hahahahaha yapmayın la şöyle şeyler :n::n:
Printable View
Gülen Said Nursi nin yolundan ayrılıp kendi başına bir şey yaptı. evet dini yönleri de var ama daha çok siyasi olaylara bulaştı. Said Nursi cemaatinin ise siyasetle işi olmaz. Hatta AKP yi sevmez. Said Nursi vakti zamanında Demokrat partiye verdi diye (kendi düşüncelerine göre haklı başka kısımları var elbet) destekler genel kesim ama o konuda bile baskılayıcı bir şey asla yok. Amaç siyaset olmadığı için üzerine fazla durulmuyor bile :) Bu son olaylardan sonra siyasete kayma olmaz inşallah.
Şunu belirteyim ortada cemaat falan kalmadı. "Örgüt"ün içinde çok kaldım. Son olaylardan sonra da patır patır insanların örgütten ayrıldığına şahidim. Artık o örgüte, cemaat diye hitap edilemez.
Ankara için tahminimi belirteyim, bence sayın Yavaş beklediği oyu bulamayacak. Sanıldığı kadar etki yaratmayacak bu meseleler.
Cemaat sözlük anlamı olarak "belli bir amaca yönelik toplanmış bir grup insan" gibi Bişey demek sanırım. Artık sadece sözlük anlamında kaldılar yani :)
Okuyucular deniyor onlara hatta :) seveni de var sevmeyeni de var hatta cemaatten bir arkadaş "okuyucu abilerle de aramızı bozmaya çalışıyorlar" diyorlar yalnız dediğin gibi nur cemaatinin pek bir alakası yok gülenle, gülen cemaati said nursiyi öncü kabul ediyorlar sözde diyorum sadece. Gülen cemaatinin evlerinde risalei nurlar çokca okutulur hatta biliyorsunuzdur. Said Nursi'nin de çok hayranı değilim fakat adamın siyasetle işi yok (eski sait-yeni sait) hayatı boyunca zulüm ve zorluk görmüş ve en azından omurgalı bir adam. Çıkarım nerdeyse oraya döneyim, gücü elime geçirince yan çizmeye başlayayım metodunu yıllardır üstlenen sözde cemaat ve lideri gibi değil.
Fakat nurcuların akpyi sevmez savınıza pek katılmıyorum çünkü onlar genel olarak politikayla uğraşmamayı tercih ediyorlar ancak tabii ki de herkesin kendi siyasi görüşü olabilir hatta belki %90ı oy kullanıyordur kim bilir :)
Cemaat kalmadı mı, siz ciddi misiniz ? Okuldan çok kişi biliyorum yurtlarında kalıyor, hiçbiri de bu olaylar yüzünden yurtlarından ayrılmadı. Hatta genel olarak hepsi tarafını cemaat olarak seçti.
Cemaat denilen yapıyı bitirmek istiyorsan dersaneleri kapatacaksın. O da yanlış bilmiyorsam 2 yıl sonra olacak. O zamana kadar aynı şekilde devam ederler.
2015 eylülde kapanacak ama bakalaım burası türkiye köprünün altından ne sular geçer
melih gökçek topbaşa göre daha rahat önce götürecektir
mansur yavaşın önceki belediyeciliğini ve vaadlerini kendi lehine çevirmeyi başardı diye düşünüyorum
istanbulda da mhp chpye oy vermezse topbaş rahat kazanır
Bir kaç gün önce Ankara'da bir taksiye bindim. Taksici ile seçim konusunu konuştuk. İlçede MHP'ye vereceğim diyor büyükşehirde ise Yavaş gardaşım Yavaş'a vereceğim diyor :D Gökçek'ten hiç memnun değil çoğunluk. Miladı çoktan doldu hatta.
Geçen seçim anketlerde %11-12 gösterilen Mansur Yavaş oyu %27 çıkmıştı :) Bu seçimde ise Yavaş az farkla önde gözüküyor. Ben % 60 40 görüyorum şansları(Mansur 60). Emin olun sizin dediğiniz gibi Gökçek'in rahat kazanacağı bir seçim olsaydı bu kadar oyuna kalkışmazdı Gökçek. Umarım gider en büyük isteğim de o , Arınç RTE Gökçek üçlüsünün birinden kurtulmuş oluruz en azından.
İstanbulda Topbaş'ı ise %95 görüyorum. Zaten İstanbul'da %45 civarı oyu olan AKPnin kaybetmesi çok zor görünüyor.
Bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım, nur cemaati ve hocaefendi cemaati ayrı cemaatler. Bediüzzaman'ın bir çok öğrencisi var fakat Gülen kendisinin öğrencisi değildir ancak onun gösterdiği yolda ilerleyip, dünyanın bir çok yerine yayılarak dini öğretmeye çalışır. Nur cemaati için de siyasetten tamamen uzaktır diyemem, sohbetlerinde siyaset konuşulmaz belki ama AKP'yi destekler, hocaefendi cemaati de aynı şekilde idi, ta ki son olaylar patlak verene kadar. Gülen her ne kadar çok güçlü gibi görünse de ülkemizdeki oylara etkisi %3'ün üzerine çıkmayacaktır diye düşünüyorum, gerçi %3 AKP'den düşüp CHP ve MHP'ye eklendiğinde %6 etkisi yapacaktır. En fazla 2007 seçimlerinde ki oy yüzdesine geri dönecektir AKP diye tahmin ediyorum, tabi bu sefer MHP baraj altı kalmayacaktır, umuyorum ki mhp+chp > akp olsun. İktidar olacaksa bile tek başına olmasın.
Yerel seçimlere dönecek olursak Ankara'da Mansur Yavaş'ın düşündüğünüzden daha iddalı olduğunu düşünüyorum.
Benim tahminim :
AKP %43
CHP %28
MHP %16
İstanbul'da sırrı süreyya, akp'nin kürt oyunu neredeyse sıfırlayacak. bu nereden baksan 1 buçuk-2 milyon oy eder. Aynı zamanda forumlar ve sosyalist gruplarda sırrı'yı destekliyor. Fakat sırrı'nın atladığı bir şey var, öğrencilerin çoğunluğu istanbul'da ikamet etmiyor. Hdp'nin bu seçimde güçlü girmesi, chp'nin oyunu azaltmaktan ziyade, tam tersi akp oylarını düşürecek. İstanbul, hiç küçümsenmeyecek kadar doğudan göç aldı son yıllarda. Fakat son zamanlarda da sırrı'yı kürtçülük ile suçlayan çok grup var. Buradan oylar diğer sosyalist partilere de kayabilir.
2009 yerel seçim sonuçlarını yazayım, belki bir nebze inanırsınız bana.
AKP - Melih Gökçek %38
CHP - Murat Karayalçın %31
MHP - Mansur Yavaş %27
Mansur Yavaş %27 oyun 7 sini CHP'ye kaydırsa Gökçek'e yetişiyor, ki bence biraz daha fazla kaydırır. Bu seçimde de gitmezse zaten birdaha hiç gitmez Gökçek.
genel olarak 40 ın aşağısına ineceğini sanmıyorum 45 bile sürpriz olmaz
ama yerel seçimler çok farklı oluyor adaylar adayların oy potansiyeli aile sülale falan filan
Son zamanlarda her yerde Mansur yavaş favori gosterilirkwn burada Gökçek rahat alir denmesi ilginç geldi.Istanbul ve ankarada yaris kiran kirana olacak.ankarada ibre yavas' tan yanayken istanbulda topbas onde gibi.ist ankarayi chp alsq da sasirmam akp alsa da.ankarada yavas kaybederse com üzülürüm.
Gokcek'in son sovu tamamen bu yuzden.yeterli olacak mi yarin saat dokuzda görürüz:)
Ayrica AKP'nin adaylari yükü tamamen RTE'nin üstüne yuklediler bu secim.Topbas' i hic tv'de proje anlatirken bile gormedim.ist ve ankarayi kazanirsa gokcek veya topbas degil akp kazanacak.
Tabikide destekleyenler var. Hatta geçenlerde Said Nursi nin yaşayan talebelerinden birisi AKP yine destekliyorum gibi bir açıklama yapmıştı ama beni ilgilendirmediği için haberin içini açıp okumadım :) Yani demek istediğim şu, her partiyi destekleyen var. Mhpli de var chpli de var akpli de var Demokrat partili de vs vs vs... Ama genel olarak Nur Cemaati X partiyi destekliyor gibi birşey duyamazsın, duymamalısın. Yukardan emir gelipde X partiye oy verme olayı yok bizde :) örneğin en son Referandumda da herkes hür iradesini kullanarak karar verdi.
Gülen cemaati dışındakiler AKP'yi destekliyor.... Gülen cemaati bulunduğunuz yerde AKP dışında kim güçlüyse ona oy verin talimatını vermiştir :)
Ben hala "örgüte" çok yakın sayılırım. Benim çevremde olaylar benim belirttiğim gibi gelişti. Çoğunluk tepkisini koydu. Tabi diğer çevrelerde durum ne tam bilmiyorum.
Bu arada bir önceki mesajımda belirttiğim mesaj eksik ve yanlış olmuş. "İslami Cemaat" olarak bahsedemeyiz dersek daha doğru.
Hazır konu cemaat kısmından açılmışken belirteyim. Gülen cemaatinin İslam ile ilgili taa en başından beri kafirliğe götürecek, günahkar demiyorum, kafirliğe götürecek hataları vardı. Dinler arası diyalogtan bahsediyorum. Ve bunlar bir çok İslam bilgini tarafından dile getirildi.
Samanyolu'nda izlediğimiz diziler bildiğin çarpıtılıyordu. Aa başı kapalı teyze diye izliyorduk ancak dinimize zarar veren ciddi sıkıntılar fazlaca oluyordu. Zaten en son Mavi Marmara olayında Gülen'in sözlerinden sonra kendisine duyulan güven iyice kopmuş oldu.
Belki dediğin gibidir ama çoğunluğun desteklediği bir parti var. Nur cemaati benim gözümde diğer cemaatlere göre bir adım öne çıkmıştır çünkü, sigara içenleri farklı görüşleri destekleyenleri hatta alkol kullananları ötekileştirmemiştir, bir parti için yönlendirmeden bulunmazlar belki ama aralarda bunları yapan birileri mutlaka var, bundan emin olabilirsin. Ben Konya'da okudum aralarında zaman zaman bulundum, yurttan ve okuldan arkadaşlarımın davetiyle her iki cemaatin de yemeklerine sohbetlerine katıldım, hocaefendi cemaatine 2 kez gittim, yemekten sonra sigara içtiğim için bir daha çağırmadılar, nur cemaatindekiler her zaman davet etmeye devam ettiler, bazen nazikçe gelemeyeceğimi belirttim, bazen gittim, çünkü niyet iyiydi. Ankara'da hocaefendi cemaatinden tanıdıklarım vardı, burda da(didim) nur cemaatinden tanıdıklarım var, ister istemez bazı şeylere şahit oluyorsun.
Aslında 30 Mart'tan sonrasını daha çok merak ediyorum ben. Şöyle güçlü bir parti tekrar atak yapsa keşke. Küçükken 99 2002 zamanları falan seçimler baya zevkliydi , her görüşten parti vardı. Şu an ise 4 parti kaldı sadece.
Aynen. Ha bir de başbakanın o riske gireceğine hiç ihtimal bile vermiyorum ama seçim barajı kalksa , diğer köklü partiler de atağa geçebilir bence. Ama tahminimce düşürürse de %5e düşürür o da çok bir işe yarar mı bilemem. Mantıklı olarak düşünüldüğünde 4 parti yerine bir çok farklı görüşün yer aldığı bir meclis olsa çok daha iyi olabilirdi. Tek başına iktidar sisteminde diğer görüşlerin hiç bir şey yapamaması çok kötü oluyor.
Ya zaten siyasette artık biri mitingde hata yapsa da caps yapsak , birinin dili sürçse birinin konuşmaları dinlense peşinde herkes :D AKP yönetimi yeterince hırpalıyor zevk te olmazsa siyaset hiç çekilmez :D
İnşallah tansiyon düşer de ülke rahat bi nefes alır
Okan bayülgenin de dediği gibi çok abarttınız en fazla muhtarın değişecek