Ospina veya McGregor'dan birisi gelecekse ben karşı değilim doğrusu yabancı kaleciye.Ama gidip sırf yabancı diye saçma bir isim alacaklarsa kaleye,hiç gerek yok gerçekten.
Printable View
Ospina veya McGregor'dan birisi gelecekse ben karşı değilim doğrusu yabancı kaleciye.Ama gidip sırf yabancı diye saçma bir isim alacaklarsa kaleye,hiç gerek yok gerçekten.
Savic'i istediğiniz söyleniyor.Fm'den gördüğüm kadarıyla harika bir kardeşimiz :)
Fernandes'e ilk resmi teklif
Rubin Kazan'ın izleme komitesindeki Stjepan Tomas, "Fernandes'in transferi için Beşiktaş’a resmi teklifimizi yaptık" açıklamasında bulundu.
04 Temmuz 2012 Çarşamba - 14:19
Sabah
Beşiktaş'ın gözde isimlerinden Fernandes'e ilk resmi teklif Rubin Kazan'dan geldi.
Beşiktaş'ta ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Manuel Fernandes'e ilk resmi teklif Rusya'nın Rubin Kazan takımından geldi. Teklif ise daha önce Fenerbahçe ile Galatasaray formaları giyen ve şimdi Rubin Kazan'ın izleme komitesindeki Stjepan Tomas aracılığıyla yapıldı.
Best FM Spor Müdürü Özkan Öztürk'e konuşan Stjepan Tomas, "Rubin Kazan olarak Beşiktaş'a resmi teklifimizi yaptık. Resmi yazışmalar oldu. Beşiktaş bizden 8-10 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Biz ise 5 milyon euro teklif ettik. Bugün bir kez daha görüşeceğiz. Eğer anlaşırsak hemen Fernandes ile temasa geçeceğiz" dedi.
Beşiktaş eğer Fernandes'i 5-6 milyon euro gibi düşük bir rakama bırakırsa taraftar heralde yönetim binasını basar.
Dalga mı geçiyorlar arkadaş ya :) Dilenciye sadaka mı atıyorsun sen?
Adamlar belliki tok alici rolünü oynuyorlar onlarin kasasindan fazla para cikmayacaktir..
Yok mu Gaziantep'ten alınacak şöyle güzel bir oyuncu? :)
Kesinlikle katılıyorum Doğukan'a...Fernandes 5 Milyon Euro etmeyebilir ama abartmamak lazım...Zaten Sabah'ın haberine pek takılmamak lazım Fernandes Beşiktaş'ta kalır bu sezon...
Fernandes kaça geldi Beşiktaş'a ?
2 milyon euroya gelmis
Milli takima girebilseydi daha yuksek rakam talep edilebilirdi ama bu haliyle en fazla 8'e satilir dusuncesindeyim.
Vay, şaşırtıcı. Çok ucuza gelmiş.
Ben ettiği değere göre konuşuyorum yalnız. 5 milyon Euro tabi ki az bir para değil ama Fernandes'in ettiği de 5 milyon değil yani.
Arda'nın 12 M € ettiği yerde Fernandes 10'dan aşağıya gitmez.
ardayla fernandezi kıyaslamak ne kadar doğru bilemiyorum
Serdal Adalı farkı.
Fernandes, Hilbert hariç kamp kadrosuna alınan tek yabancı. Bir yere gitmiyor yani. Ayrıca, Samet Aybaba oyun sistemini Ferdi'nin üzerine kuracağını da söylemişti.
Bu arada, Q7 için de çok saçma bulduğum iddialar var. Q7 takımdan gönderilmeyecekmiş; fakat şu an gönderilecek gibi açıklamaların yapılma sebebi, 'sen de vazgeçilmez değilsin' mesajı vermekmiş. Bu sayede, Samet Aybaba, Q7'nin üzerinde otorite kurmak istiyormuş. Mış'larla miş'lerle konuşmayı sevmem; fakat dün bir sitede okudum bu haberi. Site ismi, aklıma gelmiyor şu anda. Çok komik bir düşünce bu eğer gerçekse; değilse de, haber çok komik olmuş.
Büyük ihtimal Uğur Boral'da gelecek gibi görünüyor.
Hem serbest hemde Simao'dan daha yararlı olur
Benim öngörüm de bu şekiLde. Dediğim gibi oLacağını da hepimiz beraber göreceğiz. Avusturya ya çağırmışLar Quaresman nın menajerini. Neden çağrıLıyor ? Yüksek bir bedeL taLebi var. Quaresma ya Avrupa da bu paraLarı verecek takım yok. Hadi bonservis tamam, hangi takım Quaresma ya yıLLık 3,5 küsür miLyon Euro verir. Seve seve bir sezon daha takımda kaLacak, ondan sonra yarım sezon performansına göre mukaveLe yapıLır, oLmadı bedavaya gider.
OLay bu.
Sözleşme yenilemeyecekse kalmasını istemem. 7.3 milyon euro verip aldığımız bir ismi (hele de bu isim Quaresma ise), bedavaya yollamak akıl karı olmaz. Sözleşmesini indirmezse gideceğini düşünüyorum, indirirse de zaten yeni mukavele yaparlar 2-3 yıllık.
Fikret Orman ın katıLdığı canLı yayında payLaştığı bazı önemLi notLar;
"FENERBAHÇE VE G.SARAY BİZDEN 30 MİLYON DOLAR DAHA FAZLA KAZANIYOR"
"Stat konusunda acele etmiyoruz. 5 senedir uğraşılıyor. Ben artık stat inşaatının bir an önce başlamasını istiyorum. Çünkü rakiplerimiz her sezon Beşiktaş'tan 30 milyon dolar daha fazla kazanıyor. Beşiktaş'ın kasasına böyle bir para girmiyor. Artık acele etmemiz lazım. Fenerbahçe bu işi 10 sene önce yaptı. Biz öyle bir statta oynasak belki de böyle bir borcumuz olmazdı."
DEMİRÖREN'E KÜFÜR MÜ EDEYİM?"
"Denetlemenin bitmesini bekliyoruz. Bunun sonucunda gerekeni yapacağız. Ne yapabilirim Demirören'e küfür mü ediyim? Ne yapmamı bekliyorsunuz? Takim Meydanı'na mı çıkıyım? Beşiktaş Başkanı'na hesap sorulacak bir şekil vardır. Eğer dava açılması gerekiyorsa açılır. Popülarist bir şaklaşım sergilemem. ne ekerseniz onu biçersiniz. Taraftarla gelen taraftarla gitti."
"QUARESMA ÖDEMESİ 2 GÜN GECİKSE TEBLİGAT ÇEKİYOR"
"Quaresma'ya 7,5 milyon bonservisi var. Senelik 8 milyon euro Beşiktaş'a masrafı var. Türk Lirası olarak 20 milyon. Geçen sezon ne yaptı? 3 milyon TL'ye bir gol atmıştır. İki gün ödemesi gecikse tebligat geliyor. Kampa gitmeden yine bir tebligat geldi. Biz bunları ödeyeceğiz diyoruz. Quaresma oyuncu da Mustafa Pektemek değil mi? Cenk 600 bine oynuyor. Bu bir takım oyuncu. Herkes aynı ücreti tabi ki almayacak ama uçurumlar da olmamalı. Ben Quaresma gitsin ya da kalsın demedim. Beşiktaş takımın hocası var."
"EGEMEN'E 4 YILLIK KONTRAT ÖNERDİK OLMADI"
"Egemen ile 4 senelk bir kontrat yapılmış. İstikrarlı ve iyi oyuncu. Kontratına baktığımızda maç başına 25 bin Euro gibi ücretle oynuyor. Bizde bu sözleşmeyi 4 sene yapalım ve belirli daralmalar ile devam edelim dedik. Hiç bir karşı teklif bize gelmedi. Zihniyet itibari ile yabancılara yapılan ödemeler, bize yapılmıyor dendi. Ayrılmak istiyorum dedi ve karşılık olarak sözleşmesini fesih ettik. Benim vazgeçemeyeceğim tek şey formanın amblemi ve renkleridir. Biz duruşumuz itibari ile bunu göstermek zorundaydık. Ersan sakatlığını söyledi ve sözleşmesini yeniledik. Yeni aldığımız oyuncularda da bu dengeyi aynı seviyede tutuyoruz"
BASKETBOL TAKIMI İÇİN 5 GRUP İLE GÖRÜŞÜYORUZ, KAYBEDİLEN BİR ŞEY YOK"
"Basketbol Takımımız çok iyi olacak. Bugün Basketbol Şube Sorumlusuna da söyledim. Beşiktaş sponsor bulacaktır. Milangaz'ın ilk günden çekileceğini tahmin ediyordum. Benim bildiğim kadarı ile hoca oyuncular ile devam etmek istiyor. Hepsinin bir bütçesi var. Beşiktaş'ın bir sponsoru olacak. En az 5 grup ile görüşmelerimiz oluyor. Basketbolda geçen sene Milangaz'ın sponsor olma tarihine bakalım. Şu anda kaçan bir şey yok. Biz bir bütçeyi verdik."
"HAWKİNS ŞUAN İÇİN HALA BEŞİKTAŞ'IN OYUNCUSUDUR"
"Beşiktaşlılar endişe etmesin. Beşiktaş sponsor bulacaktır. Milangaz'ın çekileceğini ilk günden beri tahmin ediyordum. Kimseye 'Geldi, sponsoru kaçırdı' kozu vermek istemedim. Bu sponsorluğun bu sene biteceğini biliyordum, tahmin ediyordum. Hawkins bir yere gitmedi. Kim diyor gitti diye? Hawkins'in Türkiye'de bir yere gitmesi için bize bonservis bedeli yatması gerekiyor. Biz böyle bir ücret almadık. Hawkins için 1 milyon dolar yatırılması gerekiyor. Bize yatırılmış bir şey yok. Oyuncular gitmek isterse gider. Bonsu ve diğerleriyle hoca devam etmek istiyor. Beşiktaş'ın sponsoru olacak. Olmazsa bile Beşiktaş Kulübü gerekeni kendi yapacak. Sahaya inmeye daha çok vakit var. Gerekli olan bütçeyi biz onlara verdik. Sponsorlar var olmazsa biz finansmanı sağlayacağız. "
"BU SEZON TARİHİMİZİN EN FAZLA FORMA VE KOMBİNE SATIŞ RAKAMLARINA ULAŞACAĞIZ"
"Üç aydır iş yerime gitmedim. Beşiktaş için uğraşıyorum. Kolay değil zor bir süreç. Bilerek geldim ama bana da hak verin. 10 kilometre koşacağım dersiniz ama 1 kilometre de yoruldum daha ne kadara koşacağım dersiniz. Zorlanıyorum ama yapacağım. Göreceksiniz Beşiktaş tarihihin en fazla kombinesini ve formasını satacağız. Bunları yeni sezonda yapacağız. O oyuncu geldi diey değil, simge olacağı için alacak. Beşiktaş taraftarı gereken yapıyor. FEDA bir gelir projesi değildir, Beşiktaşlıları bir yerde toplama projesidir. Kombinelerde adil bir fiyat politikası belirleyeceğiz. Daha iyi gören noktalar daha pahalı olacak. Adalate gelecek.
"QUARESMA İLE İLGİLİ GELEN RESMİ BİR TEKLİF YOK "
"Quaresma Beşiktaş'ın 1 sene daha kontratı olan bir oyuncusu. Hoca, Quaresma ile ilgili olan görüşünü açıkladı. Quaresma ile ilgili de bize gelen resmi teklif yok. Samet hocaya teknik konularda bunu sorarsınız ben daha fazla bu konuda konuşmak istemiyorum"
"SCOUT EKİBİ İÇİN CİDDİ BİR YATIRIM OLACAK"
"Bundan sonra hocaya endeksli değil, sisteme göre transfer olacak. Scout ekibi ile ilgili ciddi bir yatırım olacak. Hocanın da fikri alınacak ama scout ekibi gerekli araştırmaları yapacak. Samet Hoca'dan önceki isimleri gerekli çalışmalar sonucunda aldık. Samet Hoca geldikten sonra beraber karar verildi. Samet Hoca, Almanya'da gelen Olcay'ı kendi istedi."
"FORMALAR KIRMIZI, SİYAH VE BEYAZ OLACAK"
"Formalarımız 15 Temmuz'da çıkacak. Kırmızı, Siyah, Beyaz renkler olacak. Güzel formalar oldu. Önümüzdeki sene çok iddialıyız. Yeni mağaza açılışlarımız var. Orada imalatçılar ile sıkıntılarımız var. Hepsini yavaş yavaş çözüyoruz."
KALİTELİ BİR KALECİ ALACAĞIZ VE FERNANDES KALACAK"
"Beşiktaş genç takım gibi bir takımla kampa gitti. Hoca önce bunları görmek istiyorum dedi. Bunun üzerine yeni transferler yapacağız. Kaleci arayışımız var, kesin bir kaleci alacağız. Belki santrafor alacağız. Orta sahaya bir isim düşünüyoruz. Sol tarafa İsmail'in sakatlığından dolayı bir isim alacağız. Hoca Fernandes'i oynatmak istiyor. Fernandes maddi açıdan Beşiktaş'ta kalabilecek bir oyuncu. Bizim 2 sene daha oyuncumuz. 'Satmıyoruz' dersek kisme bizden alamaz."
Bu scouting olayında niye 2012 yılına kadar beklendi onu da anlamış değilim ya neyse..
BöyLece Egemen in para için gittiği tesciLLendi. Adam maç başı 25 bin aLırken gittiği takıma 15 bine imza atıyor. Bize geLince burun kıvırıyor ama. Quaresma nın da artık tez eLden gönderiLmesi gerektiği ve Samet hoca tarafından niye dışLandığı da ortada. Adamda takım ruhu diye birşey yok.
Neyse; bu takım gün geLecek herkese bunLarın hesabını soracak ama. Bu zamana kadar buLunduğumuz durum hakkında yorum yapmadım, bu yorumLarı herkese bu takım yapacak inşaLLah.
Sadece Fernandes oLsun yeter. Gerisi Nedved in futboLcuLar sınıfında bence.
Baskan güzel konustu umarim dediklerini gerçeklestirir, gerçeklestirmessi için camia olarak birlik olmamiz lazim ve baskanin arkasinda durmaliyiz.
aslında bu, bundan sonra da bekleneceği anlamına çıkan düşünce yapısına da bir antitez üretemiyor. yani aslında her seferinde, mütemadiyen klüplerimiz yeniden yapılanmaya , yeni sistemler uygulamaya misalen scouting uygulamasına gidileceğini belirtiyor. lakin o vaat uzun yıllar gerçekle buluşmuyor. biz de bu tutarsızlığa alıştığımız için tepki vermeyip onun yerine bu asılsız söylemlere tekrara tekrar inanıyoruz.
galatasaray açısından söyledim bunu aslında, yıllardır scouting scouting dendiği halde elde kalanın sıfır olması kısır döngüsünü bildiğim için beşiktaş hakkında da bunu söylüyorum
yalniz quaresma'nin masrafi nasil senelik 8 milyon euro oluyor?
Fernandes 8-10 milyonsa Fenerbahçe hiç uzaklara gitmesin o zaman.