Ne Güven'i arkadaş ya
Printable View
Ne Güven'i arkadaş ya
Güven'i Denizlispor'dayken beğeniyordum taa ki ayağı kırılana kadar, eskisi gibi olamadı.
Rıdvan büyük ihtimalle gelecek gibi.. Kiralık veya Bonservisiyle olduğu konusunda net bir bilgi yok. Schuster bonservisiyle göndermelerini isterken Yönetim onu kiralık olarak verme peşinde.
Bu adamda ön libero değil mi? Rıdvan kiralık gönderilir de, biz sonsuza kadar ön libero mu alacağız :)
Düzenleme: Bu adam 30 yaşına gelmiş yahu, ne işi var bizde.
Vallahi Güven joker gibi adam, koy istediğin yere elinden geleni yapsın. Ekrem Dağ gibi :) Hatta ben kendisini çokça Tuncay Şanlı'ya benzetiyorum. Tuncay'da hırslı, mücadeleci, çok koşan bir oyuncu, Güven'de izlediğim kadarıyla öyle. Tabii yetenek olarak bir Tuncay değil. Yine de kadroya derinlik katar, oynadığında sırıtmaz benim görüşüm.
Güven ve Beşiktaş aynı cümlede geçiyorsa bu bir espri olmalı. Güveni 4 sene aralıksız izleyerek söylüyorum hepsini. Yeteneksiz, boş bile koşamayan ve uzun taç atmaktan başka vaziyeti olmayan bir futbolcu. 4 sene boyunca aklımda kalan iki farklı kare var. Bank Asya'dayken Diyarbakır'a şans eseri attığı gol ve her maç yediği küfürler.
Yarım sezonda ne Güven bu kadar yükseldi ne de Beşiktaş bu kadar düştü. Ondan bu transfer Beşiktaş'ı yapacağı en son transfer olur.
FERRARİ'YE AF
15.Ocak.2011 12:2
Ferrari'ye izin çıktı.
Devre arasında Simao, Almeida ve Fernandes'i transfer ederek büyük sükse yapan Beşiktaş'ta yüksek maliyeti nedeniyle bir türlü elinden çıkaramadığı Matteo Ferrari'nin takımla çalışmasına izin verildi.
4.5 milyon avro bonservis bedeli olan ve yıllık 2.5 milyon avro kazanan İtalyan savunmacıya herhangi bir talip çıkmazken, oyuncunun teknik direktör Bernd Schuster'e takımla birlikte çalışmak istediğinin iletmesi üzerine Ferrari'yer af geldi.
Sakat olduğu için uzun süredir siyah-beyazlılarda forma giyemeyen Matteo Ferrari'yi değerlendirmeyi düşünmeyen Alman teknik adamın kamp sonrası fikrini değiştirip değiştirmeyeceği ise merakla bekleniyor.
Fatih Tekke, Ankaragücü'nde..
Güven Manisaspor maçında ayağını kırdıktan sonra iflah olmadı .
Bizde sakatlandıktan sonra iflah olmayan adam çok.Gerek yok gelmesine o zaman.
BOBO İLE 3 YIL DAHA
Serdal Adalı’ya Türkiye’de mutlu olduğunu ve başka bir takıma gitmek istemediğini söyleyen sambacının yıllık ücreti, 1.2 milyon Euro’dan 1.8 milyon Euro’ya çıkarılacak.
BEŞİKTAŞ’tan ayrılıp ayrılmayacağı merakla beklenen Bobo, takımda kalıyor. İki sezondur Avrupa kulüplerinden teklifler alan Brezilyalı golcü, dün yöneticilerle 2 saat süren bir toplantı yaptı. Türkiye’de mutlu olduğunu ve takımdan ayrılmak istemediğini belirten sambacı, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile 3 yıllık yeni sözleşme için el sıkıştı.
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Brezilyalı oyuncunun takımdaki dengeleri bozmayacak şekilde mütevazi bir ücrete evet dediği belirtildi. Daha önce 1.2 milyon Euro alan Bobo’nun yeni sözleşmesindeki yıllık ücretin 1.8 milyon Euro’ya çıkarılacağı ifade edildi. Başkan Yıldırım Demirören’in de takımda kalmasını istediği golcü futbolcuda mutlu sona ulaşılması camiada memnuniyetle karşılandı.
Arkadaşlarına söyledi
Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olan Bobo, vatandaşı Nobre’nin aldığı ücret ile kendisine ödenen arasında fark bulunduğunu ileri sürmüş ve yönetim ile uzun süre sıkıntı yaşamıştı. Bobo dün sabah yapılan antrenmanda takım arkadaşları ile kalacağı haberini paylaşırken şunları söyledi: “Beşiktaş’ta çok zor dönemler yaşadım. Belimdeki sakatlık gerçekten sorun oldu. Ancak kimseye ihanet etmedim. Özellikle de takım arkadaşlarıma. En önemli hedeflerimden biri Avrupa Ligi’ndeki gol sayımı yükseltmek. Yeni transferler ile çok güçlü olduk. Ben de böyle bir takımın parçası olmaktan çok mutlu olacağım.”
- HÜRRİYET -
Dogru haberdir ins.
TABATA'DA SON DAKİKA
16.Ocak.2011 5:20
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...tabesiktas.jpg
Siyah-Beyazlılar’ın, Eskişehirspor’un yıldızı Sezer Öztürk için son bir görüşme yapacağı ve Tabata’yı bu transferde kullanacağı belirtildi. Eğer bu plan suya düşerse Japon asıllı Brezilyalı, Manisaspor’a bedelsiz olarak kiralanacak. Bilindiği gibi fazladan para isteyen Tabata’ya, yöneticiler, “Gerekirse Fernandes’i kenarda tutarız. Ancak sen de onunla birlikte tribünde oturursun” mesajını vermişti
SON ÇARE KATAR
16.Ocak.2011 6:11
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...abesiktas2.jpg
Beşiktaş Yönetimi, Eskişehirspor'a kiralık gitmek istemeyen Tabata'yı elden çıkarmanın hesaplarını yaparken, Brezilyalı oyuncunun Katar'a gönderilmesinin planlandığı öğrenildi.
Fernandes'in lisansının Bucaspor maçına yetiştirilmesi için yoğun çaba sarf eden siyah-beyazlı yönetimin, Tabata için daha önce Katar FC takımından gelen teklifi yeniden gündeme aldıkları bildirildi. Eskişehir'e gitmek istemeyen oyuncuya talip olan diğer kulüp olan Manisaspor'un para ödemek istememesi, Kartal'ın yurt dışına yönelmesine neden oldu. Siyah-beyazlıların Brezilyalı oyuncuyu Katar'a göndererek kulübün kasasına para sokmayı da hedeflediği vurgulandı.
Bir taşla iki kuş vurarak hem kontenjan boşaltmak, hem de para kazanmak isteyen yönetimin, Katar'a da gitmek istemeyen Tabata'yı bir kez daha ikna etmeye çalışacağı öğrenildi. Daha önce Delgado'yu Katar'ın El Wasl kulübüne satan siyah-beyazlıların Tabata'yı da cuma gününe kadar göndermeye çalışacakları belirtildi.
Katar FC Kulübü'yle Tabata için temaslarını sürdüren Beşiktaş Yönetimi'nin, bir türlü takımdan ayrılmak istemeyen oyuncuyu maddi çekinceleri konusunda ikna etmeye çalışacakları, en son ihtimalin ise bu oyuncunun Katar'a kiralık olarak gönderilmesinin olduğu öğrenildi.
İnşallah bu haberler doğrudur. Tabata'ya para verecek tek kulüp Katar kulüpleridir. Bobo ile ise anlaşma yapılması da çok iyi.
Bobo haberi umarım doğrudur.Gitmesini hiç istemiyorum.
Bobo gibi bir forvete Galatasaray'in cok ihtiyaci var gelmesini isterim acikcasi.
Ne yazık ki Hürriyet haberi... Umarım denk gelmiştir de tutturmuşlardır...
Bence yalan haber olsa Bobo'nun transferi üzerine olurdu, doğru haber olması daha mantıklı.
TABATA'DA SON GELİŞMELER
16.Ocak.2011 13:14
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...sehir-ozel.jpg
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Tabata'nın akıbeti belli oluyor.
HABER1903'ün edindiği bilgiye göre Tabata'nın Eskişehirspor'la olan görüşmeleri devam ediyor. Eskişehirspor'un Tabata'nın bu yıl için tüm alacaklarını ödemeyi taahhüt ettiği, gelecek yıl ise Beşiktaş'tan alacağı paranın bir miktar altında ödemeyi önerdiği bilgisine ulaşıldı.
Öte yandan Transfer Komitesi Yöneticilerinin Tabata'yı kesin olarak satmak istedikleri, sözleşmesini dondurma gibi bir tercihte bulunmayacakları öğrenildi.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
http://img828.imageshack.us/img828/3...5910516369.jpg
bobo mutlu gözüküyor :p
Portekiz kolonisi gibi maşallah (:
alemin keyfi yerine valla :)
o degilde arka planda Fernandes ne yapiyor Allah askina ben bi anlam veremedim :D
'Biz Real Madrid, Trabzon Barcelona'
Beşiktaş'ın sahadaki lideri Guti Hernandez, İspanya ile Türkiye'yi karşılaştırdı.
http://foto.fanatik.com.tr/news/423x...1mm1314626.jpg
Tayfur Havutçu ve İbrahim Üzülmez’le sohbet eden Guti, “Beşiktaş’ı Real Madrid’e benzetiyorum. Tam bir yıldızlar topluluğu. Real’in en büyük rakibi Barcelona lider. Türkiye’de de aynı renkleri taşıyan Trabzon zirvede. Genel olarak benzerlikler çok. Trabzonspor takımı oyunu daha öne çıkaran bir ekip. Beşiktaş ise bunu düşünmenin yanı sıra yıldız oyunculara ağırlıklı kadrosu ile herkesin zevkle takip edeceği bir takım. Şahsen İspanya’daki yarışın benzerini burada yaşıyorum. Takım isimleri değişse de ortam benziyor. Ancak buradaki futbol aşırı agresif ve sert. Biz bu yüzden Avrupa maçlarında daha etkili oynuyoruz. Ligde ise puanlar yitirdik. Rakiplerin futbol oynamaktan çok, oynatmamayı düşünmesi, bize bu kayıpları yaşattı. Ancak ikinci yarıda çok daha iyi olacağız” diye konuştu.
Kaynak nedir acaba ?
^Kaynak Fanatik
Beşiktaş Kulübü, Alman futbolcu Michael Fink'in sözleşmesinin askıya alındığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirdi.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den borsaya yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcularımızdan Michael Fink'in transferi konusunda Hannover Kulübü ile yapılan görüşmelerde mutabakat sağlanamamış olup; futbolcu ile aramızdaki 01.09.2010 başlangıç, 31.05.2012 bitiş tarihli TFF Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, yabancı kontenjanı sorunu nedeni ile futbolcunun sözleşmeden doğan hakları saklı kalmak kaydıyla, askıya alınmıştır" denildi.
Kaynak: NTVSPOR
"MOURINHO'DAN İYİ BİLECEK HALLERİ YOK"
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...k__5758249.jpg
Beşiktaş taraftarlarının beğeniyle takip ettiği Ali Ece'ye HABER1903 okurları için merak edilen soruları sorduk. Ali Ece, yeni transferlerin gençlerle uyumu, Bucaspor karşılaşması, Schuster ve Nihat Kahveci hakkındaki görüşlerini yine kendine özgü farklı bakış açısıyla değerlendirdi.
İşte Ali Ece ile gerçekleştirdiğimiz soru cevap...
Beşiktaş'a yeni katılan yıldızlar genç oyuncuların gelişiminde ne gibi katkılar sağlar?
İlk yarıda Necip'in Guti ile sağladığı uyumu ve o uyum sayesinde kendisini nasıl beklenenden de daha hızlı geliştirdiğini unutmamak lazım.Necip'in attığı bir golden sonra onun yanına gelen ilk oyuncumuz Guti'ydi. Necip'in Guti'ye bakışlarında "Yıllarca televizyondan örnek alarak izlediğim, dergilerden fotoğraflarını kestiğim, tarihte eşine benzerine az rastlanan bir efsaneyle aynı takımdayım ve çok mutluyum" hissi vardı. Guti'nin Necip'e bakışları ise "Nereden geldiğim, adımın ne olduğu, futboldan kaç para kazandığımın hiçbir önemi yok. Takım arkadaşım, kardeşimsin" tadındaydı.
Unutmamak lazım ki Alex Ferguson son 20 yıla damga vuran Manchester United'ı bu "özel yıldızlar + onlarla oynadıkça gelişen genç yetenekler" formülüyle kurmuştu. Eric Cantona, hem maçlar hem de antrenman esnasında o dönemin genç yetenekleri Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham'a çok şey öğretti. Bu üç oyuncu da ilerlemiş yaşlarına rağmen halen günümüz futbolunun sayılı yıldızları arasındalar. O yüzden bizde de top artık Ali Kuçik, Necip, Ersan, Furkan Şeker, Atınç, Muhammed ve diğer genç yeteneklerimizde.
Hepsinin başta Simao ve Guti olmak üzere tüm yıldızlarımızdan öğrenecekleri çok şey var. Nasıl Beckham, frikik atmayı Cantona'dan öğrendiyse bizim gençler de bizim yıldızlardan çok şey öğrenebilirler, yeter ki istesinler!
Son maçta Schuster, Nobre ve Almeida'yı ileride oynatınca akıllara Nihat - Kovaçeviç ikilisi geldi. Sizce Almeida Nihat'ın Kovaçeviç'i olabilir mi?
Nihat - Kovaçeviç'li Real Sociedad 4-4-2 dizilişi ve bir kısa + bir uzun forvet formüllü ikililerin geçer akçe olduğu futbol çağında parladılar. Şimdilerde ise futbola yön veren takımlar daha çok 4-3-3 ile 4-5-1 karışımı bir oyun sergiliyorlar. Ancak yine de ligimiz taktik kalite açısından dünyanın önde gelen liglerinin birkaç gömlek altında olduğu ve sıkıcı defansif taktikler artı tekme tokatspor taktiğiyle oynayan birçok takım olduğu için Türkiye Ligi'nde pekala 4-4-2 oynayabiliriz.
Nihat, tüm Beşiktaşlılar gibi beni de çok büyük bir hayalkırıklığına uğrattı. Ancak Nihat has halis Beşiktaş'ın çocuğudur ve o da performansından hiç memnun değil yani en büyük hayal kırıklığını bizzat Nihat yaşıyor ve bu kötü gidişatı tam tersine dönüştürmek istiyor. Almeida'nın Beşiktaş'a gelmesi de bu açıdan büyük bir şans. Tabii ki Nobre-Nihat ya da Bobo-Nihat ikililerinden ise "Almeida + 2.5 forvetimizden birisi" çok daha büyük etki ve verim yaratacak kalibrede. Almeida taktiksel esneklik açısından 4-4-2'de de 4-3-3'de de çok verimli olabilecek bir oyuncu çünkü sadece fiziksel üstünlüğüyle değil oyun zekası, sürekli alan değiştirip topu aldığı noktada yapılması gereken en doğru şeyi yapmaya çalışmasıyla da ideal bir santrfor. Siz bakmayın bizim medyadaki renkkörü ulemaların attığı çamurlara, Jose Mourinho'dan iyi bilecek halleri yok ya! Simao ve Almeida başka bir takıma gelmiş olsaydı büyük ihtimalle her gün posterleri veriliyor olurdu!
Buca maçında Yeni transferler İnönü Stadında Beşiktaş formasını ilk kez giyecek taraftardan nasıl bir karşılama bekliyorsunuz?
Hatalı yönetim kararlarına rağmen Beşiktaş'ı yıllarca taraftar ayakta tuttu. Bugün bu transferler yapıldıysa ve Tabata-Holosko vasatlığından kurtulduysak bunda taraftarın yönetime yaptığı muhalefetin kilit bir rolü var. Bu taraftar bu yıldızları izlemeyi fazlasıyla hak ediyor çünkü çok değil kısa bir süre önce Baki Mercimek sol kanatta oynarken de Kara Kartal diye yeri göğü inletiyorlardı. Şimdi de bir kanatta Q7 bir kanatta Simao varken de her yeri Kara Kartal diye inletecekler. Tabii bu sefer saha içindekiler de daha bir Kara Kartal tabii. O yüzden Benfica Lizbon'dan kartal getirip hayvancağıza "sembolik işkence" yapmaya gerek yok çünkü zaten 2011 model Beşiktaş Recep Çetin-Metin Tekin sağ kanadından beri en iyi sağ kanata, Üzülmez-Münch döneminden beri de en iyi sol kanada sahip. Unutmamak lazım ki Beşiktaş'a "Kara Kartallar" lakabı Baba Hakkı döneminde sürekli kanatlardan harika akınlar geliştirip taraflı tarafsız izleyen herkese güzel futbol ziyafeti çektiğimiz içindi.
Yapılan transferlere rağmen olası bir kaç maçlık düşüşte taraftar ve medya Schuster ve ekibine sabır gösterebilecek mi?
Başka insanlar ne düşünüyor bilmiyorum, ben sadece kendi adıma konuşabilirim. Siyahla nefes alıp beyazla nefes veren birisi olarak Schuster'e Beşiktaş'a oynatmaya çalıştığı, Beşiktaş tarihine ve taraftarın özlemlerine yakışan futboldan dolayı teşekkür etmek boynumun borcudur. İnönü'de ya da deplasmanda asla basın tribününe oturmamış bir gazeteci olarak da meslekteki abilerim ne düşünür bilmem. Dilerim her şey iyi gider ve Schuster uzun süre Beşiktaş'ı çalıştırır, yabancı yıldızların yanına altyapı, özkaynak mahsulü yeteneklerimizi de eklemleyerek günü kurtarmanın ötesinde parlak bir siyah-beyaz geleceğin de temellerini atar.
Ali Ece'ye sorularımıza verdiği cevaplardan dolayı HABER1903 olarak teşekkür ederiz.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Nihat-Almeida sistemi, İnönü'de zayıf ekiplere karşı oynayabileceğimiz bir sistem olur aslında. Cenk, Hilbert, Sivok, Toraman, İbrahim, Guti, Aurelio, Quaresma, Simao, Nihat, Almeida şeklinde. Ama bunun için gerçekten iyi bir Nihat gerek.