Biz ona el öpmek değilde elebaşının yakalanması desek daha doğru olur sanki. 1999 yılında Öcalan'ı yakaladığımızda bu iş bitebilirdi.
Printable View
Hmm acaba hangi ülkelere? "Bir dakika" derken suyumuzu sattığımız ülkelere mi , yoksa stratejik ortaklarımıza mı. Bilemedim vallahi.
Ufak bi düzeltme yapalım ayşe tatile çıkmalı değil çıksın :) O mesajda el öpme kelimesi fazla ağır ve bana göre de biraz yandaş tavır olmuş. O başka ülkelerin elleri öpülseydi Apo yakalanmaz, terör örgütü dağılma aşamasına gelmezdi diye düşünüyorum. Ayrıca bu coğrafya da yaşayan hemde devletin başına geçmiş herhangi bi kimsenin başka ülkenin elini öpeceğini düşünmüyorum. Yanlış politika izler, yanlış ülkelerin yanında olur, onların yapılması istediklerini yapar ama gerektiği zaman karşı koyabilir, el öpmez.
siirt'teki çatışmada 2 şehit daha vermişiz.
bence tam fırsatıdır. daha önceden yapılması gerekenler şimdi yapılmalıdır.
Siirt'te iki şehit vermişiz.
Açıklanan bunlar, ya açıklanmayanlar?
Temmuz 2010
Ağustos 2011Quote:
Kandil Dağı'na bomba yağıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 uçaklarının, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nı bombaladığı öğrenildi. Bombalanan yerlerden alevlerin yükseldiği belirtilirken, yaralıların olduğu bildirildi.
2010 Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, AralıkQuote:
Kandil'e hava harekatı
Türk savaş uçakları Kandil ve Zap'taki PKK hedeflerini vuruyor
2011 Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
döneminde neden bu harekatlara ara verildi. Terör mü durdu. Kamplar mı kapandı? Ben hangi gelişmeyi kaçırdım merak ediyorum.
Hangi hükümet olursa olsun terörle mücadele işini bilmiyor. Bunu artık gözlükleri, gömlekleri çıkarıp kabul etmek lazım.
Bugün hava harekatı yapılmasıda anlamsızdır. 2000 dönemlerinde yapılması gereken birşeyi 11 sene sonra yapıyorsun. Oda yarım yamalak bir şekilde gerçekleşiyor. Örgüt sallantıdayken kamplardaki güç hava harekatıyla azaltıla azaltıla etkisiz hale gelecekti. Sonra karadan girip bu işi çözecektik. Aynı zamanda reformlarda yapılacak ve halk örgütten devlete doğru kaydırılacaktı.
Hükümet bin hayırlı iş yapmış olsada bin kötü iş yapmış olsada ben bunu şuan düşünmüyorum. Terör konusunda değerlendiriyorum ve bu hükümet sınıfta kalmayı bırakın bu ülkenin geleceğinide sınıfta bırakmıştır. Çünkü sadece açılım yaparsam bu iş biter mantığı her alanımızı teröristlere açmaktan ve onları başımıza çıkarmaktan başka bir işe yaramamıştır. Terör dağdayken artık içimize işledi. Tesadüftür ki sınır ötesi operasyon yaparken şehirlerimizin içinde şehit vermeye devam ediyoruz. Sınır ötesi bitince kendi şehirlerimizi mi vurmaya başlayacağız. Terörle mücadelede bu hangi başarı kapsamına giriyor merak ediyorum.
Türkiye'yi malesef çok kötü günler bekliyor. Allah'tan dileğimiz zalimleri helak etmesidir.
Örgütün siyasi kanadının ve dağdakilerin doğuda 3 ilde halkın içinde yer alan yandaşlara silah dağıttığı haberi geziyor ortalıkta. Hakkari-Tunceli ve Şırnak'ta çok kanlı çatışmalar olabilir çok yakında.
Bu olay 90'lı yıllarda yaşandı. Askere ateş açıldı ve komutanlar teröristler şehri bastı diye düşünüyordu. Oysa her evden ateş ediliyordu. Yani halk isyandaydı. Sonrasında Şırnak il oldu. Geçmiş senaryolar bugün tekrar gündeme geliyor. Çünkü zemin çok müsaittir. Zeminin adı Arap baharıdır.
Hayır şimdi ne oalcak onu merak ediyorum... Bu illerde PKK yandaşı olmayanlarla olanlar arasında savaş mı çıkacak? 12 Eylül olaylarına dönmez inşallah ülkemizin şehirleri. Aslında çok garip fakat bahsi geçen doğu illeri ile batı illeri arasında her anlamda o kadar çok fark var ki şu anda bu yaşananları bizlerin anlaması çok güç. Orada PKK yandaşı olmadan yaşayan insanların yaşam mücadelesi bizlerden çok daha zor. Allah kolaylık versin. İnşallah birşeyler yapılır de bu işler düzene girer fakat girmezse çok kan akar,çok can yanar. İnsanın bu duruma uzaktan sadece fikir yürütebilmesi,elinin kolunun bağlı oluşu çok sinir bozucu bir durum.
Verdiğimiz şehit sayısının 2002'den sonra yeniden artışa geçmesini Akp hükümetine bağlayan arkadaşlara söylüyorum,99 yılında apo yakalandığında da Akp hükümeti öldürülmesini engelledi,2002 sonrasında acemi askerlerin teröristlerin kucağına atılmasını da Akp yönetimi istedi,yukarıda alıntı yaptığım kısımdaki gerçekler de Akp hükümetinin isteğiyle gerçekleşti değil mi? Yahu artık bırakın bu tek taraflı düşünce zihniyeti.Bu sorun bizim yılllardır kanayan yaramız.Hiç bir hükümet bitirememiş.Bütün her şeyi mevcut hükümete yıkmak çok yanlış bir düşünce.2002'den sonra Akp mi istedi sanki askerlerimizin şehit olmasını? Herkes biliyor bu örgütün arkasındaki desteği,belli ki bu destek verenler 2002'den sonra bazı şeylerden rahatsız oldular ki örgüt faaliyetlerine hız verdi.Şunu da eklemek istiyorum.Bir yorum yapılmış.Açılım olayıyla biten terör tekrar hortlamış.Yapmayın Allah aşkına.Bu kadar dar açıdan yaklaşmayın bu olaya.Açılım muhabbetinden önce bir sürü şehit veriyorduk,artık şehit vermemek için açılım yapılmak istendi.He başarısız olmuştur,terör örgütünün durulmasından çok iyice azmasına neden olmuştur,orası farklı konu ama,terör bitmişti,açılımla tekrar ortaya çıktı tarzı yorumlar hiç mantıklı gelmiyor bana.Bu tarz yorumları askerlerimizi şehit vermiş olmanın verdiği kızgınlıkla Akp hükümetine olan nefretin birleşmesinin sebep olduğunu düşünüyorum.Quote:
Kışlada yan gelip yatmaktan (üst düzeyler için)
Şemsi insanlar hükümeti neden eleştiriyor biliyormusun.
Terörü ve şehit sayısını aklınıza gelen herşeyi bir kenara bırakalım.
Bunda 2 sene önce bile (yani hükümet aynı hükümet) devletin üniversitesinde pkk bayrağı önünde çekilmiş ve altında kod adları yazan terörist posterleri asılamazdı. Hükümet bu döneme kadar birşey yapmamıştı ama bu süreçte nasıl bir yaklaşım gösterdiyse bunlar yapılmaya başlandı. Eleştiri buna getiriliyor. Çözmek için uğraşmadı demiyor kimse ama çözerken sonuçlar daha vahimleşmişse terörü sen ortaya çıkarmamış olursun ama çözülmesini daha da çözümsüzleştirmişsindir.
Hadise bile şarkısında diyor. "Denenmişi denemek yok hiç olmadı kitabımda" diye. Geçen sene aynı hava harekatını denemediler mi? Çözüm oldu mu? Çözümü daha da zorlaştırdıkları gibi hala yanlış hamleler yapmaya devam ediyorlar.
Şuan doğuyu bilmeyen herkes televizyondan ne gösteriliyorsa ona göre yorum yapıyor. Sürecin ne olduğunu neyin nereden hangi noktalara geldiğini yaşayan bilir.
1999 yılında 203 şehit verdiğimiz terör, 2000 yılından itibaren hızla güç kaybetmeye başlamış, bölücü faaliyetlerinin sayısı gözle görülür oranda azalmıştı. 2000 yılında, terörün kanlı eylemlerinin sayısı 3 bin 2198’den 45’e düşmüş, şehit olan güvenlik görevlisi sayısı ise bir yılda 22 olarak belirlenmişti. 2000 yılında, terör örgütünün Türkiye içindeki mevcudiyeti korunamaz hale gelmiş, terörist miktarı ise 4 bine kadar düşmüştü. Bu sayının ancak ve ancak yüzde 10’u Türkiye topraklarında barınabiliyordu.
Gelelim 2001 yılına… 2001’de teröre verdiğimiz şehit sayısı sıfırdı. 2002’de ise sadece 6 askerimiz terör saldırılarında şehit düştü. İşte rakamlar. Sıfır olan şehit sayısı AKP döneminde nasıl üç haneli sayıları buldu.
2003 yılında 21 şehit
2004 yılında 73 şehit
2005 yılında 92 şehit
2006 yılında 121 şehit
2007 yılında 118 şehit
2008 yılında 150 şehit
2009 yılında 135 şehit verdik.
2010 yılına gelindiğinde, iktidarın “demokratik açılım” söylemleri de meyvesini(!) vermeye başladı. Terör saldırıları bir anda artarken, eylemlerin yalnızca Güneydoğu bölgelerinde sınırlı kalmadığı, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Batı’ya doğru bir kaymanın başladığı dikkat çekiyordu.
2010 yılına geldiğimizde, karşımıza çıkan tablo şu:
18 Nisan tarihinden bu yana geçen iki aylık sürede güvenlik güçlerine 224 saldırı düzenlendi. Son dört aylık dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüyle mücadelesinde, öldürülen terörist sayısı 159 oldu. Yine bu dönemde, her gün bir çatışma haberi aldık, hemen her gün en az bir şehit verdik.
AKP’nin Kürt açılımı söylemini ortaya attığı tarihten bu yana verdiğimiz şehit sayısı 128 oldu. Bu rakam, demokratik açılımın "fiilen" uygulandığı son 4 ayı kapsıyor.
İlla AKP yüzünden oldu vs. kimse demiyor. Ama bir zamanlar 0'a kadar inen şehit sayımızın da yıllara göre ne kadar arttığı da gayet ortada. He akp bazı şeyleri doğru yapmıyor mu diyeceksiniz. Yapıyor. Ama terör konusunda bundan önce devletin başına gelen kimse doğru adım atmamışır. Ama akp "devlet hep yanlış yönetildi" demesine rağmen terör konusunda ülkemizi en çok yanlış yöneten hükümettir.
Ayrıca zamanında başbakanın söylediği sözü de sanırım herkes hatırlar.
"sayın abdullah öcalan aldığı kellelerin hesaıbını yapıyor." Bunu diyebilen birisi.
Abi bu ülkede bazı kesimlerde küçücük çocuklar , neden taşladığını bile bilmeden büyükleri tarafından verilen görevle askeri taşlıyor.Biz eeeeeen başta eğitim vermezsek değil terörü bitiremeyiz. Taviz verilmemeli ve okulun başından itibaren sosyal hayata değinen derslerde , terörün kötülüğünü bangır bangır vermeliyiz.Hangi örgüt olursa olsun.En az şehitle çıkıp terörü bitirmeliyiz.Geriyi düşünürsek yine kaybederiz.Hangi hükümet ne yapmış , neden yapmış diye sorgulamamalıyız.Bu terörü bitireceksek içimizde çatlak oluşturmamalıyız.
Allah şehitlerimizin annesine ve şu anki askerlerimize metanet ve sabır versin.
Ölen şehitlerimizde nur içinde yatsın.
Bırakında millet laf yapsın o kadarda. Hükümete hiç mi laf gelmeyecek? 12 + 2 şehit verilmiş bırakın olsun o kadar. Anaların ciğeri yanıyo, babalar vatan sağolsun diyo hükümete 2 laf gelmiş çok mu?
Bu kadar net bir şekilde siyasi parti ismi verip onu savunmak niye? 2002 yılında acemileri önüne atmadı iyi ki canım,ölü sayımız her gün katlanarak sürüyor. Ki bunlara destek verenlerin başka kime destek verdiği açık,"One Minute" belki de stratejik ortaklarımıza karşı böyle cümleler sarfetmemeliyiz.
Burak abi,ben demokratik açılımdan dolayı hükümeti eleştirenlere bir şey demiyorum.Demokratik açılım,senin de daha önceki yazılarında değindiğin kürt halkının devlete olan bakış açısıyla ilgili yapılmış bir çalışma.İşe yaradığı noktalar oldu,işe yaramadığı noktalar oldu,hatta senin söylediğin sebeplerden dolayı işe yaramayı bırakıp,bir çuval inciri berbat ettiği yönler oldu.Ama gelip burada terör yoktu,Akp yaptığı açılım hareketiyle olmayan terörü alevlendirdi tarzında yorumlar da bana mantıklı gelmiyor.Ben Akp'nin bütün politikalarının doğru olduğunu düşünmüyorum ve 2007 senesinden beridir de hayatımda da politikadan hep uzak durmaya çalışmışımdır.Ama bu olay birçok etmene bağlıyken gelip burada 2002'den sonra şehit sayımız artmış diyip,Akp'ye sallanması da hoşuma gitmiyor.Bu olay bizim yıllardır kanayan yaramız,kaç hükümet gelmiş geçmiş bir çözüm bulamamış.He tabii bu demek değildir ki Akp hükümeti bu sorunu çözmek zorunda değildir.Ama bütün suçu Akp'ye yüklemek de çözüm değil.İnsanlar bu sorunu çözemediği için hükümeti eleştirmekte özgür ve haklılar.Ama sırf Akp'ye olan gıcıklıklarını burada dile getirmek için bu konuda eleştiri yapmalarını doğru bulmuyorum.
Bir dönem bitme noktasına gelmiş ama bu durum(bknz:99-02 arası).Teröre destek veren ülkelerin zaten kimler oldugunu cümle alem biliyor zaten.2002'den sonra bu olayın coşması birilerinin rahatsız olmasından değil,birilerine fazla taviz verilmesindendir.Televizyonlara çıkıp milletvekili adı altında terör örgütünün propagandasını yapan insanlar önceki seneler konuşabiliyorlarmıydı böyle bir bakın.Verilen tavizin en belirgin örneği;Habur'dan gelen teröristlerin kahramanlar gibi şehirde karşılanması olayıydı.Düzlükde ki insan bu kadar rahat olursa dağda ki insan neler yapmaz.
Kimse şu an ki hükümetten terörü 1 haftada bitirmesini beklemiyor zaten fakat 94 yılından sonra yavaş yavaş durulan örgütün birden neden canlandıgını ve bu canlanmaya hiçbirşey yapılamadıgını merak ediyorlar ve bunu eleştiriyorlar.
Çünkü buradaki çoğu kişi terörün 2002 yılında icat edildiğini düşünüyor bu durumda haliyle sizle hemfikir olmayan kişilerin savunma yapmasını gerektiriyor.
Bu olayların çıkmasının sebebi pkk nın anlaşmaya yanaşmamaları Türkiyemizi kabul etmemeleri yani Kürdistan istemeleri haliyle Türk milleti olarak bunu kabul edemezdik sonucunda gene teröre sardılar böyle halledebileceklerini sanıyorlar yok özerklikmiş faso fiso.
Bu tepkiler önceden yoktu böyle sağlam bir duruş 2002 ye kadar gösterilmedi Amerika başta olmak üzere hepsi kuduruyor,bizi nasıl altedebiliriz diye işte yıllardır çözülemeyen terör davasıyla çomak sokuyorlar.
Terör kolay bir olay değil çok büyük güçlerle yönetiliyor ordunun içindede çatlaklar bir hayli fazla olunca bu zamana kadar çözüm alınamadı kendi yakalanan pkk lı bunu açıkladı '' ordunun nasıl hareket edeceğini biliyoruz bu şekilde sadece bekliyoruz'' dedi.
Böyle bir hükümeti,orduyu devralırsan böyle uzun bir temizlik süreci olur malesef bu süreç zarfındaki askerlerimiz onlar yüzünden şehit olur.
Temizliğin bitip bitmediğini bu operasyonlardan anlayacağız bakalım ne sonuçlar alacağız.
Birde şu resimdede fark açıkca görülüyor maksadımın parti propogandası olmadığını söylemek isterim bu yüzden alttaki yazıyıda paintten karaladım.
http://www.yukleresim.com/images/980...1055336583.jpg
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=gqTl7jjoTqY"]afafs[/YOUTUBE]
Peki bu videoyu izleyip yorum yapın?
2001 yılında hiç şehit vermemişiz.2001 yılında ülkemizde yaşanan ekonomik krizin bununla alakası olabilir mi acaba? Hani pkk nın arkasında bir takım destekçiler var ya.Belki bir alakası vardır ha? 2002 senesinden sonra Akp doğuda zulüm politikası mı uyguladı ki artık silah bırakan teröristler tekrardan dağlara çıkmaya başladı? Hiç bu açılardan yaklaşmıyorsunuz olaya.2002 senesinden sonra şehit sayımızın artmasında Akp'nin hiç suçu yoktur demiyorum.Onların da hataları vardır mutlaka.Özellikle yakın dönemde açılım muhabbetinden sonra baya bir müdahil oldular olayın içine olumsuz yönde.Ama mesela verdiğimiz şehitlerimizden sonra hiç genelkurmaya eleştiri getirildiğini görmüyorum.2002 senesinde terör bitmişti,Akp bunu tekrardan başlattı diyorsunuz ama bu olayın direk muhattabı genelkurmaya tek bir laf söyleyen olmuyor.Benim eleştiri getirdiğim yön burası.Bu sorunu çözebilmek için insanlarımızın bazı şeyleri net görebilmeleri lazım.Bazı şeyleri bilmek lazım.Allah bilir buradaki bazı arkadaşlarımız kürtlerin bu ülkede hiç sıkıntı yaşamadıklarını da düşünüyorlardır.Olaylara tek bir bakış açısından yaklaşmayın arkadaşlar.Bu çoğu zaman sizin zararınıza olur.
Quote:
Bu tepkiler önceden yoktu böyle sağlam bir duruş 2002 ye kadar gösterilmedi Amerika başta olmak üzere hepsi kuduruyor,bizi nasıl altedebiliriz diye işte yıllardır çözülemeyen terör davasıyla çomak sokuyorlar.
Şurası garibime gitti;Amerika neden kuduruyor?Karşılarında nasıl sağlam bir duruş var?Eğer sağlam bir duruşumuz olsaydı Mavi Marmara'da ölen vatandaşlarımızın hesabını sorardı uluslararası arenada.
Başbakan Büyük Ortadoğu projesinin eşbaşkanıyım diye bas bas bağırırken mi kuduruyor Abd?
Bu arada bu başlık fazla dayanmaz,çünkü siyasete girdik!
Böyle yanlı videolar her zaman oluşturulabilir benim burdan anladığım başbakan kürt sorununa dikkat çekmiştir.
Birde akıl var mantık var diyorum bu milletin başına geçmiş bazı kişiler dini kullanıyor diyor ancak dinine bağlı bir Türk evladı nasıl ülkesini satıyor Amerikan uşağı tarzında cümlelerle itham edilebilir ki.Kimin Amerikanın oyuncağı olduğunu bu millet gördü o videonun sonunda gösterdikleri haritaya ''hükümetin amacı'' olarak düşünüyorsanız yazık diyorum.