Originally Posted by
perpetua
Iki konuya cevap verecegim:
1. CA oyuncularin simdiki yetenegini gosteriyor, dogru. Ama bu simdiki yetenek, oyuncunun Haziran 2012'da degerlendirilen yetenegi. Oyunun ciktigi Ekim 2012 sonundaki yetenegi degil. Veya Kasim 2012'deki yetenegi degil. Arastirmanin isleyisi boyle. 2 Eylul'de veritabanini SI'a teslim ederken yeni sezonda oynanmis 3-4 maci baz alarak oyuncularda buyuk degisiklik yapmak da yaniltici olacaktir. Mesela bu 3-4 maca bakarak Sow'un cok gucsuz ve agir bir oyuncu oldugu sonucuna varilabilirdi. Ama haftalar ilerledikce boyle olmadigi, gecen sezonki degerlendirmelerin daha dogru oldugu gercegi cikti ortaya.
Mesela Stoch'un dengesi ve cevikligi de gecen sezonki durumunda degil su anda. Ama Haziran ayinda dusunulen degerler hatali degildi. Simdi ise bu degerler goze carpiyor. Her ikili mucadelede yerde kalan bir Stoch var.
Gecen sezonun basinda Gokhan Gonul de 2010/11 sezonuna gore degerlendirilmisti. Ama Gokhan Gonul ayni cizgiyi devam ettirmedi. Melo da 2011/12 sezonuna gore degerlendirilmisti. Su anda Melo da o cizgide degil.
Bunlar arastirmanin kacinilmaz sorunlari. Bize verilen calisma penceresine gore degerlendirme yapabiliriz. Yani oyuncu degerlendirmesinde bir guncelleme Mayis/Haziran ayinda olur. Bir guncelleme de Aralik/Ocak ayinda.
2. Burak'in bitiriciliginde hic bir sorun gormuyorum. Bunu ictenlikle soyluyorum. Burak'in bitirici vuruslari son 2 yilda cok ilerledi. Ozellikle kendisine guven geldikce. Bunu sadece bitiricilik becerisi olarak degil, bitiricilik + soguk kanlilik olarak degerlendiriyorum.
Burak'in kapali defanslar arasinda zorlanmasinin da bitiricilikle en ufak ilgisi yok bence. Belki hatirlamazsiniz ama Guiza'nin bitiriciliginin dusurulmemesi konusunda da cok direndim. Evet basit goller kaciriyordu ama bunu yapmayan oyuncu zaten yok.
Burak'in ozellikle top saklamada konusundaki sorunlari (ki bunu tekniginin dusurulmesi gerektigini yukarida yazarak anlatmaya calismistim) onun kapali savunmalar arasinda zorlayan bir etken. Tabii uzun boyuna ragmen kafa toplarindaki eksikligi de bu konuda onun etkisiz olmasina neden oluyor.
Neyse, Burak'i oyunda izleyip kapali defanslara karsi fazla iyi bir performans gosterdigini dusunuyorsaniz, bunu anlatin, deneyelim, degerlendirelim ve gerekli duzenlemeyi yapalim. Zaten yapiyoruz da. Fakat kendi gozlemlerime gore bu konuda Burak'in oyunda cok basarili oldugunu goreceginizi de sanmiyorum. Oyunda Burak'in da gollerini daha cok derbilerde daha fazla genis alan yakaladiginda ve takimi ondeyken attigini goreceksiniz.