Haklısın kardeş .. Defansa kesinlikle ŞL'yi kaldırabilecek bir stoper lazım ..
Printable View
Haklısın kardeş .. Defansa kesinlikle ŞL'yi kaldırabilecek bir stoper lazım ..
Nihat'ın kaptanlığıyla ilgili bir durum söz konusumu ?
Beşiktaş’ın transfer listesinde olduğu öne sürülen Portsmouthlu golcü John Utaka’nın kulübünde kalmak istediği ifade edildi.
Portsmouth’ta forma giyen Nijeryalı oyuncu John Utaka, kulübünde kalmak istediğini ifade etti. 27 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş’ın transfer listesinde olduğu iddia ediliyordu.
The News’e Portsmouth’taki geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Utaka, “İki yıllık sözleşmem var. Umarım Portsmouth’ta kalırım. Portsmouth’ta oynamaktan keyif alıyorum. Ligin son dört maçında ileri uçta görev aldım ve bu maçlardan büyük keyif aldım” dedi.
Gelecek yıl daha iyi bir sezon geçireceğine inandığını belirten Nijeryalı oyuncu, “Umarım gelecek yıl çok farklı bir sezon geçireceğim. Gönderilip gönderilmeyeceğimi bilmiyorum. Futbolda kesin konuşmamak lazım. Ancak Portsmouth’ta kalmayı istiyorum” dedi.
Goal
Öyle düşünüyorum ki olaya taraftar gözüyle yaklaşmayan herkes Nihat'ı tartışabilir, tartışmalıdır da. Zira bu tartışmalar (haksız eleştiri olmadıkça) Nihat'a fayda getirir. Yeniden toparlanmasına ön ayak olur.
Nihat son döneminde ne yazık ki "hiçbirşey" yapmadı. Sürekli sakatlıklarla boğuşan, özgüven sorunu yaşayan bir oyuncu haline geldi. Milli takımda inanılmaz beğendiğim Nihat'ı Euro 2008'de çok eleştirmiştim. Çek Cumhuriyeti maçında son anlarda ortaya çıkan Nihat gerçek Nihat'tı.Onun haricindeki Nihat ise hayal kırıklığı oldu.
Villarreal'in Nihat'ı göndermesinin sebepleri de bunlardı. Sociedad'daki performansından dolayı kulübe zarar getirecek bir maaş yapısı vardı. Bu külfetten dolayı da ucuz bir bonservis bedeliyle satma yoluna gitti V'real.
Nihat'ın bundan sonra yapacakları kariyeri açısından önemli. Bu saatten sonra yeniden Avrupa'ya gideceğini düşünmüyorum. Beşiktaş taraftarının Nihat'a kesintisiz destek olup sorunlar yaşayan bu oyuncuyu futbola döndürmesi lazım. Eski formunu yakalaması tabi ki zor olacak hatta belki de yakalayamayacak. Ancak en azından Türkiye standartlarının biraz üzerine çıkabilmesini sağlamalı Beşiktaş taraftarı.
Ben Nihat'ın dönüşünü Hakan Şükür'ün Türkiye'ye son dönüşüne benzetiyorum. Hakan zaman zaman eleştirilse de son dönüşünde Türkiye standartlarına göre değerlendirdiğimizde iyi bir performans sergiledi. Dilerim Nihat da böyle bir toparlanma sürecine girer ve Milli takıma uzun zamandır yapmadığı katkıyı yapmaya başlar...
Mustafa Denizli'nin çok güvendiği isim olan Ogan Tarhan şuanda İtalya'da Ferrari ile birlikteymiş.Transfer pazartesi bitecek büyük ihtimal...
Yanlış bilmiyorsam İtalya Milli takım forması giymiş İtalya'da stoper olmak kolay bir iş değil.İyi bir futbolcu gibi ismini sık sık duydum.Hayırlısı olsun.
Bugun calistigim yerde cok ender raslanabilecek bisilr oldu :)
Futbolcu menajerligi yapan bi adam ( ismini unutum eski Manchester City oyuncusu) dan bazi aciklamalar var.
Bugun Bjk yonetiminden biri onu arayip Ingiltereden bi stoper bi de forvet istemis :)
Neler neler anlatida hepsi BJK ile alakali olmadigindan :D baska yerlere de yazcam
Keşke Hakan Şükür'e benzese onun gibi gol rekorları alt üst etse efsane olsa :)
hakan sukur gercekten efsane bir isimdi ama avrupaya gitmeden once. hakan sukurun formunu ve kariyerindeki sureci nihatla karsilastirmak cok cok yanlis olur. hakan sukur galatasaray da iyi oynarken avrupaya gitmis basarisiz olmus ve geri gelmistir, daha sonra tekrardan cok daha iyi oynamis uefa kupasi kazandirmis daha sonra tekrar gitmistir avrupaya. avrupaya gitmeden once cok iyi oyuncu olan hakan kendini gelistirme yerin ordan oraya ordan oraya gitmis ve aksine gerilemistir ve kariyerinin son duragi galatasaraya gelmistir.buna benzer bir ornek emre belozoglu, o da kendini gelistirememis cok cok begendigim bir oyuncu olmasina ragmen istikrari yakalayamamis hep sakatlikla bogusmus yilda iyi oynadigi mac sayisi 1-2 yi gecmemis ve en sonunda fenerbahceye donmus.
nihat kahveci cok cok farkli bir ornek. nihat emre ve hakanin aksine, kariyerinin zirvesinde degilde besiktasta cok cok iyi isler yapmadan toshack sayesinde sociedada gitti. yine emre ve hakanin aksine kendini tam tersi orda gelistirdi hatta cok cok fazla. avrupaya gidip kendini gelistiren iki oyuncu var turk. birisi tugay birisi nihat, tugay ve nihat esasinda birbirlerine cok benziyorlar kariyer acisindan. tugay rangersda cok basarili oldu ve blackburne gitti ordada kendini gelistirerek devam etti ve efsane olarak futbolu birakti. nihatda sociedadda inanilmaz 2 sezon gecirdi( ronaldonun arkasinda gol kralliginda 2. oldu ve la liganin en iyi yabancisi secildi yanlis hatirlamiyorsam) , daha sonra villareal macerasindada basarili oldu ki euro 2008 onceki sezonda yine 20 gol atti. euro 2008 de cok iyi olmasada sonucta milli takimin arda,servet ve hamitle birlikte en iyi 4 unden biriydi. nihat kariyerinde daha once villareale geldigi ilk senede gecen seneki gibi onemli bir sakatlik gecirdi ama emre gibi istikrarsiz olmadi ve tam tersine 2. sezonunda kendini toparladi ve muthis bir sezon cikardi. gecen senede sakatlandi, bunun hic bir sekilde kariyerinin sonuna gelmesi ve muzmin sakatligi olmasiyla bir alakasi yok bana gore(orn. emre ve yildiray) . emre bile o kadar istikrarsiz olmasina ragmen eskiye gore daha iyi oynadi fenerbahcede. zaten nihatin sakatliginin cok benzerleri euro 2008 de oynayan turk milli takimindaki bir cok futbolcuda gorundu. saniyorum bu asiri kondisyon yuklenmesi ve idmanlarla alakali(m. topal,servet,g.zan,e.gungor...).
son olarak , kesinlikle objektif olarak yorum yapiyorum(ki goreceksiniz insallah hakli oldugumu), nihat son donemlerindeki bir futbolcu degildir hele hele hakan sukurun turkiyeye donusundeki gibi. nihatin toparlanmaya ihtiyaci yoktur cunku formu hic dusmedi.sakatlik yuzunden istikrar saglayamadi ve saglam nihat bu sene avrupada bile en cok konusulan isimlerden biri olacaktir ve insallah sakatlik yasamaz ise sene sonu yine avrupa takimlarinin teklifleri nihata gelecektir.
İsmail'in de Topuz'u kaçtı
Mehmet Topuz'un transferinde yaşananlar uzun süre unutulmayacağa benziyor. En çok da Fenerbahçe'nin bu futbolcuyu alabilmek için Kayserispor Kulübü'ne verdiği 9 milyon euro ve Gökhan Emreciksin. Bir anlamda Mehmet Topuz Fenerbahçe'ye toplam 10 milyon euroya mal oldu.
Ancak Mehmet Topuz dışında bu transfer döneminin bir rekoru daha var. O da İsmail Köybaşı... Gaziantepspor'un 20 yaşındaki yetenekli futbolcusu Beşiktaş'a tam 6.5 milyon euro peşin para ve 2 futbolcu karşılığında transfer oldu. Bunu da önceki gün Radyospor'a bağlanan Gaziantepspor Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl açıkladı. Kızıl aynen şunları söyledi:
DAHA ÖNCE AYHAN AKMAN
'BİZ İsmail'in bonservisini Beşiktaş'a 6.5 milyon euro ve 2 futbolcu karşlığında sattık. O iki futbolcuyu teknik heyetimizle birlikte önerilen 4 futbolcunun arasından seçeceğiz. İsmail'in transferi Gaziantepspor tarihinin rekorudur. Daha öncede yine Beşiktaş'a Ayhan Akman'ı satmıştık. O da rekordu ama bu daha büyük. Gaziantepspor bu transferden karşı çıkmıştır ve alt yapıya önem vermenin karşılığını almıştır'
YENİ BİR GOL YEMEMEK İÇİN
İSMAİL için verilen 6.5 milyon euronun yanı sıra verilecek iki futbolcu da birer milyon eurodan satılırsa bu transferin toplam maliyeti 8.5 milyon euroyu buluyor. Aslında bu transferin bu kadar yükselmesinde de Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da payı var. Zira iki kulüp de İsmail Köybaşı için Gaziantepspor Kulübü'ne başvuruda bulunmuştu. Mehmet Topuz olayındaki gibi 'yeni bir gol' yemek istemeyen Beşiktaş yönetimi, Siyah-Beyazlı kulüple pazarlığı fazla uzatmadan işi bitirdi. Özetle büyüklerin rekabeti bu transfer sezonunda Kayserispor ile Gaziantepspor Kulübü'nün kasasını doldurdu.
Kaynak : LİGTV
Ahh Demirören ahh ne zaman öğreneceksin transfer yapmayı.
Offf harbiden sıktı ama,resmi açıklamarı beklemek bu kadar mı zor yahu?Sabredin biraz.Belli ki takasta kullanılacak oyuncular henüz netleşmedi,o yüzden açıklanmıyor.Bugün yarın belli olur,açıklanır zaten...
Diyelimki İsmail'e 10 millyon € vermişiz.Benim için hiç mi hiç sorun yok.Vedat Okyar'ın dediği gibi "ben kulübün muhasebecisi değilim,futbolcu iyi mi ona bakarım".İsmail geçen sezonun tartışmasız en iyi çıkış yapan gençlerinin başında geliyor.Ve bu oyuncu Türkiye'de ve dünyada kanayan yara olan sol bekte oynuyor.Bizim futbolu bıraksın diye yırtındığımız adam milli takımda banko oynuyor.Bu derece eksiğimiz var bölgede.Hakan Balta'dan başka adam sayamıyoruz.Oda hücumda zayıf olduğu halde.Artı benim sol bekim yıllardır adam gibi bir futbolcu görmemiş.Yani en çok ihtiyacım olan bölge için alıyorum bu oyuncuyu.Ve bu oyuncu 1989 doğumlu henüz.Biz zaten nasıl bir yetenek olduğunu izleyip görüyoruz,ama Hocaların söyledikleri;
Arif Erdem Four Four Two dergisinde tüm zamanların en iyi 11'ine sol beke İsmail'i koymuştur...
Nurullah Sağlam; " üstüne basarak söylüyorum,Beşiktaş İsmail için basamak olur.Avrupa'ya gidebilecek ender Türk futbolcularındandır"
Yusuf içinde neler söylendi,Ernst içinde neler söylendi,Holosko içinde.Ama sonuç ortada...
Ben İsmail'e güveniyorum.Yakın zamanda milli takımın sol bekini alacaktır...
Yukarıda karşılaştırma söz konusu değil. Hele hele kariyer kıyaslaması asla :) Söylediğim şey iki futbolcunun Türkiye'ye son dönüşlerinde benzer psikolojide olduğu, benzer fizyolojik özellikler taşıdığı. Dönüşlerinden öncesi ile ilgili bir kıyaslama elbette yapılamaz...
İsmail'in bonservisine gereğinden fazla para vermiş Beşiktaş. Bugün Saviola gib bir futbolcunun 5 milyon Euro'ya transfer olduğu bir ortamda İsmail'e 6.5 milyon Euro + 2 futbolcu çok fazla.
Saviola türk değil :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
farklı durumda, farklı tipte oyuncuları bonservislerine bakarak karşılaştırma yapmayın allah aşkına. çok saçma , düz mantıkla olmaz bu iş
o oyuncuları alabilir mi Beşiktaş? hadi kulübü ikna etti, oyuncular gelir mi?
ben yaptığınız yorumlara takılıyorum...Saviola gözden çıkarılmış satılık listesinde bir oyuncuydu. Real istemiyordu, bu parayı verene satarım demiş ki 5milyon'a satmışlar. İsmail çok daha genç, potansiyeli olan bir oyuncu ve kendi takımınında gözdesiydi ve Türk. bende verilen paranın çok olduğu konusunda hemfikirim sizinle ama karşılaştırma yaparken mantıklı şeyler yapın.
Böyle bir kıyaslama olabilir mi Allah aşkına?Özer ile M.Topuz'a verdiğin para ile Avrupa'da alabileceğin tonlarca yıldız var o zaman.Lucho 17 milyon €'ya gitti.Sadece bonservis ile iş bitiyor mu?Neden alamıyosun Poulsen'i,bonservisi fazla olduğu için mi?Biz Riise'yi istedik,bonservisi çok fazla bir miktar değildi ancak kendisi çok yüksek yıllık maaş istedi.Bu işler sadece bonservis ile olmuyor öyle.F.Bahçe Avrupa'da bazıları hariç(Kaka,C.Roaldo,Messi vb) her futbolcunun bonservisini alabilecek bir finansa sahip.Ama Josico,Maldonado geliyor.Mellberg 2,5 milyon €'ya gitti,F.Bahçe Bilica'yı kaça aldı?Brezilya milli takımının yeni yıldızı Ramires 7,5 milyon €'ya gitti Benfica'ya.Marko Marin 8.2 milyon €'ya gitti.M.Topuz ve Özer kaça geldi F.Bahçe'ye?Josico ile Maldonado'ya F.Bahçe'nin verdiği paraya biz Ernst'i aldık.Gonzalo Higuain 12 milyon €'ya gitti R.Madrid'e,Rossi 10,5 milyon €'ya gitti Villarreal'e,Crouch 13.7 milyon €'ya gitti FC Portsmouth'a,Santa Cruz'u 5 milyon €'ya almıştı Blackburn,Baptista' 9 milyon €'ya gitti Roma'ya,Gilardino 14 milyon €'ya gitti Fiorentina'ya,Diego Milito 13 milyon €'ya gitti Genoa'ya,F.Bahçe kaç paraya aldı Guiza'yı?
Bu örnekler çoğaltılırda çoğaltılır...
Diyeceğim odur ki;böyle bir kıyaslama YAPILAMAZ...
Sakinim be Serkan,ama cidden böyle bir şey olamaz....:)
İtalya'da bulunun Ogan Tarhan Ferrari ile anlaştı.Yarın Genoa ile görüşülüp tranfer bitirilecek...
Zapo'nun gitmesiyle birlikte(oda Antep'e kiralanacak) imzalar atılacak...
İsmail için inanılmaz bir bonservis bedeli + 2 tane oyuncu cok fazla bir bedel
İsmail'e verilen para fazla ama madalyonun diğer yüzünden bakalım biraz.
3 büyüklerimizin bu paraları Türk kulüplerine mi vermesini tercih edersiniz yoksa yabancı kulüplere mi ? Diyoruz ya neden 3 büyüklerden başka şampiyon takım çıkmıyor diye, temel sebep bu işte. Anadolu kulüplerinin finansal yetersizliği.
Düşünün şuan Gaziantepspor İsmail için 6.5 milyon € gibi kendileri için harika bir para aldı. Finansları muhteşem derecede düzelmiş olmalı. Belki o parayla Antep daha kaliteli oyuncular alarak üst sıralara oynayacak.
Kendi ülkemizden böyle yetenekli gençler çıkarken bu miktarları onlara vermeyelim de kime verelim. Bu şekilde hem Anadolu kulüplerinin finansları düzelecek, hem de ligimizin kalitesi artacak.
Artık geniş düşünme vakti geldi Türk kulüpleri için. Umarım Beşiktaş'ın yaptığı bu hamle örnek olur da diğer büyük takımlarımız için, onlar da yüksek miktarları acımadan verebilirler Anadolu takımlarına.
ismail iyi bir futbolcu. gelecekte büyük katkılar sağlayacak takımına. fakat her ne olursa olsun bu yaştaki bir futbolcuya ödenen bedel, türk kulüpleri için yanlıştır.
anadolu takımları yüksek miktarları alınca ne oluyor ? ayhan'ın antep'ten beşiktaş'a gelmesi, bülent akın'ın denizlispor'dan galatasaray'a gelmesi, mehmet topuz'un fenerbahçe'ye imza atması. bunlar neleri değiştirdi ki şimdiye kadar, bundan sonra da değiştirsin ? yani yüksek meblaları türk futbolculara vermekle lig kalitesi arasında nasıl bir ilişki kurdunuz, hayretler içerisindeyim.
tecrübesiyle bir takımda, oynadığı bölgenin sorununu kapatabilecek bir futbolcuya 6.5 mn verilmesi normaldir. ülkemizde sol bek için böyle bir futbolcu bulunmadığına göre, bu paralar yabancı uyruklu kaliteli futbolcular için harcanacaktır.
kimse bana kızmasın, beni eleştirenler mutlaka olacaktır. ama serdar + batuhan + 6.5 mn = ismail köybaşı ise, bu beşiktaş için büyük bir kayıptır. transfer yapmayı bilmemektir.
Herkes kafasına göre bedel sallıyor...
Beklesenizde kesinleştikten sonra yorum yapsanız olmuyor mu?
Quote:
serdar + batuhan + 6.5 mn = ismail köybaşı
yok artık Lebron James
Sallama haberler üzerinden yorum yapmanın bir mantığı yok o zaman.Bekleyelim açıklansın,ondan sonra tartışırız çok mu az mı?
Para Her Ne Kadar Yüksek Gibi Görülsede İsmail Köybaşı Beşiktaşda Uzun Süre Sol Bekte Görev Alacaktır Ve Bence Ligimizin En İyi Yerli Oyuncularından Biri
Hayırlı Olsun Beşiktaşa
Bu Arada Ferraride Alınırsa Güzel Olur Stoperi İtalyadan Alacaksın:D