Bu Yaz İtalya'da bir kamptaydım. Kendi çapımda bir araştırma yapayım dedim İngilizinden Almanına İtalyanından Fransızına Hollandalısından Brezilyalısına Amerikanından Dominik Cumhuriyetlisine Türkiye'yi ve Türkiye hakkında ne bildiklerini sordum.
Ülkemiz hakkında başkentinin İstanbul oldugunu söyleyen çok genelde İstanbul'dan başka şehir bildikleri söylenemez sadece Alman arkadaşım Ankara'yıda bildigini söyledi. Konuştugumuz dilin Arapça oldugunu söyleyen çıkmadı neyseki. Türkiye'nin Asya ve Avrupa'da parçaları oldugunu biliyorlar fakat Avrupa kısmının zengin diger kısımın fakir oldugunu düşünüyorlar. Böyle olmadıgını söyledim.
Futbol takımı olarak Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş'ı biliyorlar. Sivasspor'u bilen bir kişide çıktı. Futbolcu olarak Hakan Şükür , Hasan Şaş ( Her ne kadar Hakan Şaş diye bilselerde
) , Semih Şentürk , Nihat Kahveci'yi genel olarak herkes biliyor. Futbolla ilgilenen Alman arkadaşıma sordugumda Gökhan Gönül ve Servet cevaplarınıda alabildim
. İlginçtir çogu Galatasaray'ın UEFA kupası aldıgını bilmiyor.
Türkiye'yi ziyaret eden Amerika arkadaşım bütün kadınların kapalı oldugunu hiç birinin güzel olup olmadıgına karar veremedigini söyledi bana ilginç geldi.
Dominik Cumhuriyet'li arkadaşım çok kitap okuyan ve oldukça bilgili biriydi bana Amerika sizin sayenizde keşfedildi dedi bende çok merak edince anlatmaya başladı. Megerse Christoph Colombus Avrupa'yamı ne gitmek istiyormuş tam olarak hatırlamıyorum fakat Türkler Bogazdan geçemezsin demiş Colombus'ta dolaşmak zorunda kalmış ve Amerika'yı keşfetmiş. Bunu ben bile bilmiyordum.
Brezilya'lı bir kıza futbol sordum Cruzeiro'lu çıktı. Alex de Souza dedim kızda çıglık attı ve He is the best (O en iyisi) dedi. Bayagı şaşırdım demekki Cruzeiro'lular Alex'i bayagı bir seviyorlar kız bile bildigine göre.
Ufak çaplı araştırmam sonucunda (aslında araştırma bile denmez ama) Yeni nesil Türkiye'yi yine az çok biliyor diye düşünüyorum. Gereksiz bir yazı oldu belkide kusura bakmayın ama öyle yazasım geldi..