emin olmak için çok fonksiyonlu hesap makinem var ona işlemi aynen yazdım bölmeli parantezli uzun olarak ve cevap 1hesap makinesi yanlış yapıyorsa biz sınavlarda hep yanlış yaptık demektir.
emin olmak için çok fonksiyonlu hesap makinem var ona işlemi aynen yazdım bölmeli parantezli uzun olarak ve cevap 1hesap makinesi yanlış yapıyorsa biz sınavlarda hep yanlış yaptık demektir.
9 + 1 = 10
10 : 2 = 5 cevap kimse bilemedi.
11 'le 29'u Toplayın 40 Yapar .. Bahçeli'ye Sormak Lazım![]()
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Google da 9 diyor, o da bizden![]()
Ne açıdan bakarsak bakalım cevap 9 geliyor.
Önce parantez içi dersek,
6/2.(2+1) = 6/2.3 = 9
Soldan sağa gidersek,
6 / 2 . (2+1) = 3 . (2+1) = 9
İşlemi paranteze dağıtırsak,
6 / 2 . (2+1) = 3 . (2+1) = 6 + 3 = 9.
9 ................
Benim matematik hocam bunları görse hepinize küfür ederdiYanlış veya doğru demiyorum.Hoca manyak işte
![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
6/2(2+1) = Önce olarak parantez dışını halledelim ; 6/2=3
3(2+1)= 3.3=9
Yanıt 9'dur.
6/2(2+1)= 6/2(3)
6
-- x 3 = Bu işlemde 3 ve 2'yi çarpıp 6 elde edip 6/6=1 derseniz yanlış olur.
2
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ne yani 40 yapmıyo mu şimdi ?
Cevap hep 40 yapar ama bu sefer yanıt 9'dur. İşlem önceliği normalde bölmededir. Parantez varsa önce parantez içi yapıldıktan sonra diğerleri yapılır. Burada yine işlem önceliği normalde olduğu bölmededir.
6/2(2+1)= 6/2(3) yani;
6 ------- 6 x 3
-- x 3 = ----- = 9 demektir. Burada nasıl 6/6 = 1 bulunabilir ki. 1/3 olsaydı cevap 1 çıkardı.
2 ---------- 2
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Çok fonksiyonlu hesap makineme göre 9.Bende hesap makineme katılıyorum![]()
Matematikten zerre anlamam.Bunu bilsem ne olur bilmesem ne olur hayatımın neresinde işime yarayacak ki![]()
Sehven sorulmuş bir soru üzerinde tartışmaya gerek yok bence.
Ayrıca soruyu sorana sormak lazım "kaç olsun istersiniz" diye.
Boşu boşuna milyonları uğraştırmışlarMatematiğin bazı açıkları var buda onlardan birisi.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
İki tane köşeli parantez olsa herkes tamam cevap 9 diyecekti.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
soru kesinlikle eksik parantez konması gerekiyor. Murat abinin cevabı biraz mantıklı gelse de orda carpım işleminin bölmenin tamamına mı yalnızca 2 ye mi ait olduğunu bilemeyiz. Dediğim gibi kesinlikle parrantez gerekiyor..
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.