Dediğim gibi... Bence yapıldı denenmek için ama açıklanmadı. Diğer yamada da ona göre davranılır. Çünkü bariz şekilde görülüyor maçlarda.
Printable View
Dediğim gibi... Bence yapıldı denenmek için ama açıklanmadı. Diğer yamada da ona göre davranılır. Çünkü bariz şekilde görülüyor maçlarda.
teşekkürler deus
Bunu da çevirmeye çalışayım:
"Sadece vurgulamak için; bu güncellemede maç motoru değişikliği yoktur. Bazılarınızın farkında olduğu gibi PaulC ve ekibi maç motoru üstünde yoğun bir şekilde çalışıyorlar ancak tüm bu değişiklikleri hem kodlamak hem de test etmek için daha fazla zaman gerekiyor."
Yeni Güncellemeyi 10 gün içinde bekliyorum ben, oyun iyice boka sarmış bir türlü oynanmıyor.
Oyundan memnun olan bir tek ben miyim? Bu son yama ile bence raylar oturmaya başladı.
Abi maç motorunda benim gözüme çarpan en büyük sıkıntı şu; a takımı oyuncuları pas yapıyor, topu çeviriyor. buraya kadar eyvallah, tabiki pas yapıp top çevrilecek. ama bazı anlarda öyle paslar oluyor ki, b takımı oyuncusu topa yönelse o topu kapıcak ama topun yanından geçip farklı yöne koşmaya devam ediyor mesela. oyuncuların topa hamlesi çok kötü durumda.
Ben de şuna rastladım. Şişirme bir topla top defans oyuncusuna geliyor ve o da top yere inmeden gelişine öyle bir pas atıyor ki ileride bekleyen forvet oyuncusunun tam ayağına geliyor top.
Oyunda savunma diye bir şey görmedim ancak bunun sebebi özetlerde sadece önemli anları seçmem olabilir. Ama yine de önündeki adama pres yapmayan, defansın arkasına atılan topa koşmayıp yürüyen defans oyuncuları var.
Close down olayını çok kötü yapmışlar. Defans oyuncuları forvetlere gereken ilgiyi göstermesine rağmen orta saha oyuncuları rakip orta sahalara sadece göstermelik baskı yapıyor. Baskı yapılan orta saha yanındakine pas verdiğinde baskı yapan adam geri çekiliyor. Sonra aynısı diğer adama yapılıyor, böyle sürüp gidiyor. Böylece her takım orta sahada Barcelona gibi pas yapabiliyor.
özellikle alt liglerde bu dediğin çok oluyor. tahminim akıcı -dengeli sistemden dolayı veya karar verme düşük lduğundan onu akıl edemiyorlar ki olmaması gerekli. önünden geçen topa karar verme 1 bile olsa müdehale etmeli oyuncu. maç motoru gerçeklikten çok uzakta. sigames in forumlarında da durum aynı. çoğu kişi şikayetçi. orta geliyo daha eleman şut çekmeden kaleci yatıyo. gol oldu diye sevin üzül ;)
FM12 de de yine 3d motoru vardı galiba? Yada ona benzer birşeyler vardı. Görüntülerin saçmalığı epey canımı sıkmıştı geçen sene. O günden beri ben görüntüye pek önem vermemeye başlamıştım FM de. Bilgi almak için direk reports kısmından veyahut o dakika neler dönmüş diye analyze kısmından bakardım.
Benim tahminim SiGames henüz görsel efektlerde istenilen seviyeye gelmediği için, yapmaya çalıştıkları şey oyun motorunun ürettiği bir pozisyonu görüntüye uydurmak. Bunu Aydin'in yazısına ithaf olarak yazdım.
Bu arada 3d motoruyla oyunu oynuyorum, fan filan sorunsuz çalışıyor fakat 4-5 maç sonra bilgisayar aniden kapanıyor. Sizin başınıza bu sorun geldi mi? Şimdilik çözüm olarak 3d motorunu kapamaya karar verdim, sorunsuz da oynanıyor öyle.
Fakat benim en garibime giden olay commentary e aldığımda çıktı karşıma. Her maç en az 4-5 defa ortada yazı filan yokken, birden hiç yoktan bir oyunucnun ismi çıkıp şut çekti diyor. Eskiden bu şut çekme muhabbetine gelene kadar neler oluyordu yazmıyormuydu bu oyun?
Bu update yokken ne orta kafa gol ne de sacma sapan savunma hatalari vardi 2 mac yaptim iyice sacmalamis oyun. Biliyorum mac motoru ile ilgili yamada degisiklik yapilmamis yaziyor ama update'den sonra bunlarin olmasi manidar.
son 4 maçta 4 penaltı.4 ü de duran toptan gelen ortaya.maç antremanları 3 maçtır duran top savunması..
bu güncelleme maç motoruna değişiklik getirmiyor biliyorum ama maç motoru bıktırdı şu oyunu adam gibi çıkarmak bu kadar mı zor anlamıyorum.
dünyada başka hangi oyun bu kadar satıp bu kadar çok hata ve güncelleme yapıyor
yeni gelen update'in hiç ilgisi yok. online oyun oynanamıyordu, onu çözen ufak bir update sadece. Gelişme diyenlerinki placebo etkisi yani, psikolojik. penaltı sorunu, dar açıdan kaleye girmeye çalışma sorunu falan var bariz bi şekilde.
acilen halledilmesi lazım.
halen crash dumps alıyorum. bilgisi olan?
Crash dump hatası bendede var ancak bendeki masaüstüne geri dönüp ekran kilitli hale geliyor, hiçbir uyarı vermiyor şu hata diye...
Ekran kilitli hale geliyor fare oynamıyor, tab+alt yapıp geçiş yapınca kilitlenme sorunu kalkıyor. Ekranda sol üst tarafında siyah bir bar oluşuyor. Oyunun içinde ve belgelerimde crash dumps dosyası oluşuyor. Gerçi bu sorunu günde 10 kayıt diyerek aşmayı başardım hata versede kaybım olmuyor. Eskisine görede zırt pırt almıyorum aslında. Günde 1 yada 2 kere, yinede can sıkıcı bir durum.
Çok ilginç yahu bu hatayı ben 2 senedir almıyorum. Acaba bilgisayara veya sisteme göre mi değişiklik gösteriyor? Olabilir mi ki?
Ya update'i nereden yüklüyoruz. Steam programını açıyorum orada bi turlü bulamadım update'i ?
Direk oyunu çalıştır falan geliyor.
Web sitesi üzerinden mi yapıyoruz?