Antonio Lucas l Biri başarı mı dedi ?
http://l1307.hizliresim.com/1c/d/q5j6v.png
Antionio Lucas Kimdir ?
01 Ekim 1975 yılında İngiltere'nin Manchester eyaletinde doğdum. Futbol sever bir aileden geliyordum. Babam ünlü futbolcuydu ve onun izinden gitmeyi çok arzu ediyordum. Futbol ile tanışmam uzun sürmedi ve 7 yaşında Mahalle takımına girdim. Mahalle takımı ile iyi maçlar çıkartıyordum ve artık külübe gitmemin zamanı geldiğini düşündüm. Bu konuyu babama açtım ve oda beni can kulağıyla dinledikten sonra " Emin misin ? " diye sordu. Bende " Evet baba eminim " diye cevap verdim. En sonunda hayallerime kavuştum ve Stoke City'in alt yapısına yazıldım. Burada 8 yaşından 13 yaşına kadar top oynadım ve birçok şey öğrendim. 14 yaşıma girmeye az kalmışken Manchester United'in yetkilileri gelip beni izlediler. Beni beğendiklerini ve beni kendi alt yapısına almak için babamla konuştuklarını duydum. Babam sıkı bir United taraftarıydı ve gönül verdiği takımı için bir an düşünmeden evet dedi. Ben artık Manchester United oyuncusuydum. Alt yapıda yavaş yavaş kendimi gösteriyordum. u18 kategorisine geldiğimde artık kaptan Antonio diye sesleniyorlardı çünkü artık bir kaptandım!
Futbol hayatım
18 yaşında kendini bulmuş ve üstüme büyük bir yük verilmiş halde buldum. Artık eskisi gibi 1 maç yap yat yerine her an her saniye çalışarak büyük futbolcu olmak için çabalıyordum. Babam gibi kısa hedefler yerine uzun hedefler yapıp kendimi ona göre ayarlıyordum. Bu benim daha çok çalışmamı ve daha çok hırslanmamı sağlıyordu desem yalan olmaz. Beklediğim gün geldi ve Alex Ferguson tarafından 20 yaşında A takıma çağrıldım. A takıma çıktığım ilk antreman değişik duygular hissetiğim ilk andı ama hiç bir zaman heyecana yer yoktu! Heyecana kapılmadan sadece işimi yaptım ve antreman sonrası evime giderek heyecanımı kendi kendime kutladım. Antremanlar sıklaştı ve kendimi her an için hazırladığımı gösteriyordum. Her ne kadar sert antremanlar veya yorucu antremanlar geçirsem bile bunu göstermiyordum. Azmim ve hırsımı beğenen Ferguson beni maçta oynatacağını söyledi.
Futbol hayatımın bitişi
Manchester United ile ilk maça çıkacaktım. Heyecanlıydım ama bunu göstermemeye çalışıyordum. her ne kadar çalışsamda heyecanlandığımı anlayan anlamıştı. Yüzümde güzel bir tebessüm vardı ve sahaya çıkmak için can atıyordum ve o an geldi yavaş yavaş sahaya çıkıyorduk. Sahaya çıktığımda o heyecanı o isteği hatta o duyguyu yaşadığım için şanslıydım. Maç başladı ve benim açımdan gayet iyiydi fakat dakika 16'ı gösterirken kaleyi tam karşıma almışken arkadan sert bir müdahele geldi ve orada ayağımın kırıldığını hissettim. Acılar içinde kıvranıyorken bana bunu yapan adamı gördüm ve o hala gülümseyerek kafa sallıyordu. Bu nasıl birşeydir ki acı çekmemden keyif alıyordu! Malesef beklediğim gün gelmişti fakat sahayı erken terk ediyordum. İyileşip sahalara dönmek için can atıyordum. Fakat beni derinden sarsan bir haber aldığımda resmen yıkılmıştım. Manchester United kontratımı tek taraflı olarak fesh etmiş ve neden olarak doktorların verdiği birdaha futbol oynayamaz demesinden başka birşey değildi. Bunun doğru olup olmadığını hemen doktoruma sordum ve aldığım beni resmen yıktı.
Futbol'a Menejer olarak geri dönüşüm
Herşeyi bırakmışken kendimi maçlara gidip analiz yapıp kendimce vakit ayırmalara verdim. Neredeyse her dakikamı birşeyleri analiz yaparken veya kendimi Futbol ile alakalı oyunlara vererek kendimi avutuyordum. Birgün ansızın biri çıkıp geldi ve bana bir iş teklifi sundu.
Devamı kariyer onayladıktan sonra