Benim takımlarımda olmadı ancak ligin genelinde yapay zekanın oynattığı diğer maçlarda çok kırmızı kart oluyor bu sorun sizde de var mı ?
Printable View
Benim takımlarımda olmadı ancak ligin genelinde yapay zekanın oynattığı diğer maçlarda çok kırmızı kart oluyor bu sorun sizde de var mı ?
15 yaşında bir hayli potansiyelli genç. 2-3 sene daha kontratı var ancak ben yeni sözleşme yapamıyorum neden acaba? Kontrat önerme bölümü yok. Şu an gelecek için umut vaadeden statüsünde.
http://img560.imageshack.us/img560/3048/o1rh.png
Sebebin veya çözümün bu olduğuna emin değilim fakat bir dene istersen:
Altyapıdaki oyuncularla sözleşme yenileme işini altyapı menajeri ya da gençlik gelişim sorumlusu üstlenir genelde. Türkçe oynarken neydi unuttum ama "Personel Sorumlulukları" gibi bir şey olması lazım (Staff Responsibilities) o sayfadan bakabilirsin kime verilmiş. Onu kendi isminle değiştir ve öyle dene.
Her ne kadar maç motorunu beğenmesem de "Taktiksel yatkınlık" özelliği oyunu gerçekçi kılan özelliklerden biri. Bir taktik dizayn edip takımınıza uyguladıktan sonra hem antrenmanlara hem de kadronun genel yapısının vermiş olduğu reaksiyonların Taktiksel yatkınlığa düzeyi, Sizin takımdan ne kadar verim alacağınızın göstergesi.
Hem kadronun genel yapısına göre taktik oluşturmak hem de antrenmanlarda taktiğe yatkınlığı yükseltecek çalışmaları uygulamak (+Zaman) istediğinizi almaya sizi biraz daha yaklaştıracaktır.
Rizespor kariyerimden ;
http://i.hizliresim.com/xBYklp.jpg
Dediklerinize katılıyorum ancak bazen kötü sonuçlar üst üste geliyor, moralmen takım çöküyor ve toparlayana kadar geri dönüşü olmayan puan kayıpları yaşıyorsunuz :)
3. Sezonu oynuyorum, Taktik tamamen oturmuş durumda ama Takım mantara bağlıyor bir şekilde hep söyledim yine söylüyorum Takımın morali oynadığı futbola çok fazla etki ediyor.. :)
Oyun bazen göründüğü gibi çok dengesiz bir hal alıyor. Milan maçını oynamadan önce takımın morali hiç görmediğim kadar kötüydü ve maç öncesi oyuncularımın bir çoğu malum, takımın başarısız olduğu yönünde benimle konuşmak istediler. Ne çektin be GS ? gibi haberler ayyuka çıkmaya başladı.
E ne oldu ? 4 Tane attık :D yine bir çıkış yakaladık eski formumuza döndük :)
[IMG]http://i.hizliresim.com/ep1lMo.png[/IMG]
@Lordinas
Bu takımın olduğu kadar senin de moralinle alakalı (: Nitekim takım 1-2 maç kaybedince maç içinde olup olmadık müdahaleler yaparız. Bu da şablonu ve oyun akışını bozar her şey sarpa sarar.
Bazen maç motorunun kasten yaptığını düşünüyorum ben. şöyle ki; erken bir gol yesem bile takımın alışık olduğu diziliş, stratejiden taviz vermiyorum maçın ilerleyen dakikalarında beklenen goller gelmediyse hücum oynamaya başlıyorum. yani golü kalemizde görünce bir anda tempoyu yükseltip hücum futbolu oynamasını istemiyorum takımdan. öyle yapınca hiç sonuç alamıyorum aksine bir gol daha yiyebiliyorum. Birde ne zaman Yüklen yapsam mentaliteyi o maçta pozisyon olmuyor dakikalar akıp gidiyor :D Bunuda çözmüş değilim yahu en azından yükleniyoruz diye rakip bir kontra falan yapsın ha ? yok oda yok :D
Oyunda 3-3 'lük skor çok mu oluyor yoksa bende mi öyle sadece?
Yeni güncelleme ile rakip daha çok 4-3-1-2 düzeninde oynuyor. Sizinde dikkatinizi çekti mi?
Arkadaşlar az önce başıma geldi. Tam bir fail. Yaklaşık 5 dk kadar Gökhan Gönül kalede, Volkan sağ açık oynadı :) Ersun Yanal'ın beni bitirme taktiği (d)
http://i.hizliresim.com/xR70LG.jpg
Şampiyonlar Ligi'nde Schalke'ye 5 atıyorum, ligde şutlarım kaleyi bulmuyor. İyi kapanıyor da değiller, sürekli onların kalesine gidiyorum. Karşı karşıyayken bile dışarı vuruyorlar. Anlayış kontra, tempo düşük, daha disiplinli oynayın dememe rağmen böyle yapıyorlar. Transfer sezonunda çok iyi gelir elde etmiştim ama o oyuncuları satmadan önce başkan para vermediği için onunla tartışmıştım. En son ilk 5 hafta 11 puan topla demişti. Kovuldum :D
Hemen hemen hepimiz oyundaki sakatlık sorunundan dert yanıyoruz. Ama gerçek futbol hayatında da neredeyse bu kadar sakatlık oluyor maalesef. Bruma, Aydın, Holosko, Sivok, Bilal, Sol Bamba bunların Türkiye'den basit örnekleri. Sanırım hayıflanmak yerine buna alışmaya çalışmak, ve alternatifi bol bir kadroya kurmaya gayret etmek gerekiyor..
Sakatlıklar'dan dert yanma sebebimiz üst üste gelmesi. evet bazen bunaltıyor ama inanın sezonun tamamını ele aldığımızda çok büyük aksiliklerle karşılaşmadığınız sürece sakatlıklar gayet normal düzeyde. yani ben bir fm 13 serii sinde bir güncelleme hatırlıyorum her sakatlanan oyuncum diz kirişi kopması sakatlığından 2-3 ay gidiyordu. 3 sakatın 2 si tartışmasız diz kirişi kopması oluyordu.
Fm 14 bu konuda benim için 10/9
Yıl - 2016 -
bir kaç oyuncumun sakatlık tablosunu paylaşayım. Burak gördüğünüz gibi hiç sakatlanmadı ( böyle birşeyle ilk kez karşılaşıyorum ) Selçuk küçük 1-2 sakatlık geçirdi. Bruma ise takımın en fazla sakatlanan oyuncusu oldu.
Burak - [IMG]http://i.hizliresim.com/x84pYr.png[/IMG]
Selçuk - http://i.hizliresim.com/Kqo7vW.png
Bruma - http://i.hizliresim.com/Klan4b.png
Neden bilmiyorum ama bu seride sahadaki futbol zerre zevk vermiyor. 2023 yılındayım ve elde etmediğim başarı kalmadı Ajax ile. Şampiyonlar ligini bile 3 sezon üst üste kazandım. Ligde yaklaşık 70-80 maçtır namağlup devam ediyorum. ŞL'de de son 3 sezonda 1 ya da 2 yenilgim var. Yani maç kazanmayla ilgili sıkıntım yok. Her türlü dizilişi, taktiği kullandım bu 8-9 senede. Ama nedense bi türlü sahadaki futbol hoşuma gitmiyor. Über oyuncularım var ve buna rağmen defansif anlamda hala istediğim noktada değilim. Yahu ne idüğü belirsiz takımlar bile yarı sahamda barca gibi paslaşıp inanılmaz öldürücü toplar atıyorlar. Arkaya kaçan adamın hesabı yok. sezgi, hız, hızlanması 17-18 olan stoperlerime yarışta tur bindirecek kadar hızlılar üstelik.
Hücumda da son paslar çok sıkıntılı. Yahu kenardan içeri giren adam basıyo şutu. Her türlü komutu denedim. Üstelik teamwork 20 olan bek bile yapıyor bunu.
Maç motoru genel komutların işleyişi bakımından oldukça iyi. Lakin böyle 2-3 arıza var ve çileden çıkıyorum. Arıza diyorum çünkü artık benim hatam olduğunu düşünmüyorum.
Evet. Bruma'nın sakatlanma eğilimi sanırım biraz yüksek. Reel hayatta da zaten tekniği yüksek ve fizik olarak biraz cılız futbolcuların sakatlanma oranı diğerlerine göre oldukça yüksek. Bruma, Emre Çolak ve Emre Belözoğlu bunun iyi örnekleri. Yalnız Burak'a çok şaşırdım. Raftan üzerine sünger düşse kıvranmaya meyilli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum zira. :)
Oyuncular isteidğin kadar iyi olsun oyun gol yememene izin vermiyor.Bak defans 4 lüm şu şekilde Balanta Kurt Zouma Peruzzi Lucas Digne önlerinedde ön libero olarak Sandro var.Karşı takım rizespor diyelim.Sercan kaya adam dringling 12 hız 13 hızlanma 12 ceviklik 13 bu savunmanın arasından öyle bir driblingle geçiyorki kımse müdahale edemiyor.Şaka gibi gerçekten.Evet bu savunmanyal ciddi bir gol yeme sayısı azaldı fakat.Bu adamlar hangi taktiksel hamle ile hangi özellikle ile bu kadar güçlü bir savunmayı geçebiliyorlar akıl ermiyor.Oyun istediğin savunmayı kur bir şekilde rakip golü buluyor.Yapcak birşey yok galiba.
Haklısın. Fakat şöyle bir fikir yürüteceğim. Biz oyunu tamamen teknik anlamda düşünüyoruz. Şöyle ki defansımızda hızı 20 olan bir adamı hızı 10 olan bir adam geçemez, geçmemeli. Mantıken de bu böyle zaten. Ama futbol böyle bir şey değil ki. :) Pepe dünyanın en hızlı defansı desem sanırım kimsenin itirazı olmaz. Ama atıyorum Getafe'den gayet ağır bir futbolcu Pepe'yi bir çalımla düğümlüyor ve kaleciyi de geçip golünü atıyor. Ya da Sabri örneğini verecek olursak, gerçek hayata uyarlarsak uzaktan şut özelliği 4 olabilir maksimum ama ara sıra uzaktan öyle goller atıyor ki biz de ağzımız açık izliyoruz. Bu oyun da bu mantıkla hazırlanmış olmalı. Futboldaki hırs, moral ve özellikle de şans faktörünün etkisi bu. Ya da böyle kendimi avutuyorum diyelim. :)
kesinlikle kendimizi avuturuz ;)
onlarca pozisyonu saçma şekilde harcıyor oyuncularım. tamamen gerçek dışı pozisyonlar birde. önü boşken taca vurmalar falan. kalecilerin gücü 109 zaten o konuya hiç girmiyorum inanılmaz kurtarışlar oluyor. bire bir pozisyonlarda hiç heyecan yapmıyorum çünkü gol olmuyor. anca bi yan toptan içeri kesilen ortada falan gol oluyor inanın abartmıyorum ya benim oyuncular atamıyor karşı karşıya yada hep bana denk geliyor hiç hatırlamıyorum karşı karşıya attıklarını kaleciden dönen topu falan tamamlıyorlar genelde :D
Aynen öyle. Benim de savunma oyuncularım çok sağlam lakin ne yapsam olmuyor.
Evet yukarıda arkadaşın dediği gibi futbolda var bu ama olduğunda şaşırıyoruz işte. Adam nasıl oldu da pepe'yi geride bıraktı diyoruz. E ben bu savunmayla bile her maç 2-3 kez aynı şekilde pozisyon veriyorum.
Sıkıntı şurada savunmam öndeyken adam topu atıyor arkaya, kaleye 30-35 metre var. Ve adam topla bizimki topsuz yetişemiyor.
Aynı dertten bende sıkıntılıyım. Bu yüzden golcülerimi değiştirdim. Ama değişen bir şey olmadı. Çok şükür defansif anlamda pek gol yemiyorum. Muslera saolsun. Ama dün kayseri deplasmanından 5-2 mağlubiyetle döndüm ki bu 5 golün 3 ü kornerden biri frikikten yedim. Adamlar ilk yarı 2 korner kullandı ikiside gol oldu akşam delirdim. En son yüklen dedim gene gol atamadılar.
son 30 dakika geçen maç yüklen dedim. 1 pozisyon bile olmadı. 90+2 deki tacı izledim ve maç bitti o kadar :D birde kapsamlı izliyorum :confused:
maalesef maç başlamadan önce o maçı kaybediceniz belirleniyor. ben fazla inanmıyordum ama sanırım bu doğru. forumda bir kaç arkadaş daha söylemişti bunu
Oyun gercekten sacmalikta rakip tanimiyor eskisehirspor karsi geriye düstüm 2-1 defans oyuncusunu degistirmek icin girdim taktik bolumune her neyse degisiklikleri yaptim 55 dk. Mac bitti daha oyuncu degisikligini yapmadi. Taktik bolumune tekrar giremedim bile
Bende Bruma Rekor Kırdı 1 Yıllık Sakatlandı....
Aynen öyle oluyor. O bahsettiğim kayseri maçında yüklen dedim adamlar saldıracağına habire geri pas habire taç a atmalar boş yere defans ve kaleci arası paslaşmalar yaptılar.
Ben akıcı yapmışdım bu akşam katı yapacağım ve gençlerbirliği maçına çıkacağım.Bakalım ne yapacaklar.
Birde bu galatasarayın deplasman fobisi nedir arkadaş anlamadım gitti. Evimde rahat oynarken deplasmanda zorlanıyorum takım farketmeden zorla yeniyorum hele rakibim güçlü ise kesin bir fark geliyor. Mesela kupa grup maçında beşiktaş 9 kişi kaldı (Biri kırmızı yedi ondan diğeride pektemek sakatlanıp çıktı) ve o maçta ben 3-0 yenildim varlık bile gösteremedim. Son iki golüde 9 kişi kaldıktan sonra attılar :S Rakip hoca dizilişi bile değiştirmedi kırmızı karttan sonra ortasasında tek oyuncu kalmasına rağmen amrlc ler mahvetti.
Güncelleme beklediğim için yaklaşık 1 aydır oyunu oynamıyordum. Artık dayanamadım ve bugün başlama kararı aldım. Tebrik ederim daha başlamadan soğuttunuz gene beni oyundan. :D
Oyunla ilgili ne sıkıntılarınız var anlamadım ben? Dört dörtlük oyun oynuyorum ben. Ne abartı kırmızı kart, ne abartı sakatlık vs... Sadece her maç abartı şekilde direkten dönen toplar var ona da alıştık iki senedir. Ben maç istatistikleri bölümünde direkten dönen topların filtresini de açtım oradan bakıyorum. Düzeltilmesi gereken bir tek o kaldı bence ufak tefek şeyler dışında.
Benim sezonlarım şu şekilde geçiyor. Gol atamama gibi bir sıkıntım yok, yedek oyuncular küsmesin diye şans verdiğimde arada kalede goller görebiliyorum. Belki bir yararı olur diyerek taktik anlayışımı da paylaşayım.
http://i.hizliresim.com/K638d9.jpg
http://i.hizliresim.com/Kn1215.jpg
Bu da taktiğim:
http://i.hizliresim.com/eQbW6G.jpg
Saha boyutlarından da en büyük olanı seçmek gerekiyor.