Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon
91 ile 120 arası toplam 165 sonuç

Konu: Burak Yılmaz

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iki konuya cevap verecegim:

1. CA oyuncularin simdiki yetenegini gosteriyor, dogru. Ama bu simdiki yetenek, oyuncunun Haziran 2012'da degerlendirilen yetenegi. Oyunun ciktigi Ekim 2012 sonundaki yetenegi degil. Veya Kasim 2012'deki yetenegi degil. Arastirmanin isleyisi boyle. 2 Eylul'de veritabanini SI'a teslim ederken yeni sezonda oynanmis 3-4 maci baz alarak oyuncularda buyuk degisiklik yapmak da yaniltici olacaktir. Mesela bu 3-4 maca bakarak Sow'un cok gucsuz ve agir bir oyuncu oldugu sonucuna varilabilirdi. Ama haftalar ilerledikce boyle olmadigi, gecen sezonki degerlendirmelerin daha dogru oldugu gercegi cikti ortaya.

Mesela Stoch'un dengesi ve cevikligi de gecen sezonki durumunda degil su anda. Ama Haziran ayinda dusunulen degerler hatali degildi. Simdi ise bu degerler goze carpiyor. Her ikili mucadelede yerde kalan bir Stoch var.

Gecen sezonun basinda Gokhan Gonul de 2010/11 sezonuna gore degerlendirilmisti. Ama Gokhan Gonul ayni cizgiyi devam ettirmedi. Melo da 2011/12 sezonuna gore degerlendirilmisti. Su anda Melo da o cizgide degil.

Bunlar arastirmanin kacinilmaz sorunlari. Bize verilen calisma penceresine gore degerlendirme yapabiliriz. Yani oyuncu degerlendirmesinde bir guncelleme Mayis/Haziran ayinda olur. Bir guncelleme de Aralik/Ocak ayinda.

2. Burak'in bitiriciliginde hic bir sorun gormuyorum. Bunu ictenlikle soyluyorum. Burak'in bitirici vuruslari son 2 yilda cok ilerledi. Ozellikle kendisine guven geldikce. Bunu sadece bitiricilik becerisi olarak degil, bitiricilik + soguk kanlilik olarak degerlendiriyorum.

Burak'in kapali defanslar arasinda zorlanmasinin da bitiricilikle en ufak ilgisi yok bence. Belki hatirlamazsiniz ama Guiza'nin bitiriciliginin dusurulmemesi konusunda da cok direndim. Evet basit goller kaciriyordu ama bunu yapmayan oyuncu zaten yok.

Burak'in ozellikle top saklamada konusundaki sorunlari (ki bunu tekniginin dusurulmesi gerektigini yukarida yazarak anlatmaya calismistim) onun kapali savunmalar arasinda zorlayan bir etken. Tabii uzun boyuna ragmen kafa toplarindaki eksikligi de bu konuda onun etkisiz olmasina neden oluyor.

Neyse, Burak'i oyunda izleyip kapali defanslara karsi fazla iyi bir performans gosterdigini dusunuyorsaniz, bunu anlatin, deneyelim, degerlendirelim ve gerekli duzenlemeyi yapalim. Zaten yapiyoruz da. Fakat kendi gozlemlerime gore bu konuda Burak'in oyunda cok basarili oldugunu goreceginizi de sanmiyorum. Oyunda Burak'in da gollerini daha cok derbilerde daha fazla genis alan yakaladiginda ve takimi ondeyken attigini goreceksiniz.
    ben ilk bölümden sow'un ca'sının net bir miktarda artacağını çıkartıyorum o zaman ya da burak'ınkinin azalacağını, çünkü güncellemeyi bekleyin o zaman yansıtacağız gibisinden bir şey demiş oldunuz galiba.

2. bölüm için diyebileceğim bir şey yok yani, ilgi için teşekkürler

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Almeidaya 15 değeri fazla diyen arkadaşlar bırakın bu oyunu. Adamın topa vurduğu her kafa gol oluyor siz maç izlemiyorsunuz anlaşılan.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by malpince View Post
    gökhan gönül örneğinden gideyim konuşulmuştu çünkü öncelerde bu konu hakkında. 3 tür sağ bek vardır: alves tiplemesi, gökhan gönül tiplemesi, önder turacı tiplemesi. forvet-santrafor olayı da tam böyle bir şey bence. araştırmacılar verirken direk açıyor sağ beki alayı içinde gökhan şu kadar adamı şu kadar şekilde geçmiş veya geçilmiş diyor. o yüzden ben de işini yapan insanlardan daha çok bilemeyeceğimi düşündüğüm için mevkisi st olan oyuncunun herhangi bir şekilde ayrılmasını yersiz buluyorum ki burak'ın profili de santrafor tipinden çok uzak değil bence.

bu arada değil ibb dünyada barcelonadan akhisara hangi takımı alırsam alayım bana maliyeti aynı sow ile burak'ı göstersinler saniye düşünmem sow derim
    Takimin geri kalani ceza sahasina topu getirebiliyorsa ben de Sow derim.

Ama getiremiyorsa Burak derim.

ben ilk bölümden sow'un ca'sının net bir miktarda artacağını çıkartıyorum o zaman ya da burak'ınkinin azalacağını, çünkü güncellemeyi bekleyin o zaman yansıtacağız gibisinden bir şey demiş oldunuz galiba.
    Boyle bir sey demedim ve/veya soz vermedim. Devre arasina kadar degerlendirir ve o donem icin en dogru kararlari vermeye calisiriz.

yükselmesi gereken özellikler; kafa, doğal form
    düşmesi gereken özellikler; top sürme, orta açma, uzun şut, top kapma

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Heading değeri 2-3 kademe arttırılmalı.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Burak oyunda cok sisirilmis yeaa

Nesil
    2007

Heading 10'da kalmamalı. Sadece gol değil iyi de yön veriyor özellikle bugünkü golündeki yön verişi gerçekten iyiydi.

Determination az bence. Bu adamdan bir şey olmaz dendi kaç yaşından sonra kendini buldu. Hala da üstüne koyuyor. 14 az bence.

Teamwork Galatasaray'a geldikten sonra biraz daha arttı diyebiliriz. Bencil bir oyuncu genel olarak ama Trabzonspor'daki kadar bencil değil.

Accelaration da bir basamak artabilir. Tartışma çıkmasın diye kıyaslama yapmayayım ama öyle düşünüyorum diyelim.

First Touch 13 kadar iyi bir değer alabileceğini düşünmüyorum. Tekniğinin de düşüklüğüyle belki oyunda gerçekteki gibi topu kontrol ederken zorlanıyordur, oyun dinamiklerini tam bilmediğim için söylüyorum, öyleyse problem yok. Ancak tek başına 13 biraz fazla.

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Burak oyunda cok sisirilmis yeaa
    başarılı her maçtan sonra oyuncunun konusuna girilecek olsa sowa 50 volkana 100 mesajım olurdu

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Attığı gollerdeki beceri bence "heading" becerisi değil "jumping" becerisi. Kendini hakikaten geliştiren bir oyuncu Burak ama kafa vuruşlarında hala bir başarı göremiyorum ben.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Jumping ne kadar yukarıya sıçrayabildiği, heading ise istediği yere yön vermesi, isabet sağlaması, attığı gollerin hepsi akıl doluydu.

başarılı her maçtan sonra oyuncunun konusuna girilecek olsa sowa 50 volkana 100 mesajım olurdu
    tamam.....

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Mac icerisinde surekli araya kacma, pozisyona girme istegi, denemesi, azmi determination ile mi nitelendiriliyor? Eger oyleyse artirilmali.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Mac icerisinde surekli araya kacma, pozisyona girme istegi, denemesi, azmi determination ile mi nitelendiriliyor? Eger oyleyse artirilmali.
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102747

Burada özellik tanımları mevcut.

İspanya'da bir spor programında Burak konuşulmuş. Bir cümle aldım haber içinden(haberi görmek isteyen Google'a burak ispanya futbolero yazsın bir çok sitede çıkıyor);

"İspanyol spor yazarları ayrıca Burak’ın Avrupa’nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da belirtti."

Programın seviyeli mi seviyesiz mi olduğunu tabii ki bilemem. Benim Avrupa'nın en iyi kafa golü atan futbolcusu olduğunu da savunmuyorum, düşünmüyorum da öyle bir şey. Haberi paylaşmamın nedeni kafa vuruşlarının iyi olduğunu sadece Galatasaray taraftarlarının düşünmediğini göstermek amaçlıdır.
    Last edited by Gncl1905 : 09.Aralık.2012 at 21:08

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Zıplamak ile vurmak aynı şey değil. 3-4 estetik kafa vuruşu istikrarlı iyi kafa vuruşu yaptığını açıklamaz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

İzlemeye devam edin o zaman.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Biz ona o zaman ''Burak Yılmaz Kafası'' diyelim.
    Last edited by Alicanfmfan : 10.Aralık.2012 at 00:20

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    tries to beat offside trap.
    Alışkanlık, off te ball, anticipation gibi özellikleri yüksek oyuncularda başarı oranı yüksek oluyor, Burak Yılmaz'ın da yeterince yüksek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Heading değerinin artırılması gerektiği konusunda herkes hemfikirdir umarım.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bu sezonki 15 golünün 5'i kafayla 5'i sağ ayakla 5'i de sol ayakla atılmış olmasıda güzel

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir adam 18-19 yaşında değil diye kendini geliştiremez mi ? Geliştirebilir. Önce bunu anlamamız lazım. Azimli bir şekilde çalışıyor Burak ve karşılığını da alıyor. Hakettiğini vermek lazım.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben devre arasında futbolcuların değerlerinin bariz fark olmadığı sürece değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Eğer Burak ikinci yarıda 3-4 maçta daha çok güzel kafa golü atarsa o zaman değiştirilir.

Burak'ın özellikleri de bence gayet iyi. Şu an 15 civarı gol atmış durumda oyunda da aynı şekilde atıyor zaten. Benim takımımda olmadığı için nasıl oynadığı hakkında birşey diyemem ama herif her turnuvada gol krallığına aday. Gerçek hayatta da öyle olduğu düşünülürse bence gayet iyi yapılmış bir profil. Ve bu adam 3 yıldır bir sürü gol atıyor, hala adama şişirilmiş diyorlar.

Ama eğer herif oyunda topu orta sahadan alıp 3-5 kişi çalımlayarak goller atıyorsa o zaman özelliklerin yoğunluğu başka yerlere aktarılabilir. Fakat, daha önce de söyledim bence devre arasında yapılmamalı. Yapılsa bile en fazla 2-3 özelliği 1 birim artırılıp-azaltilabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Ben devre arasında futbolcuların değerlerinin bariz fark olmadığı sürece değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Eğer Burak ikinci yarıda 3-4 maçta daha çok güzel kafa golü atarsa o zaman değiştirilir.

Burak'ın özellikleri de bence gayet iyi. Şu an 15 civarı gol atmış durumda oyunda da aynı şekilde atıyor zaten. Benim takımımda olmadığı için nasıl oynadığı hakkında birşey diyemem ama herif her turnuvada gol krallığına aday. Gerçek hayatta da öyle olduğu düşünülürse bence gayet iyi yapılmış bir profil. Ve bu adam 3 yıldır bir sürü gol atıyor, hala adama şişirilmiş diyorlar.

Ama eğer herif oyunda topu orta sahadan alıp 3-5 kişi çalımlayarak goller atıyorsa o zaman özelliklerin yoğunluğu başka yerlere aktarılabilir. Fakat, daha önce de söyledim bence devre arasında yapılmamalı. Yapılsa bile en fazla 2-3 özelliği 1 birim artırılıp-azaltilabilir.
    Tamamen katılıyorum ama bence istisna yapılıp heading değeri 2-3 puan arttırılmalı

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

burak yilmaz oyunda durdurulamiyor nedense.. her sezon en az 25 golü var ligde..

Nesil
    2012
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    burak yilmaz oyunda durdurulamiyor nedense.. her sezon en az 25 golü var ligde..
    Gerçektede durdurulamıyor nedense
    discovery channel; "gizlice avına doğru yaklaşan timsah saldırıya geçiyor."
    yaban tv; "necmi abi, kafasına vur,kafasına!"

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by Ferhat Kiraz View Post

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Ferhat Kiraz View Post
    gercekte oyundaki kadar etkili oldugunu sanmiyorum

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Valla Burak Yılmaz gerçekte neyse oyunda da o ne fazla ne eksik.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

fanatikler saldırmış yine. burak profilini hak eden bir futbolcu. çok söze gerek yok.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

fanatiklikle alakasi yok ben gayet objektifim.. burak inisleri cikislari olan bir oyuncu ama gel görki oyunda sürekli formda 35 yasina kadar süper ligin tozunu attiriyor.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bence teknik ve dripling'de indirim olabilir Burak icin. Kendi basina pozisyona giremiyor, top da pek saklayamiyor. Ille de topu onune dogru alacak, duvar olmayi pek sevemeyen bir oyuncu olarak daha iyi yansitilabilir bence.

Boylece rahat birakilmadigi pozisyonlarda topu kaybetmesi biraz daha rahatlasir veya daha kotu vuruslar denemek zorunda kalir gibi geliyor bana.

Tabii bu sayede yukaridaki istatistiklerin de gosterdigi gercekten biraz daha fazla sut pozisyonu yakalamasini da ortadan kaldirir.
    sanırım daha önce yazmıştım bunu çok eksik bu konuda burak 12 teknik fazla fazlasıyla - edit: daha doğrusu 12-12 teknik-dribbling ikilisi fazla. 3-4 puan düşmeli bu ikili toplamda
    Last edited by ForCimbom : 02.Şubat.2013 at 00:48

Sayfa 4 / 6 İlkİlk ... 23456 SonSon

Mesaj Yetkileri