Printable View
Burada taktiğimi paylaşmak istemiyorum güzeldir, hatalıdır herkes bir şey söyler. Ne yaparsam yapayım adam akıllı defans yapamadım çift ön libero kullandım çakılı bek kullandım dar alanda oynattım pres yaptırdım AML AMR kullanmak yerine ML MR çalışkan kanat oyuncusu bile kullandım ki hiç bir zaman tercih etmediğim bir taktiktir ama nafile kanatlardan yapılan her atak tehlikeli pozisyon eğer dersen ki zaten tehlikeli pozisyonları gösterecek sanırım sen demiştin emin değilim 3 tane maçı full olarak izlediğimde de aynı olayla karşılaştım. Beşiktaşın sağ beki Serdar Kurtuluş evet çok üst düzey bir bek değil belki ama 34 maçlık bir periyotta ortalama 5.9.. küsür bir puanla oynaması sanırım biraz komik.
Benim kullandığım taktikte rakip ortalama 15-20 şut çekiyor aynı şekilde bende eğer güçsüz bir takımla oynuyorsam 20-25 şut çekiyorum. Bu taktikle alakalıdır doğrudur. Ama 90 dakikada ben rakip ceza alanına paslı girin, daha az şut çekin gibi komutları kullandığım halde bu kadar çok şut çekiliyorsa bence bu taktiğin maç motoruna tam olarak yansımamasıyla alakalı.
Öne geçtiğim maçları koruyabiliyorum top çevirerek bir şekilde oyunu soğutuyorum. Ama şu da bir gerçek burada savunulan hatalar oyunun final versiyonundan sonra olmaması gereken hatalar yani biri bir kuyuya taş attı mevzusu değil bu kadar insanın başına geliyorsa bir gerçeklik payı vardır bence.
Ayrıca SI forumlarında çoğu insanın dert yandığı sorunlardan biri de kornerlerde ön direkteki adamın marke edilememesi ve bu kabul edilen bir durum. Bunun gibi defans yaparken stoperlerin geri kaçıp rakibe müdahale etmemesi beklemesi de kabul ediliyor diye okudum eğer doğru okuduysam.
Yok bi de yalancı diye hitap et artık (: Konunun buraya kadar gelmesi sadece ilk yorumundaki üslupla alakalı kardeşim. Sen o an art niyet gözetmeksizin yazmış olabilirsin ancak düşünceleri yazıya aktarırken zaman zaman sıkıntı çıkıyor işte.. Kimseyle sorunum yok olmaz da kolay kolay ama yorumuna hedef olunca muhabbeti uzatmak durumunda kalıyorum. Hedefte olabilirim o da sıkıntı değil ancak dediğim gibi ilk yorumunda "bana göre" üslüpta biraz sıkıntı vardı..Herşeyden öte skoru koruyamamak bazı maçlarda oluyor bazı maçlarda normaldir ama mesele sadece bu değil bi çok açığı var sen kalkıp kimseye motoroda sorun yok sizde sorun var dersen olmaz..
Hiç bir şey sunmadan o var bu var dersekte olmuyor ama abi.
Herkes buraya bir hata yazıyor ama hata hakkında ne bir görüntü var ne de oyun save paylaşımı.
Bence hata gördüğünüzde buraya bir görüntü ya da bir şey koyarsanız daha iyi olur daha önce karşılaşmayanlar için.
Bazı şeyleri resmetmek zor misal bekllerim normalde kolay kolay adam geçirmez yapıda ama sıradan bir oyuncu ipe diziyor bu slalomu nasıl resmedeyim..ya da oyuncumun 2 metreden auta atışını resmetsem de ya bi kere olur denilir her maç için burayı kaçırdığı golle dolduramam ki yada rakip etten duvar örmüşse resmedince buda normal karşılanır kapanmış rakip diye zaten bunların birçoğu direkler-çekilen sut vs istatisitksel olarak yansıyor ve arkadaşlar ss atmışlar yada beklerin beyin terk olduklarını mesela bi çok arkadaş defans yapamıyorum diye yakınıyor ki bende zaman zaman skor koruyamıyorum bunlar olmasa neden söyleyelim ki yeterince deliriyoruz zaten oyunu satan firma bu forum değil nihayetinde yani buraya gelip reklam yapma yada yerme amacı gütmez kimse dolayısıyla milletin canı yanıyor ki buraya beyan ediliyor hani başkalarıda aynı sorunu yasıyor mu yoksa düzeltirmi diye ancak genel olarak herkes belli başlı şeylerden muzdarip..zaten birçok şeyinde ss mevcut forumda
arkadaslar sinir hastası olucaktım artık az kalmıstı delirmemek elde degil sizde bnm gibi yapın en iyisi oyunu kapattım oynamıyorum artık oynayıp sinir olacagıma hic oynamam daha iyi :) pes13 ve NBA13 oynuyorum daha az stres :)
http://oi40.tinypic.com/fdhzjr.jpg
http://oi39.tinypic.com/10ru6vs.jpg
istediğin ss olsun kardeşim. bak bu kadar şuta sadece 1 gol atabildim 2 maçta.
Heh işte bu daha sağlıklı bir eleştiri oluyor. ;)
Ben her maç ortalama 15 korner kullanıyorum. Çok anormal bir maç motoru var.
herkes 2-0 olan skoru koruyamadığını söylüyor fakat ben 1-0 geriye düştüğüm 2-3 maçıda 1-2 kazanabiliyorum galatasarayla oynadığım maçıda bu şekilde kazandım öne geçtiğim maçların sonlarına doğru katı savunma uygula geriye yaslan topa sahip ol talimatları vererek maçları kazanabiliyorum maçlarımda rakip anca 5-6 şut çekebiliyor bana
Bende istiyorum rakip analzin altından girip üstünden çıkıyorum abartısız belki her 5 dakikada giriyorum ama baskıyı kıramıyorum bazı maçlarda ha şunuda söyleyimki oldukça genç kadroyla oynuyorum oyuncularum çok üst düzey değiller ama bu akdar baskı çok mantıklı gelmiyor kıramıyorum bi tülü aklına gelebilecek bilumum talimatla müdahale ediyorum oyuncu degisikligi formasyon degisikligi belki de oyuncularımdandır diyecem ama beklerimi şamar oğlanına çevirenlerin profillerini görünce oyuncularla alakalı olmadııgnı düşünüyorum
E koymuş işte arkadaşlar yukarıda bir sürü SS var.
Herkesin karşılaştığı,sıkıntı yaşadığı problemleri buraya koysak ne koymasak ne ?
Karşı karşıya gol atamıyorum diyorum,kanatlarım içerde 3-4 kişi varken orta yapmak yerine topu en geriye çıkartıyor diyorum,bekler inanılmaz adam kaçırıyor diyorum hangi birinin SS'ini koyalım ?
Öyle bir hâl almış ki oyun sanki maç motoru skoru önceden belirliyor,yalandan gollerle sonuç gösteriliyor gibi.Artık anlayabiliyorsun bu pozisyon gol olur,bu olmaz,bu maç böyle biter vs. önceki serilerde bu kadar değildi heyecan yok oyunda bildiğin.
bende bazen keşke hep betada kalsaydı diyorum artık. her güncellemede oyun dahada kötüleşti. kaç gündür güncellemede gelmedi, büyük bi patch ile hataları düzeltirler umuduyla beklemedeyim.
Duran toptan gol yememeyi başarabilen var mı? İyi savunma yapabilen var mı?
Buyrun bir sıkrinşat daha. Rakip Sion, ceza alanı içinden çektiğim şut sayısı 16, attığım gol sayısı 0. Bir söyleyin allaseniz hangi takım 2-3 maçta bir ceza alanı içinden 15'i aşkın şut çekip eli boş dönüyor gerçekte? Sow, Traore, Kuyt üçlüsüyle üstelik?
http://oi40.tinypic.com/2dha6aq.jpg
30. haftadayım.
Frikikten de yemedim henüz :icon_wink:
Ön direğe kesilen topları savunamama diye bir hata var, düzeltileceği de söylendi. İlk zamanlarda karşılaşmıştım ama şimdi pek karşılaşmıyorum.
Bugün tam 170 saat olmuş oyuna başlayalı. Bu denli kafayı sıyırdığım, bu denli gol pozisyonu ürettiğim ve gole çeviremediğim bir fm olmamıştı sanırım.
Duran top savunmasını nasıl yapıyorsunuz? Maç antrenmanında ekstra bir şey yapıyor musunuz?
Ön direğe kesilen topları gol olarak görüyorum kalemde. Bir de bi' maçta ardı ardına beş kere korner kullanıldı, çok saçma şeyler oluyor maçlarda, oyuna en kısa zamanda güncelleme gelmesi şart.
Yok çok uzun saatler oynamana gerek yok. Ben geçende betadan sonra 14.1.3 e güncelleyip bırakmıştım. Ales e çalıştığım için oynamaya pek fazla fırsat bulamıyordum. Oynayınca da maça giremeden çıkıyordum oyundan. Bu şikayetlerden sonra bir maç oynayayım dedim. Arkadaşların şikayet ettiği bütün her şey o maçta oldu. Direkten dönen toplar ceza sahasından kaçan şutlar vs..
Sana denk gelmemesini bir şeye bağlamıyorum ama maçları biraz ayrıntılı olarak izle bence. Fark buradan olabilir.
Oyunun en yetenekli oyuncusu Lionel Messi yetenekleri doğrultusunda çok çok rahat atıcağı 3-4 pozisyonda hepsini abartısız 15-20 metre kalenin sağına-soluna vurunca tereddütsüz Alt+F4 çektim Messi'ye gelene kadar tabii Fabregas,Pedro,Sanchez aynı vuruşları yaptı ama gerçek futbolda olur böyle şeyler dedim devam ettim ama Messi'den sonra kapattım o gün bugündür oynamıyorum.Diğerlerini söylememe gerek bile yok herkesin yaşadıklarını bende yaşadım tabii.
Bir şey sormak istiyorum aklıma gelmişken FM 05'den bugüne kadar bu oyunda hiç karşı karşıya bir pozisyonda giderken şut yerine yanında gelen arkadaşına pas verme olayını yaşayan var mı ?
Oyun zaten karşı karşıya pozisyonları CCC olarak görmüyor mu nedir anlamadım. Maçı bölünmüş olarak izliyorsanız(sol tarafta maç oynanırken, sağ tarafta istatistikler varsa) dikkat edin o istatistiklere. Eğer bir oyuncunuz veya onların bir oyuncusu karşı karşıya gole gidiyorsa o pozisyon bitince CCC sayılmıyor çoğu zaman. Bir kere gözüne ilişmiştir demeyin sadece izleyin pozisyonları ve istatistikleri anlarsınız. %100 pozisyon anlayışımız mı farklı anlamadım ama bir kornerden 2-3 CCC çıkabiliyor. Kısaca istatistikleri de takmaz oldum ben.
@Kaka Leite
Vallahi bravo. Benim duran toptan yediklerim isyan seviyesine getirdi. Bıraktım artık ben de. Ne yaparsam yapayım olmuyor, tek maçta 3 gol yediğim oldu. Tek maç diye geçsem, geçemiyorum sonraki maçta da 2 gol yiyerek 1-0'dan 2-1 verdim. Bayern deplasmanında 2-0 öndeyken 2 duran toptan yedim; 2-2 bitti. Ligde devamlı duran toptan yiyordum, kısaca duran toplarla başım belada. Sırf bu da değil diğer sorunları da yaşıyorum. Kariyere başlayıp birkaç ay ilerleyip sildim kaç defa.