o takımlarında savunması ona göre daha kaliteli :)Quote:
O grupta daha cok bos genis alan bulurdu.
Printable View
o takımlarında savunması ona göre daha kaliteli :)Quote:
O grupta daha cok bos genis alan bulurdu.
Ben halen Burak'ın kafa değerini az buluyorum.
[QUOTE=lexoqe;2365153]Ben halen Burak'ın kafa değerini az buluyorum.[/Q
Bir maç kafayla gol attı hemen yükseltin :D ona bakılırsa Almeida her maç kafayla golü var o zaman onunkide 20 olsun.
Burak Yılmaz ı Sow veya başka bir forvet ile kıyaslamak yersiz. Arkadan ve kanatlardan destek veren futbolcular çok farklı, bu durumda forvetlerin bazıları öne çıkarıyor. Mantıklı olan kıyaslama şu olabilir.
Burak Yılmaz - Umut Bulut
2 oyuncu ile uzun uzadıya bir kariyer sürdürdüm ve Burağın, Umut a nazaran 2 kat daha fazla gol attığına şahit oldum. (Elmander - Umut) (Elmander - Burak) "Rotasyonları ile". Kısacası Burak Yılmaz ın Umut Bulut dan daha fit ve çevik gözükmesi işlerde bir tuhaflık olduğunu gösteriyor zaten.
2 maçta kafa değerinin yükselmesi olmaz ama kafa değeri 10 az gerçekten o kadar da isabetsiz kafa vurmuyor Burak.
Almedia'nın kafasını Beşiktaş araştırmacısına soracaksın arkadaşım.Türk takımlarına bakarak bunu söyleyemeyiz.Hiç kaçırmadı derken bir de ?
Almeida'ya 15 fazla bile.
Burak'a da böyle ortalar açan bi Fernandes olsa her şey farklı olabilirdi.
Almeida'nın gerçekte boyuna oranla headingi çok iyi değildir. Bir Hakan Şükür veya Koller değildir yani. O yüzden headinginin 15 olması gayet normal bence.
gökhan gönül örneğinden gideyim konuşulmuştu çünkü öncelerde bu konu hakkında. 3 tür sağ bek vardır: alves tiplemesi, gökhan gönül tiplemesi, önder turacı tiplemesi. forvet-santrafor olayı da tam böyle bir şey bence. araştırmacılar verirken direk açıyor sağ beki alayı içinde gökhan şu kadar adamı şu kadar şekilde geçmiş veya geçilmiş diyor. o yüzden ben de işini yapan insanlardan daha çok bilemeyeceğimi düşündüğüm için mevkisi st olan oyuncunun herhangi bir şekilde ayrılmasını yersiz buluyorum ki burak'ın profili de santrafor tipinden çok uzak değil bence.
bu arada değil ibb dünyada barcelonadan akhisara hangi takımı alırsam alayım bana maliyeti aynı sow ile burak'ı göstersinler saniye düşünmem sow derim :D
ben ilk bölümden sow'un ca'sının net bir miktarda artacağını çıkartıyorum o zaman ya da burak'ınkinin azalacağını, çünkü güncellemeyi bekleyin o zaman yansıtacağız gibisinden bir şey demiş oldunuz galiba.
2. bölüm için diyebileceğim bir şey yok yani, ilgi için teşekkürler :)
Almeidaya 15 değeri fazla diyen arkadaşlar bırakın bu oyunu. Adamın topa vurduğu her kafa gol oluyor siz maç izlemiyorsunuz anlaşılan.
Takimin geri kalani ceza sahasina topu getirebiliyorsa ben de Sow derim.
Ama getiremiyorsa Burak derim. :)
Boyle bir sey demedim ve/veya soz vermedim. Devre arasina kadar degerlendirir ve o donem icin en dogru kararlari vermeye calisiriz.
yükselmesi gereken özellikler; kafa, doğal form
düşmesi gereken özellikler; top sürme, orta açma, uzun şut, top kapma
Heading değeri 2-3 kademe arttırılmalı.
Burak oyunda cok sisirilmis yeaa :(
Heading 10'da kalmamalı. Sadece gol değil iyi de yön veriyor özellikle bugünkü golündeki yön verişi gerçekten iyiydi.
Determination az bence. Bu adamdan bir şey olmaz dendi kaç yaşından sonra kendini buldu. Hala da üstüne koyuyor. 14 az bence.
Teamwork Galatasaray'a geldikten sonra biraz daha arttı diyebiliriz. Bencil bir oyuncu genel olarak ama Trabzonspor'daki kadar bencil değil.
Accelaration da bir basamak artabilir. Tartışma çıkmasın diye kıyaslama yapmayayım ama öyle düşünüyorum diyelim.
First Touch 13 kadar iyi bir değer alabileceğini düşünmüyorum. Tekniğinin de düşüklüğüyle belki oyunda gerçekteki gibi topu kontrol ederken zorlanıyordur, oyun dinamiklerini tam bilmediğim için söylüyorum, öyleyse problem yok. Ancak tek başına 13 biraz fazla.
Attığı gollerdeki beceri bence "heading" becerisi değil "jumping" becerisi. Kendini hakikaten geliştiren bir oyuncu Burak ama kafa vuruşlarında hala bir başarı göremiyorum ben.
Jumping ne kadar yukarıya sıçrayabildiği, heading ise istediği yere yön vermesi, isabet sağlaması, attığı gollerin hepsi akıl doluydu.
Mac icerisinde surekli araya kacma, pozisyona girme istegi, denemesi, azmi determination ile mi nitelendiriliyor? Eger oyleyse artirilmali.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102747
Burada özellik tanımları mevcut.
İspanya'da bir spor programında Burak konuşulmuş. Bir cümle aldım haber içinden(haberi görmek isteyen Google'a burak ispanya futbolero yazsın bir çok sitede çıkıyor);
"İspanyol spor yazarları ayrıca Burak’ın Avrupa’nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da belirtti."
Programın seviyeli mi seviyesiz mi olduğunu tabii ki bilemem. Benim Avrupa'nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da savunmuyorum, düşünmüyorum da öyle bir şey. Haberi paylaşmamın nedeni kafa vuruşlarının iyi olduğunu sadece Galatasaray taraftarlarının düşünmediğini göstermek amaçlıdır.
Zıplamak ile vurmak aynı şey değil. 3-4 estetik kafa vuruşu istikrarlı iyi kafa vuruşu yaptığını açıklamaz.
İzlemeye devam edin o zaman.
Biz ona o zaman ''Burak Yılmaz Kafası'' diyelim.
Heading değerinin artırılması gerektiği konusunda herkes hemfikirdir umarım.
Bu sezonki 15 golünün 5'i kafayla 5'i sağ ayakla 5'i de sol ayakla atılmış olmasıda güzel :)
Bir adam 18-19 yaşında değil diye kendini geliştiremez mi ? Geliştirebilir. Önce bunu anlamamız lazım. Azimli bir şekilde çalışıyor Burak ve karşılığını da alıyor. Hakettiğini vermek lazım.
Ben devre arasında futbolcuların değerlerinin bariz fark olmadığı sürece değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Eğer Burak ikinci yarıda 3-4 maçta daha çok güzel kafa golü atarsa o zaman değiştirilir.
Burak'ın özellikleri de bence gayet iyi. Şu an 15 civarı gol atmış durumda oyunda da aynı şekilde atıyor zaten. Benim takımımda olmadığı için nasıl oynadığı hakkında birşey diyemem ama herif her turnuvada gol krallığına aday. Gerçek hayatta da öyle olduğu düşünülürse bence gayet iyi yapılmış bir profil. Ve bu adam 3 yıldır bir sürü gol atıyor, hala adama şişirilmiş diyorlar.
Ama eğer herif oyunda topu orta sahadan alıp 3-5 kişi çalımlayarak goller atıyorsa o zaman özelliklerin yoğunluğu başka yerlere aktarılabilir. Fakat, daha önce de söyledim bence devre arasında yapılmamalı. Yapılsa bile en fazla 2-3 özelliği 1 birim artırılıp-azaltilabilir.
burak yilmaz oyunda durdurulamiyor nedense.. her sezon en az 25 golü var ligde..
Valla Burak Yılmaz gerçekte neyse oyunda da o ne fazla ne eksik.
fanatikler saldırmış yine. burak profilini hak eden bir futbolcu. çok söze gerek yok.
fanatiklikle alakasi yok ben gayet objektifim.. burak inisleri cikislari olan bir oyuncu ama gel görki oyunda sürekli formda 35 yasina kadar süper ligin tozunu attiriyor.