1 ile 30 arası toplam 96 sonuç

Konu: Kolada Alkol Tespit Edildi!

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Merak etmeyin Allah sizi kola'nın yada meyve'nin içinde ki milyarda bir oranında ki alkolle yargılamaz. Ne kadar insan olduğunuzla yargılar. İstersen içinde alkol var diye meyve bile yeme ama başkalarının hakkını yedikten sonra milleti kandırdıktan sonra ne fayda. Kola'nın içinde ki alkolden sapıtan , eşini döven , trafik kazası yapan aile dağıtan olmadığına göre daha fazla üstelemeye gerek yok.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Kola'nın içinde ki alkolden sapıtan , eşini döven , trafik kazası yapan aile dağıtan olmadığına göre daha fazla üstelemeye gerek yok.
    Şimdi fazlasının haram olduğunu biliyoruz, ama acaba azıcık miktarı da mı haram amaç bunu anlamak.

Az önce araştıma yaptım ve şu hadisi buldum

"Çoğu sarhoşluk veren içkinin azı da haramdır" buyurmuştur. (İbn Mâce, es-Sünen, 2/l124 Hadis No: 3392;et-Tâc 3/142)

Hani diyorlar ya "Ben içiyorum ama sarhoş olmuyorum" diye. Bu da onun gibi. Az içince gidip eşini dövmüyor ama sonuçta dini açıdan yasak birşey.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Şimdi fazlasının haram olduğunu biliyoruz, ama acaba azıcık miktarı da mı haram amaç bunu anlamak.

Az önce araştıma yaptım ve şu hadisi buldum

"Çoğu sarhoşluk veren içkinin azı da haramdır" buyurmuştur. (İbn Mâce, es-Sünen, 2/l124 Hadis No: 3392;et-Tâc 3/142)

Hani diyorlar ya "Ben içiyorum ama sarhoş olmuyorum" diye. Bu da onun gibi. Az içince gidip eşini dövmüyor ama sonuçta dini açıdan yasak birşey.
    haram demek yanlış olabilir ama iyi birşey olmadığı kesin.

Mesaj Yetkileri