Çıkmaz Ayın Çarşambasına Gelir Güncelleme :D
Printable View
Çıkmaz Ayın Çarşambasına Gelir Güncelleme :D
1.si her mac %60 %70 topla oynama yuzdesıne sahıp oldugum halde ekran acıldıgında bi bakıyorum rakıp kornerden gol atıyo sonra bızım oyuncuların moralı dusuyo onlarınkı artıyo boylece onlar üstün oynamaya baslıyolar en buyuk sorun bu bence 2.si kaleciler cok rezalet o kaleci hataları bi sezonda bi kere olur bende ya karsı tamda ya benım takımda 2 macta bir kesin oluyor 3.su mac icinde olan hafif sakatlıklar bizde hep olurken rakipte cok az oluyor bunlar değişirse harıka bi mac motoru olur bence
şu anda saçma gelen bazı olaylar :
1- kaleci puanları; maçlarda kalecilere verilen puanlar çok saçma. stoke - arsenal maçı arsenal benim 33 şut 11' i kaleyi tutmuş, bir çok kez kaleci köşelerden birebir top çıkarmış. stoke' ın 3 şutu var 2' si kaleyi tutmuş. skor 1-1. benim kalecinin puan 7,3, stoke kalecisi 6,7 puan alıyor. önemli kurtarış yapmıştır, senin şutların kalecinin üzerine gitmiştir falan demeyin, alakası yok. buna benzer çok maç oynadım. rakip takım kalecisi 1 gol yedi mi puanı neredeyse 1-1,5 puan düşüyor.
2-gözlemci ve antrenörlerin futbolculara verdikleri yıldızlar çok dengesiz. örneğin potansiyel değerlendirmesi 18 olan 2 gözlemciden biri oyuncuya 4 potansiyel yıldız verirken diğer 5 yıldız veriyor. aradan bir kaç hafta geçtikten sonra bu yıldızlar da değişiyor. Bu takımın hedefleri ile alakalı bir durum da değil..
3-her maç 3-4 tane direkten dönen şut var, bunlar çok aşırı kaçıyor. özellikle kanat ortalarında direklere çok çarpıyor toplar....
4-uzaktan yapılan serbest vuruşlar hep kaleciyi zorluyor. mesela 40 metreden orta geliyor top rüzgardan mı neyse, kaleye doğru giderken kaleci son anda çıkarıyor. 2-3 maçta olsa anlarım ama neredeyse her maç bir veya birkaç benzer pozisyon oluyor.
5-gollerin çoğu duran toplardan geliyor. ancak bu duran toplarda frikik golleri nedense çok az. ya orta yapılıyor ya da kaleciden sekiyor.
6-rakip takımların hiç penaltı kaçırmadığı dikkatimi çekiyor. 3-4 takımla oynadım şu ana kadar, rakip takımlar penaltıları hep penaltısı iyi olan oyunculara attırıyor ve hepsi de gol oluyor.
7-diyaloglarda hala bir çok yanlış var. özellikle röportajlarda çok yanlış var, belki de çeviri hatalarıdır kontrol etmedim. mesela rakip menajer beni övüyor, benim vereceğim cevap şıkları arasında "o ne dediğini bilmiyor, benim takımımı küçükseyeceğine önce kendi takımına baksın" gibi saçma şıklar geliyor.
8-oyunu oynanmaz hale getiren ve 2- 3 sezondur dikkatimi çeken bir başka can sıkıcı olay da şu. oyun devam ederken, top kornere gidiyor, adamın diğer köşe noktasına yürüyerek gidip topu getirmesini bekliyoruz. bir de üstelik kornerin atılışını göremiyoruz, sadece spiker anlatıyor bazen. tamam gerçek hayatta da top tribünlere falan gidince bekleniyor ama en azından bu tür oyun dışı aktiviteler otomatik olarak hızlandırılabilir ya da atlanabilir böylece oyunu oynayan kişi fıtık olmaz.
UEFA bir ara Rusya'ya transfer sezonunu değiştirmesini önermişti. 6 ay lige ara verip Avrupa ile aynı tarihlere getireceklerdi lig tarihlerini ama sonra yalan oldu herhalde.
6. ya bir şey diyemem çünkü fm 14te rakip sadece bir penaltı attı o da gol oldu ama ben çok kazanıyorum eskiden bu kazandıklarımın yarısı kaçardı şimdi sayıyı tam bilmiyorum da 20+ penaltıda 2 tane kaçtı. Onun dışında çoğu dediğine katılıyorum. Özellikle o diyalog hataları diğer menajerler ile atışırken gerçekleşiyor. İlk başta sadece kendi takımım hakkında konuşmak istiyorum seçeneğini seçiyordum. Sonra ingilizceye döndüm.
yeni güncellemeyle bruma ve aydın'ın sakatlıklarıda oyuna işlenicek. :) renkdaşlarıma duyurulur. kanat arayışlarına girsek iyi olacak :)
ben sakatlık durumuna göre bruma'yı geri çağırmayı düşünüyorum. bu arada işleniyor diye biliyorum ben sakatlıklar ?
Yeni guncelleme sanirim 15 marta kadar gelir. Gecen sene oyle olmustu diye hatirliyorum.
inşaallah sneijder'i direk iyi bir fiyata satabiliyoruzdur. :D
En geç bir haftaya çıkar diye umalım ki çıksın.
İşte benim 2006-7 den beridir özlediğim tablo. 2007 den sonra bu tablo yerine hep Adana DS, Adanaspor, İstanbul BŞB, gibi takımları gördük bu tabloda, 2006 bence yapay zekanın transfer konusundaki en güzel serisi, bilgisayar çok iyi transferler yapıyor, hiç duymadığım oyuncuları Türkiyeye getiriyorlar, ayrıca oyuncular Potansiyeline göre değil yeteneklerine göre oynuyorlar, 2014 değil ama benim açıkca özlediğim tablo bu işte. 1 sene şampiyon olduktan sonraki sene 2. olabilme ihtimalini özledim...
http://i.hizliresim.com/wL8v3J.png
FM 2006 yükleteceksin bana bu verdigin SS yüzünden :icon_razz:
Hakikatten kimler var o yıllarda yahu :D
Dürüst olmak gerekirse sabahtan beridir hiç sıkılmadan oynuyorum, geçen sezon son 2 maç kala 1.lik koltuğuna oturdum, son maçta TS yi yenemesem şampiyon olamayabilirdim mesela çok heyecanlı geçiyor :D Ayrıca 2-3 milyonluk oyuncuları 4-5 milyona alabiliyoruz bazen direk değerine bile satıyorlar, ama çok iyi oyuncuysada 9-10 milyon civarlarında :) Öyle 200-300 milyon istemiyorlar mesela :D Leo messi yi oyunun başında param olsa alacaktım ama artık Barcelonada ilk 11 de oynuyor alamam :D Tüm kadroları atamamda benim ve Fenerin kadroları şöyle;
http://i.hizliresim.com/eN8LjY.png
http://i.hizliresim.com/emgX0P.png
Ligde hep bir çekişme var :D Bir anda süper giderken gidip sonuncu takıma yeniliyorsun falan :D Transfer olarakta geçen sezon Ts iyi transferler yapınca 7 puan farkla şampiyon oldu :D Yapay zeka fm 14 deki gibi 1-2k lık oyuncular almıyor bazen ligdeki iyi oyunculara 4,5 milyon falan verebiliyorlar, sonra görüyorsun işte taraftarlar üzülüyor ayrıldı diye falan :D Sezon sonunda ligin en iyi oyuncuları arasına giriyor falan, FM 14 de göremiyoruz bu zekayı, ne yazık ki oynanacak durumda değil, bu yüzden fm 2006 ya döneyim dedim 2 gündür başından kalkamıyorum :D Özlemişim şu rekabetide, 6 yabancı sınırı öldürüyor insanı işte avrupada pek bir başarı alma şansı yok ama yinede deniyor insan işte :D
Rica etsem Türk Milli ve 21Yaş kadrolarıyla beraber PTT 1.ligin son şampiyonlarını da SS olarak atabilir misin özelden yada buradan? Buradan at istersen belki benim gibi merak eden çıkar.
Ergün, Hasan, Ü. Karan falan var GS'de vay bee eski günler :D:D
Böyle güzel "zeka"ya sahip olup da daha günümüze yakın hangi versiyonu var oyunun, bu çok eski geldi bana yahu
umarım güncellemeyle, trarsnfer yapay zekasınada bir el atarlar. geliceği yok ama insan bekliyor işte :uzgun:
Rusya transfer dönemi bugün bitiyor. Ama 4 gün sonra Bulgaristan, Polonya, Çin ve 5 gün sonra da Ukrayna'da transfer dönemi bitiyor. Güncellemenin hemen çıkmasını istesek de bu liglerin de beklenmesi daha doğru olur. Güncelleme mart ayının ilk haftasına sarkabilir.
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/t...transfers.html
Bence getirmeleride gerek. Kuzey Avrupa Ligleri üst seviyede değil o yüzden sıkıntı olmuyor; ama Rusya Avrupa Kupalarında hep üst turları gören kupa kaznana takımlara sahip. Oyuncu kaliteleride üst liglerle eş değer düzeyde. Bu sebepten diğer liglerle aynı zaman aralığında oynanması hem onlar için hem de transfer piyasası için daha güzel olur.
Arkadaşlar bir gelişme yokmu ? Güncelleme gelsede uzun soluklu bir kariyer yapsak.. .
Çıksın artık şu güncelleme dayanamıyoruz :)
Çıkarın artık şunu 2 aydır oyunu oynamıyorum unutçam :)
valla bende ne zamandır bekliyorum herşey hazır hergün güncelleme varmı diye bakıyorum , kariyere başlamak istiyorum artık