PDA

View Full Version : Sürücü Kursu

World Hollow o1
22.Haziran.2010, 00:53
İyi akşamlar..

ALLAH sağlık sihaat verirse 4 Temmuzda 18 olacağım ondan sonra ehliyet almayı düşünüyorum acaba kursdur sınavdır bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi?

Mesela kursa gitmeden sadece cd eğitimi ile sınava girebilirmiyim vs. yardımcı olurmusunuz.:)

HooijDonk07
22.Haziran.2010, 00:57
İyi akşamlar..

ALLAH sağlık sihaat verirse 4 Temmuzda 18 olacağım ondan sonra ehliyet almayı düşünüyorum acaba kursdur sınavdır bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi?

Mesela kursa gitmeden sadece cd eğitimi ile sınava girebilirmiyim vs. yardımcı olurmusunuz.:)

Bilmiyorum ama kuzenim kursa gitti.Sanırım belge filan gerekiyor tam emin değilim ama yinede araştır.

GebzeLi1907
22.Haziran.2010, 01:04
İyi akşamlar..

kursa kayıt olman zorunlu, derse gitmeyebilirsin kitap istersen de cd ile hazırlanıp girebilirsin sınava ama kayıt olman şart
yazılı sınav evraklarını artı direksiyon sınavını düzenleme yetkisi sadece kurslarda.

KaPaLı
22.Haziran.2010, 01:05
Serhat kursa gitmen gerekiyo. Derslere girmesen bile kayıt gerekiyo.

Kurs yanlış hatırlamıyosam 6 hafta oluyodu sonra 2 hafta beklemeden sonra sınav. Direksiyon eğitimi 1 hafta. 1 hafta sonrada sınav olması lazım.

CeNTeR_TR
22.Haziran.2010, 01:11
Kursa kayıt yaptırman lazım ama gerisi fason fison (: Eğer direksyonun varsa sıkıntı yok her türlü geçersin olmadı öğretiyorlar zaten :)

Yazılı sınavada geçmiş soruları al 1 hafta her gece 1 saat bak yeterlidir Serhat :)

World Hollow o1
22.Haziran.2010, 01:16
peki şimdi gittim ben 10 temmuzda kayıt oldum en erken ne zaman alabiliyorum ki?

Birde şu var yani o kurs parasını illaki bayılacaz öylemi :)

CeNTeR_TR
22.Haziran.2010, 01:17
Bayılmam gibi bir ihtimalin yok (:

Serhat aceleci olma.Yanlış hatırlamıyorsam en az 2. 2.5 ay gibi bir süreç var :)

4 Hafta kurs sonra sınav 1 ay açıklanması ve direksiyon sınavı..

Kısacası baya bekleyeceksin yani :)

Aşk-ı Şehir
22.Haziran.2010, 01:36
Çok uzun sürer Serhat. Ben yeni aldım. Öncelikle kurs şart. Yanılmıyorsam kurs 1.5-2 ay sürüyor. Sonra sınav var. Onunda açıklanması 1 ay. Daha sonra direksiyon sınavı var. O sınava girdiğin gün belli olur. Ama kursa evrakların ne zaman ulaşır orası muallak. Yaklaşık 4 ayda elinde olur ehliyet. :D

Özgür Çetin
22.Haziran.2010, 01:37
Biz arkadşalar la kayıt olmuştuk
Kurs başlangıç tarihi 18 şubattı.
3 hafta kurs sürdü.Ama yarımız gitmedik sadece öyle para verdik
18 nisanda sınava girdik.
1 mayıs sonuçlar açıklandı.
16 matıs direksiyon sınavı
ve mayıs sonu ehliyet

Şunuda belirteyim 3 temmuz sınava yetişemeyen arkadaşların ehliyetleri STAJYER olacak

Yani,Yanınızda ehliyetli birisi olmadna 2 yıl boyunca uzun yola gidemeyeceksiniz, 2 sefer trafik cezasında yeniden sınava gireceksiniz

CeNTeR_TR
22.Haziran.2010, 01:40
Şunuda belirteyim 3 temmuz sınava yetişemeyen arkadaşların ehliyetleri STAJYER olacak

Yani,Yanınızda ehliyetli birisi olmadna 2 yıl boyunca uzun yola gidemeyeceksiniz, 2 sefer trafik cezasında yeniden sınava gireceksiniz

Bu yalan (: Yani sizlere öyle naksediliyor.5 sene öncede vardı bu muhabbet :)

Kurslara başvuru olsun para kazanılsın diye söylenip durulan bir muhabbet :)

World Hollow o1
22.Haziran.2010, 01:53
Yahu pilot olmayacaz altı üstü trafikde araba kullanacaz bu nedir 4 ay falan..

CeNTeR_TR
22.Haziran.2010, 01:58
Pilotlar 2 ayda alıyorlar Serhat :p

World Hollow o1
22.Haziran.2010, 02:01
yahu yemısım o zaman arabayı :n: havada iki üç turlarız iyi :D

bilgilendirmeler için teşekkür ederim, aklıma takılanlar oldukça affınıza sığınarak sorarım.

TR.CaPTaiN
22.Haziran.2010, 11:55
Geçmişte çıkan soruları indir, onlara çalış rahat geçersin. Genelde aynı soruları tekrar soruyorlar. Yaklaşık 3 ayı gözden çıkar ve belgeleri toplamak için zorlu maratona hazırlan Serhat. :}

SAİT71
23.Haziran.2010, 16:09
Bak benim gibi tanıdık bir sürücü kursuna gidersen eğer, kaydını yaptırırsın tanıdık olduğu için seni derslere giriyor gibi gösterir. Girmek istemeyip kendin çalışırsan cd ve internetten çalışıp sadece sınavlara ve direksiyona girersin. Ama bence derslere gir. Deneme sınavlarında kendini test edebilirsin. Ben tüm derslerden deneme sınavlarında geçer not almıştım..

İnternette geçmiş sorular oluyor + birde Motor-Trafik-İlk yardım CD'leri al. Zaten kursta verirler. Sürücü kursunun kitabınıda al çalışmaya bak..

El Barto
23.Haziran.2010, 16:16
http://www.aydinsari.com.tr/TestSinav.php?KonuId=143

http://www.aydinsari.com.tr/TestSinav.php?KonuId=141

http://www.aydinsari.com.tr/TestSinav.php?KonuId=142

son sınavda çıkmış sorular bunlar. Zaten hep aynı soruları soruyorlar şıkların yerlerini değiştirip. Ben sadece mecbur olduğu için kursa yazıldım 1 derse dahi gitmedim. 1 kere direksyon dersine gittim oda sınavın yapılacağı yeri görmek için. Bütün notlarım 90-100 aralığındaydı. Bu sınavlardan önce de kontak çevirmişliğim, direksiyon başına oturmuşluğum da yoktu. :D Gerçi ehliyeti aldıktan sonrada yok ama olsun ehliyetim var mı? Var. :)

SAİT71
23.Haziran.2010, 16:22
Ben hala almadım ehliyeti ama tafikteyim.. En kısa zamanda alacağım.. Nasip olmadı bir türlü yahu..

Kursa felan gittik sınavlara gitmedim.. "E" sınıfı almayı düşünüyorum belki otobüs şöförlüğüne kayarım.. Merakım var otobüslere karşı.. Tanıdıklarda var :D

Özgür Çetin
23.Haziran.2010, 19:54
Ben gibi Salaklık edip Soru kitapçı ile cevap kagınıda farklı şıkları işaretlerseniz
Hepsinden 90 alıp Geçtim diye bekleyim aptallıkla kalırsınız tek dersten 67 ile
Sizkere tavsiyem sakın soru kitapçıgını işaretlemeyin direk cevap kagıdını işaretleyin.Yoksa şıkları yapamassnızı:D
2 temmuzu bekle birdaha şimdi
He kullanmıyormusun kullanıyorum:D
En son ne zaman kullandım dün.
Niye işlerim vardı
Doğrumu yaptıgım hayır
Ama şehir içi..Devam!é

World Hollow o1
23.Haziran.2010, 20:26
Bak benim gibi tanıdık bir sürücü kursuna gidersen eğer, kaydını yaptırırsın tanıdık olduğu için seni derslere giriyor gibi gösterir. Girmek istemeyip kendin çalışırsan cd ve internetten çalışıp sadece sınavlara ve direksiyona girersin. Ama bence derslere gir. Deneme sınavlarında kendini test edebilirsin. Ben tüm derslerden deneme sınavlarında geçer not almıştım..

İnternette geçmiş sorular oluyor + birde Motor-Trafik-İlk yardım CD'leri al. Zaten kursta verirler. Sürücü kursunun kitabınıda al çalışmaya bak..

Yok ya ben türkiyede oturuyo Gine çok uzak.. :n:

peki acaba kredi kartınla taksit muhabbeti oluyormudur yav.. :)

RasAnt
26.Temmuz.2010, 11:24
Taksit yapmazlar nakit para veya kredi kartı taksitssiz.Ben derslere girmedim motor 88 ilk yardım 93 çevre bilgisi 94 geçtim şimdi direksiyon kaldı sonra gelsin ehliyet.