ama burada işte 3 büyük takımında beraber hareket etmesi lazım mesela Galatasaray devreye girmeyecek yeter artık diye.Onu dün Fener ve biz iyi yaptık diye düşünüyorum pektemek ve şamın paylaşılması konusunda.
Printable View
ama burada işte 3 büyük takımında beraber hareket etmesi lazım mesela Galatasaray devreye girmeyecek yeter artık diye.Onu dün Fener ve biz iyi yaptık diye düşünüyorum pektemek ve şamın paylaşılması konusunda.
Daha çok şimdiki davranışına göre söylemiştim. Yani istese çıkamaz mı fiyat olarak yukarı? Çıkabilir... :)
Denildiği gibi yazılı olmayan bir sözleşme olsa 3 -4 büyük kulüp adına kimse bu kadar para saçmasa bu durum olmaz. Birisi bile ucube bir rakam verse piyasa fırlıyor hemen.
Haklısın abi de bunun 2 sebebi var; 1- Yabancı sınırı, 2- Dediğiniz gibi yerlilere zamanında para saçılması.
Ama henüz 4 Milyon'a yedek forvet olarak M.Pektemek'i almış bir kulüp, 4.5-5 M € vererek direkt 11 oynayacak stoperi alabilir diye düşünüyorum. Belki biri stoper olduğu için düşünülmüyordur bu paralar.
2. yazdığına görede sen haklı çıkıyorsun. Mustafa'ya o parayı verince Ersan'a neden vermedin. Ama Ersan'ın kulübünün başkanının yaptığı davranış dolayısı ile vermemiş olmasıda muhtemeldir.
Adanaspor Başkanına Adanalılardan da büyük tepkiler var:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater
Şu işler büyümesin de hemencecik Ersan bize gelsin :D
Dün bu konuları bayağı tartıştık. Eğer Ersan ın sakatlığı oyununa herhangi bir engel oluşturmuyorsa, bu para verilmeliydi. Çünkü zaten daha 2 gün önce yaptığımız transfer ortada. Gençse ikiside genç... Takıma katkıysa bana göre Ersan yine 1 adım önde... Ama dün yine söylediğimiz bir şey var. Bu oyuncunun toparlanamama ihtimali azımsanmayacak kadar yüksek. Ben Ersan ı çok severim, belki bu söylediğim hiç doğru değildir ama inşallah yönetim Ersan ın eski günlerine dönemeyeceğini düşünerek bu paraları vermemiştir. Yoksa sene başında yaptıkları, işi kağıda dökmeme hatasını, Adanaspor Başkanı na karşı gurur yaparak, en önemli rakiplerinden birine kendisi için çok değerli bir oyuncuyu kaptırarak, tekrarlamış olacaklar. yine tekrarlıyorum ön çapraz bağ yırtığına bağlı cerrahi müdahale geçirmiş bir oyuncunun toparlanması zor iş.
Bu arada Anıl kardeşim, adım Evren değil Enver :D Gerçi harflerde sıkıntı yok ama sıralamada problem çıkıyor :p
Adanaspor başkanın böyle davranmasında Galatasaray yönetiminin etkisi olduğunu düşünüyorum.Başkanla görüşmeden önce Galatasaray yönetiminden almış sinyali mutlaka.Yoksa sözünden döneklik yapıp,çok da kötü olmayan teklifimize burun kıvırmazdı bence.Serbest piyasa,Galatasaray yeni takım kuruyor ihtiyacı çok fazla tamam ama şu durumu da avantajlarına kullanmak hoş olmaz yine de diye düşünüyorum.Bu düşünce tarzı iki büyük kulübün arasının bozulmasına neden olur.Eğer Galatasaray yönetimi ısrarcı olursa umarım Ersan bizde kalma konusunda sağlam bir duruş sergiler.O zaman Adanaspor başkanı mecbur bize satmak zorunda kalacaktır.Ersan'ın transferiyle ilgili düşüncemi ise forzaBeşiktaş forumlarında 18 gün önce yazdığım yazıyı alıntıyla aktarmak istiyorum.Quote:
Şu işler büyümesin de hemencecik Ersan bize gelsin :D
Hala özellikle sakatlığından dolayı çok emin değilim ama Ersan'ı seviyorum.Bu yüzden kulüpte görmek istiyorum.Eğer Galatasaray'a giderse üzülürüm doğrusu.Hatta dün sınava girmeden önce öğrendiğim Mustafa Pektemek transferinin sevinci eve geldiğimde Ersan ile ilgili gelişmeleri okuduktan sonra gitti valla.Quote:
Şöyle bir endişem var.Ersan bize geldiğinde alternatif gözüyle bakılıyordu ve nitekim sakatlıklar olana kadar o pozisyondaydı.Şans bulduğu vakit iyi değerlendirdi.Fakat o zaman kendisinden çok büyük beklentiler yoktu.Önümüzdeki sezon bonservisini aldığımız takdirde beklenti kendisinden yüksek olacak.(Takımın düşüşünde Ersan'ın sakatlığının çok büyük payı olduğunu düşünenler var) Muhtemelen kendisini almak için iyi de para vereceğiz.Ve bu adam 6 ay sakatlıktan çıkacak.Uzun süreli sakatlıklar oyuncuları kötü etkiliyor.Toparlanmaları uzun süre oluyor.(bkz.Holosko,Sivok) Taraftarımız da sağolsun sabretme konusunda pek başarılı değil (haklı sebepler var aslında) Bu yüzden kendisi için istenen paraları vermelimiyiz emin değilim doğrusu.
Mustafa transferine gelirsek,bence iyi transfer.Yerli forvet konusunda büyük bir ihtiyacımız vardı ve o boşluğu doldurabileceğine inanıyorum.Ödenen ücret ise daha önce bu konuda genel olarak yaptığım yorumla aynı düşüncedeyim.Yani çok olduğunu düşünüyorum.Bu durumun en net göstergesi,Gaziantepspor'un devre arasında 500 bine aldığı Cenk'i yarım sezonluk performansından sonra 7-8 milyondan aşağıya satmayacağı gerçeğidir.(20 milyon gibi telaffuzlar var ki onu satmak istemediklerinin göstergesi olarak düşünüyorum/düşünmek istiyorum) Keza yine yakın zamanda 3 tane yetenekli gurbetçi oyuncuyu toplamda 2.5'a almamız da var.Ligimizdeki piyasaya haddinden fazla yüksek ve Galatasaray Ersan konusunda ısrarcı olursa daha yükselecektir.Fenerbahçe ile daha önce Mustafa Pektemek için girişimlerimiz olduğu hakkında da bir yorum yapmıştım.Eğer Fenerbahçe Emenike'yi de alacaksa,ben olsam Mustafa'nın yerinde bize gelirdim demiştim ve öyle oldu.Umarım kulübümüze hayırlı olur bu transfer.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/...89788&comments
Şu videonun üzerine Ersan eğer G.Saray'a giderse diyecek söz yok, ama gözden de çok düşecek; gitmezse de duruşunu belli edecek ve çok takdir alacak. Bayram Akgül kişiliğini ortaya koydu zaten. Karar Ersan'ın artık.
Ersan biz de kalacak,inanıyorum...
diren ve efsane ol ersan :)
Arkadaşlar kolay iş değil. Galatasaray la anlaşmayıp, kontratın bitmesini beklemek falan. 2 sene kayıp demektir bu. Ondan sonra Beşiktaş yönetimi Ersan ı yine isteyecek mi o bile belli değil. Ayrıca 24 yaşında bir oyuncunun Avrupa hayalleri vardır... Büyük takımlarda oynamak ister. Beşiktaşlılık, Beşiktaş sevgisi başka birşey, kazancını ve hatta kariyerini Beşiktaş uğruna harcamak başka şey... Hayatının geri kalanı aynı geçecek olsa bile Ersan ın 2 sene daha Adanspor da kalması demek kendisi açısında yaklaşık 2-3 milyon euro dan vazgeçmesi demek... Biz daha bir Beşiktaş forması bile alırken 10 kere düşünüyoruz, ondan bu tür şeyleri beklemek yanlış olur. Buradaki sıkıntı kesinlikle yönetim de, kimse sağa sola laf vurmasın. Bu tür olaylara imkan vermeyeceklerdi sene başından...
Haklı olabilirsin kardeşim, ama o zaman da çıkıp canım feda falan demeyecek. Mehmet Topuz gibi gerekirse 1 yıl oynamam yine de Fener'e gitmem ailece Beşiktaşlıyız da demeyecekler. Kulüpler anlaşırsa seve seve oynarım, aksi halde profesyonel futbolcuyum gelen tekliflere bakarım falan diyecek. İşte o zaman hiç kimsenin ağzını açıp tek kelime söylemeye hakkı olmaz zaten.
Ayrıca birde, Ersan ın bu vakitten sonra bu kadar üst düzey oynayıp oynayamayacağı bile belli değil, belki de ömründe son kez bu paraları kazanacak... Mesut Özil gibi kendi Milli Takımı nı kariyeri için seçmeyip başka ülkeleri temsil eden insanları barındıran örnekler var önümüzde... Vatan sevgisinden bahsediyoruz, daha kaldı ki Beşiktaş sevgisi için olanı Ersan dan bekliyoruz.
haklısın o konuda bi karşı tutumum yok ama gönül isterki gelsin ve artık 3 büyüklerin birbirleriyle şu fiyat arttırma politikasını görüşsünler bence.mağdur olan genellikle 3 büyükler oluyor karlı çıkanlar ise elinde 1-2 iyi oyuncu bulunan klüpler herkese ederi kadar verirse sorun kalmayacak.
İyi hoş da bu yaptığı bile bir risktir. Diğer takımlara gitme ihtimali varken başka takımda oynamam demesi falan. Belki de Beşiktaş ta oynama ihtimallerini arttırıyordu kendi mantığınca. Ayrıca gaza gelmiş bir insanın ağzından bu tür şeyler çıkabilir. Bana göre taraftarlık fanatiklik, iş insan hayatına yaşamın düzenine gelince çok da önemli şeyler değildir.
İşte gaza gelmeyecek, biraz çenesini tutmayı bilecek. Sonuçta sen o takımda o anda forma giyiyor olabilirsin ama yarının ne göstereceğini bilemezsin ki. Bunları düşünerek hareket etmesi lazım bir futbolcunun, demek istediğim o. Canım feda, gerekirse 1 yıl oynamam falan gaza gelip de söylenecek şeyler değil, sonrası düşünülerek söylenmesi gereken sözler. Profesyonellik de bunu gerektirmiyor, işini düzgün yapıp yeri geldiğinde doğru şeyleri söyleyip, yeri geldiğinde susmayı gerektiriyor.
O konuda haklısın ama sanki konuşmayla çözülebilecek konular değil gibi görünüyor. TFF düzeyinde yaptırımlarla yabancı kontenjanı konusuna düzen getirilmesi gerek. O da olmazsa kulüplerimizin isteğiyle A2 ligi kuruldu, Beşiktaş ve Fenerbahçe özellikle bu transfer döneminde yurtiçi oyunculara harcadıkları parayı gençlerin yatırımına harcasaydı, A2 takımlarını doldursalardı, çok daha ucuza ellerinde çok daha kaliteli oyuncuları olurdu.
Susması konusunda haklısınız sanırım... En azından Beşiktaş ta kalmayı çok istiyorum, umarım yönetimler anlaşırlar demesi yeterliydi bencede sanırım. Ama öyle bir durum ki, ben dahil kimse kulüplerin arasında böyle yanar döner bir olayın olacağını beklemiyorduk.
Ersan konusunda umarım Galatasaray'a gitmemek için direniyor diye umuyorum ama adam sonuçta profesyonel ve bu işten para kazanıyor.Giderse kızmam Ersan'a ama hayalkırıklığı olur tabii.
düzeltme: Şunu da ekleyeyim.Ersan'ın üstünde Galatasaray'a gitmesi yönünde çok büyük baskı olacak muhtemelen.Hem Galatasaray yönetiminden,hem de Adanaspor yönetiminden.Mehmet Topuz transferindeki gibi yani.Ersan'ın ben Beşiktaş'ta kalmak istiyorum demesine rağmen bu baskıya dayanamaması normal diye düşünüyorum.
bende kızmam tabi ama oradaki davranışlarına çok dikkat ederim yani bu ersanı adana filan yapmadı ersan biz yaptık.belki bize gelmeseydi cimboma gitseydi böyle olmayacaktı o bilinmez artık.
Ersan konusunun iki yüzü var.
1. Adanaspor başkanı kendisinden çok emin ve istediği parayı veren bir GaLatasaray kuLübü oLduğu için Beşiktaş önceLLikLi oLsada o parayı vermese biLe her türLü GaLatasaray a satarım diye içi rahat.
2. Bizim yönetimde Ersan dan herhaLde söz aLdı ve onun Beşiktaş tan başka takımda oynamayacağından emin oLduğu için kendi biLdiği rakamda diretiyor. NasıL oLsa GaLatasaray tekLif etse ve kuLübü kabuL etse biLe Ersan kabuL etmeyip bize geLir diye bekLiyor.
Tabi bizim haLa eski aLışkanLıkLarından Ersan konusunda kurtuLamayan yönetimin izLediği yoL yanLış gibi dursada sonuçta FİFA,UEFA vs ne kadar kurum varsa her zaman önceLLiği oyuncuya verdiği için Ersan Beşiktaş ta gerçekten forma giymek istiyorsa, Beşiktaş ta kaLabiLir.
Zaten sonuçta Beşiktaş ta iyi bir rakam öneriyor. Ersan o kadar baskı aLtında oLmayacaktır. GaLatasaray ın önerdiği ve Beşiktaş ın önerdiği rakamLar arasında uçurumLar yok ve her iki parada Adanaspor kuLübüne hayLi hayLi yeter. Ben Beşiktaş ta oynacağım kardeşim bu parayı da kabuL edin diyebiLir ve demeLidir.
tribün dergiye göre adana cimbom anlaşmış.