Tellonun özeliikleri neden düşürülmek zorunda onu tam anlayamadım. Biri açıklarsa sevinirim..
Printable View
Tellonun özeliikleri neden düşürülmek zorunda onu tam anlayamadım. Biri açıklarsa sevinirim..
Tello' nun hızı 14 çok fazla bence. Tello' nun hızı en fazla 12 olur.
Tello'nun teknik mental özellikleri iyi olmuş da fizik özellikleri hız dışında çok düşük olmuş.Bu fizikle Bjk ve şampiyonlar ligi maçlarında as oynayamaz ki
Hemen bu sayfanın üst kısımlarında yazıyordu baksaydın görebilirdin, Şili araştırma şefi Tello'nun bir anda bu kadar yükselmesini anlayamıyor (haklı olarak)
Tello bence o kadar yavaş bir oyuncu değil fakat Ca da düşük yaptıktan sonra acc ve pace 13 şuanda.
Sili arastirmacisini anliyorum iyi guzel hos da Tello'yu su anda o mu izliyor yoksa biz mi? Belli ki portekizli arastirmacilar Tello konusunda cok basarisiz olmuslar veya oarada kendini gosterememis ama su anda en az Portekiz ligi kadar iyi bi ligde gayet basarili bi performans gosteriyor ve bu ligin ust dusey hatda yildiz seviyesindeki oyuncularinda biri degil mi? Buyuk takimlarindan birinde oynamiyorum mu? Bu sorularin yanitlari evet ise ve Tello bu degerleri hak edicek performans gosteriyorsa Sili arastirmacisi neden buna karsi cikiyor bende buna pek anlam veremedim. Yani mesela bizim lig'den bi oyuncu Sporting'e gitse ve cok basarili olsa bizim gormedigimiz bi performans gosterse Portekizli arastirmacilara karsi mi cikicaz mesela? Yok bizdeyken bu adam bole degil di hic bi yerde olamaz mi dicez? Yani Tello bu degerleri hak ediyorsa ve siz bunu gozlemliyorsaniz size saygisizlik olmuyor mu bu? Hadi simdilik bole olsun ama sezon sonu bu knuyu mutlaka konusmaniz lazim yeniden gozden gecirilmesi gerek.
Söylediklerinin hepsinde haklısın. Böyle bir şeye karıştıklarını duyunca ben de şaşırdım zaten fakat elimden şuan için hiçbir şey gelmiyor. Yalnız burada Şili şefine de kızamıyorum, kızılacak birileri varsa onlar da Tello Lizbon'da oynarken onu araştıran daha doğrusu araştıramayan görevliler. Bir araştırma bu kadar mı kötü olabilir, Tello her maç ilk 11 oynayan birisi değil fakat 6 senedir Lizbonda oynuyor, en az 50 kere forma giymiştir, fakat adamların Tello'nun yarıdan fazla özelliğini boş bırakmışlar ve 120küsür bir CA layık görmüşler. Şimdi 120den 146'ya çıkartınca Şili şefi de şaşırıyor ve diyor ki: Bu adam senelerdir 120li CAlarda, yaşı da genç değil, Şili'nin sıradan bir oyuncusu konumundayken nasıl oluyorda yarım sezonda Şili'nin en iyi oyuncularından biri konumuna geliyor. İşte sıkıntı burdan kaynaklanıyor, bizim yapmamız gerekenTello'yu 2.devre de izleyip gelecek sene için istediğimiz CA'yı verebilmek için Şili şefiyle anlaşmak.
Koray 12 değeri yavaş değil ki özellikle Türkiye bazında düşünürsek hızlı bile sayılabilir. Bu sene belki senın kadar değil ama bir çok kez Beşiktaş maçında Tello' yu izledim gerçekten hızı ortalama bir oyuncu. Ben şahsen onun hızındaki bir oyuncuya 12 den fazla vermedim vermem de.
12 değeri yavaş demek değil özellikle ligimizde, o noktada kesinlikle sana katılıyorum. Tello da dediğin gibi çok hızlı bir oyuncu değil, fakat Tello'da bir aldatıcı nokta var kendisi topla dribbling yeteneği pek fazla olmadığı için özellikle top ayağındayken ağır davranıyor, fakat topsuz pozisyonlarda örneğin savunma arkasına bir top atıldığında yada ortada kalan bir topu kazanmak için koştuğunda nispeten daha hızlı diyebilirim.
abi chile şefine ne oluyor ya
Biz ne kadar yurt disindaki oyuncular hakkinda biraz soz sahibiysek, ulkemizde oynayan oyuncular icin de yabanci arastirma sefleri soz sahibi.
Mesela bir kac hafta once Emre Belozoglu'nun CA'sinin dusmesine biz karsi cikma firsati bulduk.
Sili'li arastirma sefi de Tello'nun Mark Gonzales'den daha yuksek CA sahibi olmasina karsi cikti ki bence de cok da mantikli bir dusunce idi. 146 CA ile Tello Sili'nin en iyi 5 oyuncusundan birisi olacakti hatta.
Simdi dusunun, birisi cikip bize dese ki bu Erol Bulut iyi oyuncu, bunun CA'sini biz 145 yapacagiz ve Turk milli takiminin en iyi 5 oyuncusundan birisi yapacagiz, emin olun biz de karsi gelirdik. Tello bir Erol degil ama mantik cok da farkli degil.
Böylece yabancı oyuncuların CA değeri kullanıcının kendi verdiği değere kalıyor.Sonuçta oynayanlar onlar.
Konu madem Tello, CA belirlerken Şili bazında işe yarayabilecek bir haber:
Her yerde zirvede!
Rodrigo Tello, Şili'nin yurtdışında oynayan en iyi futbolcusu olma yolunda ilerliyor. Siyah-beyazlı ekibe katılır katılmaz kendini kabul ettiren ve görev yapmadığı maçlarda Beşiktaş'ın puan kaybetmesine neden olan futbolcu, ülkesinde yapılan bir ankette ilk sırada ilerliyor.
Şili'de yayınlanan Mercury gazetesi, "Şili'nin Avrupa'da oynayan en klas futbolcusu"nun belirlenmesi için bir anket başlattı. Villarreal'den Matias Fernandez, Inter'den Luis Jimenez, Roma'dan David Pizarro ve Fenerbahçe'den Maldonado'nun bulunduğu listede şu an zirvede bulunan Tello, ilk üç arasında gidip gelmeye başladı.
Şubat ayı boyunca devam edecek anketin ilk haftasında oylamaya 11 bin 700 kişi katıldı, Tello bunlardan yüzde 21'inin oyunu almayı başardı. Anket sırasında yapılan yorumlarda, Sporting Lizbon'dan Beşiktaş'a transfer olan oyuncunun büyük bir çıkış yakaladığı ve siyah-beyazlı takımın ligdeki başarısında bu futbolcunun önemli başarısı bulunduğu vurgulandı. Ara transferde Fenerbahçe'ye katılan Maldonado'nun da ilk 10'da yer aldığı ifade edildi.
Diğer bir yorumda ise Tello'nun en fazla prim yapacak futbolcuların başında geldiği belirtilerek, yıldız futbolcunun şimdiden bonservis ücretini katladığı duyuruldu.
Kaynak: Milliyet
Elbette Koray bu habere bakarak Tello'ya 146 CA vermedi, ama düşürülecekse de 135 civarında değil de, 140 civarında bir rakama düşmesi daha doğruydu bence.
Form ile beceriyi karistirmayalim.
Tello cok iyi bir sol ayak. Ayrica birbirine aykiri bir kac pozisyonda oynadigi icin de (DL, ML, MC) ozellikleri zaten ust seyiyede. ML pozisyonundaki Ca'si 140, DL pozisyonundaki CA'si 121 ve MC pozisyonundaki CA'si 133. Hepsinin agirlikli ortalamasi olarak ortaya cikan CA 135.
Rüştü'nün durumu çok kötü bence Hakan ondan daha yetenekli siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
hakan bence bomba bir maç ipten alabilr takımı bir maç yakabilir refleks leri üst düzeyde teknik acıdan sadece yan toplar ve alan idare etmede kötü diğer özellikleri çok iyi ama geç kaleci oldugu için fundemantalı kötü mesala bir orkun kadar kaleci değil mesala futbola kaleci başlasaydı daha iyi olabilirdi
Yani diyosun ki Hakan Arikan da "consistency" (istikrar) dusuk olmali. Command of area (alan idare etme) de dusuk olmali. Bence rakamlar uzerine konussan daha yararili olur mesela su su degeri hak ediyo, sunu sole yukseltmek lazim veya indirmek lazim gibi.
Ayrica Hakan Arikan 25 yasinda yani Volkan Demirel'den 1 yas kucuk artik nereye genc oluyorlar? Tamam bi kaleci icin 30 yas bile pek de yasli sayilmaz ama 25 yasinda ole genc'te sayilmaz artik. Yani Orkun da 27 yasinda o da mi genc simdi?
Süreklilik(Consistency)'in düşük yada yüksek olmasını belirleyen şey oyuncunun çok sayıda karşılaşmada yer almasına bağlıdır.Hakan sene başında oynadı birkaç karşılaşmada sonra yoktu.Kaleci olarak diğer kalecilere göre genç elbette ligdeki as kalecilerin yaşlarına bakarsan görürsün bu farkı 30 yaşının üstünde çoğu.Hakan, Beşiktaş'a as kaleci olarak alındı.Biz diğerlerine göre kıyaslıyoruz.Yoksa bu oyun için genç değil.
Benim de bildigim kalecilige Petkimspor'da alt yapida iken baslamis oldugu yani 1999-2001 arasi yanilmiyorsam belki daha da once. 1999 desen yasi 17 oluyor yani cok da gec bi yas degil. Sonra Kocaelispor'a gecmis. Ama bu bilgilerin arastirmaya bence pek bi faydasi yok cunku oyunda a bak bu adam su yasta baslamis bu mevkiye ona gore degerlendirelim diye bi olay yok. Yani Hakan Arikan nasil oyunuyosa ona gore degerlendirilir cunku mevkiyi kaleci ozel bi mevki. :0: