emin olmak için çok fonksiyonlu hesap makinem var ona işlemi aynen yazdım bölmeli parantezli uzun olarak ve cevap 1 :) hesap makinesi yanlış yapıyorsa biz sınavlarda hep yanlış yaptık demektir.
Printable View
emin olmak için çok fonksiyonlu hesap makinem var ona işlemi aynen yazdım bölmeli parantezli uzun olarak ve cevap 1 :) hesap makinesi yanlış yapıyorsa biz sınavlarda hep yanlış yaptık demektir.
9 + 1 = 10
10 : 2 = 5 cevap kimse bilemedi.
11 'le 29'u Toplayın 40 Yapar .. Bahçeli'ye Sormak Lazım :n:
Google da 9 diyor, o da bizden :p
Ne açıdan bakarsak bakalım cevap 9 geliyor. :)
Önce parantez içi dersek,
6/2.(2+1) = 6/2.3 = 9
Soldan sağa gidersek,
6 / 2 . (2+1) = 3 . (2+1) = 9
İşlemi paranteze dağıtırsak,
6 / 2 . (2+1) = 3 . (2+1) = 6 + 3 = 9.
9 ................
Benim matematik hocam bunları görse hepinize küfür ederdi :) Yanlış veya doğru demiyorum.Hoca manyak işte :zuhaha
6/2(2+1) = Önce olarak parantez dışını halledelim ; 6/2=3
3(2+1)= 3.3=9
Yanıt 9'dur.
6/2(2+1)= 6/2(3)
6
-- x 3 = Bu işlemde 3 ve 2'yi çarpıp 6 elde edip 6/6=1 derseniz yanlış olur.
2
Ne yani 40 yapmıyo mu şimdi ?
Cevap hep 40 yapar ama bu sefer yanıt 9'dur. İşlem önceliği normalde bölmededir. Parantez varsa önce parantez içi yapıldıktan sonra diğerleri yapılır. Burada yine işlem önceliği normalde olduğu bölmededir.
6/2(2+1)= 6/2(3) yani;
6 ------- 6 x 3
-- x 3 = ----- = 9 demektir. Burada nasıl 6/6 = 1 bulunabilir ki. 1/3 olsaydı cevap 1 çıkardı.
2 ---------- 2
Çok fonksiyonlu hesap makineme göre 9.Bende hesap makineme katılıyorum:D
Matematikten zerre anlamam.Bunu bilsem ne olur bilmesem ne olur hayatımın neresinde işime yarayacak ki :D
Sehven sorulmuş bir soru üzerinde tartışmaya gerek yok bence.
Ayrıca soruyu sorana sormak lazım "kaç olsun istersiniz" diye.
Boşu boşuna milyonları uğraştırmışlar :) Matematiğin bazı açıkları var buda onlardan birisi.
İki tane köşeli parantez olsa herkes tamam cevap 9 diyecekti.
soru kesinlikle eksik parantez konması gerekiyor. Murat abinin cevabı biraz mantıklı gelse de orda carpım işleminin bölmenin tamamına mı yalnızca 2 ye mi ait olduğunu bilemeyiz. Dediğim gibi kesinlikle parrantez gerekiyor..