valla ben daha gecen gün sporx te mi ne röportajini okumustum ücretimde indirime giderim sorun cikarmam demisti..
Printable View
Hürriyet nedir yahu? Biz daha ölmedik başkanım, o kadar da değil! :icon_eek: Umarım doğru değildir bu haber.
Aybaba gereksiz bir iş yapmış Brezilyada tüm Dünya Klüplerinin scoutları var.İzleme komiteleri var.Genç bir yetenek çıksa 2 gün sonra haberlere çıkıyor zaten.Gideceğiz Maldonada gibi bir oyuncuya 3-4 M € verip geleceğiz.
'FEDA'ya Ersnt de katıldı!
22 Haziran 2012 15:27 NTV Spor
Siyah-Beyazlı takımın içinde bulunduğu mali krizden dolayı futbolculardan birkaçı alacaklarından indirime giderek Beşiktaş'ın kalkınmasına yardımcı oluyorlar. Daha önce indirime giden Ersan Gülüm ve kaptan İbrahim Toraman'dan sonra bu oyunculara Fabian Ersnt de eklendi.
Facebook'ta Paylaş
http://media1.ntvspor.net/C/I/274/fabian1_LOD2M.jpg
Beşiktaş'ta ücretinde indirime giden oyuncular arasına Fabian Ernst de katıldı. Alman oyuncu, yönetimin talebini geri çevirmedi ve 400 bin euroluk indirimi kabul etti. Siyah-beyazlı yönetimin şimdiki hedefi Portekizli yıldızlar.
Beşiktaş yönetiminin ekonomik koşullar nedeniyle iç transferde sözleşme yenileme çalışmaları sürüyor. Siyah-beyazlı yönetim, bu doğrultuda kapısını çaldığı Ersan Adem Gülüm ve İbrahim Toraman'dan sonra Fabian Ersnt'ten de olumlu yanıt aldı.
Beşiktaş'la 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Alman futbolcu, ücretinde indirim teklifini kabul etti. Buna göre bu sezon için 1 milyon 500 bin euro alması gereken Ernst'in, 1 milyon 100 bin euroluk yeni sözleşmeyi önümüzdeki hafta içinde imzalaması bekleniyor.
Ernst'ten istediği yanıtı alan Beşiktaş yönetimi, gözünü Portekizli futbolculara çevrildi. Yönetim, Quaresma, Almeıda, Sımao ve Fernandes'ten de ücretlerinde indirime gitmelerini isteyecek. Portekizli yıldızların vereceği cevap merakla beklenirken, bazı yöneticiler 4 ismin de satılmasından yana. Ancak bu konuda son kararı Teknik Direktör Samet Aybaba verecek. Quaresma ve Almeıda'nın Portekiz'in Euro 2012 kadrosunda bulunması nedeniyle yöneticiler, 4 portekizliyle turnuva sonrası masaya oturacak.
ben dedim size ernst efendi adamdir sorun cikarmaz diye sakalimiz yokki beni dinleyesiniz :)
Aybabadan haber yokmu :D
Yildiz avinda hoca rahatsiz etmeyin
Teşekkürler Fabian. :)
Ernst dışında yabancılardan indirimi kabul edecek kimseyi göremiyorum şahsen. Belki yanılırım ve yanıldığıma da sevinirim; ama düşüncem bu yönde. :)
Takımda fedakarlık beklediğim oyuncular maaşında indirime gitti. Maaşında indirim yapılması istendiği halde fiyat indirimini kabul etmeyecek (haklı olarak) iki oyuncu var takımda. Egemen ve Fernandes. Birisi haklı olarak kabul etmedi ama takımda kaldı. İnşallah ne pahasına olursa olsun Fernandes indirimi kabul etmese de takımda kalması sağlanır :)
Samet Aybaba Wederson , Tita , Jaba üçlüsünü bulmuştu Brezilya'dan yine öyle sürprizler yapabilir. İlk getirdiğinde Ankaraspor'a bayağı sağlam oynuyordu Wederson Roberto Carlos etkisi yapmıştı Jaba'nın da 15 civarı golü vardı ligde keza Tita hala ligimizin saygı gören adamlarından Wederson Fenerbahçe'de oynadı.
Hala takımda o kalsın bu kalsım muhabbetleri dönmesi inanılmaz.
Bence ben belli ettim.Düşüncem basit.Herkes gidebilir.Herkes kalabilir.Zerre umurumda değil.Kimseyi mutlaka tutmalıyız diye bir düşüncem yok.Bence Egemen'de yollanmalıydı.Çünkü indirimi kabul etmedi.Güzel bonservise okutulurdu FB'ye.
Takımın açık ara en iyi oyuncusu eyvallah.Ama biz onu karşılayamıyoruz.Hayırlısı.
Ben asla taviz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sivok'un da gitmesinin nasıl faydalı olacağını gelecek sene anlayacağımızı iddia ediyorum. Zamanlama hataları, defansif yan toplarda zaaf.. Bunlar yüzünden aşırı puan kaybı yaşandı.
Şuanki maddi yapı her kim olursa olsun tamam denilmeyecek düzeyde. Ücrette indirime gidilmesini kabul etmeyen oyuncular Nobre, Holosko gibiler yüksek maaşlar almasaydı eğer yine de istedikleri rakama imza atabileceklermiydi.
Niyazilerle, Ahmet Yıldırımlarla, Ekremle, Zanlarla şampiyon olunmuştu zamanında ve herhangi bi kısıtlama yoktu henüz. Bu saatten sonra neden olmasın ?
Egemen konusunda Fikret Orman tükürdüğünü yaladı açıkçası bende rahatsız oldum. İyi oyuncu olabilir ama madem tavizler verecekti o zaman kesin konuşmayacaktı. Beni de rahatsız etti geri dönüş.
@vego; Karşılayamama diye bir şey yok. Öyle olsa, Samet Aybaba takımda kalsın diye rapor vermezdi Egemen için. Bizim karşılayamadığımız oyuncular ortada ve Avrupa Şampiyonası'nın bitmesi bekleniyor. Sezonu 50 maç ile tamamlayan ve performansı iyi olan bir stoperi yollamak, hele de Sivok gidiciyken bunu yapmak mantıklı olmazdı bence. Esas yollanması gerekenler; Ekrem, Holosko, Alves, M.Akyüz, Simao vs. tarzı ya hiç oynamayan ya da çok az oynayıp çok fazla maaş alan futbolculardır. Bunları yollarsan, Egemen'de yapmadığın indirimi de karşılarsın zaten. Misal kiralıklar ve sözleşmesi biten bazı futbolcular gönderildi ve onların maaş yükünden kurtularak şimdiden az da olsa giderler azaltıldı.
Herkes gider görüşüne de, sadece değerini veren çıkarsa gider diyerek katılıyorum. Nakit girişine ihtiyacımız var diye, futbolcuları yok pahasına satacak halde de değiliz. Ayrıca tüm takımı yollayarak da hallolmayacak bu işler maalesef; çünkü yerine koyacağın futbolcuları da dışardan getireceksin. Tamamını altyapıdan çıkaracak durumumuz yok neticede. :)
Anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir umarım. Daha uzun uzun yazardım da, sıkmak istemiyorum kimseyi. ;;)
Beşiktaş bence yeni stadına geçene kadar gözle görünen bir küçülmeye gidecektir, başarıya aç ve savaşan futbolcularla Avrupa vizesi için savaşacaktır (ekstra gelir için) yeni stada geçileceği sezon daha ciddi transferler yaparak hem stad geliri ve yakalayacakları hava ile tekrar atağa geçecektir GS örneğinde olduğu gibi.
Sivok da gidiyormuş sanırım Sevilla'dan teklif varmış.
Mustafa Pektemek'e teklif varmış.Ukrayna'dan bir takım adını unuttum.8 milyon euro vermişler.Samet Aybaba'da Beşiktaş menfaatleri açısından satabiliriz demiş.Ligtvde dinlemiştim öğlen.
Kişisel yorumum,8 veriyorlarsa düşünmeden satsınlar.
Mustafa'nın gitmesini istemezdim normalde ama bu şartlar altında hele ki bahsedilen mebla doğruysa , gitsin. Ama Ukrayna'da kendini bitirir orası ayrı.
Eğer Metalist'e giderse Pektemek orada kral olur. 1-2 ay önceden de söylemiştim tekrar söylüyorum biraz dar bakıp küçük düşünmemiz lazım artık en azından 1-2 sene. En fazla ne kaybederiz ki. Avrupa'ya gidemeyiz, 10.oluruz belki ama en az 4-5 seneyi kurtarmış oluruz. Başka türlü temizlenmez bu enkaz.
Bu arada Denizli yine istifa etmiş.
Persepolis Futbol Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, tecrübeli teknik direktörün ailevi sorunlar nedeni ile istifa ettiği kaydedildi. :)
Metalist değildi.Ayrıca Fernandes ilede ilgileniyorlarmış.
Siyah-Beyazlılar’ın 4 milyon Euro bonservis bedeliyle aldığı genç golcüye Juande Ramos’un çalıştırdığı Dnipro talip oldu.
Ukrayna ekibi 8 milyon Euro’yu gözden çıkardı. Karar için ABD’de olan başkan Fikret Orman bekleniyor.
Kiev, Shaktar, Metalist dışında bilgim yok diğer takımlar hakkında nasıl oynadıklarıyla ilgili. Hayırlısı olsun.
Hergün hayal kuruyorum; keşke diyorum başkan çıksa, bütün bu olanlar bir şaka ve hiç borcumuz yok dese. 3-4 tane kalite transfer ile karşımıza çıksa diyorum :) Aaaah ah
Malesef öyle bir Dünya yok aga.:icon_smile: Bu durumdan kısa sürede ancak bir para babası bizi satın alırsa kurtulabiliriz belki,o da Türkiye'de mümkün müdür bilmiyorum.Mümkün olsa bile öyle birisi neden bizi alsın orası da ayrı bir konu zaten.Bir de bizim taraftarın çoğunluğu böyle bir şeye şiddetle karşı çıkıyorlar.Bana kalsa öyle bir şey olsa keşke.
Bir de Dnipro Rus takımı değil miydi? Mustafa haberlerini çok önceden duymuştum.6 vermişler,bizimkiler 8 istemiş.Mustafa'nın ayrılmasını istemem aslında ama şartlar malum.
3 bölgeye nokta transfer yapmak için G.Amerika'da ava çıkan Samet Aybaba, A.Bragantinolu stoper Rafael Caldeira, Gremio'nun kalecisi Victor ve Goianiense'li Bueno'dan oluşan listeyi yönetime iletti.
Beşiktaş'la anlaştıktan sonra Brezilya'ya çıkarma yapan teknik direktör Samet Aybaba, önceki gece İstanbul'a döndü.. 3 gün boyunca Güney Amerika'da çıplak gözle futbolcu izleyen tecrübeli teknik adam, yaklaşık 6 aydır göz hapsinde tuttuğu gelecek vadeden yıldızlarla ilgili detaylı bir rapor hazırladı.
Vatan Gazetesi'nden Ömer Güvenç, Aybaba'nın futbol komitesine ilettiği transfer listesinde yer alan üç ismi köşesine taşıdı.
İLK ADAY VICTOR BAGY
Finlandiya maçında Türk Milli Takımı'ndan emekli olan Rüştü Reçber'i gelecek sezon kadroda düşünmeyen Aybaba, 1 numaralı forma için ilk adayını belirledi.. Gremio'da forma giyen 29 yaşındaki Victor Bagy, 2009 yılından bu yana sakat ve cezalı olmadığı her maça 11'de başladı.. İstikrarıyla dikkatleri üzerine çeken Victor, Brezilya Milli Takımı'nın da formasını giyiyor.
Takımın iskeletinde kilit nokta oynayacak isimleri siyah-beyazlıların bünyesine katmak isteyen Aybaba, Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı için papatya falları açılan Tomas Sivok'un da alternatifini buldu..
http://img823.imageshack.us/img823/1228/victorfx.png
ÇİFT YÖNLÜ CALDEIRA
Neymar'ın da formasını giydiği Santos'un A.Bragantino'ya kiralık olarak verdiği 1991 doğumlu stoperi Rafael Caldeira da başarılı çalıştırıcının dikkatini çeken bir başka isim oldu. 1.80'lik boyuna rağmen hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkat çeken Caldeira'nın sol bekte de görev yapabiliyor olması bu oyuncuyu daha cazip kılan bir başka özellik.
http://img27.imageshack.us/img27/5828/dasgfdhf.png
FORVETE RICARDO BUENO
Taraftarların en çok merak ettiği konu ise forvete kimin alınacağı.. Aybaba bu ismi de belirlemiş durumda.. Goianiense'de forma giyen 24 yaşındaki Ricardo Bueno'nun tekniğine hayran kalan kurt hoca, transfermarkt.com'a göre değeri 600 bin Euro civarındaki 24 yaşındaki forveti yöneticilere öve öve bitiremedi. Son 3 sezonda toplam 5 gol atsa da geleceği parlak futbolcular arasında yer alan Goianiense'li santrfor, sağ ve sol açıkta da oynayabiliyor.
http://img840.imageshack.us/img840/2181/buenoy.png
TOP YÖNETİMDE
Aybaba'nın yönetime verdiği isimler şimdilik bunlar. İlk etapta bu 3'lü için fiyat soruşturması yapacak olan yönetim, belirlenen oyuncuların bütçeyi aşmaması halinde beklemeden işi resmiyete dökecek.
Aybaba Brezilya sevdalısı
Samet Aybaba, Bursa, Buca ve Ankara'da çalışırken de Brezilyalı oyuncuları tercih etmişti. Türk futboluna onlarca genç yetenek kazandıran Beşiktaş'ın yeni patronu Sambacılar diyarında da birçok futbolcuyu Türkiye'ye getirmişti. Bu isimlerden bazıları ülkemizde kalıcı olurken, birkaçı ise hayâl kırıklığının ötesine geçemeyip, Brezilya'ya geri dönmüştü.
- Jaba: 2004-05'te Ankaraspor'a geldi. 33 lig maçında 17 gol attı. Şu an Antalya için ter döküyor.
- Tita: Jaba'yla birlikte geldi. Süper Ligde 31 maçta 6 kez fileleri havalandırdı. O da Antalyaspor'da.
- Vederson: Tecrübeli sol bek de Ankaraspor patentli. Oradan F.Bahçe'ye sıçrama yapan başarılı kanat oyuncusu şimdilerde Bursa'da top koşturuyor.
NOT: MERAK EDENLER İÇİN FM ÖZELLİKLERİNİ DE KOYDUM.
http://live.sporx.com