Buffon: "Juve'den ancak Premier Lig için ayrılabilirim"
Juventus'un tecrübeli kalecisi Gianluigi Buffon, kulübünde kalacağını söylese de, olası bir durumda nereyi tercih edeceğini de açıkladı...
Juventus'un file bekçisi Gianluigi Buffon, sezon sonunda kulübünden ayrılmak gibi bir düşüncesi olmasa da, bunu yapacak olsaydı, Premier Lig'i tercih edeceğini söyledi.
Daha 3 yıllık kontratı bulunan İtalyan kaleci, daha önce yaptığı bir açıklamada, "2 maç daha Juventus'un oyuncusuyum, sonrasını göreceğiz" diyerek transfer dedikodularının hızlanmasına neden olmuştu.
32 yaşındaki tecrübeli eldiven, "Takımdan ayrılma isteğim, takımımın beni bırakma isteği kadar. Şu anda bir teklif yok. Ancak iki hafta içinde her şey olabilir. Eğer buradan ayrılacak olsaydım, bir sonraki durağım İngiltere olurdu" dedi.
Mourinho "kalıyorum" diyemedi.
Mourinho "kalıyorum" diyemedi
Jose Mourinho gelecek sezon hangi takımı çalıştıracağını bilmediğini söyledi.
http://u.goal.com/96100/96157_news.jpg
Inter teknik direktörü Jose Mourinho, gelecek sezon İtalyan ekibinde kalıp kalmayacağından emin olmadığını söyledi.
Portekizli teknik adam, düzenlediği basın toplantısında 'gelecek sezon Inter'de kesin olarak kalacağınızı açıklayabilir misiniz?' şeklindeki soruya, “Hayır. Futbolda hiçbir şeyden emin olamazsınız," yanıtını verdi.
Lig, kupa ve Şampiyonlar Ligi üçlüsünü tamamlaması halinde dünyanın en iyi teknik direktörü olacağı yolundaki sorulara ise Mourinho, "Daha önce de bir sezonda üç kupa kazandığım oldu. Ben kendimi en iyi olarak görmüyorum, ama elimden gelenin en iyisini yapar ve maçlardan sonra rahat uyurum," yanıtını verdi.
Mourinho sözlerinin devamında takımına daha çok saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Coppa Italia'da finale çıktık, Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktık ve şampiyonluk yarışında da avantajlıyız. Bu yüzden sizden saygı beklemiyor, talep ediyorum," diye konuştu.
Mourinho son olarak Çarşamba akşamı Roma'yla oynanacakları İtalya Kupası final maçında, sakatlığı bulunan Wesley Sneijder'in yer almayacağını söyledi.
------------------------------------------------
Real'e gelsin.
Cannavaro milli takımı bırakıyor!
Cannavaro milli takımı bırakıyor!
İtalya Milli Takımı'nın kaptanı Fabio Cannavaro, 2010 Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bırakacağını söyledi.
36 yaşındaki Cannavaro, yaptığı açıklamada, esprili bir şekilde, ''Artık taraftarlar beni yaşlı olarak görüyor, tahmin edin Ağustos'ta ne söylerler'' dedi.
Milli takımdan, 11 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek dünya kupasından sonra ayrılmayı planladığını belirten Cannavaro, 132 kez milli takım forması giyerek, rekora imza atmıştı.
Juventus'ta forma giyen Cannavaro, milli takımda 100. maçında 2006 Dünya Kupası'nı kaldırmış, o maçta İtalya, Fransa'yı penaltılarla 5-3 yenmiş ve kupayı kazanmıştı.
LigTv
Mourinho İlk Kupayı Kaldırdı!
İtalya Kupası Final maçında Inter ile Roma karşı karşıya geldi. Roma Olimpyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Inter tek golle kazanarak kupayı kazanmayı başardı. Jose Mourinho'nun takımına kupayı getiren golü 40. dakikada Diego Milito kaydetti.
Inter bu zaferin ardından şampiyonluk yarışındaki rakibi Roma'yı devirerek sezonun ilk kupasını kaldırmış oldu. Ligde şampiyonluğa koşan Inter, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı eleyerek finale yükselmişti.
Zorlu final maçının ilk 45 dakikası Inter'in kontrolünde geçerken, Roma ise zaman zaman geliştirdiği tehlikeli ataklarla rakip kalede gol aradı. Inter'in 17. dakikada Diego Milito ile attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. Ancak karşılaşmanın 39. dakikasında Arjantinli golcü topu ağlara yollayarak finalde takımını 1-0 öne geçirdi. İlk 45 dakikada başka gol olmayında soyunma odasına Inter'in üstünlüğü ile gidildi.
İkinci yarıda Inter golün vermiş olduğu rahatlıkla kontrollü bir oyun sergiledi. Roma ise beraberliği yakalamak adına rakibinin üzerine daha çok gitti. Ancak zorlu mücadelenin ikinci yarısında gol sesi çıkmayınca Inter, Milito'nun attığı golle kupayı kazanmayı başardı.
http://adm.sporx.com/img/2010/05/061273094904.jpg
MAÇ BİTTİ, ORTALIK KARIŞTI
Maçtan sonra iki takım futbolcuları birbirlerine girdi. Inter'li ve Roma 'lı futbolcuların yanı sıra sahaya iki-üç taraftar da girdi. Olayların yatışmasının ardından Inter, taraftarlarının bulunduğu tribünlere giderek kupayı kupa şampiyonluğunu kutladı.
Bu arada karşılaşmanın 36. dakikasında Ivan Cordoba sakatlandığı için oyuna devam edemedi. Cordoba'nın yerine oyuna Arjantinli savunma oyuncusu Walter Samuel girdi.
TOTTİ'DEN BALOTELLİ'YE TEKME
Roma'nın kaptanı Totti karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Yıldız futbolcu ikinci yarının başında Pizarro'nun yerine oyuna girdi. Ancak maçın 88. dakikasında Totti, Balotelli'ye attığı tekme yüzünden kırmızı kart gördü.
INTER 6. KEZ ZAFERE ULAŞTI
Daha önce bu kupayı 5 kez müzesine götüren Inter, Roma'yı tek golle devirerek 6. kez İtalya Kupası'nı kaldırmayı başardı. Roma ise İtalya kupasını tarihinde 9 kez kere kaldırmayı başardı. Milano temsilcisi Inter kupayı 2006-2007 sezonunda kazanmıştı. Inter o sezon deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini kendi sahasında 3-1 yenerek zafere ulaşmıştı.
Inter ile Roma İtalya Kupası'nda en 2007-2008 yılında karşı karşıya gelmişlerdi. O karşılaşmada rakibini 2-1 yenen Roma kupaya kaldırmayı başarmıştı. Geçtiğimiz yıl ise kupayı Sampdoria'yı penaltı vuruşları sonucunda deviren Lazio kazanmıştı.
Totti'nin yaptığı hareket hiç hoş değildi. Ama kupayı İnter kazandı :0: