Originally Posted by
indie
Nasıl atlamışlar o çağı Gs ile Fb?
Gs ve Fb bu oyuncuları 10 yıllık bir zaman diliminde, çok farklı şartlarda ve çok farklı kadrolara, çok yetersiz teknik adamların eline getirdiler. Ayrıca bu isimler ya teknik direktörüyle kavga edip, yahut takım içinde huzursuzluk çıkrıp kulübü ve taraftarı bezdirerek (Anelka, Lincoln), ya da mevkiisinin ağırlığını kaldıramayacak yaşa geldiğinde (Carlos, Conceiçao) geldiler türkiyeye. Ortega gibi avrupa futboluna adapte olamamış, ve mental bakımdan olamayacak bir oyuncuyu da bütün kalitesine rağmen ayrı tutmak lazım.
Guti, Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida (gelirse) ise Ernst, Sivok, Aurelio, Bobo, Necip gibi (Geleceği parlak Cenk, Necip, Ersan, İsmail, Rıdvan jenerasyonuyla takviyeli biçimde) kaliteli bir iskeletin olduğu bir kadroya geliyorlar. İşin güzeli, hepsi aynı sezon içinde aynı takımda buluşacaklar. Schuster gibi, vizyon sahibi olduğunu bildiğimiz bir teknik adamın altında üstelik.
İşte çağ atlama, vizyon ve devrim derken bu kastediliyor.
Yoksa iş Anelkaya, Ortegaya, Appiaha, Lincolne gidecekse Ricardinho, Carew, Ailton, Kleberson gibi örnek de bol Beşiktaşta.
"Bizde geçtik o yollardan" lafını (senin için söylemiyorum, çok duyuyorum bunu Fenerli ve Cimbomlu arkadaşlardan) ancak bir sezonda Guti, Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida, Ernst, Sivok (Ferrari), Bobo gibi kaliteli ve bir çoğu dünya çapında yabancıları bir araya getirebilmiş, üzerine 4-5 tane genç ve milli yeteneği de o kadroya entegre edebilmiş takımların taraftarları söyleyebilir. Ben göremiyorum türkiyede öyle bir camida.
Son not: Gutili, Simaolu, Ernstli ideal Beşiktaş kadrosunun yaş ortalaması 24'tür.