PDA

View Full Version : 4G ile hız rekoru kırıldı

Trabzonspor
17.Şubat.2010, 12:57
4G ile hız rekoru kırıldı

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, 4G teknolojisi üzerinden saniyede 1 GB veri indirilerek dünya rekoru kırıldı.

Ericsson, Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, LTE/4G Teknolojisi üzerinde saniyede 1 GB “downlink” hızına ulaşan bir demo gerçekleştirerek dünya rekoru kırdı.

http://cnetturkiye.com/images/2010/02/sr1038660.jpg

Ericsson Üst Düzey Yöneticisi Johan Wibergh konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "2020’de 50 milyar cihaz mobil teknolojilerle bağlanıyor olacak. Bir bağlantı ile kendine değer katabilecek her cihazın bir bağlantı sahibi olacağını öngörüyoruz. Örneğin hastalar uzaktan hastanelere bağlanabilecek, kırsal alanlardaki öğrenciler dünyanın herhangi bir yerindeki üniversitelere ulaşabilecek ve kurtarma görevlileri daha etkili bir yanıt alabilmek için bu bağlantı sayesinde hastalara ait canlı videolar gönderebilecekler.”

GeNç KaRTaL
17.Şubat.2010, 21:07
Saniyede 1 gb.:icon_eek: Ufff.Baya iyiymiş.

Hugo
17.Şubat.2010, 21:32
abooov. ben hala 2g'yim. bunlar beni aşar.

E.Cartman
17.Şubat.2010, 22:03
Chip'de 100Mb yazıyordu :confused: neyse önemli olan o değil :D Biz daha doğru düzgün 3G'li konuşma falan yapamadık millet 4G'ye geçti :D:D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Şubat.2010, 22:18
Yuh Saniyede 1 GB'mı ? Aşmışlar Bunlar !

E.Cartman
17.Şubat.2010, 22:53
Türkiye'de alt yapı bu kadar dandikken daha telefonun bile olmadı yerler varken bırak biz 4gye geçmeyi 3Gnin yalancısı olduk. Reklamlarda ki gibi ayna gibi görüntülü konuşmayı Soruyorum bu zamana kadar gerçekleştiren oldu mu? Çok pahalı Turkcell sırf bu yatırım için 150 milyon dolar para harcayıp müşterilerini kazıklıyor işte,bizde görmemiş gibi abanıyoruz 3gye. Ben telefonumdan kapattım bu özelliği,çatır çatır şarj yiyor. 2040larda falan anca adam akıllı kullanırız. Bakalım o zamana kadar yaşıyacakmıyız.

Arkadaşla yan yanayken denedik ama ayna gibi değildi Low-Res videolar gibiydi...

Flawless Victory
17.Şubat.2010, 22:53
Samsung'un iki telefonundan birini alacaktım. Birinde 3G vardı diğerinde yoktu ama diğerinin şarjı çok daha iyi gidiyormuş. Şarjı iyi gideni tercih ettim, anlayın artık. ;;)