınlaştık Bu Yabancıya
Eski Mumun Kokusu Kalır Fikrim Küser Aydınlığa
Dilsizlerle Rap Yapan Bir Kör Sagopa Sayfalarda
Ben Bana Kendim İçin Lazımım , Hatıram Olsun Sana Şarkım
Lapa Lapa Kar Yağsın , Manzaralarımı Beyazlara Boyayın
Bennn
Bugün Ölebirim !!!
Şu an Ölebilirim !!!
Her An Ölebilirim !!!
Sir FRD
30.Aralık.2006, 03:42
Emre adamımsın ben de sago hastasıyım.:D
Yaa benim kafama birşey takılıyor.Bir yandan buzullar eriyecek dünya sular altında kalacak diyorlar.Bir yandan da ilerde sıcaklıklar artacak kuraklık olcak diyorlar.Çelişkili olmuyor mu?
Universal
30.Aralık.2006, 04:05
@FRD, şimdi kuralık derken, doğal kaynak sularından bahsediyorlar yani göl, nehir, derelerden bunlar kurduğu zaman içme suyunda azalma olacak. Geriye deniz suyu kalacak bu sefer su seviyesi yükseldiği için kıtaların şekilleri değişecek ve bu suları baraja aktarmak için çalışmalar yapılacak sonra bu deniz suları ile hem elektirik hem içme suyu yapılacak ve bir süre sonra bunlarda tükenecek...
fm26mer
30.Aralık.2006, 04:16
bu teknoloji böyle devam ederse suyunda alternatifini bulurlar
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ya hem buzulların tamamı eriyecek hemde hiç su kalmayacak?? :D
Sir FRD
30.Aralık.2006, 04:40
@FRD, şimdi kuralık derken, doğal kaynak sularından bahsediyorlar yani göl, nehir, derelerden bunlar kurduğu zaman içme suyunda azalma olacak. Geriye deniz suyu kalacak bu sefer su seviyesi yükseldiği için kıtaların şekilleri değişecek ve bu suları baraja aktarmak için çalışmalar yapılacak sonra bu deniz suları ile hem elektirik hem içme suyu yapılacak ve bir süre sonra bunlarda tükenecek...
bütün buzulların eriyip tekrar bitmesi bayaa bi uzun sürer.Kıtaların şekli değiştiği zaman dünya uygarlık bakımından gerileyebilir.En büyük şehirler hep okyanus kıyılarında çünkü.Sular azalmaya başladığı zaman bi dünya savaşı çıkar.Sanayi felan kalmaz sıfırdan başlarız:)
Fıratcan Alçınkaya
30.Aralık.2006, 04:57
yerim İngiltere'yi :n: zaten Ada gidiyomuş yavaş yavaş
Boşverin arkadaşlar genciz daha yaşabildiğimiz kadar takmayın bunları ...
tombul taho
30.Aralık.2006, 07:35
yahu alın suyunuzu koyun buz kalıplarına atın buzluğa.. alın size buzul.. bana kimse eriyo falan demesin gayet güzel buzul oluyo orda.. :n:
Cengo
30.Aralık.2006, 22:22
suyun artması sorun değil, gerçi o da yükselen sular ile kıtaların kenarlarının gitmesi demek..
buzullar eridikçe kutupların elektromanyetik etkisi azalır, çünkü icerbergin görnmeyen yüzü, buzullar suyun üstünde değil altında.suyun üstündeki kısım %10 bile değil.
Dünyanın dönüşünün merkezkaç etkisinden kayarak milyonda bir de olsa dönüşünün değişmesi hepimizin ölümü demek olur.
Tüm iklimler değişir, tüm hava ve kara durumları etki görür, kıtalar yerinden oynar, sıcak ve soğuk olmak üzere dünya ikiye bölünür.Filmlerdeki hayal kalır yanında..
Dünyanın içindeki magmanın yarattığı ve kutuplardaki elektromanyetik alanlar ile evrensel yapı sayesinde dengede duruyor herşey, inanılmaz, bir milim oynasa herşey darmadağın olurdu..
fm26mer
31.Aralık.2006, 01:06
suyun artması sorun değil, gerçi o da yükselen sular ile kıtaların kenarlarının gitmesi demek..
buzullar eridikçe kutupların elektromanyetik etkisi azalır, çünkü icerbergin görnmeyen yüzü, buzullar suyun üstünde değil altında.suyun üstündeki kısım %10 bile değil.
Dünyanın dönüşünün merkezkaç etkisinden kayarak milyonda bir de olsa dönüşünün değişmesi hepimizin ölümü demek olur.
Tüm iklimler değişir, tüm hava ve kara durumları etki görür, kıtalar yerinden oynar, sıcak ve soğuk olmak üzere dünya ikiye bölünür.Filmlerdeki hayal kalır yanında..
Dünyanın içindeki magmanın yarattığı ve kutuplardaki elektromanyetik alanlar ile evrensel yapı sayesinde dengede duruyor herşey, inanılmaz, bir milim oynasa herşey darmadağın olurdu..
süper yaa manyak olurdu ozaman:D :P :s
TheTrooper
31.Aralık.2006, 01:11
ingiltere yok olursa nası futbol izleyecez nasıl fm oynayacağız yav:Dşaka şaka:)
Bugra19o3
31.Aralık.2006, 04:25
Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.
Kaderin Elinden Kimse Kaçamaz....:director:
Universal
31.Aralık.2006, 08:30
Kader bizim yaptıklarımız sonucunda oluşan birşeydir. Kaderimizi biz yazarız.
Göktaşı marssa çarpıyor bu çarpma güneş sistemindeki yörüngeyi değiştirecek buda bizi etkilyiecek bu yüzden yeni bir akım bile oluşabilir. Dua edin ki marssa çarpıyor eğer oraya çarpmasa bize çarpacak...
Bugra19o3
31.Aralık.2006, 19:35
benim demek istediğim ölümden kaçış yok....yani öyle öleceksek,bütün dünya bişi yapsa nafile...
El Barto
31.Aralık.2006, 19:39
Elbette öylde Buğra ama önce eşşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın sonra Allah korusun diyeceksin.
Ancak bu konudaki fikirlerim hala değişmiş değil ön sayfada yazdıklarımı düşünüyorum hala. Nasıl anlatayım bunlar bir çeşit ilgiyi başka yerlere kayırma tuzakları gibi geliyor bana. Bu söylentilerle milyon dolarları ceplerine indiren birileri mutlaka vardır...
uAsamet91
31.Aralık.2006, 23:25
Küresel ısınma falan sallıyolar ya ...Okula giderken gelirken gezerken sogukdan donuyorum.Küresel Soğuma var asıl:D
Sirius Black
01.Ocak.2007, 17:56
Buzullar eriyecek su bolluğu yaşanacak diyorsunuzda, aranızda deniz suyunu içme suyu olarak kullanan var mı? Göller,ırmaklar sıcaktan kuruyacak, buzullar eriyecek yani içme suyu kalmayacak...
tosunpasa
02.Ocak.2007, 02:18
Buzullar eriyecek su bolluğu yaşanacak diyorsunuzda, aranızda deniz suyunu içme suyu olarak kullanan var mı? Göller,ırmaklar sıcaktan kuruyacak, buzullar eriyecek yani içme suyu kalmayacak...
Sende susuz kalacaksın ama yinede deniz suyu içmem diyeceksin öyle mi?
Universal
02.Ocak.2007, 05:12
Deniz suyu şuan içiliyor. İstanbulda Yalı sahipleri yaptırdıkları sistem ile şuan deniz suyu kullanıp içiyorlar ama bu sistem oldukça pahalı çünkü önce deniz suyunu temizliyorlar.
Elbette öylde Buğra ama önce eşşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın sonra Allah korusun diyeceksin.
Ancak bu konudaki fikirlerim hala değişmiş değil ön sayfada yazdıklarımı düşünüyorum hala. Nasıl anlatayım bunlar bir çeşit ilgiyi başka yerlere kayırma tuzakları gibi geliyor bana. Bu söylentilerle milyon dolarları ceplerine indiren birileri mutlaka vardır...
Kesinlikle.Adını hatırlayamadığım bir dergide biri böyle bir yazı yazmıştı.Bence de bu olaydan birsürü cebe para indiren vardır.
World Hollow o1
02.Ocak.2007, 08:03
Allah hayırlısı neyse onu versin bütün herkese..
adnanpolak
18.Ocak.2007, 07:14
Dünyanın sonu yavaş yavaş geliyo gerçekten