ben de bi örnek vereyim de ortalık şenlensin, Veysel Cihan'ın da bitiricilik 14, kafa 15...
Printable View
ben de bi örnek vereyim de ortalık şenlensin, Veysel Cihan'ın da bitiricilik 14, kafa 15...
Berbatov,Benzema,Tamudo gibi oyuncuLarın bitiriciLiği ve son vuruşLarda ki başarı oranı hiç ne kadar hesapLadın mı ? GirdikLeri kaç pozisyonun kaçını goL yapıyorLar. C.RonaLdo da sık sık adam geçmeyi sever özeLLiğini İngiLizLEr koymadı diye biz gözümüzün önünde gördüğümüz deLgado yu niye eksik edeLim ? Serdar özkanın hız ve hızLanması Van persie, Cassano ya da Camoranesi kadar yok mu sence ? Beşiktaşta oynuyor diye onLar kadar hızLı koşmaya hakkı yok mu bu adamın ?
Biraz bizim oyuncuLarımızı küçük görüyoruz nedense.
Bulgaristan Milli Takımının, İsveç Milli Takımının, Fransa Milli Takımının ve İspanya Milli Takımının santraforlarının bitiriciliği ile Bobo'nun bitiriciliği aynı seviyede mi gerçekten? Bu saydığım isimlerin hepsi Bobo'dan çok daha üstün bitiricilik yönünden...
Delgado'nun sık sık adam geçtiğini pek görmedim. C.Ronaldo gibi defalarca adam geçmiyor, veya topu alıp sürekli çalıma kaçmıyor Delgado.
Serdar Özkan saydığım isimler kadar hızlı değil. Topla beraber hızlandığını pek görmedim Serdar'ın.
Oyuncularımızı küçük görmekten ziyade abartıyoruz.
Delgado için 'üstüste adam geçmeyi sever' özelliğini eklemeye gerek yok. Zaten her futbolcu adam geçiyor ama bu özelliğiyle ön plana çıkan futbolculara vermek gerekir bu özellikleri. Maicon gibi.
Serdar Özkan için 16 acceleration ve 15 pace ideal olacaktır. Tercih ettiği özellikler ise
runs with ball down left
runs with ball down right
yani Serdar'ın her topu alışında şuursuzca yaptıkları.
Tello'ya eklenecek özellikler
Shoots with power ve avoids using weaker foot olacak.
Bobo için 16 finishing yüksek kaçar kanaatindeyim. 13-14 daha uygun gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
heh bir de unutmuşum Serdar Özkan için topsuz alan en az 16 olacaktır.
bir de alakasız bir not egowich isimli arkadaşım her konuyla alakalı olarak bilmem hangi takımın hangi oyuncusuyla aynı seviyede mi olacak diye fm açıp buraya isimler sıralama. Rica ediyorum.
delgadonun üst üste adam geçtiğini gören varmı yaw ne kadar saçma mesajlar yazıyorsunuz arkadaşım delgado dikine çalım atan bir oyuncu hızlı dribling yapan bir oyuncu türkiyede o özellik 1 arda 2 yufusa eklenir üçüncüsü kesinlikle yok
koray sana teşekkür ederim iyi bir analizcisin
delgadoyada sık sık adam geçer özelliğini ekleyelim diyenin futboldan anlamadığını düşünüyorum
@ extensor;
İnsanların futbol bilgisi ile değil de araştırma ile alakalı mesajlar atarsan sevinirim. Dikkatli ol mesaj yazarken.
Koraycığım Tello'da dediğin PPM'ler olmalı, henüz 801'e bakamadım ama gönderilen datada vardı.
DeLgado ya ben veriLsin demedim ki zaten vermeye de gerek yok kendi mevkii özeLLikLerinde oyunda DeLgado da sık sık adam geçmeyi sever özeLLiği mevcut ben sadece oLması gerekenLeri yazdım ve zaten bu özeLLik mevcut zaten daha neyi tartışıyoruz ?
Bobo ya nasıL 14 finishing veriyorsunuz onu da anLamadım. Adam bu sezon performans göstermeden önce zaten oyunda 15 iLe başLıyor. Bobo nun performansında düşme mi oLdu da 14-13 veriyorsunuz bu da çok garip. Daha da artması gerekirken siz daha da düşürüyorsunuz.
Serdar özkan oLayına da katıLıyorum.
Bobo o kadar kötü mü ya bitiriricilik konusunda?13-14 nedir...16 ideal bence;)
Bobonun iyi bir bitiriciligi yok,bunu izledigimiz maclardan net bir sekilde görüyoruz,4-5 kere net pozisyona giriyorsa 1 tanesini atabiliyor.
Bitiriciligi 16 olmasi sacma olur,14 ideal ...
Çok biliyormuş gibi bana burda hava yapma istersen. Oyunu sadece Türkiye oynamıyor, bütün dünya oynuyor ve bütün dünyadaki oyuncularla kıyaslayarak değer vermek zorundasın. Sen herhalde oyunu sadece Türkiye oynuyor falan sanıyorsun ki böyle saçma sapan değerler verip duruyorsun. Sana kalsa Cisse'nin tackling'i 20, anticipation'ı 20, Serdar Özkan'ın pace ve acceleration'ı 15-16... Güzel tespitler yapıyorsun, tebrikler.
Ha bence Serdar Özkan hız ve hızlanma olarak Van Persie, Camoranesi, N'Zogbia gibi isimlerle aynı seviyede, topsuz alanda ise C.Ronaldo ve Baptista gibi isimlerle aynı seviyede diyorsan, o zaman bir şey diyemeyeceğim, söylenecek söz yok çünkü :)
Bobo'nun neye göre 16 onu söylermisiniz attığı son vuruşlar kör noktalaramı gidiyor yok gayet gelişigüzel vuruyor son Marsilya maçında attığı gole bakarsak yine gelişigüzel sert bir sekilde kalecinin üstüne denebilecek bir şekilde topa vurdu kalede daha iyi bir isim olsaydı o topu rahat bir şekilde çıkartabilirdi.
Serhat'a katılıyorum. Liverpool maçında attığı gol bacak arasından Reina'ya, Marsilya maçındaki gol de öyle, yani gelişigüzel vuruyor ve şansının da yardımıyla top ağlarla buluşuyor. Kaleci iyi pozisyon alsa o topu kurtarabilirdi.
Mesela siz Inter-Fenerbahçe maçında Ibrahimovic'in attığı gol gibi bir gol attığını gördünüz mü ki Bobo'nun 16 bitiricilik veriyorsunuz? Ibrahimovic'in bitiriciliği oyunda 16, olduğu yerden ölü noktaya top atabilen, her türlü gol atabilen bir oyuncu Zlatan ve Bobo ile onu eş tutuyorsunuz, ben size katılmıyorum.
Buraya ne zamandır yazacağım ama kısmet olmuyor.
Egemen yeter artık şu örnekler verme olayını.Bir kere kıyasladığın adamların Current ability puanları bizim takımdan kıyasladığın adamlardan daha fazla.Bundan dolayı oyunda aynı güçte olmuş olmuyorlar.Sen örnek veriyorsan bende sana bir örnek vereyim.Lazio'da adı şimdi aklımda değil bir tane ön libero var.Tackling 20.Şimdi bu adam dünyanın en iyi top kapan oyuncusumu oluyor?Yorum yaparken daha dikkatli olmalısın bence.
Bobo hakkında denilenlere ise şöyle bir şey diyeceğim.Bobo taktiğimiz gereği şöyle boş pozisyonlar bulamıyor maalesef.Genelde kendiği sürdüğü toplarda atıyor golü.Golü koklamak zorunda kalıyor ve golü genelde kendi çabasıyla atıyor.Boş kaldığında misal Sivas maçı görürüz bitiriciliğinin kaç olduğunu.İbrahimoviç gibi bir pozisyon bulsun o zaman yorum yapın.Adam hep kendi çabalarıyla gol atıyor.Pek hatırlamıyorum ceza sahası içinde ayağına topun geldiği rahat bir pozisyonda gol kaçırdığını.Çünkü yok.;)
Fenerbahce macini hatirliyorum ben ?
Ne goller kacirmisti.
Ben bu örnekleri cogaltirim,Bjknin her macini izliyorum,ve Bobonun iyi bir bitiriciligi olmadigini kacirdigi gollerle kanitladigini düsünüyorum ...
Arkadaşlar Egemen'e yüklenmeyin lütfen. Herkes fikirlerini söylemekte özgürdür.
Gol atmak var, gol atmak var! Boş kaleye gol atmak var, top gelir gelmez doksana atmak var. "Atıyo mu atıyo" ne kadar saçma bir şeydir. O zaman Alex'in bitiriciliğini 20, Afonso Alves'in bitiriciliğini 20, Totti'nin bitiriciliğini 20 yapalım. Totti'nin bitiriciliği 18 yanılmıyorsam, adam İtalya gol kralı. Afonso'nun bitiriciliğini hatırlamıyorum ama 20 değil sanırım. Alex'in de 20 değil ama ligimizin gol kralı. Yorum yaparken mantık çerçevesinde yorum yapalım.
Genç Kartal, neye dayanarak bunları söylüyorsun, bilmiyorum ama, olay şu, özellik! CA'nın önemi falan yok. CA'sı 200 olan adamın bitiriciliğini 1 de yapabilirsin, CA'sı 100 olan adamın bitiriciliğini 20 de yapabilirsin! CA özelliklerin yerleştirilmesinde araştırmacıya katkı sağlayan bir şeydir. CA - RCA olayını bilmezsin, onu uzun uzun açıklamayacağım ama CA'nın inan o kadar önemi yok.
Burada birebir özellik karşılaştırıyoruz. Ibrahimovic'in bitiriciliği kaç? 16. Bobo'nun da 16 olsun diyorsun. İkisinin bitiriciliği gerçekte aynı seviyede mi? Değil. O zaman daha tartışmaya gerek yok. Bobo Türkiye'nin en iyi santraforlarından biri olabilir ama bitiriciliği üst seviyede değil, en azından dünya geneli için değil. Eğer bitiriciliğe 16 verilirse Bobo'nun, oyunda Bobo bir İtalya, İngiltere'ye gittiğinde de patır patır gol atabilir. Ibrahimovic ile bitiricilik bakımından aynı seviyede olabilir. Bu da saçma olur. Bobo'nun Türkiye ligi performansı sizi aldatmasın, oyunu Türkiye'ye göre düşünmeyin.
Verdiğin örneği de saçma buldum. Lazio'daki hangi oyuncu bilmiyorum, ismini verirsem inceleyeyim ama renge olabilir veya İtalyan araştırmacılarının hatası olabilir, veya o oyuncu gerçekten çok iyi top kapıyor olabilir, ismini, cismini, futbolunu bilmediğim adam hakkında yorum yapmam, o yüzden Lazio'da oynayan o dediğin futbolcu hakkında bir şey söyleyemem.
yaa egemen arkadaşım.İbrahimovic diye takmışsınız başka biri de olabilir de.İbrahimovic bu güne kadar bir sezonda kaç gol atmış.Bu oyunda bitiricilik ve soğukkanlılık bire birde gol atmayı sağlıyor.Bobo'nun tekniği daha iyi soğukkanlılığı daha düşük.Sizin dediğinize bakarsak İbrahimovic'in golleri de topa abanarak ya da teknik goller genelde bunlarda teknik özelliğinin yüksek olmasını gerektirir
Bak arkadaşım ben bu forumda daha kimseyi kırmadım, seni de kırmak istemedim zaten farkındaysan rica ederim dedim. Ayrıca ben senin futbol bilgine, araştırmacı kimliğine hiçbir laf atmamış olmama rağmen sen gelip bana sen çok mu biliyorsun diyorsun.
Beşiktaş araştırması kimsenin tekelinde değil, bu bölüm de o yüzden açılmış zaten, ortak kararlara varmaya çalışalım diye. O yüzden merak etme Beşiktaş araştırması bana kalmaz, bu bir ekip işidir. Ama senin gibilerin görüşü hiç bir zaman Beşiktaş araştırmasına yardımcı olmayacak, buna söz veriyorum. Dediklerin doğru da olsa uslübun hoşuma gitmiyor.
Şimdi gelelim konuya. Maçları izler misin izlemez misin bilmiyorum ama izlesen bile tv başından göremeyeceğin şeyler var. Örneğin Beşiktaş kalesine kullanılan her kornerde Ertuğrul Sağlam'ın ileride tek başına Serdar Özkan'ı bırakması gibi. Neden sence? Serdar'a top gelse ortasahadan direk gol atacağı için mi? Sen de biliyorsun ki hayır, pek tabi ki Serdar bu takımın hızlanma ve hız konusunda en iyisi olduğu için. Bundan sonrası beni enterese etmez, ben gidip Beşiktaş'ı izliyorum. Yok efendim Camoranesi öyleymiş, van Persie böyleymiş, orasını ben bilmem onları da gidip staddan sen izliyosundur sen daha iyi bilirsin.
bobonun bitiriciliği için 14 ideal
16 fazla
Bobo'nun bitiriciliği için 14 az.
16 ideal.
16 çok fazla Bobo için.
14 çok uygun olur...
Ne olursa olsun.Son vuruşlarda Jardel kadar olmasa da Bobo'da usta sayılır.Attığı golleri görüyoruz kalecinin imkansız yerine atıyor (bacak arası vs.) bunlarda Bobo'nun en az 15-16 Finishing'i haketmesini sağlıyor.
İbrahim Kaş'ın tackling kaç olmalı sizce?Siteden bir kankam 20 olmalı diyorda:zuhahaSizinde görüşlerinizi alıyım bi dedim:D
Mertcan ben onu şaka olarak söyledim sana:DMsn'de her konuştuğumuzu yazmak zorunda mısın:mad::zuhaha.Ama İ.Kaş'ın tackling konussunda çok iyi olduğunu düşünüyorum 20 olmasa bile;)...
İ.Kaş'ın tackling rahat 17 olur bence...
17 gibi bir değer çok yüksek oLmakLa beraber henüz böyLe bir değeri hak etmediğini düşünüyorum ben şahsen Kaş ın.
Belki ben abartıyorumdur ama o adamın çok iyi bir savunmacı olacağını düşünüyorum;)