Almeida - Forlan kıyasında Almeida'yı seçmek ilginç tabi.
Printable View
Forlan 32 yaşında Almeida henüz 26 yaşında. Bu açıdan Almeida demek mantıklı. İleriyi de düşünmek lazım biraz.
Adam yatmaya gelirse ne yapacaksın... Kabul etmek lazım ki Forlan transferi bir risktir. Tutma ihtimali yüksek o ayrı bir konu. Üst düzey bir golcüdür o da başka. Ama kim olursa olsun, 32 yaşındaki bir adam için hem büyük maliyet altına girer hem de elindeki tüm forvetleri elden çıkarırsan yanlış yaparsın. Bir tek Forlan alıp, arkasına Nobre yi koyacaksak, bir anlamı yok, bilmem anlatabildim mi derdimi. Bunun sakatlığı var, cezası var, adam mükemmel oynasa bile... Yok eğer Güney Amerika dan yetenekli bir genç alırsak, o zaman olur işte.
Forlan bu yaşında gelsin 3 sene bile çok iyi işler çıkartır Hakan Şükür gibi oynar diğer seneler koşmaz son vuruşta bitirir Beşiktaş'a da böyle adam lazım son vuruşları yapacak bir forvet...
Ben de Almeida'nın kalmasından yanayım ama Almeida ile Forlan'da kıyaslanmaz hani :D Cidden istemediğimiz adam Forlan mı ?
Yalnız Bobo'dan hala haber yok. Bir an önce belli olsun artık yahu kontrat meselesi...
Sanırım yönetim herşeye karar vermek için Forlan ı bekliyor. Bobo ile ilgili karar 22 sinde alınacak.
22'sinde Brezilya'ya gidiyor Bobo o gün son gün demiş.Sonra abbas yolcu.
Sende galiba Ribery Anelka'nin bonusu diyen arkadaslardansin?
Birinin yasi 32, digerinin yasi 26.
Biri kariyerinde buyuk bir dusus yasiyor, diger buyuk bir cikista.
Biri 3-4 sene cok faydali olur, digerinin onumuzdeki sene ne verecegi belli degil.
Birinin su an satmaya kalksan 10 milyon euroya satarsin, digerini satamazsin bile.
Birinin yillik ucreti 2-2.5 milyon euri civari, digeri icin 4-5 milyon euro gibi rakamlar konusuluyor.
Forlan'in gecen senenin tamaminda attigi gol sayisini Almeida BJK'da yarim senede atti.
Ve en onemlisi, Forlan tek forvet oynayacak tipte bir adam degil, ki Almeida'yi gonderirse BJK Forlan tek forvette hicbirsey yapamaz.
Zaten o cumleyi kurmamdaki amac aslinda odur, Almeida yerine Forlan dusunuluyorsa bu sacmaliktir. Forlan anca Almeida'nin arkasina alinabilecek bir oyuncudur.
beğenmediğiniz adam diego forlan beyler.uruguay'ın başkentini bilmezsiniz,forlan'ı bilirsiniz :)
Ama o Uruguay ın sorunu :D Şimdi illa kötü ve ülkesinin başkentini bilmediğimiz bir oyuncu mu bulalım :D
almeida ilk yarı 10 gol atar teklif gelir 7ye fon satarım der takım şampiyonluğa, uefada üst tura oynarken yeni golcü arayışı başlar buluruz orta seviye devre arasında olduğu için max postiga tarzında olur tutunur tutunamaz bilinmez ama hertürlü şampiyonluk ve uefa gider.Veya dahada kötüsü ilk 5-10 maçında gollerini atar rusyadan teklif gelir fon satar ortada kalırız transfer sezonuda değil hem lig uefa gider.
ne güzel seneryolar değil mi ama olabilitesi var bu durumların.
Bir defa 7'ye fon satamaz, o karari veremez. Ikincisi, BJK'nin istedigi an Almeida'nin bonservisini alma hakkina sahiptir sanirim 5.5 milyon euro'ya, yani satmak istemezse ve Almeida'yi ikna edebilirse bir yere gitmez. Yani oyle olmuyor o isler. Ki diyelim ki olmadi ve gitti, Besiktas'in eline kasasindan kurus cikmadan 5 milyon euro civari bir para giris yapacak, o parayla da bir forvet bulunabilir. Tabii bu fon olayina ben tamamen karsiyim, o ayri konu, ama senin dedigin gibi de olmuyor.
Bir transfer yapılacakken önemli olan şeyler yetenek, taktiğe uyması, yaşı ve istikrardır. İstikrardan kastım kadroyu korumaktır. Almeida hem taktiğe alışmışken, uzun yıllar takıma fayda sağlayabilecekken 33 yaşında bir forveti almanın manası yoktur. Bobo kesin gidecek diye biliyorum ama çok ekstra yüksek bir para istemedikçe( yıllık 3 milyon €'den fazla) bence kalmalı.
Açıkçası yeni bir forvetin alınması gerektiğini ben de düşünüyordum ama yarıda gelip bu kadar başarılı bir performans veren bir oyuncunun kalması daha mantıklı olur. Bobo da sakatlıktan kendini toparlayıp form tuttu mu eski Bobo'yu görürüz.
Guti durumunda olduğu gibi çok bariz bir eksikliğimiz yoksa bu yaşta oyuncular almamalıyız bence, kalitesi ne olursa olsun.
Ben hala sadece Bobo'nun gidip,yani Almeida'nın kalıp, Almeida-Forlan ikilisiyle müthiş bir 4-4-2 takımı olacağımıza inanıyorum. *Tabi ki de Guti'nin yedek kalması şartıyla...
Şimdi benim bildiğim fon o fiyata da satar ama, eğer Almeida 7 edecek bir oyuncuysa zaten biz 3.5 a alırız dediğin gibi. İşimize yarayacak durumdaysa o parayı bulur oyuncuyu takımda tutarız, bence sıkıntılı bir durum yok.
Fon eğer Almeida satılırsa,yerine oyuncu bulmamız konusunda yardımcı olacak diye biliyorum ben.4 milyona alma hakkımız var ayrıca.10 milyonun üstünde teklif gelirse de karışamıyoruz sanırım.
Başkan'ın açıklamasıydı sanırım "eğer Fon Almeida'yı satarsa daha iyisini almak zorunda bize :) Bunu alacaklarınında garantisini verdiler böyle bir durumda." böyle hatırlıyorum.
Gerçekte durum ne bilmiyorum ama az önce FM'de Almeida'yı Milan'a 6.25 MN €'ya satmama rağmen 3.9 MN € girdi kasama. Yani fon işi 10 Milyon Euro'nun altındaki rakamlarda da geçerli galiba.
Yok fmde yönetim paranın %30-40'ına el koyuyor.