Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 32 sonuç

Konu: Küresel Ölüme 4 Yıl

Nesil
    2006

Exclamation Küresel Ölüme 4 Yıl

Konu hakkında haber koymama gerek yok. Buzulların bu hızla erimeye devam ederse 4 yıl sonra dünyada buzul kalmayacak buda denizlerin su seviyesini artıracak ve dünya'nın çoğrafyası değişecek. Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Küresel ısınmaya ve doğal olarak getireceği sorunlara inanmıyorum..
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Yapılacakları yapmaya çalışıyoruz.. Ama birkaç kişiyle olmuyor işte.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Valla kendilerine dev diyen ülkelerin aldıkları SÖZDE önlemler işe yaramamış demekki. Ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına ama en azından Eskişehir'e deniz gelir
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Çaktırmayın, kimselere söylemeyin, yine tedbirli yaşamaya devam edin. (Küresel ısınma yoktur.)

Sadece fazla su tüketiminden kaçının, en önemli sorun bu. Su tüketiminde bilinçli olursak, gelecek yıllarda rahat ederiz.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Sanki 1 günde peydah olmuş birşey gibi inandırmaya çalışıyorlar insanları. ' sene önce kimse neden çıkıp 6 sene sonra buzullar eriyecek falan demiyordu? Elbette ozamanda bu iş için çaba harcayan insanlar vardı haklarını yememek lazım ancak biraz fazla abartıyoruz sanırım bu işi. Yok 4 yıl, yok 2 yıl falan bunlar abes kalıyor biraz.

Tamam bir sorun oldugu ortada ancak bu dünkü bir konu değil uzun zamandır var ancak neden şimdi bukadar gündemde. Acaba gündemi farklı yerlerde tutmak çabası olabilir mi bu?

Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.
    Buda epeyce bir mübalağalı olmuş Batuhan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mustafa_ekici90 View Post
    Valla kendilerine dev diyen ülkelerin aldıkları SÖZDE önlemler işe yaramamış demekki. Ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına ama en azından Eskişehir'e deniz gelir
    hehehe Küresel ısınırda Ankara'ya deniz gelir Belki o zaman severiz bu şehri

İstanbula benzetmek için Çankaya-Dikmen arası bide köprü yapıldımı oooh süper olur

Küresel ısınma sabrımızı taşırma

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Biri erir diğeri oluşur.Dün su sıkıntısı çekiyoduk şimdi su bolluğu çekicez Gülerim sadece.

Dünya nın 4/3 ü Su, buzulların erimesi vizyon artsın diye New York u su altında bırakan senaryolar gibi sonuç doğurmaz... Ama buzulların erimesi denklemi alt üst eder sonumuz hayırlı olsun...

Nesil
    2006

Abi buzullar eriyince İngiltere yok olacak. İngiltere'nin yok olması demek İngiltere'nin savaş ilan etmesi demektir. Bu Savaş ilan edecek yanına alacak Galleri, İrlanda'yı Fransa ile savaşacak oradan bütün Avrupa... Sonra Dünya farkında değilsiniz sanırım buzullar eriyince hayatımız sadece savaş olacak. Kısaca Dünya'nın sonu geliyor hee biz yok oluşunu görürmüyüz orasını bilemem. Ama şuan gözükmeyecek gibi... Hatırlatırım 1920'lerde İstanbul Boğazı donduğun'da dedelerimiz yürüyerek karşıya gidip geliyordu şimdi donmayı bırakın kar bile yağmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Daha yaşayacak çok şeyim var yahu.Birşey olmasın...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Valla hocam yazılmışsa hemen bile ölebiliriz. 2000 de deprem oldugunda da 4 seneye kadarr kıyamet kopacak diyorlardı . 2008 e merdiven dayadık Nasıl olursa olsun Rabbim ölümün bile hayırlısını nasip etsin.

Ne demiş ünlü düşünür Sagopa :

Herkez Birgün Soğuyacak Bu Fani Gidici Hayattan
    Bütün Bedenler Soğuyacaktır, Elbet Yavaştan
    Kıyamet Toplantısında Ölecek Haramiler Telaştan
    Ne EV Ne PUL Ne ÇUL Ne Bir KUL
    Geride Kalacak Dünyadan

Olması Gerken Şeylerin Adını İyilik Yapmak Koymuşlar
    Baksana Dedelerimiz Toprak Altında Doğmuşlar
    Raphunzenin Saçlarını Yolmuşlar Ya Komşular
    7 Cücelerin Prensesi Ölmüş Uçurumdan Bir Bir Atlamışlar

Porselen mi Tabut Bayım, Sağıma Soluma Çarparım
    Bende Rüya Çok Sende Tabir Boldur Aslanım
    Sago Aynı Şarkıyı Söyleyeli 9 Sene Olmuş
    Vakit Kendini Öldürürken Sevdiklerim Yok Olmuş

Hergün Bir Adım Daha Fark Atmaktayım Bu Dünyaya
    Uzaktan Tanıdık Oluyorum Yakınlaştık Bu Yabancıya
    Eski Mumun Kokusu Kalır Fikrim Küser Aydınlığa
    Dilsizlerle Rap Yapan Bir Kör Sagopa Sayfalarda

Ben Bana Kendim İçin Lazımım , Hatıram Olsun Sana Şarkım
    Lapa Lapa Kar Yağsın , Manzaralarımı Beyazlara Boyayın
    Bennn
    Bugün Ölebirim !!!
    Şu an Ölebilirim !!!
    Her An Ölebilirim !!!

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Emre adamımsın ben de sago hastasıyım.

Yaa benim kafama birşey takılıyor.Bir yandan buzullar eriyecek dünya sular altında kalacak diyorlar.Bir yandan da ilerde sıcaklıklar artacak kuraklık olcak diyorlar.Çelişkili olmuyor mu?
    Last edited by Sir FRD : 30.Aralık.2007 at 21:32

Nesil
    2006

@FRD, şimdi kuralık derken, doğal kaynak sularından bahsediyorlar yani göl, nehir, derelerden bunlar kurduğu zaman içme suyunda azalma olacak. Geriye deniz suyu kalacak bu sefer su seviyesi yükseldiği için kıtaların şekilleri değişecek ve bu suları baraja aktarmak için çalışmalar yapılacak sonra bu deniz suları ile hem elektirik hem içme suyu yapılacak ve bir süre sonra bunlarda tükenecek...

Nesil
    2006

bu teknoloji böyle devam ederse suyunda alternatifini bulurlar
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ya hem buzulların tamamı eriyecek hemde hiç su kalmayacak??
    Last edited by fm26mer : 30.Aralık.2007 at 22:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    @FRD, şimdi kuralık derken, doğal kaynak sularından bahsediyorlar yani göl, nehir, derelerden bunlar kurduğu zaman içme suyunda azalma olacak. Geriye deniz suyu kalacak bu sefer su seviyesi yükseldiği için kıtaların şekilleri değişecek ve bu suları baraja aktarmak için çalışmalar yapılacak sonra bu deniz suları ile hem elektirik hem içme suyu yapılacak ve bir süre sonra bunlarda tükenecek...
    bütün buzulların eriyip tekrar bitmesi bayaa bi uzun sürer.Kıtaların şekli değiştiği zaman dünya uygarlık bakımından gerileyebilir.En büyük şehirler hep okyanus kıyılarında çünkü.Sular azalmaya başladığı zaman bi dünya savaşı çıkar.Sanayi felan kalmaz sıfırdan başlarız

yerim İngiltere'yi zaten Ada gidiyomuş yavaş yavaş

Boşverin arkadaşlar genciz daha yaşabildiğimiz kadar takmayın bunları ...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

yahu alın suyunuzu koyun buz kalıplarına atın buzluğa.. alın size buzul.. bana kimse eriyo falan demesin gayet güzel buzul oluyo orda..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

suyun artması sorun değil, gerçi o da yükselen sular ile kıtaların kenarlarının gitmesi demek..

buzullar eridikçe kutupların elektromanyetik etkisi azalır, çünkü icerbergin görnmeyen yüzü, buzullar suyun üstünde değil altında.suyun üstündeki kısım %10 bile değil.
    Dünyanın dönüşünün merkezkaç etkisinden kayarak milyonda bir de olsa dönüşünün değişmesi hepimizin ölümü demek olur.

Tüm iklimler değişir, tüm hava ve kara durumları etki görür, kıtalar yerinden oynar, sıcak ve soğuk olmak üzere dünya ikiye bölünür.Filmlerdeki hayal kalır yanında..

Dünyanın içindeki magmanın yarattığı ve kutuplardaki elektromanyetik alanlar ile evrensel yapı sayesinde dengede duruyor herşey, inanılmaz, bir milim oynasa herşey darmadağın olurdu..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    suyun artması sorun değil, gerçi o da yükselen sular ile kıtaların kenarlarının gitmesi demek..

buzullar eridikçe kutupların elektromanyetik etkisi azalır, çünkü icerbergin görnmeyen yüzü, buzullar suyun üstünde değil altında.suyun üstündeki kısım %10 bile değil.
    Dünyanın dönüşünün merkezkaç etkisinden kayarak milyonda bir de olsa dönüşünün değişmesi hepimizin ölümü demek olur.

Tüm iklimler değişir, tüm hava ve kara durumları etki görür, kıtalar yerinden oynar, sıcak ve soğuk olmak üzere dünya ikiye bölünür.Filmlerdeki hayal kalır yanında..

Dünyanın içindeki magmanın yarattığı ve kutuplardaki elektromanyetik alanlar ile evrensel yapı sayesinde dengede duruyor herşey, inanılmaz, bir milim oynasa herşey darmadağın olurdu..
    süper yaa manyak olurdu ozaman :P :s

ingiltere yok olursa nası futbol izleyecez nasıl fm oynayacağız yavşaka şaka

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Bahçelievler

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Artık bütün dünya ortaklaşa bişey yapmak zorunda yokse hepimiz öleceğiz.

Kaderin Elinden Kimse Kaçamaz....

Nesil
    2006

Kader bizim yaptıklarımız sonucunda oluşan birşeydir. Kaderimizi biz yazarız.

Göktaşı marssa çarpıyor bu çarpma güneş sistemindeki yörüngeyi değiştirecek buda bizi etkilyiecek bu yüzden yeni bir akım bile oluşabilir. Dua edin ki marssa çarpıyor eğer oraya çarpmasa bize çarpacak...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Bahçelievler

benim demek istediğim ölümden kaçış yok....yani öyle öleceksek,bütün dünya bişi yapsa nafile...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Elbette öylde Buğra ama önce eşşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın sonra Allah korusun diyeceksin.

Ancak bu konudaki fikirlerim hala değişmiş değil ön sayfada yazdıklarımı düşünüyorum hala. Nasıl anlatayım bunlar bir çeşit ilgiyi başka yerlere kayırma tuzakları gibi geliyor bana. Bu söylentilerle milyon dolarları ceplerine indiren birileri mutlaka vardır...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Küresel ısınma falan sallıyolar ya ...Okula giderken gelirken gezerken sogukdan donuyorum.Küresel Soğuma var asıl

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Buzullar eriyecek su bolluğu yaşanacak diyorsunuzda, aranızda deniz suyunu içme suyu olarak kullanan var mı? Göller,ırmaklar sıcaktan kuruyacak, buzullar eriyecek yani içme suyu kalmayacak...

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by Elem_Kelem View Post
    Buzullar eriyecek su bolluğu yaşanacak diyorsunuzda, aranızda deniz suyunu içme suyu olarak kullanan var mı? Göller,ırmaklar sıcaktan kuruyacak, buzullar eriyecek yani içme suyu kalmayacak...
    Sende susuz kalacaksın ama yinede deniz suyu içmem diyeceksin öyle mi?
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Elem_Kelem View Post
    Deniz suyu şuan içiliyor. İstanbulda Yalı sahipleri yaptırdıkları sistem ile şuan deniz suyu kullanıp içiyorlar ama bu sistem oldukça pahalı çünkü önce deniz suyunu temizliyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    Elbette öylde Buğra ama önce eşşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın sonra Allah korusun diyeceksin.

Ancak bu konudaki fikirlerim hala değişmiş değil ön sayfada yazdıklarımı düşünüyorum hala. Nasıl anlatayım bunlar bir çeşit ilgiyi başka yerlere kayırma tuzakları gibi geliyor bana. Bu söylentilerle milyon dolarları ceplerine indiren birileri mutlaka vardır...
    Kesinlikle.Adını hatırlayamadığım bir dergide biri böyle bir yazı yazmıştı.Bence de bu olaydan birsürü cebe para indiren vardır.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri