Bobo klasında bir forveti o paraya alamayız.Bence Bobo gitmek istemezse satmamamız lazım.Diğer teklif de doğru ise iki taraf için de güzel bir anlaşma olur.
Printable View
Bobo klasında bir forveti o paraya alamayız.Bence Bobo gitmek istemezse satmamamız lazım.Diğer teklif de doğru ise iki taraf için de güzel bir anlaşma olur.
Bursa'nin oyle takap yapacagini zannetmem, ama yaparsa bizim acimizdan muthis olur.
Bu arada Bobo'nun Turk vatandasligi durumu nedir tam olarak bilen var mi?
Benim bildigim Brezilya'nin Ümit milli takimlarinda oynadigindan vatandaslik hakki yok.
Bobo A Milli takıma çağrıldı ancak forma giymedi.Bu yüzden bizim Türk Milli takımında oynamak isterse ve başvuru yapılırsa Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığı takdirde beklenmesi gereken süreye falan gerek yok.Bu hem Bobo'nun hala Brezilya milli takımı umutlarını taşıdığı için hemde Bakanlar Kurulu'ndan böyle bir karar çıkacağına inanmadığım için en zor ihtimal...
Bunun dışında Bobo'nun Türk vatandaşlığı için başvuru yapmasının üzerinden 5 sene geçmiş olması gerekiyor Türkiye'de 5 yıl bulunması buna yetmiyor...
Yani anlayacağımız böyle bir ihtimal yok...:)
Yok o jet vatandaşlık yasasında da bir takım değişiklikler oldu sanırım.
Aslında 5 sene bu ülkede kalınca vatandaş olma hakkı kazanıyorlar ama federasyon izin vermiyor Türk statüsünde oynamayı. Mesela transferolduğu zaman bir Türkle evlenip, vatandaşlık da alabilir. İşte bu tür şeylerin önüne geçmek için, 5 sene bekleme süresi koyuyor.
Tabi vatandaşlığa geçince, milli takımda oynama hakkı doğuyor, milli takımda oynayan bir oyuncu ligde yerli statüsünde sayılmazsa bir skandal olur, ne nedenle 5 sene bekleme kuralı, Türkiye Cumhurriyeti Devleti'ne sağlayacağı faydalar sebebiyle yapılan vatandaşlıklarda geçerli olmuyor.
5 sene bekleme kurali ne demek yahu? Hukukta yeni bir tasarida gecmistekileri olaylara mudahelede bulunmamak onemli. Simdi absvuranlar 5 sene sonra olabilecek, ama mesela 4 senedir Turkiye'de olanlar 1 seneyle kacirip toplamda 9 sene mi bekleyecek? Omrumde boyle sacmalik duymadim. Ayrica ne bicim kurallarimiz var arkadas, Ispanya'da 2 sene top oynayan direkt vatandaslik aliyor. Bizimkiler de mesela vatandaslik vermek istemiyorsa yeni bir kural cikartsin, 5 senedir Turkiye'de olanlar (Alex, Yattara, Bobo) Turk vatandasligina gecmese bile Turk statusunde oynasin, en azindan yabancilarin istikrari konusunda asama kaydederiz.....
O skandal Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nda oynarken Korel Engin'de yaşanmıştı. Futbolda yaşanmaz ama, çok kişi tepki göstereceği için. Bilmeyenler olabilir anlatayım konuyu kısaca; Korel Engin Türk vatandaşlığına geçirilp, milli takımda da oynamasına rağmen, Fenerbahçe'de yerli kontenjanında oynamasına izin verilmemişti.
1903radyo.com da yayınlanan Güvenç Dağüstün ve Ulaş Kurugüllü`nün sunduğu "Tutarsa Ekime Kadar" programına telefon bağlantısı ile bağlanan Beşiktaş Teknik Drektörü Mustafa Denizli çarpıcı açıklamalar da bulundu.
-QUARESMA`YI BEĞENİYOR VE İSTİYORUM
`` Taraftarlarımız sanat programında bir sanatçıyı konuşmak istiyor.Bu konuda şuanda birşey diyemem.Fakat yarın (pazar) bir takım gelişmelerden sonra önemli gelişmeler olabilir.Tabiki istiyorum.Bazı şeylerimizi halledersek bu transferin takım üzerinde ki etkileri çok daha fazla olumlu olur.Oyuncu Porto maçında bize karşı sergilediği futbol ile taraftarımızın üzerinde çok olumlu etki yaptı.Bu transfer gerçekleşirse ogünkü performansı inşallah Beşiktaş`ta da sergileyecektir...
- BASIN HADDİNİ BİLECEK-
Sağlık sorunlarım olduğu yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor,bu haberler ile basın yurt dışında olan kızımı ve ailemide rahatsız ediyor.Sağlık konusunda eleştiri olmaz.Ya doğrudur ya da yanlıştır,herkes bu konuda haddini bilmeli,bugün İzmir-Çeşme `ye geldim ve tatilime başladım benim sağlık durumum gayet iyi ve yeni sezonda yine beşiktaş`ın başında olacağım...
-FERRARİ İLE SORUNUM YOK-
Beşiktaş Teknik Drektörü Denizli,medyada çıkan "Ferrari ile aralarında sorun var"haberlerinede tepki göstererek,"Ferrari bu sezon takımın en iyi performans sergileyen isimlerinden onunla aramda asla sorun olamaz,zaten benim teknik drektör olarak futbolcum ile sorunum olmaz" ifadelerini kullandı..
1O NUMARAM DELGADO OLACAK
Mustafa Denizli,yeni sezonda 10 numarasının Delgado olacağını belirterek,"Bu sezon o bölgedeki ihtiyacımızı Delgado ile kapatacağız onun yeteneklerine güveniyorum ve bu sezon başarılı olacağını düşünüyorum"dedi...
TRANSFER`DE ROTA ALMANYA
`Mustafa Denizli ayrıca "Yeni sezon için bir kaleci ve iki oyuncu için Almanya`da transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz,bu oyuncular genç ve uzun süre faydalanabileceğimiz oyuncular olacak.Beşiktaş için en iyisini yapmak adına yönetimimiz yoğun uğraş veriyor"taraftarımız merak etmesin ve yazılan birçok isme rağbet etmesin"şeklinde konuştu..
- VOLKAN ŞEN`İ BEĞENİYORUM -
`` Bu sezon göstermiş olduğu performans ile Volkan Şen, çok dikkat çeken bir oyuncu oldu.Onun ile ilgili yönetime olumlu rapor verdim.Ama şu aşama da bekleyip gelişmeleri görmek lazım. Oyuncuyu kadromda görmek isterim.`` diyerek sözlerini tamamladı.
Beşiktaş Kulübü transfer etmek için uğraştığı Ricardo Quaresma’nın bonservisi için kulübü İnter ile anlaştı ancak Portekizli futbolcu pürüz çıkarıyor. Quaresma, son kararını salı günü verecek.
http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNB...al.hmedium.jpg
NTV Spor
Güncelleme: 01:26 TSİ 30 Mayıs. 2010 Pazar
Beşiktaş uzun süredir kadrosuna katmak istediği Ricardo Quaresma için kulübü İnter ile anlaşma sağladı. Ancak Portekizli futbolcu Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmıyor.
Transfer komitesi başkanı Serdar Adalı yönetiminde, Ricardo Quaresma'nın menajeri Jorge Mendez ile İspanya'nın başkenti Madrid'de bir araya geldi.
Görüşmede Quaresma menajeri aracılığıyla Türkiye'de forma giymek istemediğini söyledi. Siyah-beyazlı yöneticiler uzun uğraşlar sonucunda Portekizli futbolcudan bir kez daha randevu almayı başardı. Bu kez görüşme salı günü olacak ve bu toplantıya Riıcardo Quaresma da katılacak.
Beşiktaş transfer komitesi bu görüşmede Portekizli futbolcuyu Beşiktaş'a gelmesi yönünde ikna etmeye çalışacak. Ancak Madrid'den gelen haberler bu görüşmede siyah-beyazlı yöneticilerin işinin kolay olmadığını gösteriyor.
Bu arada Jose Mourinho döneminde İnter'e transfer olan Ricardo Quaresma için Milano ekibi Beşiktaşlı yöneticilere bonservisi konusunda kolaylık sağladı. Her iki kulüpte Portekizliye ödencek miktar konusunda anlaşırken yıldız oyuncunun Türkiye'ye gelmek istememesi transferin şu an için önünü tıkıyor.
Karşıyaka'dan Kıvanç Karataş'ın alındığı söyleniyor.
Quaresma haberleri artık sıkmaya başladı. Gelmeden daha oyuncudan bıktık yahu. Yeter ya...
Gerçekten sıktı Quaresma haberleri.Yılan hikayesini geçti.Sürekli aynı haberi yapmaktan vazgeçmeli medya.
BÜYÜK GÜN ÇARŞAMBA; YA OLACAK YA OLMAYACAK!
Beşiktaş`ın transfer listesinin ilk sırasında yeralan Ricardo Quaresma’nın siyah beyazlı formayı giyip giymeyeceği büyük olasılıkla Çarşamba günü belli olacak.
Basında çıkan çeşitli olumsuz haber ve söylentilere karşın, transferde oumlu gelişmelerin yaşandığı ortaya çıktı. Haber1903`ün yönetime yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Beşiktaş Transfer Komitesi üyeleri Ricardo Quaresma`nın menajeri Jorge Mendez ile İspanya`nın başkenti Madrid`de bir araya geldi.
Portekizli futbolunun yeralmadığı görüşmede Mendez Beşiktaşlı yöneticilere olumlu mesajlar verdi. Inter ile Q7 için daha önce anlaşmaya varan siyah beyazlıların Portekizli oyuncuyu da sözleşme imzalamaya ikna ederek bu transferi noktalamayı planlıyor.
Jorge Mendez`in, olumlu geçen görüşmenin ardından Beşiktaş Transfer Komitesi`den Quaresma`nın da katılacağı son bir toplantı istediği öğrenildi. Transfer Komitesi ve Quaresma Salı ve ya Çarşamba günü biraraya gelerek işi noktalayacak. Bu görüşme ile transfer girişiminin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması bekleniyor.
-HABER1903-
*Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz. HABER1903©
bu adam için harcanan zamanda deco, govou gibi adamları getirirdik be...bonservisleri de yok hem...yazık valla... :icon_evil: :mad:
bu ne yahu. önce pazartesi,sonra salı, şimdi de çarşamba. bitmez bu transfer.
Cikmaz ayin son carsambasi herhalde.....
Transfer sezonunun açılmasını beklemek lazım. Normalde kulüplerimiz transferin son günü, ligin 2. haftası falan hala yabancı transferi yaparlar. Ağustos'tan önce nadiren bomba patlar. En azından oyuncu bonservissiz alınmıyorsa.
En azından ilgilenildiğini, uğraşıldığını ilk ağızlardan biliyoruz. Mesela Fenerbahçe Krasic dahil herkesi yalanladı, ancak taraftarlar duyumculardan ve gazetelerden gaz alıp hala Krasic bekliyorlar. Ha Fenerbahçe kulübü buna rağmen oyuncuyla ilgileniyor olabilir, ama orada aynı baskı yok "alınacaksa alınsın artık!" şeklinde.
Bence yonetimin de bunda sucu var. Quaresma yalanlanabilirdi (Tumer, Carlos) veya en azindan ilgilenildigi ile ilgili aciklama veya borsaya bildiri yapilmayabilirdi, cunku taraftarin cok istedigi bir oyuncu ve bu durumun bu noktaya gelebilecegi ongorulmeliydi. GS yonetimi mesela Kewell, Elano, Baros, Keita'yu sessiz sedasiz bitirdi bir gecede kimsenin haberi olmadan ve alip getirdi, demek ki o sekilde de oluyor. Sen bu kadar aciklama yaparsan beklenti de olur, normaldir. Ama taraftarin asiri sabirsiz oldugu da bir gercek tabii.....
Beşiktaş Quaresma'yı alamadı mı ? hala Bunda alırsa 12 yabancı olucak sanırım :):)
Gordon'un sözleşmesi bu sezon bitiyor, Zapo ve Tabata başka takıma yollanacak, kiralık veya satılık. Bir de Fink veya Tello gidecek. Lig maçlarındaki 6 yabancı kuralı nedeniyle Fink'in gitmesi daha iyi olur tabii.
Pazartesi günü bitiyor dediler , sonra salı günü kendisiyle görüşeceğiz dediler o da olmadı şimdi çarşamda çıktı.. Hayır olmayacaksa olmasın yani eğer böyle bir durum varsa söylesinler bu kadr uzamasından başka bir sonuç çıkaramıyorum ben en azından bu kadar çok karışmasından olayların.. Sanki bir tek Quaresma'ya bel bağladık , tamam süper topçu geldiği takdirde ligi sallar ama bulunmaz hint kumaşı da değil her ne kadar hayranı olsam ve takımda görmek istesem de .. O olmaz başkası olur ..
Geçen yıL Mehmet Topuz ve Deco. Bu yıL Quaresma. Garip bir takımız vesseLam.
Beşiktaş yönetimi 3 aydır uğraşıyomuş Quaresma için. Yahu adam gelecekse bu kadar uğraştırmaz zaten. Geleceği olsa şu ana kadar çoktan gelirdi. 3 haftadır önce Pazartesi - Salı - Çarşamba günlerinde geliyodu. Dün bir haberde hafta sonu geleceği yazıyodu. Fiyatını artırıyo Quaresma nede olsa istiyolar diye.
Aynen öyle .. Bu kadar peşine düşülürse adam zaten bunlar beni istiyor diye işi ağırdan alır..
Abi Fink'i nasil gondermek istersiniz aklim almiyor. Onliberoda tek adamimiz Ernst. Necip potansiyelli falan tamam, ama kesinlikle ilk 11 oyuncusu henuz degil, anca rotasyona girer. Keza U.Inceman da 11 oyuncusu degil, yedek oyuncu. Fink'i gondersek bile orta sahaya transfer sart, hazir adam varken niye oyuncu gonderelim ki? Ustelik adamin gonderilmek istenmesinin nedeni ismi ve bedavaya gelmesi, yoksa performansi gayet iyi. Adi Finkinho olsa ve 3-4 milyon bonservis ile alinmis olsa simdi kimse gondermek istemezdi bence.
Ustelik biz seneye de muhtemelen 4-3-3 oynayacagiz, su an bile 1 kaliteli orta saha eksik bana gore, anca Delgado/Tello/Tabata belki kapatir orayi, eksiklik varken birde Fink'i gondermek intihar olur.
Kesinlikle Sivok-Ferrari-Fink-Ernst-Bobo vazgecilmez bizim icin, gidecekse digerleri gidebilir. Gecen sene savunmamizdan memnun kalmayan var mi? Yok. Peki hucumdan memnun kalan var mi? O da yok. Bu sartlarda hala ofansif yabancilari tutup defansif olani gondermek sacma geliyor bana.
Zaten gelen yabanci ofansif olacak, o zaman ofansif oyuncular gonderilsin. Tello 2 mac oynayip 10 mac yatan ve 2 macin kaymagini yiyen adam. Delgado begenmeme ragmen ve nispeten yaratici olmasina ragmen uzun sakatlik gecirdi ve 1-1.5 sene top oynamayan adamlarin halini goruyoruz (Emre, Deivid, Nihat). Holosko kendini 1 gram gelistirmedi geldiginden beri, hala teknigi ve son vurusu sifir. Tabata iyi oyuncu olmasina ragmen maliyetinin altinda ezildi ve cok fayda saglayabilecegine inanmiyorum. Kesinlikle Tello gitmeli ve Delgado/Tabata'dan biri gitmeli, Holosko gitse de eksikligi hissedilmez.
Saydığın 5 isme ben şahsen Delgado'yu da ekleyeceğim.. Her ne kadr uzun sakatlıklar sonrası oyuncuların eski hallerine dönememesi konusnda haklı olsan da Delgado şu anki şartlarda kadromuzdaki en kaliteli yabancı bence yani o yaratıcılık sıkıntısını gidermek açısından.. O yüzden Matias'ın kalmasından yanayım kesinlikle , zaten son testlerde %100 sağlıklı çıkmış. E kendisi de fazla tatil yapmaya niyetli değilim çalışıp takımdaki yerimi alacağım diyor. Halısahaya adam eksik olsa dahi çağırmayacağım Tabata bu kadar şans bulduysa Delgado da kesinlikle bulmalı ..
Tabata bulduğu şansları pek değerlendiremedi ama yeteri kadar şans da bulamadı bence.Sezon sonuna doğru açılır gibi oldu,uzun bir sakatlık geçirdi.Mustafa hoca Delgado'ya çok fazla güveniyor.Delgado oynadığı dönemde beklentileri fazla karşılayamadı.Şimdi bir seneden fazla top oynamadan gelecek,ne kadar faydalı olur pek umudum yok doğrusu.Quaresma olayında ise sadece yönetim en başından beri hatalı davrandı.Umarım bitirebilirler de iyice dibe batmazlar.
YUSUF VE UĞUR İÇİN RAPOR!
Yönetimimiz geride bıraktığımız sezon sona ermeden iç transfer sorununu çözmüştü. Fakat yeni gelişmeler var...
Siyah Beyazlı yönetim Rüştü, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Yusuf Şimşek ve Uğur İnceman ile yaklaşık iki ay önce anlaşmaya varmış ve Nevzat Demir Tesisleri'nde bu futbolcular için imza töreni gerçekleştirilmişti. Yönetim daha sonra Hakan Arkın ile de anlaşırken, Serdar Özkan kendisine sunulan şartları kabul etmemiş ve Galatasaray'a transfer olmuştu.
Beşiktaş yönetimi bu anlaşmaları imzalarken teknik direktör Mustafa Denizli'nin bilgisini almış ve tecrübeli teknik adamın verdiği raporlar doğrultusunda bu altı oyuncuya önümüzdeki sezon da Siyah Beyazlı formayı emanet etme kararı vermişti.
Ancak Mustafa Denizli'nin geçtiğimiz hafta yönetim kurulu üyelerine Yusuf Şimşek ve Uğur İnceman'ın önümüzdeki sezon takımda yer almamalarının sorun olmayacağını açıklaması ve bu futbolcuları satılabileceğini belirttiği öğrenildi. Bu iki oyuncu ile yapılan 1'er yıllık yeni mukavelelere rağmen kendilerine teklif gelmeleri halinde Yusuf ve Uğur'un takımdan gönderilebileceği kaydedildi.
Siyah Beyazlı yönetimin bu iki futbolcu için teklif beklediği ifade edilirken, Yusuf ve Uğur'un başka takımlara takas yolu ile gönderilebilecekleri öğrenildi.
Kaynak: DHA
Orduspor Beşiktaş'lı Yusuf Şimşek ve Galatasaray'lı Ayhan Akman'la ilgileniyor
Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Beşiktaş'tan Yusuf Şimşek ve Galatasaray'dan Ayhan Akman'la ilgilendiklerini ve bu futbolcularla transfer görüşmelerine başladıklarını açıkladı.
Yeni teknik direktör olarak anlaştıkları Uğur Tütüneker'in şimdiden işbaşı yaparak kamp programını hazırladığını kaydeden Nedim Türkmen, kendisinin başarılı bir hoca olduğunu ve Mor Beyazlı takımda başarılı olacağına inandığını söyledi. Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Türkmen, son olarak Beşiktaş'tan Emre Özkan'la anlaştıklarını hatırlattı. Ayrıca Süper Lig'den bazı oyuncularla görüştüklerini ifade eden Türkmen, "Emre Özkan, daha önceki fiyatında indirime gitti ve biz de bu oyuncu ileanlaştık. O yüzden daha önce prensip anlaşmasına vardığımız Hüseyin Yoğurtçu'yu almaktan vazgeçtik. Ayrıca Beşiktaş'tan Yusuf Şimşek ile ciddi olarak ilgileniyoruz. Önümüzdeki hafta bir aksilik olmazsa bu transferi de netleştireceğiz" dedi.
Başkan Türkmen, Galatasaray'dan Ayhan Akman'la da ilgilendiklerini ve kendisini Orduspor'a kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.
haber61.net
Bence ikisi de gitmemeli.. Yusuf Beşiktaş'ta Ayhan da Galatasaray'da takıma abilik yapan isimler...