Finlandiya'da çok oynadım Kotkan'da logosu en şekil takımdır o ligde. :) Ligin tek sıkıcı yanı sadece 1. sıradaki takımın çıkması ilk sezon çıkmak zor olacak o yüzden. :)
Printable View
Finlandiya'da çok oynadım Kotkan'da logosu en şekil takımdır o ligde. :) Ligin tek sıkıcı yanı sadece 1. sıradaki takımın çıkması ilk sezon çıkmak zor olacak o yüzden. :)
Eyv (:
Aynen öyle büyük handikap şuan ligin en büyük favorisi Haka geçen yıl düşmüşler sanırım. Finlandiyada avrupaya gitmek bu ligden üst lige çıkmaya oranla daha kolay (: 4-5 takım gidiyor avrupaya zaten epi topu ligde 10 takım var ama burda tek takım çıkıyor büyük handiakp. beklentimizi yüksek tutmadım zaten. Logosu ise çok sempatik renkleride öyle. Her haliyle albenisi var.
İyi bir kadrosu var takımın. Bakalım sahadaki performansları nasıl olacak. :)
Yine bir Diaz klasiği :) Başarılarr..
Başarı gelecektir abi yine :)
olabildiğince genç toplamaya çalışıyorum şuan profilleri çöp möp ama el mahkum (:
eyv (:
saolasın kardeşim ama bu sefer çok daha zor olacak işimiz. fakirlikte sınır tanımıyoruz artık :)
Durum Moreirense'den daha zor galiba. Takimin logosu da guzelmis bu arada :)
Moreirensedeyken 1 oyuncuya verdiğimiz maaş bu sefer sezonluk maaş+ transfer bütçesi + orası Portekiz burası Finlandiya gözlem ağımız finlandiya dışına bile yetmiyor. Oyuncu gelmek istemiyor falan filan yani şuan Moreirense abartısız bize oranla dünya klasında :) tabii takımlarda portekiz kalitesinde değil. Bakalım sınırları zorluyoruz iyice ilk hedefimiz 3 sezon iiçinde bir üst lig o yüzden kafamız rahat :)
==================================================
Takım kadromuz şuan 16 kişi. Listemizdeki 50 oyuncuyu 20 lere kadar düşürdük. Planladığım oyuncu sayısı ise 25. Transferleri yetiştirip payaşıp bugüne noktayı koyalım
As kadrodaki 2 oyuncuyu önce yedeklere attım sonra baktık kadro uyumunu bozacaklar sözleşmelerini direk fesih ederek yolları ayırdık. Ardından da Kaakinen ve Kvisti alt takımdan Ana kadroya çıkardık.
Spoiler: Olli Kaakinen
Spoiler: Saku Kvist
Diğer yandan transfer çalışmalarımız devam ediyor ve kadromuza 3 oyuncu birden kattık
Spoiler: Miika Lahdesmaki
Spoiler: Samu Jokela
Spoiler: Otto-Pekka Jurvainen
Şuan boşta ve amatör sözleşmesi olan futbolculara toplu sözleşme önerecez artık kaçı gelir bilmiyorum. Bu yüzden maaş bütçemizde açık verebiliriz. Aldığımız 3 oyuncuda kontratlı oyuncular oldugundan teklif yapmak zorunda kaldık. Ama üç oyuncuya da bonservis ücreti ödemedik. Birazdan gelenler olunca onların da profilini koyup transferi kısa sürede bitirmiş olalım
5 sezona çıkarsın herhalde :zuhaha
Birazdan imza şov var...
Jokelka iyiymiş :)
3 sene de üst lige çıkmak falan Allah sabır versin :D
Beklediğimden çok daha verimli bir transfer dönemi geçirdik. Önce elimizdeki gençlerden sözleşmesi bitecek olanları uzatarak sağlama aldık. Ardından imza şov
http://i.imgur.com/iLUYf7c.jpg
http://i.imgur.com/WQxkxvf.jpg
Spoiler: Severin Murto
Spoiler: Fredrik Aardemae
Spoiler: Luis Vanderlei
Spoiler: Jari Litmanen
Spoiler: Anton Mustonen
Spoiler: Daniel Taylor
Spoiler: Masar Ömer
Spoiler: Amine Mechri
Spoiler: Tonton Zola
Spoiler: Johannes Westo
Spoiler: Ben Traore
Spoiler: Plaisir Bahamboula
Transferleri beğendim abi ligde kalırız bu kadroyla :)
Toplu sözleşme imzaladıktan sonra maaş bütçesinde sezon başı bize snulan para kadar içeri girdik (: Diğer yandan takımın kalbi dediğimiz oyuncumuz sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve şuan görüşmek istemiyor parada yok nasıl yaparız bilmyiorum gül gibi oyuncu gidici. kaleci 2 yıl sözleşmesi var pek sorun değil ama diğer oyuncumuz bizi düşündürüyor
http://i.imgur.com/y8cEdY7.jpg
http://i.imgur.com/ttHGHhw.jpg
http://i.imgur.com/XIBaDjv.jpg
Vay Finlandiya ha.Kitabıda okumuştum yıllar önce.Baya güzel anlatıyordu adam ülke yapısını^^
Ait Olduğun Yere Dönmen Güzel Finandiya'dan İyi Adamlar Çıkar Ben İnanıyorum...
Hocam kaleci isimden kaybediyor :D Şaka bir yana, transferler güzel.Yıl sonuna kadar kilit oyuncuyu kandırırız sözleşme konusunda :)
çıkabilir ama bize gelmez mutemelen (:
İnş kardeşim (:
================================================== =======================
Kilit dedinde bi bilgilendirme daha yapayım. Klüp yarı pro olunca oyuncularla ya kontrat dışı yada yarı zamanlı sözleşme imzalayabiliyorsunuz. e tabi biz yarı zamanlıyı seçtik. Ama yarı pro kontrat önerirken ya as takım ya kilit oyuncu rolü verebiliyosunuz. Şuan takımın nerdeyse hepsi kilit oyuncu rolünde 3-4 taneside as takım oynamıyorum diye isyan çıkarmasalar :zuhaha Ha birde yarı pro olunca full time antrenman yaptıramıyoruz oyuncu gelişimi kısıtlanıyor. Popülarite gelir profesyonel olma gözlem ağı vs vs herşey üst lige çıkmamıza bağlı. Bu süre ne kadar gecikirse klübü toplamamız o derece zorlaşıcak. Umarım 3 sezondan daha önce çıkarız
Kadromuz geniş ancak genç gördüm mü alıyorum almaya çalışıyorum. Aslıdna kadronun genişliğine pek güvenmiyorum. oyuncularımız fiziksel olarak pek sağlam değiller. Sakatlık ve kondisyon düşüklüğü korkusu 25 olan planımdaki sayıyı iyice genişletti. Hoş potansiyelli gözükse de bu yıldızlar kadromuz ve gözlemcimizin yeteneginden ötürü oluyor ama potansiyelli gibi görününce umutlanıyoruz :)
Spoiler: Tuuri Nummi
Nisan sonunda başlıyor lig ama mart sonu gibi sanırım Finlandiya kupası maçımız var. yarı prof olunca antrenman yapamıyoruz pek kadromuzda geniş. Taktik uyumu ve oyuncuların birbirine alışımı epey zor olacak bizde sürekli maç yapıyoruz.
Ocak ayı hazırlık maçları
http://i.imgur.com/NKFBJPX.jpg
http://i.imgur.com/7rfTB7o.jpg
Bu güncelleme ile beraber güne nokta koyalım yeterince oynadık. Hayırlı geceler (:
Efsane bir kariyer daha geliyor gibi :) Başarılar
Başarılar genç :)
Vay yeniden Kutipi :p Başarılar. :)
Hazırlık kampın güzel geçmiş. :)
Eyv inş takipçilerde okurken tad alırlar
Saol ihtiyar (:
Eyv kardeşim (:
Daha o kampın bi kısmı lig nisan sonu başlıyor akşam eve gidiyim iki buçuk üç ay daha idman yapacaz :p
Bu arada Afrikalı oyuncuları açmanı öneririm çok işe yarıyor böyle parasız liglerde. :D Helsinki dışında diğer takımlarda kuruş yok çünkü. :D
Efsane olacak kariyer efsane :)
Böyle oyuncuları nasıl buluyorsun anlamıyorum :D
Hoşgeldin, başarılar :)
işyerinde fazla bakamıyorum yeni geldim eve. Yıldız konusunu hatırlamıyorum ama zaten makinam aman aman egil düşüktü yani. Ama öyle kasılam falan olmuyor. Hızı fena değil yani oyunun. Sadece transferlerin son günü biraz uzun sürüyor ister istemez :) Normalde 10-15 arası lig açarım belki alıştığımdan hız normal geliyordur. Ama şükür sıkıntı yok
Bakalım yine pılımızı pırtımızı toplayıp kaçmayız umarım :)
Hoşbulduk kardeşim saolasın (:
(Antrenörlerle Toplantı)
+ Beyler kaleci eksikliğimiz var
- Hocam 20 yaşında bir kalecimiz var
+ Yedek kalecimiz olduğunun ben de farkındayım ama maalesef ilerisi yok. Kütt bizi en fazla 2 sezon idare eder. Şartlarımızı gön önünde bulundurursak şuan yaşı 23-24den fazla olmayacak bir bi kaleci bulmamız geleceği garanti altına almamızı sağlar.
- Hocam yeterince içerdeyiz para yok kasada. Başkanın da ek bütçe vereceğini sanmıyorum
+ Haklısınız beyler. Kiralık falan kulağınıza gelirse hemen haber edin bana
( 3-4 gün sonra )
- Hocam tam sizin isteklerinize göre bir kaleci bulduk. Umarım beğenirsiniz. Burada oynadığı maçların olduğu bir Cd ve hakkında birkaç döküman mevcut.
(1 saat sonra )
+ Beyler hiç mi paramız yok başkanı benden iyi tanırsınız bütçe oluşturamaz mıyız ? Bu kalecinin bonservisini alırsak 10 yıl kaleci aramayabiliriz.
- Hocam başkanımız aslında iyi biridir fakat klüp ve ülke şartlarını göz önüne alacak olursak gelirimiz fazla yok epey de içeri girdik başkan istese de yeterli bütçeyi sağlayamaz.
+ Umarım aylık ücret istemezler. opsiyonuyla kiralayalım. Sezon sonu sözleşmesi de bitiyor belki devre arasında şehrin zenginleri yardım eder yada ligdeki pozisyonumuz iyi olur başkan kredi falan çeker bişiler yaparız. En olmadı sezon sonuna kadar kimse almasın diye dua edecez.
(3 gün sonra)
Spoiler: Saku-Pekka Sahlgren
Hiç bir aylık ücret ödemeden ve aylık maaş yardımı yapmadan sezon sonuna kadar kiraladık. Opsiyon bedeli 35 bin. Sözleşmesi de sezon sonu bitiyor
Sağlam kaleci almışız bu ligin Tolga Zengin'i olur. :D
( Toplantıların ardı arkası kesilmiyordu ligin başlamasına oldukça fazla zaman olmasına rağmen bu şehir için elimizi taşın altına çoktan koymuştuk. )+ Beyler gerçekten bu takımın nesi var biriniz bana açıklasın. Ligin başlamasına tam 4 ay varken biz top başı yaptık. Millet sıcacık yatağında uyurken biz karda kışta iskandinavya şartlarında gecemizi gündüzümüze katıyoruz ama bi gram ilerleyemiyoruz. Koskoca ocak ayı geçti takım halen dökülüyor. maç kondisyonu artmıyor. Takım uyumu ve taktik uyumu 1 milim ilerlemiyor.
- Hocam yarı profesyonel olduğumuz için pek fazla antrenman yaptıramıyoruz. Oyuncularda tatil günlerinde sanırım lige daha epey süre olduğu için biraz gevşek davranıyorlar
+ Öyle mi !! Hemen bana 19 yaş altı takım fikstürünü hocasını topçularını çağırın.
- Hocam aklınızdan ne geçiyor bilmiyoruz ama umarım bizim aklımızdan geçenleri düşünmüyorsunuzdur
+ Size söylediğimi yapın ! Bu takıma bu şehre borcum var !
Ligde takımlar kendi aralarında 3'er maç yapıyorlar :D Bu bence çok sıkıcı, inşallah sen de sıkılmazsın. Şayet ben önceki seride Aalborg kariyerimde bunun sıkıntısını yaşamıştım :)