Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
Verdiğimiz şehit sayısının 2002'den sonra yeniden artışa geçmesini Akp hükümetine bağlayan arkadaşlara söylüyorum,99 yılında apo yakalandığında da Akp hükümeti öldürülmesini engelledi,2002 sonrasında acemi askerlerin teröristlerin kucağına atılmasını da Akp yönetimi istedi,yukarıda alıntı yaptığım kısımdaki gerçekler de Akp hükümetinin isteğiyle gerçekleşti değil mi? Yahu artık bırakın bu tek taraflı düşünce zihniyeti.Bu sorun bizim yılllardır kanayan yaramız.Hiç bir hükümet bitirememiş.Bütün her şeyi mevcut hükümete yıkmak çok yanlış bir düşünce.2002'den sonra Akp mi istedi sanki askerlerimizin şehit olmasını? Herkes biliyor bu örgütün arkasındaki desteği,belli ki bu destek verenler 2002'den sonra bazı şeylerden rahatsız oldular ki örgüt faaliyetlerine hız verdi.Şunu da eklemek istiyorum.Bir yorum yapılmış.Açılım olayıyla biten terör tekrar hortlamış.Yapmayın Allah aşkına.Bu kadar dar açıdan yaklaşmayın bu olaya.Açılım muhabbetinden önce bir sürü şehit veriyorduk,artık şehit vermemek için açılım yapılmak istendi.He başarısız olmuştur,terör örgütünün durulmasından çok iyice azmasına neden olmuştur,orası farklı konu ama,terör bitmişti,açılımla tekrar ortaya çıktı tarzı yorumlar hiç mantıklı gelmiyor bana.Bu tarz yorumları askerlerimizi şehit vermiş olmanın verdiği kızgınlıkla Akp hükümetine olan nefretin birleşmesinin sebep olduğunu düşünüyorum.

Bir dönem bitme noktasına gelmiş ama bu durum(bknz:99-02 arası).Teröre destek veren ülkelerin zaten kimler oldugunu cümle alem biliyor zaten.2002'den sonra bu olayın coşması birilerinin rahatsız olmasından değil,birilerine fazla taviz verilmesindendir.Televizyonlara çıkıp milletvekili adı altında terör örgütünün propagandasını yapan insanlar önceki seneler konuşabiliyorlarmıydı böyle bir bakın.Verilen tavizin en belirgin örneği;Habur'dan gelen teröristlerin kahramanlar gibi şehirde karşılanması olayıydı.Düzlükde ki insan bu kadar rahat olursa dağda ki insan neler yapmaz.

Kimse şu an ki hükümetten terörü 1 haftada bitirmesini beklemiyor zaten fakat 94 yılından sonra yavaş yavaş durulan örgütün birden neden canlandıgını ve bu canlanmaya hiçbirşey yapılamadıgını merak ediyorlar ve bunu eleştiriyorlar.