Ben zaten kızlarla öyle haşır neşir biri değilim benim derdim Liverpool :n:
Printable View
Ben zaten kızlarla öyle haşır neşir biri değilim benim derdim Liverpool :n:
nişanlım duymasın keser beni :) zaten işim olmaz ya :P
tekstil bileydin iyiydi para kazandırırdım sana :)
senin dükkan nerede madrid'de ? gelirim hem tanışmış oluruz. ismi cismi var mıdır? arif turkish kebap mı nedir ? :D
sen var bilmek yabancı dil var çok iş bulmak
-master yoda-
valla eleman açığı var özellikle almanca çok süper olur. Almanya'ya bir tane bile satışımız yok.
geçen bir Alman geldi, makine mühendisi var gurbetçi onu tercuman olarak kullandık :)
ispanyolca da çok işe yarar. özellikle güney amerika olarak, acayip alımlar yapıyorlar her sektörde adamlar "gelişmekte olan ülke" statüsünde.
Ben "sales representative with client relations and export&import manager" olarak çalışıyorum :P
şaka la şaka bildiğin pazarlamacı işte. dünyaya iplik satıyorum. maaş alıyorum bir de sattığımdan prim alıyorum fena değil yani kazancım. seyahat giderlerim firma tarafından karşılanıyor, eğer bir yerde iplik almayı düşünen adam varsa hemen oraya seyahat düzenliyorum, onun dışında fuarlara falan gidiyorum vs.
ingilizce italyanca var tekstili de yaşaya yaşaya öğrendim. iş işte öğreniliyor tamamen.
gelcegin zaman soyle madride tanisiriz aga yollarim sana bilgileri
Türk bir şirkette mi çalışıyorsun ? Ayrıca mezun olduğun bölüm nedir,ben de iplik satışı olmasa da ileri de yurt dışında çalışmak istiyorum :n: Orta seviye de İngilizcem vardır, Almanca'da adımı söyleyebiliyorum,su isteyebiliyorum,bir de iyi küfür ederim :n: Özgür'ün dediği gibi eleman açığı varsa ayak işlerini yaparım ben,para da yemek de istemiyorum beni yanında götür :uzgun:
böyle gizemli konuşuyorsun korkutuyorsun beni :)
evet türk şirket. fabrika var iplik üretiyoruz.
ben italyan dili edebiyatı mezunuyum.
valla her sektörde ihracat yapan tonla firma var dil olursa mutlaka bulursun hiç kafanı yorma.
ama dili geliştirmen lazım bir de universite bitirmen şart ne olursa olsun. sektörü işte çalıştıkça öğrenirsin zaten ama bölüm ne olursa olsun dili bilmen insanlarla çekinmeden konuşabilmen lazım.
üni bitirmek seni o şirketin üst düzey personeli yapar.
dil: yes
kayserililik: yes
prezentabl: yes
üni: no
iyi bir pazarlamacı olarak son bir adım kalmış.
europ'a dediklerim senin için de geçerli. onunla yüzyüze tanışmadık ama seninle tanıştık. açık konuşayım pırlanta gibi bir gençsin :D sizin en büyük düşmanınız karamsarlık. sağ salim üniyi bitirin dili de aynı zamanda artık kursa mı gidersin ne yaparsın geliştirin. ünide erasmustu burslu kurstu falan filan yurtdışına çıkmaya çalışın. mezun olduktan sonra askerliği de aradan çıkardı mıydın hiç korkma.
senin gibi adama ihtiyacı olan çok firma olacak.
Her şeyin hayırlısı ya abi,öncelikle şu üniversiteyi bir kazanayım da,dil en kolayı.Cidden çok imreniyorum birden çok yabancı dil bilenlere.6 dil falan bilen insanlar tanıyorum,sırf bildikleri diller ayrı bir para kazandırıyor kendilerine.Bende ne kadar öğrenebilirsem öğrenmeye çalışacağım.
aynen. yeter ki çabalamayı bırakma bir yerden sonra herşey çorap söküğü gibi gelecektir.
şu anda en zorlu ve sıkıntılı yılları yaşıyorsunuz. benim kardeşim de bu sene sınava girdi. bu sınav, üni işleri gittikçe berbat bir hal alıyor.bizim dönemimiz de çok zordu ama sizin işiniz kat be kat zor.
ama bunlar seni yıldırmasın, çabalamayı çalışmayı asla bırakma.
rica ederim. erasmus için elinden ne geliyorsa yap :) pislik ol çirkef ol. bizde bir kız vardı sınavla erasmus kontenjanına giremedi, gitti italya'da bologna uni'ye basvurup bizim bölüm ile erasmus anlaşması yaptırttı ve gitti. düşün işte :)
senin bölüm neydi bakiym hangi üni ? marmara mıydı ?
Bazı insanlar yabancı dile çok yatkın olurlar, özel bir yetenek gibi. Ancak böyle biri değilsen yabancı dil zordur, tek çare erken yaşta öğrenmeye başlamak. belli bir yaştan sonra çok çok zor, yurt dışında uzun süreler kalarak birşeyler yapılabilir ancak bu konuda.
@davidvilla
En güzelini yapmışsın hocam. İtalyan dili edebiyatı. ilk bakışta çok absurd duruyor ama hiç beklenmedik kapılar açıyor sana. Lisede falan bunların farkında değildik. :)
Bugünkü aklım olsa kesinlikle alman, italyan ya da ingiliz, herhangi birinin dil edebiyat fakültesine girerdim.
Azimle şaapan dağları delermiş misali helal olsun kıza :n::n: İstanbul Teknik'teyim abi ben, Cevher Hazırlama Mühendisliği. Sormadan bölümü de açıklıyım sonra çok uzun muhabbet oluyor :D Madenlerin, minerallerin sanayide kullanıma uygun hale getirilmesiyle uğraşıyor kısaca, malzeme mühendisliği gibi. Baya geniş bi alanı var, değerli taşlar, nükleer, inşaat falan dolu hatta ilaç sektöründe bile yeri var :D Ekonomi ve iş hukuku derslerini de alıp iyice yürücem şahsen :D
Ne diyim yani kendi kendine gelmişin tuzağa :D Birbirinizi bulmuşunuz işte :zuhaha
Yalnız Uruguay'a baktım da yok yok bir yere gidilecekse ilk tercih o olmalı :) Latin kızlar ve ot ticareti bile serbest :)
@TeNaciOUS MidFieLdeR
abi ben lisede dil seçtim, babam 3 sene konuşmadı benimle :)
işte ailelerin düşünce yapısı önemli lisede. seni yönlendirmeleri lazım.
o rehber öğretmenlerin zaten hiçbir bilgisi yok araştırma gereği de duymuyorlar umurları değil.
dersane desen ne kadar yüksek puan aldırırsa sana o kadar sükse yapıyor.
fakat hepimiz sonradan öğrendik ki bir bölümün puanını yüksek yapan o bölümdeki kariyer şansından çok talep.
bir aralar bilgisayar mühendisliği ne modaydı mesela şimdi elini atsan bilgisayar mühendisi.
e çok talep olunca maaşlar da düşük oluyor, kontenjan da az oluyor mezun olduktan sonra.
bizi yönlendirebilecek profesyonel kurumlar da yok.
o yüzden gençler ellerinden geldiğince kendileri araştırıp inat edip bazen de zorluklara göğüs gerip istedikleri kariyer hedeflerine ulaşabiliyorlar.
olum senin bölüm muhteşem yalnız. puanın oraya yetti de girdin kesin ama altın madenine girmişsin resmen :) mesela bizim burada altın madeni var kanada sermayeli tüprag firması altın çıkarıyor. insanlar çocuklarını oraya sokabilmek için ne fedakarlıklar yapıyorlar. araştır mesela bak bu firmayı http://www.tuprag.com.tr
sen firmaların üretimlerini geliştirmelerinde bulunmaz fırsatsın. özellikle dil de öğrenirsen hem yenilikleri getirirsin hem de sektöre yarar saglayan makinelerin ihracatı&ithalatı gibi konulara da eğilebilirsin. bence muhteşem bir bölüm seçmişsin. Yolun açık olsun.
İyi bir üni de istediğim bölüm olmadı, bi daha hazırlanırsam daha az puan alacağımı da biliyodum babam da gazladı biraz girdim işte :zuhaha En büyük avantajım dil zaten abi benim şu an. Konuşma becerileri iyi olan bi insan değilim pek, Türkçe'de bile zorlanıyorum bazen :D ama Allah'a şükür kafam iyi çalışıyor bir de kolay öğreniyorum yetenekliyim biraz öğrenme konusunda, o yüzden dil pek problem olmuyor benim için.
Bende ilk yılımda girmiştim üniversiteye. Malum sınav sistemi sürekli değiştiği için bir an önce yerleşmek istedim. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü tercih ettim. Sınava girmeden önce aslında sinema tv'yi istemiştim fakat puanları haddinden fazla olduğu için Psikoloji'yi tercih ettim. Üniversiteyi de bitirdikten sonra bir süre hastanelerde stajyer olarak çalıştım ve orada tecrübe kazandım biraz. Fakat asıl amacım yurt dışına giderek kendimi daha iyi geliştirmek. O açıdan şuan müşteri temsilciğili yapıyorum sermaye için. Ama bazen diyorum işte keşke ikinci bir vatandaşlığım olsaydı da eğitimimi yurt dışında tamamlasaydım diye. Öyle olsaydı şuan çok prestijli bir hastanede psikolog olarak görev alırdım. Ülkede bu tür mevkilere gelmek oldukça zor maleesef. İnsanın elinden tutanıda olmayınca kendi çabalarıyla bir yerlere gelmeye çalışıyor. :)
Ulan geçen sene bu zamanlar Huelva'da takılıyodum, şimdi sivas'tayım. Dünya çok adaletsiz :(
Bu arada uruguay'a hayran kaldım abi :(
Beyler var mıdır burada olan ? :0:
Yok yok...