PDA

View Full Version : Yabancılara Türkiye'yi Sordum..

Addolorato
11.Eylül.2009, 16:25
Bu Yaz İtalya'da bir kamptaydım. Kendi çapımda bir araştırma yapayım dedim İngilizinden Almanına İtalyanından Fransızına Hollandalısından Brezilyalısına Amerikanından Dominik Cumhuriyetlisine Türkiye'yi ve Türkiye hakkında ne bildiklerini sordum.

Ülkemiz hakkında başkentinin İstanbul oldugunu söyleyen çok genelde İstanbul'dan başka şehir bildikleri söylenemez sadece Alman arkadaşım Ankara'yıda bildigini söyledi. Konuştugumuz dilin Arapça oldugunu söyleyen çıkmadı neyseki. Türkiye'nin Asya ve Avrupa'da parçaları oldugunu biliyorlar fakat Avrupa kısmının zengin diger kısımın fakir oldugunu düşünüyorlar. Böyle olmadıgını söyledim.

Futbol takımı olarak Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş'ı biliyorlar. Sivasspor'u bilen bir kişide çıktı :D. Futbolcu olarak Hakan Şükür , Hasan Şaş ( Her ne kadar Hakan Şaş diye bilselerde :D) , Semih Şentürk , Nihat Kahveci'yi genel olarak herkes biliyor. Futbolla ilgilenen Alman arkadaşıma sordugumda Gökhan Gönül ve Servet cevaplarınıda alabildim :D. İlginçtir çogu Galatasaray'ın UEFA kupası aldıgını bilmiyor.

Türkiye'yi ziyaret eden Amerika arkadaşım bütün kadınların kapalı oldugunu hiç birinin güzel olup olmadıgına karar veremedigini söyledi bana ilginç geldi :D.

Dominik Cumhuriyet'li arkadaşım çok kitap okuyan ve oldukça bilgili biriydi bana Amerika sizin sayenizde keşfedildi dedi bende çok merak edince anlatmaya başladı. Megerse Christoph Colombus Avrupa'yamı ne gitmek istiyormuş tam olarak hatırlamıyorum fakat Türkler Bogazdan geçemezsin demiş Colombus'ta dolaşmak zorunda kalmış ve Amerika'yı keşfetmiş. Bunu ben bile bilmiyordum :D.

Brezilya'lı bir kıza futbol sordum Cruzeiro'lu çıktı :D. Alex de Souza dedim kızda çıglık attı ve He is the best (O en iyisi) dedi. Bayagı şaşırdım demekki Cruzeiro'lular Alex'i bayagı bir seviyorlar kız bile bildigine göre.

Ufak çaplı araştırmam sonucunda (aslında araştırma bile denmez ama :p) Yeni nesil Türkiye'yi yine az çok biliyor diye düşünüyorum. Gereksiz bir yazı oldu belkide kusura bakmayın ama öyle yazasım geldi..

DenizlispoR
11.Eylül.2009, 16:29
Eralp ne gereksizi bence forumda böyle konulara ihtiyaç var :).Okurken bile zevk aldım :D.

MoNToLiVo_
11.Eylül.2009, 16:31
Brezilya'lı bir kıza futbol sordum Cruzeiro'lu çıktı :D. Alex de Souza dedim kızda çıglık attı

:zuhaha bu ne yav süper bir arastırma oLmuş :)

GeNç KaRTaL
11.Eylül.2009, 16:34
Güzel konu.Yazdıklarını bende bir çırpıda okudum.Genelde bu uzunluktaki spor haberlerini okumuyorum internette.O derece akıcı yani.:icon_smile: İleride bende Çin'e gidersem böyle bir araştırma yapıp burada paylaşabilirim..:icon_biggrin:

Addolorato
11.Eylül.2009, 16:34
Eralp ne gereksizi bence forumda böyle konulara ihtiyaç var :).Okurken bile zevk aldım :D.
Teşekkürler Ozzy. Öyle içimden geçtigi gibi yazdım :D.

:zuhaha bu ne yav süper bir arastırma oLmuş :)
Çok teşekkürler vallahi kız bile Alex'i çok seviyormuş :D.

Not : Arda Turan'ıda biliyorlar eklemeyi unutmuşum :D

SAİT71
11.Eylül.2009, 16:38
Süper yapmışsın. Türkiye hakkında ne düşündükleri belli.

İstanbulda kar var deyince orası çöl değilmi orada kar ne arıyor diyenler, DEvelere binip gezdiğimizi düşünen ahmaklar, Arapça konuştuğumuzu, Araplar gibi giyindiğimizi sanan manyaklar, Her türlü saçma düşünce içinde olan piskolojik geri kafalılar var.

Bende elimden geldiğince skyscrapercity.com da tanıtıyorum. Zaten o sitede baya iyi iş yapıyoruz. Çünkü adamlar burası Türkiye değil Atina vs. bile diyorlar

Bize gelişmemiş diyorlar ama elinde internet ve hertürlü araştırmak için teknoloji varken başkentimizi İstanbul snan yada yukarıdaki gibi düşünen MEDENİ AVRUPALI YADA AMERİKALI ileriler aslında çok geriler.

Mesela ben Sri Lanka nın teknolojik bakımdan geri olduğunu biliyorum. Yada Bosna nın Arabistan gibi olmadığını. Yada G.Afrika nın diğer Afrika ülkelerinden daha gelişmiş olduğunu ama Elin cahili (sözde medeni, çağdaş akıllıları) böyle biliyorlar. Ben acıyorum o insanlara Hatta heryerimle gülüyorum :D :D :D

Addolorato
11.Eylül.2009, 16:48
Size bir kaç öneride vereyim madem yazdıklarım hoşunuza gitmiş. Eger FM oynuyorsanız ve ortamda futbol muhabbeti varsa maça 1-0 önde başlıyorsunuz. Her ne kadar Belarus'lu çocuga Sergey Krivets'i bildigimi söyleyince bana ruh hastası gibi baksada gerçekten Ruslar ve Belaruslular çok sıcak kanlı insanlar. Özellikle yurtdışında Rus biri bulursanız mutlaka degerlendirin gerçekten çok iyi insanlar.

Bulgarlar ise gerçekten kamp'ın en nefret edilen topluluguydu diyebilirim. Gerçekten görgüsüz ve kaba insanlar. Onlar hakkındaki izlenimim pek iyi degil malesef. Mesela bir buluşma noktası var ögretmenler saat 12:00'de burda buluşuyoruz diyorlar Bulgarlar her zaman geç kalıp herkese kendilerini sövdürüyorlardı :D.

Haftada 2-3 kere halı saha maçı yaptırıyorlardı bu vesileyle bir kaç altyapıya giden çocugun futbolunu inceleme fırsatım oldu. Gerçekten iyi egitim veriliyor sanırım Avrupa'da. Çocuklar gerçekten nerde ne yapacaklarını top kontrolünü paslarını falan herşeyini oldukça geliştirmiş. Tabi bu altyapıda lisanslı oynayanlar için geçerli. İngiliz ve Hollandalılar gerçekten futbol konusunda berbatlardı. Nasıl bir Lampard , Robben çıkmış aralarından gerçekten inanamadım :D. Heralde kamptakiler kötüydü diyecegimde hepsimi kötü olur be arkadaş :D. Biz Türk grubu olarak yaklaşık 5-6 kişi 2 kere final oynadık ama ikisindede ruslara kaybettik.

Gerçekten şu an Fatih Terim'e kızıyoruz çünkü gerçekten çok önemli bu Avrupa turnuvaları eger Euro 2008'e gidemeseydik eminimki bir Arda'yı , Semih'i yine tanıyan olmayacaktı diye düşünüyorum.

Bir kaç izlenim daha yazayım dedim heralde bu son olur :)

Oghuse
11.Eylül.2009, 16:59
Eralp çok güzel bir yazı olmuş keşke yazı dizisi olsaymış biraz daha sorsaydın..Şu futbol konusunda bizim arkadaşında bir İngiltere macerası vardı dayısının arkadaşları ile halı sahada maç yapıyorlarmış ben bile acayip teknik kalıyorum diyordu ancak koca koca göbekli adamlar çatır çatır tek pas futbol oynuyorlar diyordu..Mantalite işte.. :D

Addolorato
11.Eylül.2009, 17:14
Eralp çok güzel bir yazı olmuş keşke yazı dizisi olsaymış biraz daha sorsaydın..Şu futbol konusunda bizim arkadaşında bir İngiltere macerası vardı dayısının arkadaşları ile halı sahada maç yapıyorlarmış ben bile acayip teknik kalıyorum diyordu ancak koca koca göbekli adamlar çatır çatır tek pas futbol oynuyorlar diyordu..Mantalite işte.. :D

Teşekkürler Oguz abi. Aslında soru sorarken öyle araştırma falan yapmak için sormadım maksat muhabbet olsun falan diye konuştuk öyle. Yoksa çok soru sorardım amacım araştırma olsaydı :D. İngilizleri hatırlatma bana ya hele Hollandalıları hiç sahada geziniyolar resmen :D

Melekovic
11.Eylül.2009, 17:20
Çok güzel bir yazı dizisi olmuş Eralpcim,başka konularda da devamını bekliyorum.

Benim zamanımda da Güney Amerika'dayken bizim bu ne biçim adam dediğimiz oyuncu için üzerime atlayıp sevinç gösterisinde bulunmuşlardı, ismi neydi Marcio idi galiba :D :D :D Leeds maçıydı galiba, sanki kendimi Mecidiyeköy'de hissetmiştim,ilk soru Türk müsün,evet cevabına Taffarel Marcio ve sonra sevinç yumağının ortasında kalan gariban bir ben :D :D :D

Oghuse
11.Eylül.2009, 17:21
Abi Marcio harbi nasıl adamdı çok merak ediyorum ilginç bir sevinme tarzı vardı ama adam ayağına top değmeden Super Kupa madalyasını boynuna taktı.. :D

Addolorato
11.Eylül.2009, 17:27
Çok güzel bir yazı dizisi olmuş Eralpcim,başka konularda da devamını bekliyorum.

Benim zamanımda da Güney Amerika'dayken bizim bu ne biçim adam dediğimiz oyuncu için üzerime atlayıp sevinç gösterisinde bulunmuşlardı, ismi neydi Marcio idi galiba :D :D :D Leeds maçıydı galiba, sanki kendimi Mecidiyeköy'de hissetmiştim,ilk soru Türk müsün,evet cevabına Taffarel Marcio ve sonra sevinç yumağının ortasında kalan gariban bir ben :D :D :D

Abi Marcio harbi nasıl adamdı çok merak ediyorum ilginç bir sevinme tarzı vardı ama adam ayağına top değmeden Super Kupa madalyasını boynuna taktı.. :D

Teşekkürler Kaan abi senin hikayende güzelmiş :D. Fakat bende hatırlamıyorum Marcio'yu falan :D

Oghuse
11.Eylül.2009, 17:32
Ben hatırlıyorumda nasıl oynadığını hatırlamıyorum pek şans bulamadığı için.. :D

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1999/09/11/simages/hur/turk/99/09/11/spor/10spo.jpg

Melekovic
11.Eylül.2009, 17:35
Öyle geldi rüzgar gibi geçti ama Uefa kupası madalyası ve Süper kupa madalyası ama kaldığı ilk senede Uefa ikinci senede süperkupa madalyası :D :D :D Dünyanın en şanslı oyuncularından biri,hele ki bizim kısıtlı yabancı alma sistemimizde ondaki şans kimsede yok, Fatih hocamızın süper transferlerinden biriydi bir de Beto vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam ama o bir önceki sene gitmişti :D :D :D

Varonil
11.Eylül.2009, 22:30
Paylaşımın için teşekkürler Eralp.Belarus-Sergey Krivets olayı güzelmiş :)

Brezilya'da Türkiye sempatisi oldukça fazla.Artık ligimizin maçlarını naklen seyredecekler o derece yani.

Geçen gün internette bir haber okumuştum,İspanya'da Nihat Kahveci'nin futbol yaşamını belgesel yapacaklarmış.Nihat İspanyollar tarafından çok seviliyor.

Euro 08 sonrası Milli Takımımıza olan sevgi ve sempati oldukça artmıştı.Bütün Dünya Afrika'ya Türk Milli Takımını bekliyordu yani :uzgun:

Ruslarla aramızda karşılıklı bir iletişim var ki görülmeye değer :D Fatih Tekke,Hasan Kabze ve Gökdeniz Karadeniz'den dolayı Ruslar Türk futbolu hakkında fikir sahibi.

Genel yaşam hakkında ise malesef oldukça olumsuz önyargılar var.Ellerinde hertürlü teknoloji varken açıp araştırmadan böyle önyargılara kapılmaları oldukça gülünç.

Hugo
12.Eylül.2009, 01:01
Helal olsun Eralp :D
İyi akıl etmişsin bunları. Ben de hep merak ederdim bir Guetamalalının, bir Ugandalının Türkiye hakkında ne düşündüğünü :p

bySilver
12.Eylül.2009, 01:31
Gerçekten okunası bir yazı olmuş Eralp teşekkür ederim. :)

Addolorato
12.Eylül.2009, 02:13
Çok teşekkürler arkadaşlar hoşunuza gitmesi gerçekten beni sevindirdi :)

Nedvedmania
12.Eylül.2009, 03:06
Çok güzel yazı olmuş :)

Bende Bir olayı anlatayim bari :D

Kuzenim Umreye gitmişti. O sırada Arap takımlarının maçları varmış. İnsanlar Hep beraber toplanıp şehirde maçları izliyorlar. Kuzenimle bir arap asansörde karşılaşmışlar.

Arap : Nerelisin
Kuzen : Türkiye
A : Ooo . Hakan şükür hangi takımlıydı.
K : Galatasaray
A : Ooo Very good.
K : (Adam futbolla ilgili olunca) Fenerbahçe ? (Demiş)
Arap yüzünü buruşturmuş :D

SAİT71
12.Eylül.2009, 15:44
Demekki Arap hala 2000 li yılların futboluyla ilgileniyor :D Günümüz futbolundan bir haber :D

Oghuse
12.Eylül.2009, 16:02
Ya da bahsi geçen konuşma o yıllarda gelişti.. :n:

SAİT71
12.Eylül.2009, 16:07
Şahsen Ben Özbek takımı budyonkor u bile biliyorum ki o Arap futbolla ilgilendiği halde Fenerbahçe yi duymamışsa demekki baya bi ilgili :D