Cihan o zaman sen de inanmak istediğine inanıyorsun demektir. Adamlar kalkıp evet alkol var ama 0.0001 portakalla aynı vs vs diyebilirdi. Çevirirdi yani, adamlar kesin dille yalanlıyor.
Printable View
Cihan o zaman sen de inanmak istediğine inanıyorsun demektir. Adamlar kalkıp evet alkol var ama 0.0001 portakalla aynı vs vs diyebilirdi. Çevirirdi yani, adamlar kesin dille yalanlıyor.
Merak etmeyin Allah sizi kola'nın yada meyve'nin içinde ki milyarda bir oranında ki alkolle yargılamaz. Ne kadar insan olduğunuzla yargılar. İstersen içinde alkol var diye meyve bile yeme ama başkalarının hakkını yedikten sonra milleti kandırdıktan sonra ne fayda. Kola'nın içinde ki alkolden sapıtan , eşini döven , trafik kazası yapan aile dağıtan olmadığına göre daha fazla üstelemeye gerek yok.
Benim bildiğim tek yararı asiti kaçınca mideye iyi geliyor :D
Şimdi fazlasının haram olduğunu biliyoruz, ama acaba azıcık miktarı da mı haram amaç bunu anlamak.
Az önce araştıma yaptım ve şu hadisi buldum
"Çoğu sarhoşluk veren içkinin azı da haramdır" buyurmuştur. (İbn Mâce, es-Sünen, 2/l124 Hadis No: 3392;et-Tâc 3/142)
Hani diyorlar ya "Ben içiyorum ama sarhoş olmuyorum" diye. Bu da onun gibi. Az içince gidip eşini dövmüyor ama sonuçta dini açıdan yasak birşey.
Her zararlı şey kesin olarak haram değildi. Kesin hüküm vermek bize düşmez. Mekruh diye bir olayda var. Örneğin sigara.
Ekleme :
Fetva.net de bu yazıyor.
Soru: Meyvelerde doğal yoldan yani olgunlaşmayla oluşan alkolün hükmü nedir? Mesela iki haftalık olgunlaşmış bir muzun 100 gramında yaklaşık 1 gr alkol oluşmaktadır. Muz olgunlaştıkça alkol miktarı artmaktadır. 4 günlük bir muzun 100 gramında ortalama olarak 0,1 gram alkol bulunmaktadır. İki haftalık olgunlaşmış bir muzun 100 gramında ise yaklaşık 1 gr alkol bulunmaktadır. Bu şekilde kabukları siyahlaşmış ve olgunlaşmış iki haftalık bir muzdaki alkol (100 gram muzda 1 gram alkol) helal midir haram mıdır?
Cevap:
Sirke ile ilgili cevabımızda da belirttiğimiz gibi Kur’an’da açık bir şekilde haram kılınan, içildiğinde kişiyi sarhoş eden içkidir/hamrdır. Alkol ise kimyasal bir maddedir ve sorunuzda da belirttiğiniz gibi muz, portakal, erik, şeftali gibi meyvelerde ve bal, ekmek, yoğurt gibi yiyeceklerde de bulunur. Sayılan bu yiyeceklerin hepsi de helaldir. Çünkü bunlar yenildiğinde kişiyi sarhoş etmez.
cihan sağol da bu yazıyı bakkallar kapanmadan önce neden koymadın be gözüm :D
Domates ne kadar Hristiyansa Kola da o kadar haramdır :zuhaha
yarın 3 litre kola içip forumda yazıcam sonucu hep beraber değerlendirelim bakalım kafayı güzel yapıyo mu :D
1950 kutu kola içtim kafam yavaş yavaş güzelleşiyor. 3000 de ortalığı dağıtırm.