Elalem Razvan Rat'ı worldwide reputationda yapar, ama biz Emre'nin şu lanet olası top kapması niye 13 diyince futboldan anlamayız...
Printable View
Elalem Razvan Rat'ı worldwide reputationda yapar, ama biz Emre'nin şu lanet olası top kapması niye 13 diyince futboldan anlamayız...
Futboldan anlamıyorsun diyen yok at gözlüğünü çıkarman gerekir. Ayrıca eğer Razvan Rat worldwıde ise bu yapanların problemi Fenerbahçe araştırmacısının değil.
He bencede hatalar yok değil. Arda'nın öncelikli mevkiini 2 yıldır amc yapan adamla ben futbol adına diyaloğa dahi girmem mesela.
Ne alaka? Ozaman Celtic, Alaves, Metalist falan dünya çapında senin gözünde...
Sen beni anlamak istemiyorsun sadece...Ben Emre neden Xavi gibi değil demiyorum...Emre çalışkan bi adam, müthiş top kapar, şok pres yapar, sezgileri müthiştir ama oyunda neden 13? Onu soruyorum...Ben hızı-hızlanması 20 olsun, natural fitnessi 19 olsun demiyorum..Olması gerekeni söylüyorum...Geçen sene de DMC yapmıştı aynı kişi ve bizi ikna etmeye çalışıyordu..Gel gör ki 4 gün sonra MC yaptı tekrar...
Arda'yı AMC yapanla futbol konuşmam diyorsun ama bize Emre'yi DMC yapana saygı göster diyorsunuz...Bunda bi çelişki var...Neyse oyun çıksın artık bakacağız...Kimseye aşağılamada bulunmuyorum ama siz antu mantu, at gözlüğü falan diyerek basitlik yapıyorsunuz...
Girdiğim mesajlara bakarsan bu konuda yanlış düşündüğünü söylediğimi göremessin. Ben genel olarak söylüyorum Fenerbahçelilerin hersene takımlarının şişirilmesini istediğinden şikayetçiyim. Yani size kalsa gerçekten ortaya Fenerbahçe eşittir Barcelona çıkar. Özellikle forumda dolaşan hazırlanmış bir Gökhan Gönül profili var ki ben öyle bir sağ bek görmedim oyunda bugüne kadar :)
Neyse iyi geceler herkese...Tartıştık gece gece... :)
Emre'nin profili bu olsun demişti bi arkadaş Sigames'in forumunda.
Anticipation 19
Work Rate 17
Tackling 15
Composure 16
Dribling 16
Passing 16
First touch 16
Finishing 14
Off the ball 16
Concentration 19-20
Penalty 18
Sigames'in forumundaki resmi yöneticiler bile Emre iyi fakat dünyanın en iyisi olacak kadar iyi değil demişti. yanlış hatırlamıyorsam.
Hatta aynı arkadaş Türkiye'de ki en iyi ve ünlü oyuncu listesi yapmıştı.Nuri'nin 4, Arda'nın 5, Hamit'in 6. olarak gösterdiği listede Emre'yi 1.yapmıştı.
Daha bir çok şey söylemişti ama aklımda kalanlar bunlar.
Şimdi sende bu arkadaş gibi objektif ( ! ) mi bakıyorsun yoksa taraftar gözüyle mi inceliyorsun ?
insanlar neden bu kadar sayılara takılıyor anlayamıyorum. ben transfer yaparken adamın tacklingi 13müş 15 değilmiş almayım diye bakmıyorum. sayılarla bu kadar kafayı meşgul etmemek gerek. kaldı ki sayılar herkesin de bildiğin gibi her şeyi belli etmiyor. zaten oyun ve yamalar çıktıktan en fazla bi hafta sonra bu seneki oyunun süperstarları forumlarda dolaşmaya başlar. herkes de o oyuncuları takımlarına toplar. bu kadar tartışmak yerine oyundan zevk almaya taktik ve antrenman ayarlamaya çalışmak daha doğru geliyor. sonuçta sadece bir oyun bu. önceki sayfalarda dendiği gibi teknik 15 yerine 16 olunca oyuncuda çok büyük gelişmeler olmayacak. ben oyundan zevk almak istiyorum ve umarım bu konuda da bu sene de yanılmam. oyunda emeği geçen herkese teşekkürler.
Muhammet'in pa sı kaç acaba ? yönetici abilerimizden biri söyleyebilir mi ?
çok merak ediyorum bildiğiniz gibi değil. uyku uyuyamıyorum
Branislav Ivanovic stoper asıllı bir oyuncu ama kademe anlayışı çok iyi olduğu için, çok mücadeleci bir oyuncu olduğu için sağ bek oynatılıyor Chelsea'de. Hücum gücü Bosingwa'nın çok çok altında. Rusya'da saf bir stoper oyuncusuydu, hatta az da olsa ön libero da oynatılıyordu. Chelsea'nin John Terry ve David Luiz gibi kaliteli 2 stoperi olunca, Bosingwa'nın formsuzluğu ile sağ beke geçti ve bırakmadı. Ferreira'yı da hiç beğenmiyorum, fizik kuvveti ile stoper olması gerekirken yıllardır sağ bek oynuyor. Onun da hücum gücü oldukça zayıf. Kısacası Chelsea'nin aslında formda ve sağlam bir hücum bekine ihtitacı var. Dünyada kaliteli sol bek yokken en iyisi Ashley Cole'a sahip olup sağ bek bulamamak da oldukça komik bir durum.
Konuyla alakasız ama Chelsea'nın hicumcu bek aradığını zannetmiyorum.Nasıl ki Barcelona sağda hücum gücü defans gücünden yüksek Alves'i oynatıp solda da hücum yönü kısıtlı ama mükemmel defansif özelliklere sahip Abidal'i oynatıyorsa Chelsea'da solda hücum gücü yüksek olan Cole'u oynatırken sağda daha defansif olan İvanovic'i oynatıyor böylece dengeyi sağlamış oluyorlar.
C.Ronalda, Lionel Messi ve İkiside Milli Takımlarının ve Kulüplerinin Göz Nuru, Dünyanın Gıptayla ve Zevkle İzlediği 2 İnsanüstü Oyuncuları. Şimdi Milli Takım Üzerinden Tartışmak Boş Konuşmaktan Öteye Geçemez. Biri Portekiz, Biri Arjantin Ne Verdiler Milli Takımda Bu 2 İnsanüstü Oyuncular ve de Naptılar. Yersiz ve Anlamsız Bir Karşılaştırma Olur. Kısacası Uzun Lafın Kısası Yetenekli ve Kaliteli İyi Adam Her Yerde Kendini Belli Eder İsterse Yeni Zellanda da Olsun İyi ve Süper Oyuncu Her Zaman Açığa Bir Şekilde Çıkar. Bunun Ligle Falan Alakası Yoktur.
Milli takım kıyaslamasını başlatan ben değilim...Ben Emre'nin tackling ve WR neden 13 dediğimde birinin bana cevabı "Türk oyuncular milli takımda bla bla"....Ben söylemişim gibi çeviriyorsunuz üstüne...Türk oyunculara gelince bizim başarımız mı var ki diyenler, Belçikalı, Arjantinli oyuncular olunca farklı konuşuyor...Hatta biri GG'ü Almanya maçında penaltı yaptırdı diye kötü ilan etmişti...Hatta Perpetua Emre'nin konsantrasyonunun düşük olmasını Azerbaycan'dan yediğimiz gole bağlamıştı...Anlatabiliyormuyum?
Yukarda yazanların hangisi sana abartı geldi ve kaç olması gerekiyor?
Belki penaltı 15, Concentration 17, Finishing 10-11, off the ball 15 olabilir...Ama geri kalanında bi abartı görmüyorum..
Emre Newcastle'da oynarken driblingi 17'ydi, Türkiye'ye gelince 13 oldu...Nasıl oluyor bu?
Eeee Perpetua hani WR için 13 km koşması gerekiyordu Emre'nin? S.İnan'ın WR 14?? Hani Belçika ve Almanya gibi tempolu maçlarda dili dışarı çıkıp 2. yarının başlarında alınan adam...Bu mu yani? S.İnan mı Emre'den daha çok çalışıyor, koşuyor? Bırak allah aşkına...Siz kimi kandırıyorsunuz...Şimdi Bremen Mızıkacıları...
Selçuk İnan'ın şu profile laf ediyosanız Allah affetmez. Taraflı tarafsız herkese göre geçen senenin en iyi orta alan oyuncusuydu Selçuk. Hatta Şenol Güneş takımın başına geçtiğinden beri olağanüstü bir performans sergiliyodu ve bu profil gayet doğal...
Emre'nin finishingi 9'dan fazla olmalı derken, Emre her maç gol mü atıyor diyen adam git S.İnan'ınkine bak!!!
of arkadasım amma uzattın ya beğenmıyosan oyun cıkınca gir edıtore 20 yap yaa ne dolduruyosun sayfalarca emre mere die gs de iken kufur ederdınız sımdı reyiz oldu sıze gelınce allahım ya boş boş laf yapıyosunuz. beğenmıyosan alma oynama oyunu gercekcı bulmuyosun madem yeter yaa bu ne sayfalarca aynı tartışma ...
Soyle cevap vereyim.
Butun ozellikleri 16 olan bir oyuncunun CA'si 200'dur
Butun ozellikleri 15 olan bir oyuncunun CA'si 180'dir.
Butun ozellikleri 14 olan bir oyuncunun CA'si 160'dir.
Bir oyuncunun butun ozelliklerine editor'den 16 girip, CA'yi 160 verirseniz, hemen hemen butun ozelliklerin oyun tarafindan 14 civarina dusuruldugunu gorursunuz. Bunun nedeni de CA ile ozellikler arasinda bir matematiksel iliski olmasi. Oyun, bellirli bir CA icin, toplamda belirli bir seviyede ozelliklerin verilmesine izin veriyor sadece. CA da, oyuncu ozelliklerinin agirlikli (yani ozelligin oyununun mevkisine onemini goz onunde bulundurarak belirlenen katsayilarla) toplamindan baska bir sey degil.
Her ozellikte 1 puan fark olursa, CA 20 puan fark ediyor (asagi yukari Serkan ile Gokhan'in CA'lari arasindaki fark). O sizin ayni olarak gordugunuz profil de esasinda dunyanin en iyi 16. sag beki ile dunyanin 115. en iyi sag beki arasindaki farki gosteriyor.
Son Sürat Devam :D Bu Kavga Bitmez :n:
selcuk inanin profili gayet iyi olmus korner 15-16 olabilirdi
Emre'nin DM olmasinin nedeni cok basit. Daum, 42211 (yani GK, DR, DC, DC, DL, DM, DM, MR, ML, AMC, ST) gibi bir dizilis uyguluyordu Fenerbahce'de. Bu dizilisi oyuna ozellikle eklettik. Emre'nin de bu diziliste yedek kalmamasi, Selcuk ve Christian'in beraber oynamamasi icin DM'yi 20, MC'yi 19 yaptik. Bunlar Mayis ayinda oldu.
Sonra Daum gitti, Aykut Kocaman geldi. Onun da tam ne oynayacagi belli olmadigi icin ozellikle bir degisiklige gidemedik. Ne zaman ki ligde bir kac mac oynandi, Aykut Kocaman'in ne yapacagi belli oldu. O zaman MC'ye donduk. Gerci o kadar da buyuk bir mesele degil. Bir oyuncu mevkisi 20 de olsa, 19 da olsa hemen hemen ayni performansi gosteriyor iki mevkide de. Ama saha icinde secilme konusunda bazen sorun yasaniyor.
Eminim ki Daum kalsa ve o 42211 dizilisinde Emre surekli yedek kalsa, sizin ruhunuz bile duymayacakti cunku Fenerbahce ile oynuyor olacaktiniz. Ama ligdeki diger 17 takim ile oynayanlar icin Emre'nin oynamadigi bir Fenerbahce kolay bir rakip oluverecekti.
Bir karar verirken iste bu dusuncelerin hepsi kafadan geciyor.
Emre'nin tackling'e gelince. Emre ikili mucadelelerde gecen yil 90 dakika basina 1 ile 2 arasinda top kapti. Ote yandan Christian icin bu rakam 4-5 idi. Selcuk icin ise 6-7. Emre'nin top kapmalari genelde rakibin attigi pasta araya girerek topu kapmak. Bunun icin tackling degerinin 1 gramlik bir onemi yok.
Tackling nedir peki?
Block tackling: http://www.youtube.com/watch?v=eO40z...eature=related
Slide tackling: http://www.youtube.com/watch?v=VL7Nil4T4nU
Bunlari yaparken de rakibe faul yapmamak onemli. Arda'nin 12 almasinin nedeni de bu slide tackling isini yaparken hemen hemen hic rakibe dokunmadan, faul yapmadan bunu becerebilmesi. Simdiye kadar 70-80 defa bu hareketi yapip top kaptigini hatirliyorsam, 3-4 defa bunu yaparken faul yaptigini hatirliyorum. Iste bu yuzden Arda'nin dusuk bile olabilir dedim.
Ama Arda genelde bu isi rakip bir takim arkadasi ile karsi karsiya oldugunda, rakibin gerisinden gelerek ve Arda'yi beklemedigi bir anda yapiyor. Bu nedenle de rakibin kendisini hazirlamaya, topu durterek vucudunu top ile Arda arasina koymaya firsati olmuyor. Bu yuzden de 12 yeterli. Ne cok iyi, ne de zayif bir seviyede.
Emre'yi savunmada one cikartan sezileri. Bu sezilerin 15 olmasinin az oldugunu da yukarida yazmistim zaten.
Mesela bu video'nun 20. saniyesinde Emre topu tamamen sezileri ile kapiyor. O sok presi yapabilmesinin nedeni de sezileri zaten. http://www.youtube.com/watch?v=HrLNd...feature=fvwrel
Emre Italya ve Ingiltere'de de tackling'e 13 almisti, o zamandan beri de degistirme ihtiyaci duyduracak pek bir sey de gormedik bence.
Ama seziler konusunda Emre'nin cok iyi oldugunu dusunuyorum. Zaten seziler, soguk kanlilik, kararlar gibi ozellikler bir nevi oyuncunun tecrubesinin gostergesi. Emre de cok tecrubeli bir futbolcu, bunu kimse inkar edemez saniyorum.
hayır benim anlamadığım adamın yazdığı bu kadar şeye 'istemiyorsan oynama, size özel antu yaması yapsınlar, sitede istemiyorum böyle kişi vs. söylemleri'.. hayır sen ya da ben kim oluyoruz ki bir kişiyi burada istemiyoruz ya da böyle ağır hakaretlerde bulunuyorsunuz..
evet; çok geç gelmiş.. zamanında gelip inceleme bölümüne itirazlarını yapması gerekirdi..
Perpetua herkesin sorusunu gayet iyi açıklıyor. o diğer yorumlara ne gerek var...
Nedenini tahmin edebiliyorum. Bu forumlarda uzun bir suredir bulunan arkadaslar, agresif tavirlarin bir ise yaramadigini, tepki cektigini bilirler. Maalesef son 3 gundur ozellikle Fenerbahce taraftari olan arkadaslar bu forumlarin adabini pek bilmeden burada oldukca agresif bir tavir sergiliyor.
Her zaman guzellikle soru sorarak, bir ozellige neden belli bir puan verildigini anlamaya calisarak yaklasan arkadaslar bu forumlarda gosterdikleri medeni tavirin karsiligini medeni bir sekilde cevap alarak bulmuslardir.
Mesele antu degil. Mesele bu forumlarda nasil davranacagini anlamadan buraya gelip, baska forumlarda normal karsilanan ama burada hos karsilanmayan davranislari sergilemeleri.
Selçuk İnan profili buysa yerinde olmuş geçen seneki performansıyla haketmişti madem bulunabiliyor bu profiller Mehmet Topuz varsa koyabilir misiniz ?
Bence herkesin sakin olmasi ve oyunda verilen degerleri olgunlukla karsilamasi gerekli.
Hatamiz pekala olabilir. Kimse kusursuz degildir. Hatamiz ve eksiklerimiz olabilecegini dusunmesek, ne bu elestirilere cevap veririz, ne de arastirma icin ozel bolumler acariz (bir kac gune arastirma bolumu de acilacak bu arada, veritabaninin bize geri donmesini bekliyoruz). Kimse de bu bolumleri acmamiz icin zorlamiyor zaten bizi.
Hatta elestiriyi bu kadar cok tesvik eden, her takim icin ozel bolumler acan, acilan bolumlerde oyuncu profilleri uzerinde her yonde tartisma olmasi amaciyla oyundaki profillerini konulara asarak oyunu oynayanlardan geridonus bekleyen baska bir arastirma ekibi bulamazsiniz, bildigim kadariyla.
Inaniyorum ki bir kac yildir bu isi yapan ve oyuncu ozellikleri konusunda ortalama bir FM oyuncusundan cok daha fazla bilgisi olan arastirmacilar, herhalde o ortalama bir FM oyuncusundan daha cok analiz etmistir yaptigi profilleri. Bu nedenle beklenilen tek sey saygi. Her yaptigimiz dogru olmayabilir ama yaptigimiz dogrularin, yanlislardan kat kat daha fazla oldugundan eminim.
Birşey sormak istiyorum Volkanın one on ones ı 10 penaltılarda bire bir kalıyor oyuncuyla kaleci.Volkanın penaltılarda iyi olduğunu hepimiz biliyoruz acaba bu 1 e 1 in penaltıya etkisi oluyormu oyun içinde penaltılarda çok kötüde bu yüzden soruyorum
Zannetmiyorum, Penaltılarda 1'e 1'in Etkili Olduğunu Daha Çok Konsantrasyon ve Sezgilerle Alakalı Olması Lazım
Ek Olarak Konsantrasyon ve Sezilerde Önemli Değilmidir Atılacak Yeri İyi Takip Etmesi ve Topu Takip Etmeside Önemli Olması Gerekmez mi? Ondan Sonrada Ani Bir Refleksle Topa Doğru Hamle Yapması Önemli. Tabi Penaltılara Konsantre Olmak da Gerekir
Anladım saolun hızlanması 11 olsa olur ozaman çeviklik ve reflex özellikleri sağlam hızlanmadan dolayı kurtaramıyor sanırım.
Baga nın dediği gibi konsante eksikliği kurtarışlarda ortaya çıkar gibime geldi oyundada bu özelliği zayıf Volkanın bu yönden bir değerlendirme yapabilir misiniz ?