adam kariyerini bitirdi turkiyeye gelerek, romanyada stardi halbuki :n:
Printable View
Ochoa Fransa Liginde Bir Kaç Maçını İzledim Aslında Çok Konsantre Bir Kaleci Ama Yan Toplarda Çok Zaafı Var :)
Kaleci; McGregor gitsin, ki sanırım gidiyor. Hull City, 1 milyon 250 bin pound veriyormuş. Onun yerine yerli bir kaleci alınsın ve Cenk yedek kaleci olarak kadroda tutulsun. 2 kaleci birden alınacağını sanmıyorum.
Sağ bek; Hilbert gidici, oraya da yerli bir isim düşünülüyor. 1 değil, 2 sağ bek birden lazım bence. M.Akgün'ün de gönderileceğini varsayarsak, alternatif bir bek lazım olacak.
Stoper; Escude gönderilip yerine direk 11'e girecek sağlam bir stoper şart. Sivokla ikisi götürür o bölgeyi. Ersan da alternatif olarak bulunur. Atınç da kiraya verilebilir eğer düşünülmüyorsa.
Sol bek; Bu sezon o bölgeye kim geçse, dikiş tutturamadı. İsmail seneye banko oynar orada. Alternatifi de, ya Emre Özkan ya da Gökhan Süzen olur. Emre'nin sözleşmesi biteceği için, Gökhan bir adım önde görünüyor bu konuda. Uğur Boral, sakatlığı ve yaşı da göz önüne alınarak gönderilmeli. Zaten bek oyuncusu da değil.
Orta saha (defansif); Toraman ve Veli o bölgede bu sene idare ettiler; ama bize ikisini de yedekleyecek çok sağlam, diri ve taş gibi bir orta saha lazım. Kesici, savaşçı, mücadeleci ve geriden ileriye oyunu yönlendirebilecek. Hasan Türk'ü de kiraya göndermeliyiz şans verilmeyecekse.
Orta saha (ofansif); Necip, Fernandes ve Oğuzhan yeterli gibi geliyor bana. Fernandes satılırsa, Holmenle değil; çok daha iyi bir orta saha ile doldurmalıyız o bölgeyi; fakat o da az para etmez. Fernandes'in kalması şart yani. Muhammed de artık ya oynasın ya da kiraya verilsin.
Sağ açık; Holosko, bu sezon ilk yarıda çok iyiydi; 2. yarıda ise, bildiğimiz Holosko'ya dönüş yaptı. Oraya da bir transfer şart. Olcay'ın her iki kanatta da oynama özelliği olduğu için, oranın bir alternatifi olarak o da görev alabilir.
Sol açık; bence, bu bölgeye de bir transfer şart. Olcay'ı yedekleyecek iyi bir kanat oyuncusu lazım. Kerim Frei olabilir mesela veya sözleşmesi bitenlerin arasından iyi bir yabancı futbolcu tercihi de olabilir bana göre. Erkan ile de sözleşme yenileyip alternatif olarak tutabiliriz kadroda. Ayrıca Dentinho'nun, en azından kiralık sözleşmesi sona ermeden gönderilmemesi taraftarıyım. Gelir gelmez sakatlandı ve iyileştikten sonra şans bulamadı pek. Sezon öncesi hazırlık kampında bakılıp öylece karar verilmeli.
Forvet; Almeida satılırsa, Niang da gideceği için 1 değil, 2 forvet gerekebilir. Mustafa Pektemek de, forvet için önemli bir alternatif. Çok ihtiyacımız olacak ona sezon içerisinde. Mehmet Akyüz, mutlaka gönderilmeli. 2 sene haybeye maaş verildi adama, yazık! Sinan Kurumuş da, seneye kiraya verilmeli. 1-2 sezon sürekli şans bulacağı bir takımda oynaması hem bizim için hem de onun gelişimi için önemli.
Kısaca, yapılması gereken transferler; kaleci, stoper, sağ bek ( 2 ), defansif orta saha, sağ ve sol açık, forvet ( 2 ). Bu isimlerin de direk 11'e girebilecek kalitede oyuncular olması şart.
Gönderilecek futbolcular ise muhtemelen; McGregor, Hilbert, Escude, Emre Özkan, Uğur Boral, Mehmet Akgün, Mehmet Akyüz, Almeida ve Niang olacak. 1-2 isimde yanılma payı olabilir ya da bu listede olmayan bir futbolcu da gönderilebilir. Bu, yeni gelecek hocaya bağlı.
Atınç, Hasan Türk, Muhammed ve Sinan gibi şans bulmayacak gençler kiralık gönderilmeli. Kiradan dönecek futbolculara da (Tanju ve Burak gibi) bence, sezon başı kampında şans verilmeli, durumları görülmeli ve performanslarına göre karar verilmeli.
En önemli mevzu ise, yeni hocamız kim olacak?
Kaleci, sağ bek, stoper, ön libero, sağ kanat ve forvet bölgelerine nokta transferler lazım. Ayrıca Almeida ve Fernandes kesinlikle satılmamalı.
Colman , Holmen falan bunlar hikaye yapmayın etmeyin. Beşiktaş artık bu devirleri geçti vasat takımın göze batan futbolcularını toplamak vs. (daha çok holmen için geçerli bu söylediğim).
Hazır Önder Özen gibi bir futbol bilgini ile anlaşmışken bunu kullanmak lazım. Bulsun cevherleri getirsin başarısız olacaksak dahi öyle olalım. 30una merdiven dayamış Holmen ile Colman ile değil.
Yıllardır bu takıma Tabatalar, Veyseller, Youlalar geldi de ne oldu? Anadolu takımında istim üstünde olurlar büyük takımı kaldıramazlar bu kadar basit. Bu düşünceden kurtulmamız lazım artık.
Colman kafasini toplayana kadar zaten bi ise yaramaz onunda ne kadar surecegi belli degil. Besiktasa hazir adam lazim
1 tane bomba gibi 1 tane de sıradan forvet almalıyız :)
Seneye avrupa arenasında olacağımız için rotasyona da daha fazla ihtiyaç duyacağız. Samet efendi bu sene biraz yatırım yapabilseydi şu gençlere, seneye en kötü ihtimalle ligin sıradan takımlarına karşı bizi idare ederlerdi diyebilirdim ama onu da sağlayamadı basiretsiz. O yüzden ya sezon öncesi kampında taş gibi bir hocayla gençlerimiz yoğrulacak , kıvama gelecekler ya da yedek kulübesine dahi transfer yapacağız.
Yahu arkadaş adam iki takımın da en ufak iddiasının olmadığı ligin son maçında dahi Muhammet'i 82 de oyuna soktu ya aklıma geldikçe geriliyorum. Neyse tekrar başlamayacağım :)
Biraz insafsız olmadı mi anıl? Bjk zaten ligin en genç kadrosuydu, belki 2. Daha nasıl yatırım yapacak geleceğe. Sadece muhammet i oynatmadı diye bu konuda hocayı yermek haksızlık olur. Kadro dar olduğu için zaten buna mecburdu, orası ayrı (:
Şöyle düşünülebilir, mesela son maçta Escude, Sivok, Holosko bunların yerine genç oyuncular oynayabilirdi. Hem kendilerini gösterme şansları olurdu son maç sebebiyle.
Hayır Aytaç abi ben sadece son maç üzerinden yorumlamıyorum yanlış anlaşılmasın. Sezon genelinde bunu yaptı zaten. Güya Hasan Türk bu senenin bombası olacaktı , banko oyuncum diyordu ne oldu koca sezonda 300 dakika oynadı 10 maçta. Holosko'nun özellikle ikinci yarının ortalarındaki en kötü döneminde dahi inatla adamı oynattı , yetmedi ilk yarı bitmeden çıkardığı adamı iyice baltaladığı maç oldu yine de Erkan Kaş'a sıra gelmedi. Muhammet'i zaten saymıyorum bile. Hadi fiziği belki yeterli seviyeye ulaşmış değil 90 dakika tempolu oynayabilmek açısından ama skorun garanti olduğu çoğu maçta yine koymayı akıl edemedi.
Aslında uzun uzadıya yazmama gerek yok vaktin varsa bi 10 dakika ayır şu videoya abi , ne demek istediğimi anlayacaksın. Hatta ilk 5 dakikası çok da değil.
http://www.youtube.com/watch?v=B8T0fWbI7BY
Bu sene tek kulvarda gitmemize rağmen sezon ortasında takım revire dönmüştü. Sağlık ekibinin bunda etkisi çok büyük ancak sezon ortasında sakatlıklardan oynatacak adam bulamaz hale gelmiştik. Bu yüzden kadroyu geniş tutmak gerek. Bol alternatifli bir kadro hazırlamalıyız. Holmen alternatif açısından bence iyi olur. İBB'de oynuyor diye farklı düşüncelere kapılmamak gerek. Defalarca İsveç Milli Takımında oynadı bu adam.
Bony yazılmış ama ben avrupada daha büyük kulüplerde oynayacağını düşünüyorum ingiltereye gidebilir en kötü fransa veya ispanyaya gider türkiyeye gelmesi zor gibi
Bony hikaye bana kalırsa. Adam bu yaşta böylesine iyi bir sezonun ardından Türkiye'ye gelmez.
Bu genç yaşında ve bu potansiyeli ile bizi tercih etmesi için çok iyi şartlar sunmak gerekir. Mali duruma bakarsak da bu imkansız gibi birşey. Kulübün 200. yıl kutlamalarında taksidi biter herhalde. :n:
Nedense bu yıl yapılacak olan transferlere çok güveniyorum. Geçen sene FEDA denildi, bazı şeyler bizden yani taraftardan beklendi, maliyetsiz futbolculara gidildi. Ama bu sene Fikret Orman'ın açıklamalarından benim çıkardığım, güzel transferler yapılacak.
Ben bu hususta Fikret Başkan'ın açıklamalarından çok Önder Özen'e güveniyorum. Boş transfer yapmaz o adam.
Önder Özen çok önemli bir adım oldu Beşiktaş için. Hoca seçimi de kendisine bırakılırsa ve önümüzdeki sezon Avrupa mücadelesi sözkonusuyken transfer için fazlaca kaynak da yaratılacağını düşünürsek tam olarak olmasa da Dortmund'un efsane yükselişi gibi bir atılım olabilir diye düşünüyorum. Umarım böyle gelişir herşey.
Aynen öyle abi. Katılıyorum. Kaldı ki dediğin gibi bu sezonun başındaki gibi bonservissiz oyunculara yönelim olmayacak. Har vurup harman da savurulmayacak illaki ama İbrahim Altınsay modeli aynı. Oğuzhan gibi bir oyuncuyu sadece 400.000 euroya kadromuza kattık. Önder Hoca da böylelerini bulup getirecektir.
Bu sene transfere 20 milyon euro ayrılacağı söylenmişti yeter de artar bile.
Önder Özen teknik direktör olarak düşünülebilir mi?
Yerli oyunculardan en çok Veysel Sarı ve Serdar Gürler'in alınmasını istiyorum.
Genç oyuncuların geçirdiği sakatlıklar pek ciddi olmuyor çabuk atlatabilirler,yeter ki forma şansı bulsunlar.